פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מקיאק IKF - Israel Kayak Fishing (אחראי: Eldad79)
   קיאק חדש מעוניינים בעזרה |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: קיאק חדש מעוניינים בעזרה (נקרא 2034 פעמים) |
הדפסה |
|
|
ביום ראשון קנינו קייאק רצינו לדעת איפה הכי קל להתחיל לדוג עם הקייאק באיזור חדרה!!
אנחנו רוצים לעשות ניסיון ביום שישי בבוקר
|
|
עריכה אחרונה: יולי 27, 2016, 15:51:33 PM על ידי צור.
|
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
קודם כל , ברוכים הבאים ומזל טוב לרגל הרכישה עכשיו אם אפשר פרטים , איזה קיאק רכשתם? חתירה? פדלים? ....
אני אומנם לא מהאזור שלך , אך מציע לצאת ללא ציוד עם מישהו שכבר עובד עם קיאק זאת על מנת לתרגל כניסה ויציאה , התהפכות ועלייה לקיאק , ובכלל , להרגיש אותו
|
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
|
ocean kayak של זוג עם מצלמה לקיאק וזה לא פדלים זה עם סנפיר והגה סורי לא מבינה עדיין את השפה הזו בכלל זה רוצה ללמוד קצת
אצל התותח קפטן ג'ק קיאקים
|
|
|
|
|
קודם כל , ברוכים הבאים ומזל טוב לרגל הרכישה עכשיו אם אפשר פרטים , איזה קיאק רכשתם? חתירה? פדלים? ....
אני אומנם לא מהאזור שלך , אך מציע לצאת ללא ציוד עם מישהו שכבר עובד עם קיאק זאת על מנת לתרגל כניסה ויציאה , התהפכות ועלייה לקיאק , ובכלל , להרגיש אותו
ocean kayak של זוג עם מצלמה לקיאק וזה לא פדלים זה עם סנפיר והגה סורי לא מבינה עדיין את השפה הזו בכלל זה רוצה ללמוד קצת אצל התותח קפטן ג'ק קיאקים
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
ראשית ברוכה הבאה לפורום ברשותך ערכתי את הכותרת בכדי שלחברים יהיה יותר ברור במה מדובר ועכשיו לעניין לפני שאתם יוצאים לים אני מציע לכם לעבר על מאמרים שנמצאים בפורום עם דגש על בטיחות כניסה עם קיאק לים ללא ניסיון עלולה להיגמר לא טוב מצרף קישור למאמרים בעניין בטיחות במידה ויהיו שאלות נוספו תעלי אותם בכיף ונשתדל לענות אישית הייתי יוצא לכינרת שם לדעתי יהיה לכם יותר לתרגל ולהכיר את הקיאק בעניין הכרות הקיאק והאביזרים שיש בו אני מציע לך לצלם מספר תמונות מזוויות שונות ולהעלות אותם פה בצרוף שאלות על כל חלק או אביזר תשובות מבטיח לך שתקבלי ולאחר שתתנסו בפעם הראשונה נשמח לקרוא דוח שמספר על החוויה בהצלחה http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=19492.0
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
גלי חדרה שלום  ראשית , תתחדשי  זה לא שכיח לראשות נשים בתחום הדייג מקיאק אז קבלי פרגון מכל הלב  כחדרתי , המקום הנוח ביותר להתחיל בו הוא לא אחר מחוף הדייגים / המועדון הימי  ואם את חדרתית אז את גם בטח ערה לכל מה שמתרחש בחוף הים והמאבק שמנוהל שם  אני במקרה גם בראש מנהלי המאבק ואני יכול רק לאחל לנו שנים טובות יותר וראש עיר אחר שקצת יקשיב ויבוא לקראתנו  בינתיים , תתחילי בחוף הדייגים , המים חמים , תקפצי מהקיאק , תעלי עליו , תתאמני.. כשתרגישי מוכנה ועם ביטחון תתחילי ביציאות קצרות ולא רחוקות מהחוף ולאט לאט תעמיקי. החשוב מכל הוא , כל אמצעי הבטיחות , אפוד , מים , כובע , נייד באיזה אטומה , וחבר  לא יוצאים לים לבד !
|
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
|
גלי חדרה שלום  ראשית , תתחדשי  זה לא שכיח לראשות נשים בתחום הדייג מקיאק אז קבלי פרגון מכל הלב  כחדרתי , המקום הנוח ביותר להתחיל בו הוא לא אחר מחוף הדייגים / המועדון הימי  ואם את חדרתית אז את גם בטח ערה לכל מה שמתרחש בחוף הים והמאבק שמנוהל שם  אני במקרה גם בראש מנהלי המאבק ואני יכול רק לאחל לנו שנים טובות יותר וראש עיר אחר שקצת יקשיב ויבוא לקראתנו  בינתיים , תתחילי בחוף הדייגים , המים חמים , תקפצי מהקיאק , תעלי עליו , תתאמני.. כשתרגישי מוכנה ועם ביטחון תתחילי ביציאות קצרות ולא רחוקות מהחוף ולאט לאט תעמיקי. החשוב מכל הוא , כל אמצעי הבטיחות , אפוד , מים , כובע , נייד באיזה אטומה , וחבר  לא יוצאים לים לבד ! תודה.. רבה על העצה...
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מחוברגיל:
62
|
|
תשובות כבר קיבלת גלי, אז כל שנותר לי הוא לברך אותך - תתחדשי, בעצם - תתחדשו... ולאחל לך/לכם הנאה והצלחה... ברוכה הבאה לפורום...
|
|
|
|
קפטן פלג
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
59
|
|
 |
|
|
היי גלי ,
מבין שאת ממש לא מבינה למה נכנסת וזה בסדר אבל המסקנה היא שאת חייבת להבין ומהר , אחרת נראה ממש בקרוב בלוח יד 2 מודעה "למכירה קיאק זוגי כמעט ולא היה במים..." וחבל.
1. תיכנסי לים בפעם/פעמיים הראשונות (אני לקחתי לזה יום שלם) בלי שום ציוד דייג (או מצלמה) , רק עם משוט וחגורת ציפה, רצוי תחת הדרכה של מישהו מנוסה , תתרגלי כניסה ויציאה למים/מהמים, תחתרי קרוב לחוף וכשתשלטי בחתירה תתרחקי למרחק גדול יותר אבל שלא יעלה על 100 מטר.
2. חתירה לא נכונה מעייפת מאוד וגורמת לתסכול ו....מודעה ביד 2 ...תלמדי ביו טיוב או מאדם מנוסה איך לחתור נכון על ידי הפעלת החלק העליון של הגוף ולא רק באמצעות ידיים.
3. טלפון נייד באריזה אטומה ומספרים מקולדדים מראש - חובה!
4. לתרגל בעומק רדוד (שוב-יו טיוב או מדריך) נפילה ועלייה חזרה לקיאק. ליפול בפעם ראשונה בעומק שלא ניתן לעמוד בו ללא ניסיון קודם זו טראומה והיסטריה.
5. דייג - דייג בקיאק זוגי אפשרי אבל פוטנציאל לסיבוכי חוטים וחכות וציוד , לסדר טוב את הציוד , לאבטח הכל ולסכם עם השותף לקיאק מי עובד איפה ואיך. האם יש לך חכות מתאימות לדייג מקיאק? או שתביאי את החכות הלא מתאימות ששימשו אותך לדייג מהמזח בקיסריה ? מומלץ ללכת לשיעור חינם אצל סאלח מקפטן ג'ק ולהצטייד בהתאם.
6. ללמוד להיכנס מראש לאתרים החוזים את מצב הים ולא לבחון את מצב הים רק כשמגיעים לחוף. האם צפויה מזרחית בבוקר? בהמשך היום ? (לא נכנסים במזרחית!)
7. חוף מומלץ מאוד מאוד מאוד להתנסויות ראשוניות בקיאק , חוף הספורט הימי בשדות ים , זהו חוף מוגן בחלקו בריפים טבעיים, נוח מאוד ובדר"כ רגוע ואפשר לתרגל הכל בבריכה הטבעית ששם. יש שם בדרכ חותרים מנוסים שישמחו לסייע ולייעץ. ניתן גם לאחסן שם את הקיאק אם יש לך בעיית אחסון.
8. כשתסיימי את "הטירונות" תחפשי קבוצה להצטרף אליה.
9. מאוד לא נוח עד כדי בלתי אפשרי לחתור לבד בקיאק זוגי. מקווה שיש לך שותף/ה רציני/ת לחתירות.
10. לאט לאט , לא להישבר אחרי התנסות קשה/מייאשת אחת , ללמוד ליהנות מהתחביב המופלא הזה.
ב ה צ ל ח ה !
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 01, 2016, 23:58:52 PM על ידי rafi
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מחוברגיל:
62
|
|
 |
|
|
היי גלי ,
מבין שאת ממש לא מבינה למה נכנסת וזה בסדר אבל המסקנה היא שאת חייבת להבין ומהר , אחרת נראה ממש בקרוב בלוח יד 2 מודעה "למכירה קיאק זוגי כמעט ולא היה במים..." וחבל.
1. תיכנסי לים בפעם/פעמיים הראשונות (אני לקחתי לזה יום שלם) בלי שום ציוד דייג (או מצלמה) , רק עם משוט וחגורת ציפה, רצוי תחת הדרכה של מישהו מנוסה , תתרגלי כניסה ויציאה למים/מהמים, תחתרי קרוב לחוף וכשתשלטי בחתירה תתרחקי למרחק גדול יותר אבל שלא יעלה על 100 מטר.
2. חתירה לא נכונה מעייפת מאוד וגורמת לתסכול ו....מודעה ביד 2 ...תלמדי ביו טיוב או מאדם מנוסה איך לחתור נכון על ידי הפעלת החלק העליון של הגוף ולא רק באמצעות ידיים.
3. טלפון נייד באריזה אטומה ומספרים מקולדדים מראש - חובה!
4. לתרגל בעומק רדוד (שוב-יו טיוב או מדריך) נפילה ועלייה חזרה לקיאק. ליפול בפעם ראשונה בעומק שלא ניתן לעמוד בו ללא ניסיון קודם זו טראומה והיסטריה.
5. דייג - דייג בקיאק זוגי אפשרי אבל פוטנציאל לסיבוכי חוטים וחכות וציוד , לסדר טוב את הציוד , לאבטח הכל ולסכם עם השותף לקיאק מי עובד איפה ואיך. האם יש לך חכות מתאימות לדייג מקיאק? או שתביאי את החכות הלא מתאימות ששימשו אותך לדייג מהמזח בקיסריה ? מומלץ ללכת לשיעור חינם אצל סאלח מקפטן ג'ק ולהצטייד בהתאם.
6. ללמוד להיכנס מראש לאתרים החוזים את מצב הים ולא לבחון את מצב הים רק כשמגיעים לחוף. האם צפויה מזרחית בבוקר? בהמשך היום ? (לא נכנסים במזרחית!)
7. חוף מומלץ מאוד מאוד מאוד להתנסויות ראשוניות בקיאק , חוף הספורט הימי בשדות ים , זהו חוף מוגן בחלקו בריפים טבעיים, נוח מאוד ובדר"כ רגוע ואפשר לתרגל הכל בבריכה הטבעית ששם. יש שם בדרכ חותרים מנוסים שישמחו לסייע ולייעץ. ניתן גם לאחסן שם את הקיאק אם יש לך בעיית אחסון.
8. כשתסיימי את "הטירונות" תחפשי קבוצה להצטרף אליה.
9. מאוד לא נוח עד כדי בלתי אפשרי לחתור לבד בקיאק זוגי. מקווה שיש לך שותף/ה רציני/ת לחתירות.
10. לאט לאט , לא להישבר אחרי התנסות קשה/מייאשת אחת , ללמוד ליהנות מהתחביב המופלא הזה.
ב ה צ ל ח ה !
שאפו קפטן פלג על התשובה המקיפה, היסודית ובעיקר - החשובה... בהחלט מדריך מפורט וחשוב לקיאקיסט המתחיל  ברשותך, קפצו לך השורות את ערכתי אותן מבחינת יישור וריווח... *נובע מבאג נמסוים - ברגע שאצה מרווח מימין ורץ עד סוף השורה - השורות קופצות... מדריך כזה מצדיק את ההשקעה הקטנה שלי ביישור
|
|
|
|
|
קפטן פלג .....שאפו  וברוכה הבאה לדייג מקיאק גלי 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|