| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 29/5/2016 | כנרת - צפון | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| ניקל קטן - | אמנון מצוי (עדדי) | 5 | 1 | |
| ניקל קטן - | בינית ארוכת ראש (קרסין) | 1 | 1.2 | |
הדו"ח:
חמישי בערב מקבל צלצול מיעקב - השותף הקבוע , ומחליטים בספונטניות מלאה להצפין.
5:30 בבוקר, יוצא מהרכב קור אימים מקבל את פני ומעט רוח
, אך אנו כבר פה ולא נוותר.יעקב ואני יורדים למיים ומתמקמים אחד ליד השני בנקודה הראשונה.
העבודה התבצעה עם כפית , עבודה על הקרקע צמוד לסלעים כשיעקב שולף את המושט הראשון ולאחר מכן אחד נוסף - ואצלי נאדה.
יעקב מחליט להדרים מעט לעוד נקודה מוכרת , ואילו אני ממשיך לעבוד בנקודה בה היינו.
מלבד המון ביניות גדולות קשקש שסיפקו פייט מהנה והמון מושטים בגודל אצבע לא היה משהו מיוחד, עד אשר רגע לפני תזוזה דרומה, מקבל מכה על המקל ומלחמה קלה שלא אופיינית ומתגלה במלוא הדרו מושט לבן
(שנתיים ויותר עברו מאז שתפסתי את האחרון), אך לצערי משתחרר רגע לפני ששמתי עליו את ידי
.מדרים לנקודה השנייה וחובר ליעקב כשבאמתחתו עוד מושט נחמד.
עקב עננות כבדה שעברה מעלינו מחליטים לעבוד לזרזור עם TOPWATER שהניב מספר מושטים נאים (עדדי) אצלי.
פשוט תענוג לראות אותם רודפים ותוקפים

מדרים עוד טיפה לעבודה בין השיחים ושם זוכה לפייט נחמד מבינית גדולת קשקש קטנה שפשוט בלעה את הדמוי.
חובר שוב ליעקב ומצליח לגרד עוד כ 3 מושטים יפים.
חוזרים לנקודה הראשונה ומכיוון שהיה מעונן מחליט להחליף לכפית בצבע כסף , מספר זריקות ועוד מושט לבן ננעל - הפעם מוצא את דרכו לסל (סה"כ 5 מושטים יפים)
לקראת קיפול זורק את הכפית למרחק מקסימלי ומתחיל לעבוד, באמצע הדרך מקבל ברקס עצבני ומתחיל בעבודה איטית ורציפה.
העבודה איתו מאופיינת בירידות מטה כשעד שלא הגיע לרדוד - לא ידעתי עם מי יש לי עסק וכן מה הגדול שלו.
במיים הרדודים קיבלתי פייט רציני והוצאת קלאץ מהברנש שלא ויתר עד הרגע האחרון וניסה לגרד את עצמו בסלעים.
למזלי יעקב היה ברגע הנכון לתפוס אותו עם הגריפר .
ללא ספק אחד הפייטים הכיפים שהיו לי בעונות האחרונות במתוקים ביחוד וגדלים כאלה כמעט וקשה למצוא.
הדג לא נשקל - אך מעריך אותו באזור ה 1.2 קילו
המושטים לצערי לא צולמו
ציוד:
מקל Daiwa Crosscast
רולר Shimano aerons 2500
חוט Power pro 10lb
שוק לידר 0.20