פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   עזרה/ דייג מתחיל - שאלות לגבי ציוד וכדו'-כל תגובה מבורכת |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: עזרה/ דייג מתחיל - שאלות לגבי ציוד וכדו'-כל תגובה מבורכת (נקרא 5136 פעמים) |
הדפסה |
|
Dinama
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
32
|
|
 |
|
|
אהלן חברה! שבת שלום.  יש לי כל מיני שאלות,יכול להיות טיפשיות יכול להיות הגיוניות,אבל אשמח לתשובות שיסדרו לי קצת את הקופסא. כל תשובה תתקבל באהבה,כמה שיותר,יותר טוב. רקע קליל:בחור נמוך(1.60-1.70) דג מחופים,סלעים וטיילות,לא מכוון לדגים קטנים מאוד(טלוויזיות וכו') אבל גם לא עף וחושב שאוציא דגים של 20 קילו,והכי חשוב,אין לי רבע מושג בנושא,לא מידות לא חומרים בלחץ יודע לזרוק את החכה. אז ככה, ארביץ בשאלות,ויותר מאשמח לקבל כל מידע שתוכלו לתת לי... - המליץ לי חבר שמבין שהכי יתאים חכה באורך 3.9 + רולר 6000-8000,השאלה היא האם זה מדויק או שאפשר לצאת מהגבולות האלה? - אני מעוניין לקנות מוצרים גם מהEBAY,יש כאלה שאומרים שלא,אך הסיבה שלהם לא באמת מובנת בלשון המעטה,אז אם לא,למה לא? רולר:- בהתחשב בזה שאני מעוניין לקנות מEBAY,איזה מותגים מומלצים(הבנתי שמיטשל ושימנו)? - לפי מה אני מבין את מידות הרולר,למשל בEBAY אין פילטר שמחלק לאלפים(2000,5000,8000 וכו') הדבר היחיד שאני הבנתי זה המושג של הRTIO,מלבד זה הלכתי לאיבוד,לכן אשמח להסבר מפורט (אם אפשר) על הרולר. מקל:- איזה אורך מומלץ לדייג מסוג זה? - אם קרבון,למה לא מקל שעולה לדוגמא 100 שקלים? ציוד:- משקלי משקולות לסוג זה? - קרסים לסוג דייג זה? - עזרים נוספים שכדאי / צריך? - איזה סוג חוט? משקל הרמה וכו'? מושגים באנגלית(תרגום/האם זה מתאים):- Baitcasting Reels - Spincasting Reels - Spinning Reels - Casting Rods - Spinning Rods - Trolling Rods - Saltwater Rods - Surf Rods - Travel Rods כל מידע שאתם יכולים לתת לי על כל אחת מהשאלות יהיה זהב! תודה מראש לכל עוזר! 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
אף שאלה לא טיפשית ואני אשתדל שהתשובות לא תהיינה טיפשיות  קודם כול ברוך הבא  כמו שהמליץ לך החבר, חכה של 3.90 מטר ורולר של 6000-8000 זה סט מצוין. אם תמצא חכה של 3.60 או 4.20 שתמצא חן בעיניך, אין שום בעיה... כנ"ל לגבי הרולר. יש כאלו שאוהבים רולרים גדולים ומסתדרים איתם מצוין (אני למשל, מחזיק בעיקר גודל 9000) ויש כאלו שאוהבים רולרים גודל 5000. זה תלוי בסגנון העבודה, הדיג, המיקום, החוט שאתה עובד איתו, ההתאמה בין ברולר-חוט-חכה ועוד דברים שלומדים עם הזמן ואין יותר מדי קיצורי דרך כי צריך לבדוק את הדברים על רטוב... קניה באיביי זו אופציה אבל יש את החסרונות ולא רק יתרונות כי המחיר זה לא הכול. אתה לא יכול להרגיש את המוצר, להתרשם ממנו ולתפעל אותו. אם יש לך בעיה איתו, לרוב לא תמצא מי שיטפל בו. משלוח יכול להיות מעולה אבל יכול להיות גם מצ'וקמק. נכון שיש "ביטוח" של איביי אבל הכאב ראש מסביב יכול להוריד לך את כול הכיף מהרכישה החדשה. לפעם הראשונה אני מציע שתלך לחנות הקרובה אליך או חנות שקיבלת עליה המלצות, תיגש למוכר ותבקש ממנו עזרה בהתאמה. גם אז אתה לא חייב לקנות ויכול ללכת לחנות נוספת ולקבל הצעה שונה. המצב האידיאלי יהיה לקבל מספר הצעות ואתה מוזמן לחזור ולשאול לגבי האפשרויות שהוצעו לך ולקבל חוות דעת מהחברים. חכה, רולר וחוט אפשר לקנות ב-400-500 ש"ח ואפשר גם ב-4000-5000 ש"ח. לסט ראשון הסכום הנמוך מהשניים יהיה עדיף כי אתה לא יודע אם הוא יתאים לך ואם ימצא חן בעיניך לאחר מספר יציאות... מידות של רולרים נמדדות לפי דרגות כמו שבטח כבר הבנת ויש מקרים שהגודל נמדד בעשרות (40, 65, 80 וכו') ויש מקרים שהוא נמדד באלפים (4000-5000-9000). לצורך העניין, 40 יהיה שווה ל-4000 בחברה אחרת או לפחות הוא אמור להיות מקביל ... בפועל, יש מקרים שמידות של חברה אחת יהיו תואמות למידה אחת יותר גדולה בחברה אחרת. רולרים של שימנו למשל, יהיו בהרבה מקרים קטנים יותר מרולר של דיווה למשל באותה המידה. אם אתה מחפש באיביי, תחפש לפי מידת אלפים ואחר כך גם במידת עשרות ותראה אם יש תוצאות נוספות... ה-RATIO זה היחס גיר שמתרגם את הסיבוב של הידית מול מספר סיבובי הגשר מסביב לספולה. כמה שהיחס גבוה יותר, כך מהירות איסוף החוט תהיה גבוהה יותר וכמה שהיחס נמוך יותר כך מהירות האיסוף תרד. למעט ברולרים מתקדמים ואיכותיים שגם עולים בהתאם, מהירות באה על חשבון כוח ולכן רולר עם יחס גיר של 1 ל-3 למשל, יהיה חזק יותר מרולר עם יחס גיר של 1 ל-6 . שוב, זה לא תמיד ככה ויש רולרים עם יחס גיר גבוה שיהיו הרבה יותר חזקים מרולרים עם יחס גיר נמוך כי הם איכותיים יותר ובנויים מחומרים וטכנולוגיה מתקדמים וטובים יותר אבל זה לא מייצג... מבחינת מקל, לדיג חופי מומלץ ללכת על מקל ארוך יחסית 3.60-4.50 למשל שיאפשר לך הטלות רחוקות יותר והתמודדות עם גלי חוף שפוגעים בחוט. מקל קצר יהיה מוגבל במרחקי הטלה וגלי החוף יפגעו בחוט שנכנס למים בקרבת החוף. משקלי ההטלה תלויים בסגנון הדיג, החוט שאתה עובד איתו והניסיון. משקלי הטלה של 80-150 או 100-200 למשל, יתנו לך כיסוי טווח לא רע ובשילוב עם קוטר חוט מתאים תוכל לעבוד עם משקולות שונות ופיתיון בגדלים שונים. סתם לדוגמה, מקל 4.20 מטר עם משקלי הטלה של 80-150 גרם ורולר 5000 עם חוט 0.30 או 0.35 ייתן לך סט קל יחסית לטירגוט דגי חוף כמו מרמירים וסרגוסים בכיף. סט של מקל 3.90 מטר עם משקלי הטלה של 100-200 גרם ורולר 8000 עם חוט 0.40 או 0.45 ייתן לך מענה לדיג חופים ודיג על חי לגומברים ולברקים למשל. לא בלתי אפשרי לשלב גם את הרולר והחוט של הראשון עם החכה של הסט השני או ההיפך אבל צריך למצוא את האיזון בין השנים ולמצוא את הנקודה הנוחה לך וכאן המלצות שלי או של מישהו אחר יהיו קצת לא רלוונטיות והניסיון שלך יקבע אם כן או לא ומה... להתחלה אני מציע שתלך על מקל פיבר (לא מלא שני חלקים אלא מקל פיבר חלול, טלסקופי) ולא על קרבון. משקולות בטווחים של 70 או 80 עד 120 או 150 יכסו את כול האפשרויות אבל את אלו תקנה רק אחרי שתיסגר על החכה והחוט. אין טעם לקנות משקולות 150 גרם אם קנית חכה של עד 125 גרם והחוט הוא 0.30... גם אין טעם לקנות משקולות 70-80 גרם אם קנית מקל של 100-200 גרם וחוט 0.40-0.45... קרסים אני מציע שתקנה חבילות של קרסים קשורים במידות 1 עד 8 (לא צריך כול מידה. מספיק גודל 1,3,6,8 למשל) ועוד קצת קרסים בתפזורת במידות של 0/2 עד 0/5 שאותם תקשור לבד על חוט עבה יותר או על כבל אם תרצה לטרגט גומברים... י שמי שישלח אותך לקנות סוויבלים, חרוזים, קליפסים ועוד אבל לדעתי בשביל דיג חופי בסיס וראשוני, מספיק משקולת וריג עם קרס. את החוט הראשי תעביר דרך המשקולת, תקפל לשניים או אפילו ל-4, קשור קשר לולאה ואת הרי גתחבר בקשר לולאה ללולאה... למקרים של ים עובד עם סחף חזק ייתכן שתאלץ לעבוד עם משקולת קוצים ורצוי שתהי הלך אחת או שתיים כאלו בתיק... לגבי החוט אני מציע שתתחיל עם ניילון. קוטר 0.40 כהתחלה יאפשר לך להתמודד עם הטלות של משקלים לא קטנים, יחזיק בקשרים, יעמוד מול דגים גדולים מאלו שתכננת, יתגבר על תקיעות של הריג בסלעים לפעמים ועם הזמן תחליט אם את המתחבר יותר לדיג הכבד ותעלה בקוטר או שאתה רוצה לרדת בקוטר וליהנות ממרחקי הטלה גדולים יותר (אבל זה מותנה בתירגול, ניסיון, התאמת משקלים וטכניקה). - Baitcasting Reels - רולרים שוכבים  - Spincasting Reels - רולרים שהחוט יוצא מתוך כוסית עם חור וכול המנגנון פנימי  - Spinning Reels - רולרים קלאסיים עם גשר  - Casting Rods - מקלות ז'ירז'ור לרולרים שוכבים - Spinning Rods - מקלות ז'ירז'ור - Trolling Rods - מקלות לגרירת דמויים מסירה - Saltwater Rods - מקלות שמיועדים לדיג בים (מונח כללי שכולל חכות לתחומי דיג שונים. לא כול מקל מוגדר למים ים או מים מתוקים - שים לב לחיתוכים בחיפוש) - Surf Rods - מקלות חוף - Travel Rods - חכות טיולים. בדר"כ טלסקופיות עם מספר חלקים גדול מהממוצע על מנת שהן יתקפלו לגודל סופי קטן יותר. יש גם חכות חלקים עם 5 או 6 חלקים ... מקווה שמסתדר לך בראש כול העסק הזה... מציע שתלך לבדוק מה יש ומה מציעים ותחזור לכאן לקבל חוות דעת. רק בקשה אחת קטנה, אל תחזור ותגיד שקנית XYZ ותשאל אם זה טוב... 
|
|
עריכה אחרונה: יולי 16, 2016, 10:11:20 AM על ידי gaichuk
|
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
הרב גאיצ'וק  אתה עושה עבודת קודש, באמת, בעזרה שלך 
|
|
|
|
Dinama
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
32
|
|
 |
|
|
לפני הכל אני פשוט בהלם מהעזרה הכוללת שלך,לא ציפיתי לעזרה כזאת,חשבתי שיותר הגיוני שאוציא בטעות טונה מאשר אקבל עזרה כה מפורטת לפרטים,אין לי מילים,אם אתאר לך את ההערכה שיש לי אליך ואת התודה זה יגמר בעוד חמש מגילות לתנ''ך,בא לי לשלוח לך בקבוק יין / וויסקי טוב רק על היחס,הבעיה שאפילו הודעה פרטית אי אפשר לשלוח לך  ,בקיצור,תודה ענקית!!! אני אהיה חוצפן ואשחיל עוד כמה שאלות להבנה של מה שאמרת,אם יצא לך לענות אהלן וסאלן,אם לא גם שיחקת אותה BIG TIME,אין לך מושג כמה עזרת לטכנת לי את הראש,כי פשוט אין לי שמץ..(וההצעה תמיד בתוקף,רק תן איזה פרטים ואיותר מאשמח לפרגן) ::סמיילי בוסה על הראש:: מידות של רולרים נמדדות לפי דרגות כמו שבטח כבר הבנת ויש מקרים שהגודל נמדד בעשרות (40, 65, 80 וכו') ויש מקרים שהוא נמדד באלפים (4000-5000-9000). לצורך העניין, 40 יהיה שווה ל-4000 בחברה אחרת או לפחות הוא אמור להיות מקביל ... בפועל, יש מקרים שמידות של חברה אחת יהיו תואמות למידה אחת יותר גדולה בחברה אחרת. רולרים של שימנו למשל, יהיו בהרבה מקרים קטנים יותר מרולר של דיווה למשל באותה המידה. אם אתה מחפש באיביי, תחפש לפי מידת אלפים ואחר כך גם במידת עשרות ותראה אם יש תוצאות נוספות...
- בוא נראה אם הבנתי נכון, פלוס מינוס 40 = 4000 / 80 = 8000 ? - מה קורה במצב שאני רואה שהמספר הוא במאות,יעני 400 / 800,זה מידה או מספר דגם? - פילטרי החיפוש באיביי נותנים לי את האופציות הבאות: Brand \ Fishing Type \ Hand Retrive \ Gear Ratio \ Fish Species אין שום אזכור לגודל או מידה, אז תקן אותי אם אני טועה,אני צריך לשים את הפילטרים הנכונים ולהוסיף בשורת החיפוש מידה בכתב, לדוג' : Brand - Shimano Fishing Type - Saltwater Fishing Hand Retrive - Right handed(אני ימני) Gear Ratio - אשאל על זה בהמשך Fish species - All Saltwater ולהוסיף בשורת חיפוש למשל אם ארצה מידה 8000, אז 8000 וגם לנסות 80אמת? ה-RATIO זה היחס גיר שמתרגם את הסיבוב של הידית מול מספר סיבובי הגשר מסביב לספולה. כמה שהיחס גבוה יותר, כך מהירות איסוף החוט תהיה גבוהה יותר וכמה שהיחס נמוך יותר כך מהירות האיסוף תרד. למעט ברולרים מתקדמים ואיכותיים שגם עולים בהתאם, מהירות באה על חשבון כוח ולכן רולר עם יחס גיר של 1 ל-3 למשל, יהיה חזק יותר מרולר עם יחס גיר של 1 ל-6 . שוב, זה לא תמיד ככה ויש רולרים עם יחס גיר גבוה שיהיו הרבה יותר חזקים מרולרים עם יחס גיר נמוך כי הם איכותיים יותר ובנויים מחומרים וטכנולוגיה מתקדמים וטובים יותר אבל זה לא מייצג... איזה יחס היית ממליץ לסוג דייג הזה? (נגיד בקטע של לבקרים וכו') או אולי השאלה הנכונה איזה יחס אתה שולל לסוג דייג כזה? משקלי ההטלה תלויים בסגנון הדיג, החוט שאתה עובד איתו והניסיון. משקלי הטלה של 80-150 או 100-200 למשל, יתנו לך כיסוי טווח לא רע ובשילוב עם קוטר חוט מתאים תוכל לעבוד עם משקולות שונות ופיתיון בגדלים שונים. סתם לדוגמה, מקל 4.20 מטר עם משקלי הטלה של 80-150 גרם ורולר 5000 עם חוט 0.30 או 0.35 ייתן לך סט קל יחסית לטירגוט דגי חוף כמו מרמירים וסרגוסים בכיף. סט של מקל 3.90 מטר עם משקלי הטלה של 100-200 גרם ורולר 8000 עם חוט 0.40 או 0.45 ייתן לך מענה לדיג חופים ודיג על חי לגומברים ולברקים למשל. - בוא נראה אם הבנתי, משקל הטלה של מקל הוא בעצם שכלול של משקל החוט + כובד המשקולת + משקל הפיתיון + וכל שאר ירקות שהאדם שם על החוט(סוויבלים קרסים וכל מיני עזרים),נכון? - לחידוד ההבנה הבסיסית,מדוע רולר 8000 מתאים יותר לחכה עם משקלי זריקה גדולים יותר ונותן מענה לדגים גדולים יותר כגון לברקים וכו'? מה בעצם הפואנטה בהבדל הגדלים מ5K ל8K?(מלבד קיבולת חוט) - רשמת דיג על חי,(סליחה על הבורות) הכוונה היא לפיתיון חי כן? ואם כך,האם יש חובה לפיתיון חי או שאפשר למצוא לזה תחליפים ראויים? כי אני מבין מזה שמה שאני והחבר המבוגר שלי עושים זה צחוק מעבודה(או חיים בימי קדם) לדוגמא,זורקים קלאמרי עם קרס 5 ומקווים שיצא לנו לברק נחמד או איזה משהו עסיסי ולא מקסימום כרס או סרגוס להתחלה אני מציע שתלך על מקל פיבר (לא מלא שני חלקים אלא מקל פיבר חלול, טלסקופי) ולא על קרבון. משקולות בטווחים של 70 או 80 עד 120 או 150 יכסו את כול האפשרויות אבל את אלו תקנה רק אחרי שתיסגר על החכה והחוט. אין טעם לקנות משקולות 150 גרם אם קנית חכה של עד 125 גרם והחוט הוא 0.30... גם אין טעם לקנות משקולות 70-80 גרם אם קנית מקל של 100-200 גרם וחוט 0.40-0.45...
סליחה על החוצפה ועל העבד כי ימלוך אבל אם בכל זאת התעקשתי לקנות מקל קרבון(יש לי פיבר גלאס אחד והוא ממש מגושם לי ויותר מתאים כאלה למקרה שיעבוד איזה מחבל ונצטרך להתגונן)..(או שאתה אומר פשוט לא זה לא חח) ומשקל ההטלה של המקל הוא נגיד 100-200,מה בעצם חלקו של החוט במשקל? יעני חוט 0.30 שווה ערך לכמה גרם? כנל לגבי ה0.40 שהמלצת לדייג לברקים וכדו'..(או שבעצם משקל החוט מתייחס לכל החוט המסובב על הספולה ונשען על המקל?) קרסים אני מציע שתקנה חבילות של קרסים קשורים במידות 1 עד 8 (לא צריך כול מידה. מספיק גודל 1,3,6,8 למשל) ועוד קצת קרסים בתפזורת במידות של 0/2 עד 0/5 שאותם תקשור לבד על חוט עבה יותר או על כבל אם תרצה לטרגט גומברים... - ראיתי שיש גדלים (כמו שרשמת) עם קו נטוי ועוד 0 לידם,מה המשמעות? יעני מה ההבדל בין קרס 5 ל קרס 5/0? - יש מינ/מקס לגודל קרס בצפייה לדג שנרצה להוציא,למשל לא יותר מגודל 6 להוציא לברק? לא פחות מגודל 6 להוציא סרגוס? וכו'? י שמי שישלח אותך לקנות סוויבלים, חרוזים, קליפסים ועוד אבל לדעתי בשביל דיג חופי בסיס וראשוני, מספיק משקולת וריג עם קרס. שוב סליחה על הבורות,אבל מזה ריג?  למקרים של ים עובד עם סחף חזק ייתכן שתאלץ לעבוד עם משקולת קוצים ורצוי שתהי הלך אחת או שתיים כאלו בתיק... - לצערי בכל החודש האחרון שבו אני יעני מנסה לדוג,רוב הזמן (בתל אביב) אנחנו זורקים את החכה ישר ואחרי כמה דקות בהגזמה היא מגיעה לקפריסין,סחף גועל נפש,יש מצב שזה לא הסחף אלא משקלי זריקה לא מתואמים עם המקל וכו'? - משקולת קוצים, איך נקראת באנגלית ואיזה סוג לקנות להמלצתך? כי יצא לי לראות כאלה שנראו דיי יקרים וחשבתי שזה פשוט לא קשור לדייג הזה.. לגבי החוט אני מציע שתתחיל עם ניילון. קוטר 0.40 כהתחלה יאפשר לך להתמודד עם הטלות של משקלים לא קטנים, יחזיק בקשרים, יעמוד מול דגים גדולים מאלו שתכננת, יתגבר על תקיעות של הריג בסלעים לפעמים ועם הזמן תחליט אם את המתחבר יותר לדיג הכבד ותעלה בקוטר או שאתה רוצה לרדת בקוטר וליהנות ממרחקי הטלה גדולים יותר (אבל זה מותנה בתירגול, ניסיון, התאמת משקלים וטכניקה). יס בוס,אני מתחיל להבין + - איזה סט אני צריך לקנות,אשאל אותך בסיום,אבל לחידוד ההבנה,חוט עבה יותר יתאים לזריקות קצרות יותר וההפך לחוט דק יותר,אמת? - Baitcasting Reels - רולרים שוכבים - Spincasting Reels - רולרים שהחוט יוצא מתוך כוסית עם חור וכול המנגנון פנימי - Spinning Reels - רולרים קלאסיים עם גשר - Casting Rods - מקלות ז'ירז'ור לרולרים שוכבים - Spinning Rods - מקלות ז'ירז'ור - Trolling Rods - מקלות לגרירת דמויים מסירה - Saltwater Rods - מקלות שמיועדים לדיג בים (מונח כללי שכולל חכות לתחומי דיג שונים. לא כול מקל מוגדר למים ים או מים מתוקים - שים לב לחיתוכים בחיפוש) - Surf Rods - מקלות חוף - Travel Rods - חכות טיולים. בדר"כ טלסקופיות עם מספר חלקים גדול מהממוצע על מנת שהן יתקפלו לגודל סופי קטן יותר. יש גם חכות חלקים עם 5 או 6 חלקים ... מההבנה שקיבלתי,תקן אותי אם אני טועה.. רולרים שוכבים - דייג מסירות רולרים מכוסית בעל מנגון פנימי - לא יותר מידי הבנתי למה זה מתאים,אבל מה שכן הבנתי שזה לא מתאים לדייג שלי רולרים קלאסיים עם גשר - רולרים לזרזור מהחוף ודייג פיתיונות ( מה שאני צריך?) מקלות לדיג בים - משפחת המים המלוחים,אם כי לא כל מקל מהמשפחה הזאת יתאים לדיג מהחוף מקלות חוף - הכלה שאני מחפש? חכות טיולים - יותר עיניין של נוחות להעברת הציוד ממקום למקום,יכול להתאים גם לדייג מחוף ולשאלה החשובה בנושא,איזה מקלות / רולרים אני צריך לחפש? (תקן אותי אם אני טועה) מקל המיועד לדיג בים שהוא מקל חוף,אפשר גם של טיולים רק צריך לתאם שיהיה לדיג בים מהחוף רק בקשה אחת קטנה, אל תחזור ותגיד שקנית XYZ ותשאל אם זה טוב...  אולי אני בדעה מעוותת קלות,אבל ממה שלמדתי בחיים,אין לימוד יותר טוב מכוויה על בשרך,בכל תחום ובכל נושא בחיים,רק ניסיון עם משהו רע יכול (בהתחשב בזה שאתה יודע ללמוד מטעיות) ללמד אותך בצורה המקיפה ביותר על הדבר ולתת לך את החוויה שעליה לא תרצה לחזור,ובכך מספקת לך את ההתמודדות הכי טובה בכל מצב ומצב. אבל כדי לכבד את בקשתך,אשתדל לא לעשות זאת חח ואם כן אז בדרך הכי דיפלומטית בשביל לא לעורר את זעם הקהילה על אדם שלא מקשיב,מקווה שאתה מבין אותי חח.. ולסיכום ביניים של הסט שאני צריך / יתאים לסוג דיג ולרמה הנמוכה שלי / יתאים לציפייה של תפיסות הדגים שאני רוצה: מקל לים לדיג מחוף העשוי קרבון באורך 3.6-3.9 (יהיה נחמד אם אמצא טלסקופי) עם משקלי זריקה של 100-200 רולר קלאסי עם גשר בגודל 8000 עם יחס של 4:1 - 6:1 חוט ניילון 0.40 (אשמח לחידוד על איזה משקל הרמה מומלץ עם חוט כזה ואולי חברה) קרסים במידה 1-8 + 0/2-0/5 משקולות במשקל 100-150 גרם + משקולות עם שיניים לימי סחף פיתיון - אין לי שמץ מחיר - לא להשתגע(תימני,שלא אקבל התקף לב  ) שוב,תודה על כל תשובה שתוכל לתת לי,אין לך מושג כמה אני מעריך עזרה,אחלה שבת ורק אושר עושר ודגים 100 קילו! 
|
|
|
|
Dinama
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
32
|
|
עוד שאלה לחברי הפורום,בנוגע לבחירת מקל מEBAY.
כמו שאני מבין חובה לדעת הרבה פרטים על המקל,אורך,משקל,משקלי זריקה,החומר ממנו הוא עשוי,מספר חלקים מספר טבעות וכו'.
הבעיה שבמה שיוצא לי לראות שם,לרוב מפרטים רק על אורך החכה מספר הטבעות והמשקל העצמי שלה,לא יצא לי לראות שרושמים מהם משקלי הזריקה,ובלי זה למיטב הבנתי אין לי מה לקנות.
אז אני מחפש שם חכות עם תיאור מפורט הכולל בתוכו את הדבר החשוב הזה שנקרא משקלי זריקה,הבעיה שאני לא ממש מתמצא במושגים באנגלית אז אשמח לטיפים...
האם משקלי זריקה זה: corresponding casting weight ? corresponding line weight? Lure wt./ MAX?
|
|
|
|
Dinama
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
32
|
|
עוד שאלה חח..
בנוגע לרולרים,למשל המליצו לי על מיטשל ושימנו.. ההאם הכי מומלץ לבדוק קודם באתר הרישמי של החברה ולראות את דגם המוצר ואז לחפש אותו ברשת?
כי למשל שנכנסתי לאתר הרישמי של MITCHELL,היה שם רק 7 סוגי רולרים כאשר אף לא אחד מהם הוא במידה שגבוה מ4000, רק בקומבו מצאתי חכה עם רולר 6000 עשויה מקומפסיט,ובעצם השאלה היא האם זה הגיוני שבאתר הרישמי יש רק 7 סוגי רולרים ובEBAY יש הרבה יותר דגמים ומידות?
|
|
|
|
|
ברוך הבא Dinama  ...מאחר וגיא כבר הרים את הכפפה...כול מילה מיותרת. 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
- בוא נראה אם הבנתי נכון, פלוס מינוס 40 = 4000 / 80 = 8000 ? בדיוק 
- מה קורה במצב שאני רואה שהמספר הוא במאות,יעני 400 / 800,זה מידה או מספר דגם? לא מצאתי עד היום קורלציה ברורה בין המאות לגודל אבל פחות או יותר 200 יהיה שווה ל-20 או 2000. מידות המאות נפוצות יותר ברולרים שוכבים, לזריקה (ז'ירז'ור או חופי) או טרולינג (גרירת דמויים מסירה)...- פילטרי החיפוש באיביי נותנים לי את האופציות הבאות: Brand \ Fishing Type \ Hand Retrive \ Gear Ratio \ Fish Species אין שום אזכור לגודל או מידה, אז תקן אותי אם אני טועה,אני צריך לשים את הפילטרים הנכונים ולהוסיף בשורת החיפוש מידה בכתב, לדוג' : Brand - Shimano Fishing Type - Saltwater Fishing Hand Retrive - Right handed(אני ימני) Gear Ratio - אשאל על זה בהמשך Fish species - All Saltwater ולהוסיף בשורת חיפוש למשל אם ארצה מידה 8000, אז 8000 וגם לנסות 80 אמת? אמת  אבל, שים לב שכול חיתוך יצמצם את התוצאות בהתאם למאפיינים שהוגדרו לפריט. מי שלא הגדיר את הפריט שהוא מוכר, החיתוך יסיר אותו מהתוצאות. זו הסיבה שכול הפיצ'פקעס הסיני כמעט נטול מאפיינים והתיאור של הפריט כולל כמעט כול TAG שיכניס אותו לתוצאות חיפוש...איזה יחס היית ממליץ לסוג דייג הזה? (נגיד בקטע של לבקרים וכו') או אולי השאלה הנכונה איזה יחס אתה שולל לסוג דייג כזה? דיג לברקים מהחוף לא דורש רולר מהיר במיוחד אבל מצד שני כדאי להימנע מרולר איטי מדי. למשל רולר עם גיר של 1:6 יהיה מאד מהיר וסביר להניח שלא תמצא הרבה רולרים כאלו לדיג חופי. רולר עם גיר של 1:3 יהיה מאד איטי (ואם הוא לא גדול מאד כך שאיסוף החוט בקוטר גדול יפצה על האיטיות) ויתאים יותר לסירה או דיג כבד מאד (אינטיאסים). רולר חופים קלאסי היה באזור ה-4 עד 5 ל-1. דיג לברקים בז'ירז'ור יכתיב רולר בהתאם לחכה/רולר/סוג הדמוי והתפעול שלו אבל זה כבר עניין אחר...- בוא נראה אם הבנתי, משקל הטלה של מקל הוא בעצם שכלול של משקל החוט + כובד המשקולת + משקל הפיתיון + וכל שאר ירקות שהאדם שם על החוט(סוויבלים קרסים וכל מיני עזרים),נכון? נכון. אם המשקל הכולל של המשקולת, הפיתיון והריג (בדר"כ הריג חסר משמעות) יהיה גדול ממשקלי הטלה של החכה אתה עלול לשבור אותה. אם הם יהיו קלים ממשקל ההטלה הנמוך של החכה, אתה לא תצליח לזרוק למרחק סביר או לפחות לא למרחק האופטימלי או הפוטנציאלי שלך...- לחידוד ההבנה הבסיסית,מדוע רולר 8000 מתאים יותר לחכה עם משקלי זריקה גדולים יותר ונותן מענה לדגים גדולים יותר כגון לברקים וכו'? מה בעצם הפואנטה בהבדל הגדלים מ5K ל8K?(מלבד קיבולת חוט) ראשית אני רוצה להבהיר שלברק לא בכרח נחשב לדג גדול. בלי קשר שהוא יכול להגיע ל-5 קילו ויותר, הטירגוט שלו נעשה עם פיתיון לא גדול במיוחד ולכן גם סט קל עם רולר 5000 וחכה של 50-100 גרם יעשה את העבודה אבל אם אתה רוצה לשגר קלמארי קטן או סרגוס של כף יד כפיתיון לגומברים או לוקוסים אז כאן כבר כדאי שיהיה לך ציוד יותר כבד עם משקלי הטלה גבוהים יותר (משקלי הטלה גבוהים יותר = יכולת התמודדות עם דג גדול יותר). כדאי גם שיהיה רולר גדול יותר עם קיבולת חוט והחוט יהיה עבה יותר מהחוט שאיתו תוכל לדוג סרגוסים, מרמירים, טלויזיות ואולי לברק מזדמן בסבבה...- רשמת דיג על חי,(סליחה על הבורות) הכוונה היא לפיתיון חי כן? ואם כך,האם יש חובה לפיתיון חי או שאפשר למצוא לזה תחליפים ראויים? כי אני מבין מזה שמה שאני והחבר המבוגר שלי עושים זה צחוק מעבודה(או חיים בימי קדם) לדוגמא,זורקים קלאמרי עם קרס 5 ומקווים שיצא לנו לברק נחמד או איזה משהו עסיסי ולא מקסימום כרס או סרגוס דיג על חי כשמו כן הוא. סרגוס קטן חי או טלויזיה מפרפרת שימשכו דגים טורפים כמו לברקים, טרולוסים, גומברים, לוקוסים וכדומה. דיג על חי יכול להיות גם עם פיתיון שכבר מת אבל עדיין שלם ויחסית גדול כמו בורי של 20 ס"מ או קלמארי שלם. אני מניח שאת הקלמארי שאתה תופר על קרס 5 לא יהיה קלמארי שלם אלא רצועה קטנה. עליה בהחלט יכול לבוא לברק וגם טרולוס וברגע שיש מצב שהם ייקחו את הפיתיון, אתה צריך להביא בחשבון שהם יכולים להיות גם גדולים... 
סליחה על החוצפה ועל העבד כי ימלוך אבל אם בכל זאת התעקשתי לקנות מקל קרבון(יש לי פיבר גלאס אחד והוא ממש מגושם לי ויותר מתאים כאלה למקרה שיעבוד איזה מחבל ונצטרך להתגונן)..(או שאתה אומר פשוט לא זה לא חח) ומשקל ההטלה של המקל הוא נגיד 100-200,מה בעצם חלקו של החוט במשקל? יעני חוט 0.30 שווה ערך לכמה גרם? כנל לגבי ה0.40 שהמלצת לדייג לברקים וכדו'..(או שבעצם משקל החוט מתייחס לכל החוט המסובב על הספולה ונשען על המקל?) אם כבר יש לך מקל פיבר (איזה??) ואתה רוצה להתקדם לקרבון, אתה בהחלט יכול. תביא בחשבון שהוא יהיה חזק וקל אבל פחות עמיד לשטויות ותאונות ממקל פיבר וסביר להניח שגם יעלה יותר ממקל פיבר. אישית אני מעדיף חכות פיבר, טלסקופיות ולא חלקים וחוץ מאחת שקיבלתי מחבר, הן כולן פיבר...- ראיתי שיש גדלים (כמו שרשמת) עם קו נטוי ועוד 0 לידם,מה המשמעות? יעני מה ההבדל בין קרס 5 ל קרס 5/0? כמה שהמספר של הקרס יותר גדול הוא יהיה יותר קטן. כשהמספר הוא שבר (0/5 או 5/0 וכו'), ככול שהמספר גדול ככה הקרס יהיה גדול יותר...  - יש מינ/מקס לגודל קרס בצפייה לדג שנרצה להוציא,למשל לא יותר מגודל 6 להוציא לברק? לא פחות מגודל 6 להוציא סרגוס? וכו'? מה שכתבת יכול להיות חוק אצבע לא רע. אבל תכלס צריך להתאים את הקרס לגודל הפיתיון וגודל דג המטרה. לסרגוסים קרס 6 זה סבבה אם אתה משתמש בחתיכות קטנות של קלמארי, תולעים, שבלולים וכו'. לטרולוסים למשל הרצועה של הקלמארי תגדל והקרס גם כן לכיוון ה-1 או 2/0. לגומברים הרצועה כבר גדולה (3X15 ס"מ למשל) והקרס כבר 0/5. לאינטיאס הקלמארי שלם והקרס 10/0 או אפילו שני קרסים בגודל כזה...שוב סליחה על הבורות,אבל מזה ריג? ריג הוא החוט (או כבל) עם הקרס. ריג יכול להיות גם מערך של מספר קרסים או כול קומבינה של קליפסים, סיכות, משקול, נועלים, חוטים, חרוזים וכו'...- לצערי בכל החודש האחרון שבו אני יעני מנסה לדוג,רוב הזמן (בתל אביב) אנחנו זורקים את החכה ישר ואחרי כמה דקות בהגזמה היא מגיעה לקפריסין,סחף גועל נפש,יש מצב שזה לא הסחף אלא משקלי זריקה לא מתואמים עם המקל וכו'? זה יכול להיות הסחף שאופייני לעונה הזו, זה יכול להיות שאתם מתמקמים בנקודה שבה נוצר זרם חזק ומעבר הצידה של כמה עשרות מטרים עשוי לפתור את הבעיה, זה יכול להיות שאין כמעט סחף אבל משקולת קטנה מדי והגלים שפוגעים בחוט מקפיצים אותה על הקרקעית והכול מסתבך ומתברדק. קשה לדעת בודאות...- משקולת קוצים, איך נקראת באנגלית ואיזה סוג לקנות להמלצתך? כי יצא לי לראות כאלה שנראו דיי יקרים וחשבתי שזה פשוט לא קשור לדייג הזה.. משקולת קוצים נקראת Wire Grip Sinkers באנגליה אבל כול אחד והשמות שלו... משקולות כאלו עולות בארץ בין 15 ל-20 ש"ח בדר"כ ואין הצדקה לחפש רחוק... תכלס, אתה לא צריך כמות גדולה שלהן כי הן מיועדות למצבים שבהם יש סחף חזק שמשקולת רגיל הלא מחזיקה קרקע וזה לא קורה הרבה...יס בוס,אני מתחיל להבין + - איזה סט אני צריך לקנות,אשאל אותך בסיום,אבל לחידוד ההבנה,חוט עבה יותר יתאים לזריקות קצרות יותר וההפך לחוט דק יותר,אמת? זו שאלה קשה. אם תיקח סט של חכה ורולר מדגמים מסוימים ורק תחליף את החוט, הזריקה עם חוט דק יותר תהיה רחוקה יותר. מצד שני, יש מצב שסט מסוים עם חוט 0.50 יגיע רחוק יותר מסט עם חוט 0.30. זה תלוי בחכה, ברולר, בטכניקה ובדיג. עם הניסיון אתה מגיע ליכולת שבה הפרמטרים האלו פחות משפיעים אבל תמיד הם יהיו שם...מההבנה שקיבלתי,תקן אותי אם אני טועה.. רולרים שוכבים - דייג מסירות לא. יש רולרים שוכבים לזריקה מהחוף (Baitcasting) ויש רולרים לטרולינג מסירה. מהמשפחה של הרולרים שמשמשים לזריקה יש קבוצה שמותאמת לז'ירז'ור (בדר"כ יקראו Low Profile Baitcasting או Low Profile).רולרים מכוסית בעל מנגון פנימי - לא יותר מידי הבנתי למה זה מתאים,אבל מה שכן הבנתי שזה לא מתאים לדייג שלי רולרים קלאסיים עם גשר - רולרים לזרזור מהחוף ודייג פיתיונות ( מה שאני צריך?) נכון. הרולרים האלו מתאימים לז'ירז'ור ולא לדיג חופי. זה עוד סוג אבל הוא לא כול כך פופולארי ולא בכול מקום תמצא אותו...מקלות לדיג בים - משפחת המים המלוחים,אם כי לא כל מקל מהמשפחה הזאת יתאים לדיג מהחוף נכון. יש מקלות לטרולינג שמוגדרים כמקלות למי ים ויש מקלות ז'ירז'ור שמוגדרים כמקלות למי ים.מקלות חוף - הכלה שאני מחפש? כן  חכות טיולים - יותר עיניין של נוחות להעברת הציוד ממקום למקום,יכול להתאים גם לדייג מחוף לא. חכת טיולים תהיה חכה טלסקופית באורך של 2.10 או 2.40 בדר"כ עם משקלי הטלה נמוכים מאד. ישנם דגמים שבנויים מחלקים (5-6 חלקים בדר"כ) ומשקלי ההטלה שלהם יכולים להיות יותר גבוהים מאלו של הטלסקופית שהזכרתי קודם אבל עדיין זה לא משקלים (או אורכים!) לדיג חופי. אם אתה רוצה חכת חלקים לדיג חופי, יש כאלו...ולשאלה החשובה בנושא,איזה מקלות / רולרים אני צריך לחפש? (תקן אותי אם אני טועה) מקל המיועד לדיג בים שהוא מקל חוף,אפשר גם של טיולים רק צריך לתאם שיהיה לדיג בים מהחוף על מקלות טיולים הגבתי. המקל שאתה צריך זה מקל טלסקופי או מקל חלקים באורך של 3.90 עד 4.20 או 4.50 לכול היותר עם משקלי הטלה של 100-200 פלוס מינוס... רולר גודל 7000-8000 עם חוט 0.40 יהיה מתאים לחכה הנ"ל ויסגור סט חופי קלאסי, מאוזן ועמיד לדעתי.אולי אני בדעה מעוותת קלות,אבל ממה שלמדתי בחיים,אין לימוד יותר טוב מכוויה על בשרך,בכל תחום ובכל נושא בחיים,רק ניסיון עם משהו רע יכול (בהתחשב בזה שאתה יודע ללמוד מטעיות) ללמד אותך בצורה המקיפה ביותר על הדבר ולתת לך את החוויה שעליה לא תרצה לחזור,ובכך מספקת לך את ההתמודדות הכי טובה בכל מצב ומצב. אבל כדי לכבד את בקשתך,אשתדל לא לעשות זאת חח ואם כן אז בדרך הכי דיפלומטית בשביל לא לעורר את זעם הקהילה על אדם שלא מקשיב,מקווה שאתה מבין אותי חח.. אתה יכול לקנות סט ולבוא לשאול. סביר להניח שלא תקבל תגובות יותר מפורטות מ-"תתחדש ושיהיה בהצלחה!". ואם הסט שקנית לא טוב, לא מאוזן, זבל ממדרגה ראשונה?? שנשלח אותך בחזרה? לא חבל? הגעת לכאן, שאלת, קיבלת הצעות והכוונה וגם הזמנה לחזור ולשאול על מה שיציעו לך. לא חבל לבזבז את ההזדמנות?  ולסיכום ביניים של הסט שאני צריך / יתאים לסוג דיג ולרמה הנמוכה שלי / יתאים לציפייה של תפיסות הדגים שאני רוצה: מקל לים לדיג מחוף העשוי קרבון באורך 3.6-3.9 (יהיה נחמד אם אמצא טלסקופי) עם משקלי זריקה של 100-200 רולר קלאסי עם גשר בגודל 8000 עם יחס של 4:1 - 6:1 חוט ניילון 0.40 (אשמח לחידוד על איזה משקל הרמה מומלץ עם חוט כזה ואולי חברה) סופיקס, טרבוקו, מוסטד, פלאטיל ועוד... כול אחד יכתוב משקל אחר אבל כולם סביב ה-10 קילו...קרסים במידה 1-8 + 0/2-0/5 משקולות במשקל 100-150 גרם + משקולות עם שיניים לימי סחף פיתיון - אין לי שמץ קלמארי, פילה בורי, תולעים, חזה עוף, סבידה וכו'...מחיר - לא להשתגע(תימני,שלא אקבל התקף לב  ) מה?? אתה רציני? אז כול זה רק תיאורטי??  שוב,תודה על כל תשובה שתוכל לתת לי,אין לך מושג כמה אני מעריך עזרה,אחלה שבת ורק אושר עושר ודגים 100 קילו!  ביטלתי את ההדגשות שלך ואת מה שכתבתי קודם בכדי לצמצם ולהתמקד בתשובה מול שאלה 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
עוד שאלה לחברי הפורום,בנוגע לבחירת מקל מEBAY.
כמו שאני מבין חובה לדעת הרבה פרטים על המקל,אורך,משקל,משקלי זריקה,החומר ממנו הוא עשוי,מספר חלקים מספר טבעות וכו'.
הבעיה שבמה שיוצא לי לראות שם,לרוב מפרטים רק על אורך החכה מספר הטבעות והמשקל העצמי שלה,לא יצא לי לראות שרושמים מהם משקלי הזריקה,ובלי זה למיטב הבנתי אין לי מה לקנות.
אז אני מחפש שם חכות עם תיאור מפורט הכולל בתוכו את הדבר החשוב הזה שנקרא משקלי זריקה,הבעיה שאני לא ממש מתמצא במושגים באנגלית אז אשמח לטיפים...
האם משקלי זריקה זה: corresponding casting weight ? corresponding line weight? Lure wt./ MAX?
מקל ללא ציון משקלי הטלה,אל תקנה. הסיבה היא שהוא לא מיועד לדיג חופי (לטרולינג, ג'יג או ז'ירז'ור)... אם אתה נעול על איביי, תתחיל מכאן: http://www.ebay.com/sch/Fishing/1492/i.html?_from=R40&_nkw=surf+rodאישית אני לא חושב שיש הצדקה ושעדיף לקנות כאן. בהצלחה 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
עוד שאלה חח..
בנוגע לרולרים,למשל המליצו לי על מיטשל ושימנו.. ההאם הכי מומלץ לבדוק קודם באתר הרישמי של החברה ולראות את דגם המוצר ואז לחפש אותו ברשת?
כי למשל שנכנסתי לאתר הרישמי של MITCHELL,היה שם רק 7 סוגי רולרים כאשר אף לא אחד מהם הוא במידה שגבוה מ4000, רק בקומבו מצאתי חכה עם רולר 6000 עשויה מקומפסיט,ובעצם השאלה היא האם זה הגיוני שבאתר הרישמי יש רק 7 סוגי רולרים ובEBAY יש הרבה יותר דגמים ומידות?
אתר רשמי יציג לרוב את הדגמים החדשים, הבולטים או המוכרים ביותר. יש מקרים שדגמים מסוימים נמכרים רק באירופה או במזרח אירופה או בכלל לא מחוץ למדינה שמייצרת... כמו רכבים... לגבי חברות, אני דווקא חסיד של אוקומה וטיקה.
|
|
|
|
Dinama
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
32
|
|
ברוך הבא Dinama  ...מאחר וגיא כבר הרים את הכפפה...כול מילה מיותרת.  ברוך הנמצא,  @gaichuk אין לך מושג כמה אתה עוזר לי,תודה רבה רבה גיבור! אני מוכרח לזוז מהבית ובדיוק ראיתי את התשובות שלך אז אני אחזור ואשנן הכל D: שוב תודה ענקית איש יקר!!
|
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
מה מחיר רולר באיביי שאתה קונה ? גם אבא שלי רוצה אחד חדש 
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
מה מחיר רולר באיביי שאתה קונה ? גם אבא שלי רוצה אחד חדש  לרוב רוכש רולרים שמתאימים לי מפחינת הדייג הרולרים שברשותי מחירם סביב 600 שח באיבי
|
|
|
|
Dinama
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
32
|
|
 |
|
|
גיא הגדול! שבוע טוב! אתה עושה לי אור על הנושא יותר משמש באיסלנד,אין לי מילים פשוט. אתה ענק.  מה שכתבת יכול להיות חוק אצבע לא רע. אבל תכלס צריך להתאים את הקרס לגודל הפיתיון וגודל דג המטרה. לסרגוסים קרס 6 זה סבבה אם אתה משתמש בחתיכות קטנות של קלמארי, תולעים, שבלולים וכו'. לטרולוסים למשל הרצועה של הקלמארי תגדל והקרס גם כן לכיוון ה-1 או 2/0. לגומברים הרצועה כבר גדולה (3X15 ס"מ למשל) והקרס כבר 0/5. לאינטיאס הקלמארי שלם והקרס 10/0 או אפילו שני קרסים בגודל כזה... - יש איזה שהוא תמונה / מדריך שמסביר + - מה מתאים למה? לקבל רקע? כמו למשל שאמרת שדגים סטייל גומבר דורשים קרס 0/5 ורצועת קלאמרי גדולה וכו' (אם תשלח אותי לחפש בפורום ארוץ ואעעשה את זה,לא רוצה לשבש ואני לא מתעצל חח רק לדעת אם יש כזה דבר או שזה יותר ניסיון אישי שרוכשים עם הזמן)
המקל שאתה צריך זה מקל טלסקופי או מקל חלקים באורך של 3.90 עד 4.20 או 4.50 לכול היותר עם משקלי הטלה של 100-200 פלוס מינוס... רולר גודל 7000-8000 עם חוט 0.40 יהיה מתאים לחכה הנ"ל ויסגור סט חופי קלאסי, מאוזן ועמיד לדעתי. לאישור סופי שלך לפני שאני מתחיל להעביר הילוך ולחפש מה לקנות: *דרך אגב,המקל שיש ברשותי למיטב זכרוני(כי הוא באוטו של חבר) הוא של חברת Lineaeffe דגם blue wave משקל 220 אורך 4.2 2 חלקים מקל כמו שציינת למעלה (אני מעדיף קרבון כי משום מה אני לא מרגיש בנח עם הפיבר גלאס שלי,אולי מחוסר ניסיון) רולר 70-80 שהוא רולר קלאסי עם גשר חוט ניילון 0.40 (סופיקס, טרבוקו, מוסטד, פלאטיל) משקולות שונות ממשקל 70-150 + משקולת סחף למקרה הצורך קרסים 1,3,6,8 + 0/2 - 0/5 (רשמת לקשור אותם לחוט עבה או כבל,במקרה זה לקנות כבל פלדה?)
סט כזה יתן לי מענה להתמודד עם דגים כגון: סרגוס(קטן) / לברק(קצת יותר גדול) / גומבר (ואולי בטעות לוקוס נאה)?אתה יכול לקנות סט ולבוא לשאול. סביר להניח שלא תקבל תגובות יותר מפורטות מ-"תתחדש ושיהיה בהצלחה!". ואם הסט שקנית לא טוב, לא מאוזן, זבל ממדרגה ראשונה?? שנשלח אותך בחזרה? לא חבל? הגעת לכאן, שאלת, קיבלת הצעות והכוונה וגם הזמנה לחזור ולשאול על מה שיציעו לך. לא חבל לבזבז את ההזדמנות? הבנתי בוס,צודק למה בכח לטעות אם אפשר שלא.. פשוט יש לי את הנקודה הזאת שאני לא מת לז**ן תשכל בלי סוף(גם אם לפעמים אני לא מצליח ) (גם לא כל דבר אני יודע איפה לשאול אז אם אפרסם את כל השאלות / התייעציות למוצר פה זה יהיה בסדר?)מה?? אתה רציני? אז כול זה רק תיאורטי??  חטאתי פשעתי אם בטעות הצלחתי לעצבן אותך חחחח אבל זה היה בהומור קליל,אני הכי לא חסכן / שואל בתאוריה / עושה סקרים... ההפך,אני עם יד קלה על ההדק ובולם את עצמי לא לקנות כלום לפני שאבין מי נגד מי.. לא אלך ראש בקיר אבל בשביל סגירת מעגל,משקלי הטלה זה corresponding casting weight או Lure wt./ MAX?תודה על התגובה יואל  לצערי הלינק לא פעיל עוד 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|