פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   סלטות, קפיצות באוויר, נחשו מי בא לבקר... |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: סלטות, קפיצות באוויר, נחשו מי בא לבקר... (נקרא 4311 פעמים) |
הדפסה |
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 30/7/2011 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
07:30 | ניקל קטן - חיקוי קאסטמאסטר | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | 1.000 |
הדו"ח:אמש מכוון שעון ל-05:00 בכוונה להיות ב-05:30 בים. בפועל מתעורר שעה מאוחר יותר ומגיע לים בסביבות 06:40. לא מזמן הזמנתי כמה דמויים מחו"ל (הדון זארה ספוק בצבע בורי מטאלי, יו-זורי פינס מינו בטן כתומה גב חום, סמי של לאקי קראפט ועוד דמוי מעניין - דאיווה DC עם כפית קטנטנה) וכל השבוע מת כבר לבדוק אותם. מתחיל עם הזארה ספוק שנותן תנועה נחמדה במים, אבל מתקשה קצת לנוכח הגלים והזרמים השונים. מחליט לשים אותו בצד ועובר לדאיווה DC. היצרן טוען שהדמוי לא יורד יותר מ-30 ס"מ, אבל בפועל אני מרגיש את הדמוי מתגרד בסלעים שרק רוצים כבר לקרוא עליו קדיש. בכל אופן, תנועה יפה מאוד, אבל לדעתי יתאים יותר לתקופת החורף. ממשיך להחליף לדמויים שונים ומתחיל להרגיש את השמש החמה בגב. לבסוף שם פלאפל קטן ומנסה לסרוק את הסלעים הקרובים במטרה למצוא סרגוסים לשעשוע או כל דבר אחר שיבוא. שום תגובה, אבל לפחות אני יודע שאני מצליח לזרוק פלאפל של 2 גרם למרחק סביר לחלוטין עם מקל שהוא לא אולטרה לייט. יושב לעשן סיגריה ומנסה לגבש טקטיקה חדשה. המצב הנתון הוא כזה: הגעתי לים מאוחר, לא נראו שום קפיצות ואפילו לא חצי זנב של דג, מתחיל להיות חם מדי ואני די עייף. בלי קשר לדברים האלה, מחליט לקשור ניקל פשוט ולנסות את מזלי בזריקות רחוקות. נזכר שמאמון המליץ לעבוד עם ניקל בתקופה האחרונה בהקפצות, אבל אני נמנע מלהקפיץ בגלל אופי הציוד שלי (מקל רך יחסית) וחוסר רצון לפתוח פלונטרים בחוט בד דקיק. כמה זריקות רחוקות ולבסוף זה מגיע: בום אגרסיבי על המקל במרחק של בערך 30 מטר מהחוף (אחרי השבירה של הגל הממוצע לאותו יום), נותן הוקסט בריא ומחכה לראות מה יתפתח בצד השני. המקל מכופף אבל הדג לא לוקח חוט אלא נותן נגיחות כלפי מטה. שני דגים עלו לי בראש, או לוקוס יפה שמנסה לחזור לסלע, או מוסר. אופצייתה מוסר נופתה מיד כיוון שמדובר באיזור סלעי מאוד ומעולם לא שמעתי שתפסו שם מוסר, לכן נשאר עם אופציית הלוקוס ולכן נותן לדג קונטרה חזקה עם נסיונות להרים אותו למעלה. מקווה שהוא לא יכנס לסלע במרחק כזה כי זה יהיה בלתי אפשרי לשלוף אותו משם. לבסוף הדג מתחיל למשוך לצדדים ולגלות עניין בריף שמימין לי, דבר שעשוי להביא לזווית לא נוחה להבאת הדג. פתאום משום מקום, בערך 20 מטר ממני, הדג דופק קפיצה ראוותנית עם סלטה לאחור, ניעור ראש וצלילה חזרה. מבין עם מי יש לי עסק ומתחיל לקרב אותו לאט אבל הוא בכלל רוצה ימינה כל הזמן. הסטטוס החדש (תפוס) לא מוצא חן בעיניו ובמטרים האחרונים הוא עושה נסיונות אחרונים בקפיצות ואני מוצא את עצמי ממלמל לו "אל תקפוץ פה קרוב, לא יכולת לעשות את ההצגה שלך ב-30 מטר ולהגיע הנה מותש?". הוא כבר די קרוב ואני רק מחכה לגל טוב שיגיע ויעזור לי לגרור אותו אל החוף. אחד כזה מגיע די מהר וגומבר של קילו יוצא לנשום אוויר חמים של סוף יולי. נסיונות נוספים על ניקלים וטופ-ווטרים ושאר פלסטיקים מדמי דג לא הניבו תוצאות. נצפתה פעילות חשודה במרחק של 30 מטר מהחוף, אבל לעניות דעתי מדובר בבורי "חולה" שהסתובב על פני המים. בהליכה חזרה מתחיל להרגיש קצת סחרחורות וחולשה ומבטיח לעצמי לא להישאר בים אחרי 08:00 בתקופה הקרובה. לסיכום, יצא גומבר של קילו שנתן פייט מרשים ביותר. אמנם לא פרט גדול, אבל יחסית לתקופה זו בשנה גם זה משהו. ציוד: חכה: Capture Steel Wind 2.70 6-24 gr רולר: ריובי אקוסימה 2000 חוט: בד, דק ולבן. פתיון: חיקוי קאסטרמאסטר זול ופשוט. 10 גרם בערך.
|
|
|
|
|
יופי של דוח!!!  אתה מתכוון לדמויי דיווה DC הזה?  כי אם כן תמשיך לעבוד איתו, יופי של דמויי ,אצלנו עבד בחורף בצורה מטורפת ויחסית הוא לא צולל הרבה ,דגנו איתו באיזורים רדודים אך בזהירות.
|
-------------------------------
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יופי של דוח!!!  אתה מתכוון לדמויי דיווה DC הזה?  כי אם כן תמשיך לעבוד איתו, יופי של דמויי ,אצלנו עבד בחורף בצורה מטורפת ויחסית הוא לא צולל הרבה ,דגנו איתו באיזורים רדודים אך בזהירות. תודה רבה! כן, זה בדיוק הדמוי. הלכתי על צבע שנראה לי אטרקטיבי (Laser Green Shiner), אבל עניין אותי במיוחד החלק הקדמי של הדמוי, שנראה משהו כמו שילוב של דארטר ודמוי עם כפית סטנדרטית. שמח לשמוע שהיו עליו תפיסות, בהחלט הייתה לי תחושה שהוא קצת מאסיבי לעונה (דגי הפתיון קטנטנים). מה תפסתם עליו? איזה צבעים הלכו הכי טוב?
|
|
|
|
Eli1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
אשמח לעזור לחברים 0503377775
|
|
אני תפסתי טרכון 1 ק״ג עם הדמוי הזה ובצבעים אדום לבן כמו בתמונה לפני כחודש +-
|
|
|
|
|
יופי של דוח!!!  אתה מתכוון לדמויי דיווה DC הזה?  כי אם כן תמשיך לעבוד איתו, יופי של דמויי ,אצלנו עבד בחורף בצורה מטורפת ויחסית הוא לא צולל הרבה ,דגנו איתו באיזורים רדודים אך בזהירות. תודה רבה! כן, זה בדיוק הדמוי. הלכתי על צבע שנראה לי אטרקטיבי (Laser Green Shiner), אבל עניין אותי במיוחד החלק הקדמי של הדמוי, שנראה משהו כמו שילוב של דארטר ודמוי עם כפית סטנדרטית. שמח לשמוע שהיו עליו תפיסות, בהחלט הייתה לי תחושה שהוא קצת מאסיבי לעונה (דגי הפתיון קטנטנים). מה תפסתם עליו? איזה צבעים הלכו הכי טוב? אכן היו תפיסות ולא מעט ,לרוב לברקים (והרבה) וגם ברקודות אחדות ,הצבע הכי טוב שהלך לנו זה אדום לבן אבל אין שום סיבה שצבע אחר לא ילך טוב ,פשוט אם הצבע הזה אנחנו עובדים הכי הרבה. דמויי יחסית זול לטרנד היפני הנוכחי אבל עובד מעולה יופי של תמורה לכסף 
|
|
|
|
אייל וייס
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
050-9020301
|
|
יופי של דוח 
|
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס  Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
|
|
|
ניסים
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
46
0546208825
|
|
|
|
|
|
ינון לשם
|
תן לו לקחת חוט.... חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
דוח יפה ומפורט רק ימשיכו לך התפיסות והחויות ... 
|
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים אין שומר את השער, אין סימן משמיים. אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות אנשים שחיים רק תככים ומזימות. יש ששואלים שאלות ואין תשובות יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
תענוג של דוח לקריאה  כן ירבו  זה אמנם "רק" דג של קילו אבל זה עדיין גומבר ולא הייתי ממקם אותו כ"כ קרוב לכריות כף היד...  "להרגיש קצת סחרחורות וחולשה " נשמע כמו לא לשתות מספיק ולא רק שמש דופקת... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תענוג של דוח לקריאה  כן ירבו  זה אמנם "רק" דג של קילו אבל זה עדיין גומבר ולא הייתי ממקם אותו כ"כ קרוב לכריות כף היד...  "להרגיש קצת סחרחורות וחולשה " נשמע כמו לא לשתות מספיק ולא רק שמש דופקת...  נסה את לא לשתות בכלל  הדג צולם מת, לכן לא הייתה סיבה לדאגה. אגב, כשהגעתי הביתה ושטפתי את הדמויים, גיליתי ששכחתי את הניקל בשטח. אגב2, לניקל הייתה מחוברת משולשת לא מקורית, אלא אחת של אונר עם אל-חזור הפוך, במקום לתוך בטן הקרס, הזיז פונה החוצה. בהתחלה חששתי מזה קצת, אבל בסוף התברר כבסדר. מדובר בקרסים מאוד חזקים שעברו התעללות רצינית היום בעזרת פלייר ופה של גומבר.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
דו"ח מהנה וסוחף, תפיסה שנתנה לך את הפייט- משמע את האדרנלין השבועי..  אהבתי את השתוף המלא בדמויים... - במיוחד כמובן סיפור הניקל 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
תענוג של דוח לקריאה  כן ירבו  זה אמנם "רק" דג של קילו אבל זה עדיין גומבר ולא הייתי ממקם אותו כ"כ קרוב לכריות כף היד...  "להרגיש קצת סחרחורות וחולשה " נשמע כמו לא לשתות מספיק ולא רק שמש דופקת...  נסה את לא לשתות בכלל  הדג צולם מת, לכן לא הייתה סיבה לדאגה. אגב, כשהגעתי הביתה ושטפתי את הדמויים, גיליתי ששכחתי את הניקל בשטח. אגב2, לניקל הייתה מחוברת משולשת לא מקורית, אלא אחת של אונר עם אל-חזור הפוך, במקום לתוך בטן הקרס, הזיז פונה החוצה. בהתחלה חששתי מזה קצת, אבל בסוף התברר כבסדר. מדובר בקרסים מאוד חזקים שעברו התעללות רצינית היום בעזרת פלייר ופה של גומבר. תן לעצמך כאפה  מה זה לא לשתות??!  אני שמח לשמוע על הקרסים האלו כי בג'יג של יו-זורי שקניתי באי-ביי יש גם כן קרס כזה. העליון בתמונה. מזל שעוד לא השתמשתי בהם 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תענוג של דוח לקריאה  כן ירבו  זה אמנם "רק" דג של קילו אבל זה עדיין גומבר ולא הייתי ממקם אותו כ"כ קרוב לכריות כף היד...  "להרגיש קצת סחרחורות וחולשה " נשמע כמו לא לשתות מספיק ולא רק שמש דופקת...  נסה את לא לשתות בכלל  הדג צולם מת, לכן לא הייתה סיבה לדאגה. אגב, כשהגעתי הביתה ושטפתי את הדמויים, גיליתי ששכחתי את הניקל בשטח. אגב2, לניקל הייתה מחוברת משולשת לא מקורית, אלא אחת של אונר עם אל-חזור הפוך, במקום לתוך בטן הקרס, הזיז פונה החוצה. בהתחלה חששתי מזה קצת, אבל בסוף התברר כבסדר. מדובר בקרסים מאוד חזקים שעברו התעללות רצינית היום בעזרת פלייר ופה של גומבר. אתמול מישהו - אולי אבונפחא - לעס לי את המשולשת ועיוות אותה ככה שגם עם פלאייר לא ניתן היה לתקן אותה בשטח.
|
|
|
|
קובי לוי
|
אין כמו בים חבר פורום   
מנותקגיל:
51
אני כאן תמיד בשבילכם 052-6570506
|
|
יופי של דוח ואחלה של דג גומבר אחד הפייטרים החזקים בזירזור לגביי שעות נוכחתי לדעת שתופס בכל שעה למרות שמומלץ בבוקר מוקדם וליקראת שקקיעה שיהיה בתיאבון
|
|
|
|
טייפון
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יופי של דו"ח ויופי של דג  בימים החמים שכאלה , ובמיוחד ביולי אוגוסט אני מעדיף את הים בשעות אחר הצהריים
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|