פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   קרסים לדייג על חי או מת |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: קרסים לדייג על חי או מת (נקרא 2222 פעמים) |
הדפסה |
|
ADIR
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רציתי לדעת האם הקרסים האלה מתאמים לתפור עליהם בורי חי או מת? ואיזה ריג יכול להתאים לתפירת בורי חי?
|
|
|
|
ADIR
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מישהו יודע אם הקרסים האלה מתאמים לתפור בורי חי?
|
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
אדיר, אולי בורי ממש קטנטן..
רוב הבורים הראויים לתפירה הם על קרסים 6/0 ומעלה.
תלוי גם כמובן בחברה ובדגם, כל חברה והמידות שלה.
אבל זה נראה קטן.
בהצלחה!
|
-------------------------------
|
|
|
ADIR
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אבל זה נראה קטן.
בהצלחה!
סבבה תודה זה 2/0
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אבל זה נראה קטן.
בהצלחה!
קטנטן? למה? הקרסים האלו באורך של כ-4 ס"מ ויש להם מפתח רחב יחסית לדגם הקרס הזה שבאופן אישי אני די אוהב. יכולים לנעול דגים יפים כולל אינטיאסים קטנים, גומברים, לוקוסים וכו'... לא הייתי מטרגט איתם אינטיאסים בנובמבר אבל לדיג חופי על חי בהחלט כן  רציתי לדעת האם הקרסים האלה מתאמים לתפור עליהם בורי חי או מת? ואיזה ריג יכול להתאים לתפירת בורי חי?
גם חי וגם מת. לבורי חי הייתי עובד עם קרס בודד על חוט 0.60 ואת התפירה עושה בזנב או באף. שתי התפירות האלו מאפשרות הטלה טובה מבלי לפגוע בדג או שהוא ייקרע. אם יש לך גומיה אלסטית או חוט סיליקון, אפשר לתפור בסנפיר הגב או בבשר שמתחתיו ואת החוט להצמיד לשורש הזנב עם הגומיה/חוט אלסטי. בתקופה הזו יש גומברים ולכן לא הייתי עובד עם חוט ניילון אלא עם כבל. התפירה אותו הדבר...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
אבל זה נראה קטן.
בהצלחה!
קטנטן? למה? הקרסים האלו באורך של כ-4 ס"מ ויש להם מפתח רחב יחסית לדגם הקרס הזה שבאופן אישי אני די אוהב. יכולים לנעול דגים יפים כולל אינטיאסים קטנים, גומברים, לוקוסים וכו'... לא הייתי מטרגט איתם אינטיאסים בנובמבר אבל לדיג חופי על חי בהחלט כן  רציתי לדעת האם הקרסים האלה מתאמים לתפור עליהם בורי חי או מת? ואיזה ריג יכול להתאים לתפירת בורי חי?
גם חי וגם מת. לבורי חי הייתי עובד עם קרס בודד על חוט 0.60 ואת התפירה עושה בזנב או באף. שתי התפירות האלו מאפשרות הטלה טובה מבלי לפגוע בדג או שהוא ייקרע. אם יש לך גומיה אלסטית או חוט סיליקון, אפשר לתפור בסנפיר הגב או בבשר שמתחתיו ואת החוט להצמיד לשורש הזנב עם הגומיה/חוט אלסטי. בתקופה הזו יש גומברים ולכן לא הייתי עובד עם חוט ניילון אלא עם כבל. התפירה אותו הדבר... מודה שהחי שלי אכן מתמקד בעיקר בחורף והבורים שאני תופר אם אני תופר הם גדולים. אבל עדיין, נדמה לי שהקרס הזו תתאים רק לבורי קטן. איזה גודל בדיוק, אין לי הנסיון לקבוע, מעריך מתחת ל300 גרם וזו רק הערכה.
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
אבל זה נראה קטן.
בהצלחה!
גם חי וגם מת. לבורי חי הייתי עובד עם קרס בודד על חוט 0.60 ואת התפירה עושה בזנב או באף. שתי התפירות האלו מאפשרות הטלה טובה מבלי לפגוע בדג או שהוא ייקרע. אם יש לך גומיה אלסטית או חוט סיליקון, אפשר לתפור בסנפיר הגב או בבשר שמתחתיו ואת החוט להצמיד לשורש הזנב עם הגומיה/חוט אלסטי. בתקופה הזו יש גומברים ולכן לא הייתי עובד עם חוט ניילון אלא עם כבל. התפירה אותו הדבר... מודה שהחי שלי אכן מתמקד בעיקר בחורף והבורים שאני תופר אם אני תופר הם גדולים. אבל עדיין, נדמה לי שהקרס הזו תתאים רק לבורי קטן. איזה גודל בדיוק, אין לי הנסיון לקבוע, מעריך מתחת ל300 גרם וזו רק הערכה. הערכה זה סבבה  אתה רוצה להעריך באיזה אורך הבורי צריך להיות בכדי שישקול 300 גרם?
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
שאלה , אתם קונים את הבורי או שתופסים , אם תופסים זה מצריך הרבה עבודה ...
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
קונים, ומבקשים שיפלטו כבר..כמה שפחות עבודה יותר טוב  שי
|
|
|
|
eyalfarag
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הקרסים הנל לפי דעתי מתאים גם לגומברים וגם לטרכונים לתפור פילה קלמרי . רק לגומבר תחבר כבל פלדה .
|
|
|
|
|
קונים, ומבקשים שיפלטו כבר..כמה שפחות עבודה יותר טוב  שי בדקתי יוצא 30 שקל לחצי קילו , זה שווה ?
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
קונים, ומבקשים שיפלטו כבר..כמה שפחות עבודה יותר טוב  שי בדקתי יוצא 30 שקל לחצי קילו , זה שווה ? 30 ש"ח לחצי קילו פילה נקי של בורי ? שווה. הבורי עולה כ-30 ש"ח לקילו אבל אחרי שאתה מוריד ראש, סנפירים ומעיים, נשאר בערך ... יש מקומות שהבורי עולה 20 לקילו ויש 40 לקילו... 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|
|