פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   קלמארי או שרימפס |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: קלמארי או שרימפס (נקרא 3805 פעמים) |
הדפסה |
|
ADIR
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 57
|
|
מה אתם מעדיפים לפיתיון קלמארי או שרימפס? ואיפה כדי לקנות קפוא טרי?
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
הודעות: 12523
052-3770519
|
|
למה אתה מיעד את הפתיונות בוס , סרף , בולוס? אילו דגים אתה מחפש?
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
הודעות: 15290
יש אכילות ???
|
|
לא סובל גמברי  אולי הדגים אוהבים אותו אבל כפיתיון הוא בעדיפות אחרונה אצלי... לא מחזיק על הקרס, לא מחזיק בלי קירור, לא מחזיק באכילות, לא מחזיק בים עובד... בשבילי, קלמארי  מאיזה אזור אתה?
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 1358
|
|
הוא בדיג חופי אז אני מנחש שלסרף.. בכל מקרה הטרכונים כבר נותנים את אותותיהם ככה שאני הייתי קופץ לחנות הדגים(הלא כשרה) הקרובה לביתך ומתחמש בפילה בורי לגומברים וקלמארי טרי לטרכונים, שים חתיכות נדיבות על קרס 2/0 לטרכונים ו4/0 לגומברים(תלוי בחברה ועדיף עם כבל) ויאללה למים.
שי
|
|
|
|
|
אין ספק שלעיתים הדגים מעדיפים גמברי על פני שאר הפתיונות,אך כמו שכתב גיא,לעיתים הוא לא עמיד מספיק טוב על הקרס.מה שאני נוהג לעשות,אני מקלף את כל הגמברי שאני קונה,משאיר רק את הבשר(מעיף ראש,מקלף את השריון,מוריד רגליים ואת המעיים-כל הג'אנק השחור שיוצא לו מהבטן),אח"כ אני פותח עיתונים לחצי,מסדר אותם יפה וסוגר עליהם את העיתון כמו ספר,כמה שעות המתנה,בין לבין פותח את העיתון ומגלגל את הגמברי,מחליף עיתונים כשהם רטובים לגמרי לעיתונים חדשים,אחרי שהם כבר יבשים ובקושי מפרישים מיצים אני מחלק אותם לקופסאות(קופסא ליציאת דיג-ככה נשמר במצב טוב ובלי יותר מדי הקפאות חוזרות ונשנות).מנסיוני,זה עדיין מאוד אטרקטיבי לדגים,מחזיק מעמד מעולה(אם תישאר חתיכה על הקרס,זה מחזיק כמו גומי ויש מצבים שאני נלחם בשביל להוריד חתיכה קטנה שישבה הרבה זמן על הקרס),במידה ונשאר מחזיר למקפיא-זה עדיין במצב טוב.בתכל'ס נשמע ארוך אבל התהליך מאוד פשוט וסתם חפרתי פה יותר מדי  עוד נקודה שחשובה לרובנו-הקלאמרי יותר חסכוני.כידוע,בחודשי החורף ניתן לתפוס סבידות וקלאמרי לבד(מה שלצערנו אי אפשר לעשות עם גמברי)לכן זה חוסך בעלויות.
|
|
|
|
ADIR
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 57
|
|
למה אתה מיעד את הפתיונות בוס , סרף , בולוס? אילו דגים אתה מחפש?
סרף שאלה איפה אתם ממליצים לקנות ? האם לדוגמה קפוא גם יעשה את העבודה? מה הטווח מחירים שאתם קונים?
|
|
|
|
|
מהנסיון שלי מעדיף גמברי , זורק אותו למרחקים ארוכים לכן קושר אותו לפני עם חוט אלסטי. הקשירה בהתחלה מעצבנת אבל אחרי כמה פעמים אורכת כמה שניות וזה שווה הרבה, הדגים הקטנים לא מצליחים לנגוס בגמברי והגדולים חייבים לבלוע.
לגבי הגמברי ישנם כמה סוגים , הקריסטל (המובחר) יקר מאוד (אתמול בשוק מכרו ב200 ש"ח לקילו) לכן בדר"כ קונה את הטייגר הוא מגיע נקי בלי הראש (אבל עם שריון) לכן מקבלים יותר חתיכות פר חצי קילו (עולה בן 40-64 לקילו) בקיץ יש גמברי שנקרא גרדת (חתיכות ממש קטנות של גמברי) , בדר"כ תופר אותם ומוריד לבורות או משתמש בהם לאולטרה לייט .
לגבי קלמרי לדעתי פחות אטרקטיבי לדגים שפחות מקילו אם כבר משתמש אז תופר אחד שלם.
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
הודעות: 2423
|
|
שרימפס ללא ספק ! רק הבעיה איתו שרק במצב מסוים הוא עמיד על הקרס אפשר להמליח במלח גס או חוט אלסטי למרות שלא אוהב מעדיף אותו כמו שהוא כי גם ככה איתו מחפש קטנים יותר לרוב והם מתים עליו !
על חתיכה קטנה מאוד של גמברי נתפס לי דג של 2 קג , אבל אני מעריך שלפני זה נתפס סרגוס קטן..ועם קרס 7 קשורה וחוסר ניסיון של ממש עם מפלצות לא היה סיכוי להוציא אותו..
לא פעם דגתי שעות עם קלאמרי בלי לתפוס כלום (מכיר את זה שדייג נחמד הולך ומביא פיתיון ?) אז שנייה אחרי שהחלפתי תפסתי כשהשיא היה ממש סלט ים תיכוני בשעה שנשארה לי סרגוסים טרחונים מרמירים דניסים כחילות ומה לא.. וזה שהייתי שעות באותה נקודה בלי תפיסות
|
-------------------------------
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
ADIR
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 57
|
|
שרימפס ללא ספק ! רק הבעיה איתו שרק במצב מסוים הוא עמיד על הקרס אפשר להמליח במלח גס או חוט אלסטי למרות שלא אוהב מעדיף אותו כמו שהוא כי גם ככה איתו מחפש קטנים יותר לרוב והם מתים עליו !
על חתיכה קטנה מאוד של גמברי נתפס לי דג של 2 קג , אבל אני מעריך שלפני זה נתפס סרגוס קטן..ועם קרס 7 קשורה וחוסר ניסיון של ממש עם מפלצות לא היה סיכוי להוציא אותו..
לא פעם דגתי שעות עם קלאמרי בלי לתפוס כלום (מכיר את זה שדייג נחמד הולך ומביא פיתיון ?) אז שנייה אחרי שהחלפתי תפסתי כשהשיא היה ממש סלט ים תיכוני בשעה שנשארה לי סרגוסים טרחונים מרמירים דניסים כחילות ומה לא.. וזה שהייתי שעות באותה נקודה בלי תפיסות
קפוא ? טרי? מאיפה קונה?
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
הודעות: 2423
|
|
מעדיף טרי, קונה מחנות דייג ומקלף והכל בים שם קצת מים עד שאני מתארגן הוא כבר מפשיר..מדבר על קריסטל אדום לא מביא תוצאות אצלי חוץ מדג טועה פה ושם
לא הקפואים של טיב טעם שכבר מוכנים והכל שרימפס קריסטל טרי או קפוא כמו שהוא, אני מקלף עושה ככה מוריד ראש מכניס אולר מתחת לקליפה ומעביר אותו ככה שכל הקליפה יוצאת ואת הרגליים תולש..קוביות קטנות וזה מושלם !
לדגים גדולים משתמשים בשלמים..אישית לא ניסיתי
|
-------------------------------
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
|
שרימפס ללא ספק ! רק הבעיה איתו שרק במצב מסוים הוא עמיד על הקרס אפשר להמליח במלח גס או חוט אלסטי למרות שלא אוהב מעדיף אותו כמו שהוא כי גם ככה איתו מחפש קטנים יותר לרוב והם מתים עליו !
על חתיכה קטנה מאוד של גמברי נתפס לי דג של 2 קג , אבל אני מעריך שלפני זה נתפס סרגוס קטן..ועם קרס 7 קשורה וחוסר ניסיון של ממש עם מפלצות לא היה סיכוי להוציא אותו..
לא פעם דגתי שעות עם קלאמרי בלי לתפוס כלום (מכיר את זה שדייג נחמד הולך ומביא פיתיון ?) אז שנייה אחרי שהחלפתי תפסתי כשהשיא היה ממש סלט ים תיכוני בשעה שנשארה לי סרגוסים טרחונים מרמירים דניסים כחילות ומה לא.. וזה שהייתי שעות באותה נקודה בלי תפיסות
קפוא ? טרי? מאיפה קונה? אני קונה טרי אבל אחרי זה מקפיא את זה, קונה בשוק הכרמל .
|
|
עריכה אחרונה: יוני 22, 2016, 12:20:28 PM על ידי mshark
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
הודעות: 15290
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
אין ספק שלעיתים הדגים מעדיפים גמברי על פני שאר הפתיונות,אך כמו שכתב גיא,לעיתים הוא לא עמיד מספיק טוב על הקרס.מה שאני נוהג לעשות,אני מקלף את כל הגמברי שאני קונה,משאיר רק את הבשר(מעיף ראש,מקלף את השריון,מוריד רגליים ואת המעיים-כל הג'אנק השחור שיוצא לו מהבטן),אח"כ אני פותח עיתונים לחצי,מסדר אותם יפה וסוגר עליהם את העיתון כמו ספר,כמה שעות המתנה,בין לבין פותח את העיתון ומגלגל את הגמברי,מחליף עיתונים כשהם רטובים לגמרי לעיתונים חדשים,אחרי שהם כבר יבשים ובקושי מפרישים מיצים אני מחלק אותם לקופסאות(קופסא ליציאת דיג-ככה נשמר במצב טוב ובלי יותר מדי הקפאות חוזרות ונשנות).מנסיוני,זה עדיין מאוד אטרקטיבי לדגים,מחזיק מעמד מעולה(אם תישאר חתיכה על הקרס,זה מחזיק כמו גומי ויש מצבים שאני נלחם בשביל להוריד חתיכה קטנה שישבה הרבה זמן על הקרס),במידה ונשאר מחזיר למקפיא-זה עדיין במצב טוב.בתכל'ס נשמע ארוך אבל התהליך מאוד פשוט וסתם חפרתי פה יותר מדי  עוד נקודה שחשובה לרובנו-הקלאמרי יותר חסכוני.כידוע,בחודשי החורף ניתן לתפוס סבידות וקלאמרי לבד(מה שלצערנו אי אפשר לעשות עם גמברי)לכן זה חוסך בעלויות. יש מצב שהשמטת פרט קטן בכול התיאור של התהליך?  מלח ? 
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
דבר נוסף שאני עושה בתקופה האחרונה , הולך לים עם תיק ששומר על הקור (ממש קטן ולא קשיח) שם שם בלוק קרח עם כמה חתיכות גמברי, בתחילת הדייג מוציא להפשרה כמה חתיכות ואת השאר משאיר בתיק, ככה הגמברי נשאר קפוא לשימוש ביום דיג אחר.
|
|
|
|
צחי.א
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
הודעות: 1998
|
|
אני מעדיף עבודה עם שרימפס קריסטל, בד"כ קונה מהשוק בעכו אבל רק כשמדובר בטרי ולא משהו שעמד כמה ימים, מוריד את הראש ואת הקצה של הזנב אבל לא מקלף את את השאר, אחאת בהפשרה יתפורא, לטרולוסים היו לי יותר הצלחות בקריסטל מאשר בקלמארי, בדרום דווקא עם קלמארי הולך יותר טוב
|
|
|
|
|
 |
|
|
אין ספק שלעיתים הדגים מעדיפים גמברי על פני שאר הפתיונות,אך כמו שכתב גיא,לעיתים הוא לא עמיד מספיק טוב על הקרס.מה שאני נוהג לעשות,אני מקלף את כל הגמברי שאני קונה,משאיר רק את הבשר(מעיף ראש,מקלף את השריון,מוריד רגליים ואת המעיים-כל הג'אנק השחור שיוצא לו מהבטן),אח"כ אני פותח עיתונים לחצי,מסדר אותם יפה וסוגר עליהם את העיתון כמו ספר,כמה שעות המתנה,בין לבין פותח את העיתון ומגלגל את הגמברי,מחליף עיתונים כשהם רטובים לגמרי לעיתונים חדשים,אחרי שהם כבר יבשים ובקושי מפרישים מיצים אני מחלק אותם לקופסאות(קופסא ליציאת דיג-ככה נשמר במצב טוב ובלי יותר מדי הקפאות חוזרות ונשנות).מנסיוני,זה עדיין מאוד אטרקטיבי לדגים,מחזיק מעמד מעולה(אם תישאר חתיכה על הקרס,זה מחזיק כמו גומי ויש מצבים שאני נלחם בשביל להוריד חתיכה קטנה שישבה הרבה זמן על הקרס),במידה ונשאר מחזיר למקפיא-זה עדיין במצב טוב.בתכל'ס נשמע ארוך אבל התהליך מאוד פשוט וסתם חפרתי פה יותר מדי  עוד נקודה שחשובה לרובנו-הקלאמרי יותר חסכוני.כידוע,בחודשי החורף ניתן לתפוס סבידות וקלאמרי לבד(מה שלצערנו אי אפשר לעשות עם גמברי)לכן זה חוסך בעלויות. יש מצב שהשמטת פרט קטן בכול התיאור של התהליך?  מלח ?  לא החסרתי דבר גיא,אני בכלל לא משתמש במלח כשאני מייבש את הגמברי.מספיק ערימת עיתונים טובה שתספוג את מיצי הגמברי(הולך אצלי חזק 7 ימים של ידיעות אחרונות חחח,בהחלט כמות מספקת של עיתון כשפותחים אותו בול באמצע ורואים את סיכות השדכן).כמובן שאני עושה את זה במקום מאוורר ומוצל-לא בשמש!
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|
|
|
|