| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 28/4/2016 | צפון: שבי ציון -עכו | מים מלוחים | גועש | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 06:00 | גיג קטן - גיג דייגוס | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | 1.4 |
הדו"ח:
חול המועד נותן הזדמנות טובה ללכת לז'רז'ר בבוקר, יום אחד של תורנות ושבוע שלם של משפחה.
אבל אצלי המשפחה מתחילה להתעורר בשמונה אולי , אז יש זמן לקפוץ לדייג של זריחה.
מגיע לחוף ורואה את הים הגועש מתנפץ על השובר , וחושב לעצמי , גוועאלד .....איך לעמוד שם?
יש כמובן את החוף עצמו אך עוד לא יצא לי לנסות משם.
יוצא מהאוטו , אומר לבחור ליד בוקר טוב , מסתכל על הגלים מתנפצים וחוזר לאוטו.
חושב אם בכלל כדאי , אבל הבחור ליד עדיין מתארגן , לא מבין איפה הוא הולך לדוג

שוב יוצא מהאוטו ושואל את הבחור איפה הוא מתכוון לעמוד ... " על החוף .....ברור " ...... ברור למי ?
בכל אופן , מחליט שאם כל מי שהגיע מתכוון לדוג , אז גם אני.
פותח את החכה ( דאיווה 10-40 ) , מרכיב הרולר ( דאיווה פרו-קאסטר 2500 ) , את השוק לידר על החוט בד ( 15 ליברות ) כבר החלפתי אתמול בערב.
פותח את קופסת הגיגים , ובוחר לי גיג דייגוס 30 גרם ורדרד.
טוב , נכנס לחוף , רואה אחד עומד ודג , אז כמובן שאני תופס מרחק ( 10-15 מטר ממנו ) אבל איך שאני זורק הוא מתחיל לצרוח עליי ברוסית
....זה מאותם הרגעים של WTF???צורח עליו חזרה שאני לא מבין רוסית וממשיך לדוג.
תחילת אור ...הביזרי מתחילים להשתגע ... פתאום דג מזנק מתוך הביזרי והם צורחים.....הצייייללוווווווווו!!!!!!
ממשיך בשלי , זורק מעבר לכל שאר הדייגים , אני משום מה היחיד שעובד עם גיג , כולם עם בובות.
עשר דקות , של עבודה סטייל כנרת , עוברות ובווווום.......קלאץ' ( 3/4 סגור ) נותן בזזז קטן ואני מתחיל להלחם בזמן שכולם מחכים

חמש דקות של מלחמה ( נשבע שזה הרגיש כמו שעה מרוב שנהניתי ) וגל נחמד שפשוט זרק את הדג על החוף ואני מבסווווווט

ממשיך לעבוד עוד קצת עם הגיג אבל אז משום מקום נכנסה אבן ( היא לא הייתה שם קודם , נכנסה בהפתעה) ולקחה לי הגיג

מחליט שזה הזמן ללכת , מגיע הבייתה , מנקה את הדג . מעלה דו"ח דיג והולך לישון

שיהיה חג שמח לכולם.
זוהר
( ותודה לגיאצ'וק על העלאת התמונות )