אוקיי , אז הנה מתכון לכנפיים שאני אוהב לעשות
( גילוי נאות - המתכון במקור של אהרוני , אבל אני לא אוהב טיגון )
מרכיבים לכנפיים :
1 * חבילת כנפיים מהסופר ( או כל כמות שתרצו )
1-2 כפות שמן זית
תבלינים ( פפריקה ,כמון וכדומה ) לפי הטעם.
סיר עם מים רותחים
תנור מכוון לגריל
מרכיבים לרוטב :
1-2 כפות שמן זית
1 * לימון בריא סחוט ( ניתן גם לגרד קצת מהקליפה )
2-3 כפות סוכר חום
1/3 כוס רכז רימונים
1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/3 כוס מים
3-4 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
1 * פלפל חריף קצוץ דק ( למי שאוהב )
2-3 שיני שום
כמה בצלי שאלוט קצוצים דק דק או בצל סגול אחד קצוץ דק דק
מלח פלפל לפי הטעם
הכנת הכנפיים :
יש לשים סיר עם מים וקצת מלח על הכיריים ולהביא לרתיחה
להכניס את הכנפיים ( אין צורך לנקות או לחתוך בשלב זה ) למים הרותחים למשך 3-4 דקות
להוציא את הכנפיים מהמים ולנקות אם צריך , לאחר מכן לחתוך לחצאים ( ולזרוק את השפיצון אם אתם לא אוהבים אותו ).
את החצאים הנקיים יש להעביר לקערה , לבזוק את שמן הזית , לשים את תערובת התבלינים האהובה ולערבב היטב.
על תבנית עם נייר אפייה יש להניח את הכנפיים ולהכניס לתנור
להפוך פעם אחת לפי הצורך וכאשר מרגישים שדי , מוציאים אותן.
הכנת הרוטב:
במחבת עמוקה יש לבזוק את שמן הזית , להכניס את השום והבצל ולטגן אותם עד שיוזהבו
לאחר מכן להוסיף את הג'ינג'ר והפלפל החריף ולטגן עוד דקה
מוסיפים את שאר המרכיבים למחבת ומביאים לרתיחה
לאחר שרתח מורידים את גובה האש ונותנים לרוטב להצטמצם קצת
ברגע שמרגישים שהרוטב מוכן מוסיפים את הכנפיים ומבשלים עוד כעשר דקות תוך כדי ערבוב , כדי שהרוטב ייתפס טוב טוב
מוציאים קערה יפה ועמוקה ושפכים הכל אליה ....וקדימה לעבודה
תהנו