פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   קלמארי או שרימפס |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: קלמארי או שרימפס (נקרא 3809 פעמים) |
הדפסה |
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
אין ספק שלעיתים הדגים מעדיפים גמברי על פני שאר הפתיונות,אך כמו שכתב גיא,לעיתים הוא לא עמיד מספיק טוב על הקרס.מה שאני נוהג לעשות,אני מקלף את כל הגמברי שאני קונה,משאיר רק את הבשר(מעיף ראש,מקלף את השריון,מוריד רגליים ואת המעיים-כל הג'אנק השחור שיוצא לו מהבטן),אח"כ אני פותח עיתונים לחצי,מסדר אותם יפה וסוגר עליהם את העיתון כמו ספר,כמה שעות המתנה,בין לבין פותח את העיתון ומגלגל את הגמברי,מחליף עיתונים כשהם רטובים לגמרי לעיתונים חדשים,אחרי שהם כבר יבשים ובקושי מפרישים מיצים אני מחלק אותם לקופסאות(קופסא ליציאת דיג-ככה נשמר במצב טוב ובלי יותר מדי הקפאות חוזרות ונשנות).מנסיוני,זה עדיין מאוד אטרקטיבי לדגים,מחזיק מעמד מעולה(אם תישאר חתיכה על הקרס,זה מחזיק כמו גומי ויש מצבים שאני נלחם בשביל להוריד חתיכה קטנה שישבה הרבה זמן על הקרס),במידה ונשאר מחזיר למקפיא-זה עדיין במצב טוב.בתכל'ס נשמע ארוך אבל התהליך מאוד פשוט וסתם חפרתי פה יותר מדי  עוד נקודה שחשובה לרובנו-הקלאמרי יותר חסכוני.כידוע,בחודשי החורף ניתן לתפוס סבידות וקלאמרי לבד(מה שלצערנו אי אפשר לעשות עם גמברי)לכן זה חוסך בעלויות. יש מצב שהשמטת פרט קטן בכול התיאור של התהליך?  מלח ?  לא החסרתי דבר גיא,אני בכלל לא משתמש במלח כשאני מייבש את הגמברי.מספיק ערימת עיתונים טובה שתספוג את מיצי הגמברי(הולך אצלי חזק 7 ימים של ידיעות אחרונות חחח,בהחלט כמות מספקת של עיתון כשפותחים אותו בול באמצע ורואים את סיכות השדכן).כמובן שאני עושה את זה במקום מאוורר ומוצל-לא בשמש! וואלה ??  ככה? בלי מלח ובלי כלום?? רק ייבוש? 
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
 |
|
|
אין ספק שלעיתים הדגים מעדיפים גמברי על פני שאר הפתיונות,אך כמו שכתב גיא,לעיתים הוא לא עמיד מספיק טוב על הקרס.מה שאני נוהג לעשות,אני מקלף את כל הגמברי שאני קונה,משאיר רק את הבשר(מעיף ראש,מקלף את השריון,מוריד רגליים ואת המעיים-כל הג'אנק השחור שיוצא לו מהבטן),אח"כ אני פותח עיתונים לחצי,מסדר אותם יפה וסוגר עליהם את העיתון כמו ספר,כמה שעות המתנה,בין לבין פותח את העיתון ומגלגל את הגמברי,מחליף עיתונים כשהם רטובים לגמרי לעיתונים חדשים,אחרי שהם כבר יבשים ובקושי מפרישים מיצים אני מחלק אותם לקופסאות(קופסא ליציאת דיג-ככה נשמר במצב טוב ובלי יותר מדי הקפאות חוזרות ונשנות).מנסיוני,זה עדיין מאוד אטרקטיבי לדגים,מחזיק מעמד מעולה(אם תישאר חתיכה על הקרס,זה מחזיק כמו גומי ויש מצבים שאני נלחם בשביל להוריד חתיכה קטנה שישבה הרבה זמן על הקרס),במידה ונשאר מחזיר למקפיא-זה עדיין במצב טוב.בתכל'ס נשמע ארוך אבל התהליך מאוד פשוט וסתם חפרתי פה יותר מדי  עוד נקודה שחשובה לרובנו-הקלאמרי יותר חסכוני.כידוע,בחודשי החורף ניתן לתפוס סבידות וקלאמרי לבד(מה שלצערנו אי אפשר לעשות עם גמברי)לכן זה חוסך בעלויות. יש מצב שהשמטת פרט קטן בכול התיאור של התהליך?  מלח ?  לא החסרתי דבר גיא,אני בכלל לא משתמש במלח כשאני מייבש את הגמברי.מספיק ערימת עיתונים טובה שתספוג את מיצי הגמברי(הולך אצלי חזק 7 ימים של ידיעות אחרונות חחח,בהחלט כמות מספקת של עיתון כשפותחים אותו בול באמצע ורואים את סיכות השדכן).כמובן שאני עושה את זה במקום מאוורר ומוצל-לא בשמש! וואלה ??  ככה? בלי מלח ובלי כלום?? רק ייבוש?  לרוב עובד עם גומברי קריסטל , ועף פעם לא המלחתי הנחה לפרק זמן באוויר הצח עוסה את העבודה פלוס חוט הלסטי באת הדייג ואתה מסודר
|
|
עריכה אחרונה: יוני 22, 2016, 17:44:25 PM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
אין ספק שלעיתים הדגים מעדיפים גמברי על פני שאר הפתיונות,אך כמו שכתב גיא,לעיתים הוא לא עמיד מספיק טוב על הקרס.מה שאני נוהג לעשות,אני מקלף את כל הגמברי שאני קונה,משאיר רק את הבשר(מעיף ראש,מקלף את השריון,מוריד רגליים ואת המעיים-כל הג'אנק השחור שיוצא לו מהבטן),אח"כ אני פותח עיתונים לחצי,מסדר אותם יפה וסוגר עליהם את העיתון כמו ספר,כמה שעות המתנה,בין לבין פותח את העיתון ומגלגל את הגמברי,מחליף עיתונים כשהם רטובים לגמרי לעיתונים חדשים,אחרי שהם כבר יבשים ובקושי מפרישים מיצים אני מחלק אותם לקופסאות(קופסא ליציאת דיג-ככה נשמר במצב טוב ובלי יותר מדי הקפאות חוזרות ונשנות).מנסיוני,זה עדיין מאוד אטרקטיבי לדגים,מחזיק מעמד מעולה(אם תישאר חתיכה על הקרס,זה מחזיק כמו גומי ויש מצבים שאני נלחם בשביל להוריד חתיכה קטנה שישבה הרבה זמן על הקרס),במידה ונשאר מחזיר למקפיא-זה עדיין במצב טוב.בתכל'ס נשמע ארוך אבל התהליך מאוד פשוט וסתם חפרתי פה יותר מדי  עוד נקודה שחשובה לרובנו-הקלאמרי יותר חסכוני.כידוע,בחודשי החורף ניתן לתפוס סבידות וקלאמרי לבד(מה שלצערנו אי אפשר לעשות עם גמברי)לכן זה חוסך בעלויות. יש מצב שהשמטת פרט קטן בכול התיאור של התהליך?  מלח ?  לא החסרתי דבר גיא,אני בכלל לא משתמש במלח כשאני מייבש את הגמברי.מספיק ערימת עיתונים טובה שתספוג את מיצי הגמברי(הולך אצלי חזק 7 ימים של ידיעות אחרונות חחח,בהחלט כמות מספקת של עיתון כשפותחים אותו בול באמצע ורואים את סיכות השדכן).כמובן שאני עושה את זה במקום מאוורר ומוצל-לא בשמש! וואלה ??  ככה? בלי מלח ובלי כלום?? רק ייבוש?  אכן כן חבר.כל עוד אני מחכה שהגמברי יפסיק להפריש נוזלים(פשוט אחרי שמחליפים עיתונים אז כבר נראה בבירור שלמעט ה"חותמת" הקטנה שמשאיר הגמברי על העיתון,פשוט מחלק למנות ויאללה למקפיא.המלחה אני עושה רק עם סקומברי בחורף ופילה בורי.
|
|
|
|
|
אחד הדברים החשובים כל פרק זמן לגלגל את הגמברי בעיתון-אני עובר אחד אחד,שכל הצדדים שלו ייתייבשו בצורה יפה.ברגע שפתחנו את העיתון,סידרנו אותם בפנים וסגרנו את העיתון,העיתון סופג את המיצים גם מתחתי הגמברי וגם מעליו.
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אחד הדברים החשובים כל פרק זמן לגלגל את הגמברי בעיתון-אני עובר אחד אחד,שכל הצדדים שלו ייתייבשו בצורה יפה.ברגע שפתחנו את העיתון,סידרנו אותם בפנים וסגרנו את העיתון,העיתון סופג את המיצים גם מתחתי הגמברי וגם מעליו.
תודה על ההסבר  האמת, הופתעתי 
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
אני אישית אוהב לדוג עם קלמר אבל הולך עם תולעים סבידה וגמברי
את הגמברי אני ממליח ומוצאי לאויר בתוך מסננת שכל המים יצאו וירדו ממנו ככה במשך יומים שלוש ובערב מכניס אותו הוא מגיע למצב של מסטיק ולא נופל מהקרס
|
|
|
|
|
תודה על ההסבר  האמת, הופתעתי  בכיף אחי!
|
|
|
|
shay 38
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|