| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 7/7/2016 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | גבה גלי | 20 - 30 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| קלמארי - | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | 1 | 1.6 | |
| קלמארי - | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | 3 | 0.5 | |
הדו"ח:
אהלן חברים
לפני שנתחיל בדוח, רוצה להודות להנהלת הפורום ולרועי על ארגון מפגש מוצלח בחנות אוקטופוס בראשון לציון, ולא אשכח לגיד תודה לאיתמר על ההרצאה האינפורמטיבית בתחום האולטרה לייט. גם מודה ליוסי ורפי על בילוי נעים בדרך למפגש
עכשיו לדוח....
ביום רביעי חוזר מהמפגש עם דודא בוערת, כולם דיברו על דייג ודגים. ביום חמישי במהלך היום נכנס למצב חמור ביותר, קריזה וגרד בידיים שהתפשט לכל הגוף
על יציאה מעכו אי אפשר לחשוב בכלל, השבוע חג ואי אפשר לכנס לנמל מרוב אנשים. ליציאה מהקישון אין לי מספיק אנשים, נותר לי לצאת מנהריה. טוב אין מה לעשות, מתקשר לבעל סירה שאני יוצא אתו לפעמים, חסר לו עוד אחד כדי לצאת, אישרתי שאני יוצא למרות שיוצאים בשעה מאוחרת, מה שאני בכלל לא אוהב. שעות דייג הכי טובות משעה 20:00- 23:00. קובעים ב 21:30 במרינה נהריה.
ב 21:30 אני במרינה, שני בחורים כבר ממתינים, בעל הסירה מאחר קצת, עולים ומתברר שעוד מישהו עדיין בדרך. אני מתחיל להתעצבן, מתי נתחיל לדוג???
ב22:30 זריקה ראשונה בנקודה טובה לפרידות לדברי בעל הסירה עומק 16 מ
. זריקה אחת ומכניס את המקל לסטאנד, חוץ מאדומים אין כלום!!! לא הופתעתי 
החברה ממשיכים לשלוף אדומים בזוגות, אני נח לי וסופר להם

אחרי כשעה אני מתחיל לדבר אחרת
ומבקש לעלות ל 35. זריקה ראשונה והחברה מתחילים להביא ג'רבידות קטנות, כולם התעוררו וחזרו לקצב. בינתיים אני מחכה לפרידות ואין מענה, הייתם מצפים אחרת? אני לא!!! מסיבה אחת, מניסיון אישי פרידות אוכלות טוב בתחילת הלילה לא בחצות כמו שהזכרתי למעלה. השעה כבר 2:00, נכנסת מזרחית- צפון מזרחית ערה שמעיפה אותנו לעומק. זה צ'אנס אחרון לפרידות בשעה זו, מרימים חוטים ומבקש מבעל הסירה לרדת בעומק כשהעין שלי על ה FF. בגלל הרוח ודריפט חזק מחליט לרדת הרבה, בעומק 22 מבחין בסלע קשה שטוח, מבקש מבעל הסירה להאט עד שמגיעים לקצה שני של הסלע ועוצרים. נראה מה יהיה.זריקה ראשונה ומתחיל לשחרר חוט, 100מ, 200 מ, 300מ חוט ללא מענה, לא מתייאש ומשחרר עוד, 330 מ והנה מרגיש בקצה שני של החוט פרידה שהחליטה לטעום את הקלמארי שלי. לחיצת כפתור והרולר מתחיל לעבוד, דג לא גדול, אבל לפחות התחיל האקשן. בוקר טוב פרידה קטנה, איפה אימא אבא וכל המשפחה, כנראה עוד לא לימדו אותה לדבר או לא מדברת ערבית בכלל
, לא נורא ככל הנראה המשפחה באזור. עןד זריקה ושחרור חוט כ 300 מ עד שמגיעה אחות שלה, עכשיו אני בטוח שהמשפחה באזור. עוד זריקה ומשחרר הרבה חוט כ 320 מ ומגיעה עוד אחות. כנראה משפחה רבת ילדים 
בזריקה רביעית אנחנו כמעט בעומק 30מ, משחרר חוט כמו בזריקות קודמות, בשלב זה כמעט כולם נרדמו חוץ מבחור שישב על ידי, שקט מוחלט, ופתאום פיצוץ על המקל וריצת חוט מספקת, וואלאעת
, הבחור נבהל ולא הבין מה קורה, הסברתי לו שכנראה אימא התחילה בחיפוש אחרי הילדים שלה שלא חזרו הביתה למרות שיש כבר אור ראשון. עובד אתה כראוי ומבקש רשת הרמה, הנה אימא מצטרפת למשפחה היקרה בצידנית, ולא אפריע להם יותר.כולם התעוררו לראות מה נתפס איך מי ולמה.
מסדר את הריג מחדש שם פתיון חדש ומחזיר למים, חשבתי לתת צ'אנס לאבא שיהיה עם משפחתו היקרה

מתחיל לשחרר חוט כהרגלי, ברקע החברה מתחילים להתלונן על קור ומתחננים שנזוז כבר. מחליט שמספיק להיום, מרים חוט מתקפלים וחוזרים לכיוון המרינה. הדודא כבר נרגעה
לסיכום ממליץ בחום על קלמארי, או קריסטל גם כן, לטיפול בגירוד ידיים חריף. טיפול טוב, מספק ולא פולשני

וכמו שדיברנו, צריך לפעמים להזיז קצת את בעל הסירה שלא תמיד בא לו להתאמץ