בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  לעבור מחובבן למקצוען
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: לעבור מחובבן למקצוען  (נקרא 1280 פעמים) הדפסה
מתןדבש351
חבר פורום
**

מנותק מנותק

לעבור מחובבן למקצוען
« ב- : יוני 07, 2016, 15:16:25 PM »
שלום לכל חברי הפורום, הדיון הזה נועד כדי ללמוד דברים מעבר למה שרובנו כבר מכירים ויודעים
אז יש לנו ציוד מקצועי מהחברות הטובות ביותר ציוד שיכול להתמודד עם רוב הדגים החזקים שפוקדים את חופינו
הבעיה המרכזית של רובנו זה למצוא אותם
כולנו מכירים את זה שאנחנו הולכים לחוף הקבוע והנוח שלנו ולפעמים היום נגמר עם תפיסות יפות וברוב המקרים רק עם מעט דגים וגם בכלל לא
הבנתי כאן מכמה דיונים שיש לכמה מחברינו כאן שיטה לחזות איכן נמצאים קבוצות הדגים לפי זרמים וכדומה
אני יכול להגיד שאני הולך לדוג בין פעמיים לשלוש פעמים בשבוע ויש לי בערך 8 נקודות וברוב המקרים אני חוזר בידיים ריקות, נכון שמצב הדגה בארץ על הפנים אבל בואו נרים את הראש וננסה לנצל את המיטב גם בתקופות קשות
אני אשמח אם כל אחד כאן יתן את השיטות שלו לאיתור הדגים ואולי אפילו משיכתם לאזור הפתיונות
 האתר מספר 1 האתר מספר 1
 IP: [ מחובר ]
mshark
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: לעבור מחובבן למקצוען
« הגיב #1 ב- : יוני 08, 2016, 11:42:33 AM »
לדעתי המימד החשוב ביותר זה שעת הדייג , השעות הכי טובות הן שעות הבוקר המוקדמות 04:00-8:00
אם אתה מחפש סרגוסים ומרמירים אפשר גם ערב-לילה .

דבר נוסף שמאוד משפיע זה רוח ,לפני שאתה יוצא תבדוק באיזה שעות יש רוח יחסית חלשה וגם את כיוון הרוח,
(פשוט תרשום בגוגל "מזג האויר [שם העיר]" לדוגמא "מזג האויר הרצליה" ויש שם אפשרות לראות בכל שעה את כיוון רוח ועוצמה ,בדרך כלל בקיץ יש רוחות בשעות הצהרים המאוחרות.

לגבי קריאת הים , תחפש מדריך בפורם שמסביר (יש סרטון של youtube) עם הסבר מאוד מפורט.

לידע כללי רוב הדייגים חוזרים בידים ריקות או עם כמות מזערית(מה לעשות אין הרבה דגים בים) , לפורם דוחות בדר"כ מעלים אנשים שתפסו דגים ולא אנשים שלא תפסו , לא תשמע ממעלי הדוחות כמה פעמים הם הלכו ולא תפסו לפני כן...

בהצלחה

omri1

חבר פורום
**

מנותק מנותק

עומרי יחיאל

« הגיב #2 ב- : יוני 26, 2016, 13:03:50 PM »
אחינו אין שום שיטה מיוחדת לקרוא לדגים כמו שאמרת
האמת הכואבת היא זה שפשוט אין דגים כמו פעם ושום דבר שתעשה בתור דייג לא יעזור
ולא משנה באיזה פיתיון \ ציוד תשתמש או לאן תלך...
פשוט אין דגים!
חוץ מלצאת לדוג כשהים במצב האופטימלי לתת לך משהו וזה לצאת לדוג בשעות הזריחה \ שקיעה ובים יחסית עובד אתה לא יכול לעשות כלום
לא לחזות איפה יש דגים ולא שום דבר בסגנון. אתה צריך לעשות את המקסימום שלך ולחכות למזל.
כמובן שיש מקומות יותר "פוריים" בגלל כל מיני סיבות כמו היעדר דייג רשתות באותו מקום או שאין שפיכה תעשייתית באיזור אז זה תורם לסיכויים שתתפוס משהו ומשהו נקי. (כמו צפונה מעכו ועד לאכזיב למשל, או עתלית עד קיסריה)
בתור ילד היינו יוצאים לדוג אני ואבא שלי על הסלעים של מפעל גדות עם תולעים.. וכל יציאה כזאת היינו ממלאים דלי של דגים בלי בעיה כאילו זה היה מובן מאליו. היום אתה יכול לשבת שעות ימים וחודשים ושנים ולא לתפוס כלום מעל 300 גרם. ואני מתכוון לדיג פיתיונות מהחוף..... זה המצב
-------------------------------
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : יוני 28, 2016, 04:00:08 AM »
מתן,
פתחת דיון חשוב ויש הרבה טעם בדברים שכתבת...

לדעתי המימד החשוב ביותר זה שעת הדייג , השעות הכי טובות הן שעות הבוקר המוקדמות 04:00-8:00
אם אתה מחפש סרגוסים ומרמירים אפשר גם ערב-לילה .

דבר נוסף שמאוד משפיע זה רוח ,לפני שאתה יוצא תבדוק באיזה שעות יש רוח יחסית חלשה וגם את כיוון הרוח,
(פשוט תרשום בגוגל "מזג האויר [שם העיר]" לדוגמא "מזג האויר הרצליה" ויש שם אפשרות לראות בכל שעה את כיוון רוח ועוצמה ,בדרך כלל בקיץ יש רוחות בשעות הצהרים המאוחרות.

לגבי קריאת הים , תחפש מדריך בפורם שמסביר (יש סרטון של youtube) עם הסבר מאוד מפורט.

לידע כללי רוב הדייגים חוזרים בידים ריקות או עם כמות מזערית(מה לעשות אין הרבה דגים בים) , לפורם דוחות בדר"כ מעלים אנשים שתפסו דגים ולא אנשים שלא תפסו , לא תשמע ממעלי הדוחות כמה פעמים הם הלכו ולא תפסו לפני כן...

בהצלחה

השעות בהחלט הן פקטור חשוב בדיג חופי...
הרוח אגב פחות חשובה... היא יכולה להפריע אך לא משפיעה על ה"אכילות"...
בכל אופן,
השעות והרוח לבטח אינם הדברים הכי חשובים -
כי אם הטלת במקום "מת" אז לא חשוב באיזו שעה תטיל שם פתיון..

בחירת המיקום האופטימלי היא ללא ספק הפרמטר החשוב ביותר...
לגבי קריאת הים, טוב שהזכרת, יש שרשור נעוץ בפורום הז'רז'ור

אגב, דייגי החוף המנוסים,
בהחלט מקפידים על בחירת מיקום ההטלה בהתאם לתוואי הקרקעית...

אחינו אין שום שיטה מיוחדת לקרוא לדגים כמו שאמרת
האמת הכואבת היא זה שפשוט אין דגים כמו פעם ושום דבר שתעשה בתור דייג לא יעזור
ולא משנה באיזה פיתיון \ ציוד תשתמש או לאן תלך...
פשוט אין דגים!
חוץ מלצאת לדוג כשהים במצב האופטימלי לתת לך משהו וזה לצאת לדוג בשעות הזריחה \ שקיעה ובים יחסית עובד אתה לא יכול לעשות כלום
לא לחזות איפה יש דגים ולא שום דבר בסגנון. אתה צריך לעשות את המקסימום שלך ולחכות למזל.
כמובן שיש מקומות יותר "פוריים" בגלל כל מיני סיבות כמו היעדר דייג רשתות באותו מקום או שאין שפיכה תעשייתית באיזור אז זה תורם לסיכויים שתתפוס משהו ומשהו נקי. (כמו צפונה מעכו ועד לאכזיב למשל, או עתלית עד קיסריה)
בתור ילד היינו יוצאים לדוג אני ואבא שלי על הסלעים של מפעל גדות עם תולעים.. וכל יציאה כזאת היינו ממלאים דלי של דגים בלי בעיה כאילו זה היה מובן מאליו. היום אתה יכול לשבת שעות ימים וחודשים ושנים ולא לתפוס כלום מעל 300 גרם. ואני מתכוון לדיג פיתיונות מהחוף..... זה המצב

עומרי,
דווקא כשהדגים התמעטו ואינם מצויים בכל מקום - גוברת החשיבות של קריאת הים...
אגב, גם אני ביליתי שנים בדיג פתיונות על שובר הגלים של מסוף הכימיקלים שצמוד למספנות ישראל..
ואכן חזרתי משם עם ערימות של דגים - לפני 30 שנה ויותר...
ועדיין,
תראה ביומן דוחות הדיג - יש לא מעט דוחות תפיסה על פתיונות מהחוף....
-------------------------------
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!