| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 9/6/2016 | כנרת - צפון | מים מתוקים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - פתיונות |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 0640 | בצק מתוסף - | קרפיון בר (סאזאן) | 1 | 5 |
| 0700 | פתיון צמחי אחר - | קרפיון בר (סאזאן) | 1 | 3 |
הדו"ח:
שלום לכולם וחג שמח!
עבר הרבה זמן מהדו"ח האחרון ועד עכשיו היו יציאות של בוקר בלבד, קפיצים עם בצק וללא תוצאות מעניינות.
החלטתי שהגיע הזמן לעשות יציאה מעט יותר ארוכה ולהגיע ללילה לכינרת ועל הדרך לעשות פגישת מחזור עם חבר'ה שגרנו ביחד במכללה לפני מספר שנים..
מתכנן בראש מראש מה לעשות ומחליט שהגיע הזמן להוציא את הספומב והתערובת מהמקפיא, ובנוסף להכין בצק כדי לשחק קצת עם מושטים אם יהיה ממש משעמם.
תעורבת:
טייגרים
תירס
בויילי אננס
קצת זרעי קנאביס
ארומיקס שזיף
בצק:
10 פיתות
פחית תירס משומר
5 שיני שום
מעט מהתערובת (לאחר בלנדר)
מגיעים לכפר נחום לקראת 1800 ביום חמישי שניים מהחבר'ה מתחילים לארגן מחנה, השלישי מתחיל לטייל לאורך החוף ולז'רז'ר, אני מכין את הציוד שלי.
קושר את הספומב לחכה הקצרה יותר שלי, מעיף אותו פעם ראשונה לנקודה שנראית מעניינת ושאוכל לזכור ולזהות אותה במהלך כל השהות, מגלגל קצת את החוט כי הוא תפס מפרס מהרוח ושם את החוט בקליפס של הרולר.
מוציא את הספומב ושולח את אחד החברה עם שני חוטים ביד לאורך החוף כדי שאוכל לסמן את החכה השנייה לאותו מרחק כמו הראשונה.
לאחר הסימון של החכה מכניס ריג ראשון למים ומתחיל לפדר מהחוף.
פידור כל שעתיים עד חצות כעשרה ספומבים בינוניים בכל נגלה.
אחרי שסיימתי לפדר בפעם הראשונה מחליט להכניס עוד חכה עם בצק למים. על הקרסים תירס בדיפ דבש.
יוצאים מושטים קטנים בכמויות, הקיץ הגיע הם התחילו לזלול..
על החכה של הקרפיון מידי פעם ביפים בודדים אך כלום מעניין.
באזור חצות לפני השינה אני נזכר ששכחתי להוריד את החוט מהקליפס ומחליט שזו הזדמנות טובה לבדוק אם הריג בסדר, לזרוק מחדש וללכת לישון.
0400 בבוקר, ביפ ביפ ביפ, קופץ על הרגליים עם כאב ראש עצבני שעד עכשיו לא ברור לי מאיפה הוא הגיע, מרים חכה ומתחיל לגלגל.. עדיין ישן אז לקח לי זמן להבין שלא קרפיון מגיע אל החוף ולבסוף מוציא שפמנון קטן..
המשופם חוזר למים ואני מתחיל למדוד שוב חוט, הפעם לבד כי כולם ישנים, כדי להכניס את החכה כמה שיותר מהר בחזרה.. מכניס אותה לאותה נקודה במים ומחליט לא ללכת לישון למרות שעדיין מרגיש כאילו פילה מגודלת התיישבה לי על הראש.
במקום זה, ממשיכים לפדר.. עוד עשרה ספומבים נכנסים למים.. החכה של הבצק שוב נכנסת וממשיכים לחכות לפעילות
השעה 0640, לאחר פידור נוסף (0600) החכה של הבצק מתחילה להשתולל. הוק-סט, מתחיל לעבוד.. כמה דקות והדג מושך לכיוונים שונים אני רואה זנב של קרפיון יוצא מהמים כבר כעשרים מטר ממני ומרוצה כמו צוציק עם האפיקומן (או בחג המולד, מה שמדבר למי...) אני ממשיך להוציא אותו. יצא החבר הבא:
כ-5 קילו, יפה בטירוף ומאוד רגוע, הרגשתי את זה במשיכה שלו אפילו.
שחרור, מתחיל לסדר את הבלאגן שהוא עשה לי בחוט ואחרי כמה דקות מועטות מתחילה ריצה על החכה עם הריג.
הוק-סט ומושכים.. הדג מרגיש יותר כמו טנק, מלא כוח ולא מוותר עד הסוף. נתן פייט רציני ולקח לי זמן להעלות אותו לחוף - כיף לא נורמלי. וזה מה שיצא:

כ-3 קילו, דג יפהפה והרבה יותר אקטיבי מקודמו, גם נראה חטוב יותר!
הוחזר למים. פידור אחרון כי נגמרה התערובת, החלפה של הספומב בריג והכנסה של החכה השנייה למים גם.
לא הייתה פעילות מעניינת נוספת למעט מושטים על הבצק.
הריג:
קרס SSBP מספר 5
חוט מנויילן 25 ליברות
ריג שערה עם שני טייגרים.
ליד העיקול של הקרס צינורית שמחזיקה את השערה קרוב לעיקול הקרס.
על העין של הקרס צינורית מתכווצת כדי לחדד את זווית הנעיצה.
אורך השערה כך שהטייגרים כמעט נוגעים בעיקול של הקרס אם מותחים את השעה.
15 ס"מ של חוט ובסוף צינורית סיליקון שמונעת הסתבכויות.
כל העסק יושב על ליד קליפ עם משקולת 80 גרם בתוך רשת PVA עם פלטס שזיף.
היציאה סווגה כהצלחה לא נורמלית מבחינתי כי זו הפעם הראשונה שתפסתי קרפיון על ריג שערה.
למדנו הרבה!
תפציצו בשאלות, חג שמח!

רק לא הבנתי את הקטע של "חוט מנויילן". הכוונה לחוט ניילון??

)