פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   עצה בנוגע לטרגוט קרפיון דשא |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: עצה בנוגע לטרגוט קרפיון דשא (נקרא 3587 פעמים) |
הדפסה |
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
מישה, שים לב רק לדבר אחד.. תוודא שאתה מוסתר היטב מהדגים, הם לא טיפשים וברגע שהם יקלטו אותך הם יברחו.. לא להתקרב יותר מידי לנקודת הדיג עצמה במיוחד אם אתה אומר שהם עולים למעלה ליד שיח שאתה מתכוון לדוג מסביבו.
בהצלחה, מחכים לעדכונים! =)
כרגיל מתחפש לשיח  מתכנן להניח פיתיון, דרך השיח...וידנית לשחרר חוט. הכי מתחת לרדר שיש...אחרי הכול הסגנון(stalking) דורש. תוספת גרגיר קלקר על השערה(נגד משקל הקרס) אני חושב שגם לא יזיק(מלון צף? נענע בטוח לא..) מלון שלם, צף. חתיכה ממנו, לא... אתה יכול להכין "אגרול" קטנטן מעלה של נענע על גליל שעם מהסוג שתוקעים לתוך בויילי ולתפוס אותו עם גומיה לקרס בסגנון של PELLET. להערכתי למצוף גדול יחסית עם הרבה ירק מתחת יהיה אפקט חזק יותר ומהיר יותר אבל איך שבא לך  מי שקורא את התגובות של שניכם עוד עלול לטעות שאתם מתכוונים להתחרות בעונה הבאה של משחקי השף 
|
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
מעניין לדעת אם נתפס משהוא  אף אחד לא תופס אותם ולרוב הם בגדלי סוסים
|
-------------------------------
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
|
הטרגוט יצא לפועל??
יצא. כשלון. גם קרפיונים הרגילים לא שיתפו פעולה...יצאו צבים  חצי נחמה, בזרזור היה נחמד בשקיעה ובזריחה. לא נגעו ב: מלון, נענע, לחם לבן, בצק בטעם תות...מול הפרצוף הנחתי להם. אבל נראה לי שעליתי על הגימיק...לחם שום ביתי(תרמתי מהסנביץ), הוא לא צף, חצי דקה והתחיל לשקוע...ובא אחד ופשוט שאב אותו 15CM מפני המים כאשר שקע. אנסה זיג קטן פעם באה(משקולת 0.5OZ), הפעם עם כול הארסנל. מגוון רחב יותר של פיתיונות צפים(סנביץ ספוג עם לחמים תוצרת בית- לחם שחור).
|
|
|
|
|
הטרגוט יצא לפועל??
יצא. כשלון. גם קרפיונים הרגילים לא שיתפו פעולה...יצאו צבים  חצי נחמה, בזרזור היה נחמד בשקיעה ובזריחה. לא נגעו ב: מלון, נענע, לחם לבן, בצק בטעם תות...מול הפרצוף הנחתי להם. אבל נראה לי שעליתי על הגימיק...לחם שום ביתי(תרמתי מהסנביץ), הוא לא צף, חצי דקה והתחיל לשקוע...ובא אחד ופשוט שאב אותו 15CM מפני המים כאשר שקע. אנסה זיג קטן פעם באה(משקולת 0.5OZ), הפעם עם כול הארסנל. מגוון רחב יותר של פיתיונות צפים(סנביץ ספוג עם לחמים תוצרת בית- לחם שחור). לא כישלון, למדנו הרבה לפי דעתי))) באידיאל, כדאי להגיע מוכן לדיג בכל העומקים לפי דעתי, כדי שתוכל במקום להתאים את עצמך אם אתה רואה שבעומק מסויים כן יש התעניינות בפתיון מסויים. זיגים אני בעצמי אף פעם לא ניסיתי, אני שוקל לקנות ערכה קטנה לעסק. אפשר לשאול באיזו נקודה ניסית לדוג? אם יש גישה נוחה עם רכב? ניסית לטייל או התמקמת בנקודה אחת? ראית קרפיונים והם פשוט לא אכלו? כמה הם נבהלו ברגע שראו אותך? או שהתחפשת לשיח? 
|
|
|
|
|
 |
|
|
הטרגוט יצא לפועל??
יצא. כשלון. גם קרפיונים הרגילים לא שיתפו פעולה...יצאו צבים  חצי נחמה, בזרזור היה נחמד בשקיעה ובזריחה. לא נגעו ב: מלון, נענע, לחם לבן, בצק בטעם תות...מול הפרצוף הנחתי להם. אבל נראה לי שעליתי על הגימיק...לחם שום ביתי(תרמתי מהסנביץ), הוא לא צף, חצי דקה והתחיל לשקוע...ובא אחד ופשוט שאב אותו 15CM מפני המים כאשר שקע. אנסה זיג קטן פעם באה(משקולת 0.5OZ), הפעם עם כול הארסנל. מגוון רחב יותר של פיתיונות צפים(סנביץ ספוג עם לחמים תוצרת בית- לחם שחור). לא כישלון, למדנו הרבה לפי דעתי))) באידיאל, כדאי להגיע מוכן לדיג בכל העומקים לפי דעתי, כדי שתוכל במקום להתאים את עצמך אם אתה רואה שבעומק מסויים כן יש התעניינות בפתיון מסויים. זיגים אני בעצמי אף פעם לא ניסיתי, אני שוקל לקנות ערכה קטנה לעסק. אפשר לשאול באיזו נקודה ניסית לדוג? אם יש גישה נוחה עם רכב? ניסית לטייל או התמקמת בנקודה אחת? ראית קרפיונים והם פשוט לא אכלו? כמה הם נבהלו ברגע שראו אותך? או שהתחפשת לשיח?  זה בסדר היתי מאורגן. לזרזור בשעות היום, ובלילה בעיקר על דייג מצופים ולינק לג'אר...ציוד קל כרגיל. מעולם לא נתנו לי נקודה אז...תמיד יש גישה לרכב, והפעם היתה הליכה 30 דקות, כול הציוד עלי(כולל גם כיסא ומחצלת, מים ופיתיון)ששוקל 15 קילו. פודרו 6 אזורים, על אזור של כ 300מ. היתישבתי איפה שהבחנתי בתנועה. הקרפיונים אכלו (בורקסים הפעם) לפי הקולות מהשיחים. אף אחר לא ראה אותי למעט חזירי הבר המקומיים  למדנו?... 
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
נושא מאוד מעניין ותחום הזיג ריג וכל הנושא של פיתיונות צפים מאוד מתפתח בשנים שהאחרונות גם כל החברות הגדולות שעוסקות בקרפיונים החלו לתת לזה דגש גדול יותר בסרטי מוצרים שלהם.
האמת שמעולם לא ניסיתי לדוג בסגנון הזה אבל זה תחום שמעניין ללא ספק ואני מאמין שאם עובדים נכון גם בכינרת אפשר לתפוס בשיטה הזאת. לא מעט פעמים לא היו תפיסות בעומק ונראו תנועות בגובה המים ובמקומות רדודים יותר. גם בפיש פיינדר יש פעמים שרואים את התנועה בגובהה המים או באמצע המים. כמובן יש סיבות לכך כמו לחץ גבוהה קור בעומק ועוד סיבות כאלו ואחרות.
אכן נושא מעניין, אולי גם אני אכנס לתחום הזה ואזמין קצת זיג ריגים וכו..
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2]
|