| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 20/5/2016 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 10 - 20 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| קלמארי - | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | |||
הדו"ח:
אהלן חברים
כבר הרבה זמן לא כתבתי ביומן הדוחות
קצת באיחור עדיף על בכלל לא
באותו יום לא תכננתי לצאת, אבל בבוקר מדבר איתי השותף שלי על הים ועד כמה בא לו לנשום קצת אוויר צח, מחליט לזרום אתו אחרי שעורר לי את הדודה, במהלך היום כבר בוערת
אני בודק את התחזית וכבר ידוע לי שאין מקום להרבה צפיות, ים פלטה וכמעט אין רוח. טוב לפחות ננסה
בערב מתארגנים, מסדר הכל וקונה פתיון טרי בדרך. מקבל אותנו ים טוב מאוד לשחייה אבל לא לדייג, מחייך ועולה על הסירה. הפעם החלטתי לזרום עם השותף שלי ולדוג איפה שבא לו, לא אתערב ולא אמליץ לא על עומק ולא על רצפה מסויימת.
טוב יוצאים מהמרינה לכיוון מערבה, אנחנו 5 על הסירה, והחברה מחליטים לעצור ב 25 מ, כולם יורדים ומתחילים לדוג. דריפט ראשון, שני שלישי, רביעי כולם עסוקים באדומים חוץ ממני, מחליפים נקודות עולים יורדים כלום. השותף שלי מחליט לרדת ל 7 מ בתקווה לסרגוסים, דריפט ראשון, שני, שלישי ואין מענה. החברה כבר התייאשו!!! בשלב הזה אני מחליט שחייב עכשיו להתערב ומכוון את הסקיפר לבור בעומק 16-18, מנסיון בדרך כלל יש לוקוסים שם.
מגיעים וזורקים, אחד החברה מעלה שני סרגוסים במכה אחת, החברה התאוששו והתלהבו, אני עדיין עובד באותו קצב, קרס 01 וחתיכת פתיון מכובדת, פתאום מרגיש אכילה מוזרה, סוגר ולוחץ על הכפתור- מכונה חשמלית-, כמה מטרים ומשתחרר, לא נורא, לפחות פעם ראשונה שאני מרגיש אכילה הלילה. בינתיים החברה מתחילים להעלות ביביי לוקוסים שקיבלו חנינה וחזרו לגדול.
בשלב הזה אני אומר לעצמי דריפט אחרון כבר שעה 4:30 ואין אכילות, אם אין נגיסה מתקפלים וחוזרים. כבר 120מ חוט במים, והנה הריצה המיוחלת...פררררררררררר, כאילו קשרתי את החוט לטיל, סוגר ומפעיל את המכונה ומתחילה המלחמה, שומר על קור רוח ומתחיל לעבוד בצורה מתאימה, הדג משתולל ומשתולל, משחרר את הקלטש עוד טיפה, לאט לאט עולה לה צוללת לבנה, מיד לרשת ועולה לו לוקוס לבן חמוד להגיד בוקר טוב, אני מרגיש כמו מלך, למרות שלא ציפיתי לזה, אבל ברוך השם תמיד יש הפתעות, אפילו בים כזה
בכייף מוותר על הבניה -תלאי- ומשאירה בפיו של הלוקוס, עוד כמה דריפטים ללא מענה, ב 5:30 מתקפלים וחוזרים הביתה
המלך בקישור הזה

צוות המורים!