| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 25/8/2016 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 06:00 | דמוי דג בינוני - ima nabarone 125f | מושט ים (לובוט כל-ימי) | 1 | יותר מכף יד |
| 06:30 | דמוי דג בינוני - ima nabarone 125f | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | 1 | כמו המושט ים |
הדו"ח:
התחלתי לז'רז'ר לפני כשנה עם יציאה לים כל כמה שבועות עד חודשים - כפי שניתן להבין ללא תפיסות. הציוד שלי מאוד פשוט וזול, שני דמויים איכותיים וזהו - כך שלא פיתחתי ציפיות גבוהות והאמת שהתחלתי להשלים עם העניין: היציאות שלי הם בשביל התבודדות ומחשבות ולא בשביל דגים.
כשממש רציתי דג דגתי מרמירים קטנים עם תולעים וזה איכשהוא סיפק את יצר הציד שבי.
היום לפנות בוקר מגיע לנקודה ואחרי איבוד של שני ג'יג'ים חדשים (עוד לא הצלחתי להבין איך לגרום להם לשרוד) מגלגל את הנברון כפעם בפעם ופתאום תקיפה אגרסיבית קרובה, הוק סט ומוציא את הדג, שהיה נראה לי כמו לוקוס קטן. מבין שגודל כזה צריך לשחרר וקורא לכמה חבר'ה תותחים שהיו ליד בשביל תמונה (להוכיח לאשה שהבובות האלה יכולות לעבוד). החבר'ה מגיעים, עוזרים לי לשחרר ומודיעים לי שזה מושט ים, דג שקראתי עליו פעם. אני שמח שאני יכול להשאיר את הדג אצלי וממשיך לעבוד. אחרי בערך חצי שעה וכמה פלונטרים (חוט Yo Zuri Duel P.E Line Hardcore X8 צבעוני - לא ממליץ) תוקף עוד דג - הפעם זה באמת לוקוס קטן, בערך באותו גודל של המושט ים. עכשיו אני כבר עם דג אחד לארוחת צהריים אז ההתלבטות קלה יותר - ומשחרר. עדיין יש איזה טוויצ' קטן בלב - במקום ארוחה ליחיד הייתי יכול לארגן ארוחה לזוג - אבל אני יודע שזה הדבר הנכון.
מי שהפכו את זה לקצת מעצבן הן ארבע סירות דיג שממש גירדו את שובר הגלים (כ-50 מטר מרחק). כפי שהזכרתי אין לי ממש ניסיון בים, ואני לא יודע איך לזהות האם הם פורשים רשת והיכן - אשמח לדעת מתי צריך לדווח. מה שכן, המחשבה שויתרתי על מחצית ממה שתפסתי והם בנתיים מרוקנים את הים - הייתה קשה.

( עיין בדוח של יוסי אסולין ) .