תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
10/1/2012 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | גבה גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
11:30 | דמוי דג בינוני - נוד טאקל האוס ראש אדום | לברק-חלק | 1 | +/- |
הדו"ח:
אחרי הלילה המאכזב אתמול..בנסיון לריצוף (נתפסו 7 סרגוסים)
מחליט לסרוק את הנקודות ללברקים
מגיע לים בסביבות 10 בבוקר בניגוד למפות ולתחזיות הים עדיין סוער..אך הרוח חרישית מכיוון דרום מזרח
שטיחי קצף בכל פינה..אבל..
לא ניתן לעמוד על הריפים..משמאלץ אותי לנסות ולזרזר מהסלעים הגבוהים(בטיחות לפני הכל) ולהשאר יבש מהשפריצים של הגלים
בהתחלה מנסה לעבוד עם סליקון בחוף מעורב יש קצת סלעים לאחר כמה זריקות יש תקיפה ..ממשיך אך אין תגובה
מחליף לכלב שקוף ומתחיל להריץ אותו ויש מרדפים
משנה מהיריות פעם איטי פעם מהיר..אבל הכל היה מרדפי סרק
מדלג לנקודה אחרת..התנאים שם טיפה יותר קשים
מפרצון גועש וזרם חוזר חזק מאד..מנסה כמה זריקות ושוב אין כלום ההגיון אומר שאין מצב שיש ביזרי במפרצון עם כזה זרם חזק
מוותר וממשיך לסרוק
מגיע למפרצון הקרקעית רדודה יחסית והגלים רגועים כמובן הכל יחסי
מחליף לדרטר ומריץ אותו מהר..ויש מרדף עצבני
זורק שוב..
עבודה מהירה ויש נעילה ופתאום רפיון בחוט..
הדג לקח לי את הדארטר..מרכיב את הנוצה הנצרתית
עבודה מהירה והנוצה מקפצת יש מרדף של כמה פריטים שהסיגרו את עמצם גומברים
ושוב נעילה הפעם גומבר גדול מה שבטוח יותר מ 2 ק"ג הדג מוציא חוט ומתחיל לקרב תוך כדי שהוא קופץ ומשתולל
ואיך שאני ליד הריף מגיע גל שמעיף לי את הדג ואת החוט על הסלעים החוט משתפשף בסלע פשוטו כמשמעו החוט נקרע
מחבר שוקלידר חדש..מרכיב דמוי של טאקל האוס שעבר תיקון לשונית לאחר שנשברה( אם ילך דמוי אז ילך דמוי דפוק)
ומשם עובר לנקודה שהניבה לברקים בעבר..
אני מהסלעים בגובה 2 מטר+
שטיח של קצף מתחתי..
זרם חוזר יחסית רגוע..ונצפו קפיצות של ביזרי
שתי זריקות לכיוון הקפיצות ובשלשית לברקית שמנה פשוט בלעה את הקרס האחורית והיא נעולה היטב..הוקסט קטן לוידוי נעילה..
מקרב את הדג ושוב הגל מעיף את הדג לכיוון הסלעים..באותו רגע מחליט לפתוח את הקלץ' ולתת לדג לחזור לים
ואכן זה משקרה הלברק משך חוט..ומהדק טיפה את הקלץ'..ובעדינות ומעלה את הלברק עם הגל לכיווני
כאן אני לוקח סיכון תופס את החוט על מנת להרים את הלברק..ואכן הסיכון השתלם בזהירות מעלה את החט והלברק סוףסוף על חוף מבטחים

Uploaded with ImageShack.us
מסתפק בלברק הזה ומפנטז על סושי
עד לפעם הבאה
לאחר שפינטזתי על סושי...
מתחיל במנה ראשונה..
ביצי וכבד הלברק
מתכון במסרים

ולמנה העיקרית
יאמי יאמי