בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  דייגי הסרף והבוס - גם אתם על הכוונת...
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: דייגי הסרף והבוס - גם אתם על הכוונת...  (נקרא 1238 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

דייגי הסרף והבוס - גם אתם על הכוונת...
« ב- : אפריל 05, 2016, 19:42:35 PM »
ואם טרם הבנתם...
הכיוון הוא חיסול הדיג הספורטיבי בכלל, בשיטת הסלמי...
בשנה הבאה דייגי החוף - אנשי הסרף והמז'רז'רים...

אם לא נתאחד כולנו כדי לעצור את ההתנהלות ההזויה הזו...
אם נמשיך להיות "הטרף הקל" - שתיקת הכשים ואנחנו על תקן הכבשים...
אגף הדיג גם יחריף את הגזירות על הדיג הספורטיבי...
וגרוע יותר - ישתמש בנו כעלה תאנה לתרץ המשך הפקרת הים בהיעדר עשיה מול הדיג המסחרי ההרסני!

כנסו לדיונים החדשים שפתחנו בפורום י.ע.ד,
אם לא נתלכד ונפעל בצוותא מול הטירוף הזה והיום - מחר כבר יהיה מאוחר...
עריכה אחרונה: אפריל 06, 2016, 01:08:00 AM על ידי rafi
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

בעניין: דייגי הסרף והבוס - גם אתם על הכוונת...
« הגיב #1 ב- : אפריל 07, 2016, 08:40:26 AM »
בעוד שנה, כשנגיע שוב לחודש אפריל, נמצא את עצמנו באחת משתי נקודות אפשריות.
השבתה עיוורת ומטומטמת או דיג בכיף תחת הגבלות ענייניות ואחראיות.

אני לא יודע מה אתכם אבל מתכוון להיות בנקודה השניה 
ואם איכשהו אמצא את עצמי בנקודה הראשונה ( חמסה חמסה), לפחות אוכל להגיד שעשיתי מה שיכולתי בכדי למנוע את זה ושלקחתי חלק פעיל בהתנגדות  זקן
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
mshark
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אפריל 07, 2016, 14:10:12 PM »
צר לי רפי אבל אני חושב שאולי כדאי שזה יקרה , אם מישהו צריך להקריב משהו אז עדיף שזה יהיה מישהו שאכפת לו .

לצערנו רוב הפורם הזה מייצג רק את הקצפת (אנחנו שאכפת להם מהדגה) , ישנם אלפי דייגים ספורטיביים בקיאקים

וסירות וחופי שפשוט הורסים את כל הדגה במדינה ולצערי צריך "להעניש את כל הכיתה גם את התלמידים המחוננים"

לגבי הדייגים המסחריים אני בתקווה שבסופו של דבר יגבילו גם אותם ויתנו לים הפסקה למשך כמה שנים טובות.

לצערי יצא לי להיחשף לתמונות מזעזעות של דייגים ספורטיביים :

1.מוכרים את הדגים שהם תופסים ומתרצים את זה שהם צריכים לממן את הציוד וכו'.

2.תופסים דגים בכמויות בלתי נסבלות שאין מצב שאוכלים את כולם , תחשוב על מקרה הדניסים ,ברחו טונות של דניסים ואנשים לא הלכו לעבודה שבוע והיו בים לתפוס אותם  , סוף השבוע היו עם 30 קילו דגים , למה צריך כל כך הרבה ? אתה אוכל את כל זה ? כאילו לבן אדם אין מה לאכול בבית, היום כבר לא תראה דניס בים .

3.מידי יום אני רואה תמונות של דייגים ספורטיבים שחוזרים עם "שלל מהים" עם סרגוסים של 150 גרם  , לוקסים של פחות מחצי קילו ומתלהבים - מישהו צריך להגביל אותם .

אני יודע שהדעה שלי מעצבנת(גם אני לא נקי כפיים) אבל לצערי ככל הנראה אנחנו צריכים לשלם על האובר פיישינג וחזירות של אנשים פחות

אכפתיים.

לסיכום צריך להגביל את כולם ולא משנה את מי , התחילו איתנו (כי זה הכי קל) נקבל ואולי ישתפר משהו.
עריכה אחרונה: אפריל 07, 2016, 14:14:34 PM על ידי mshark
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #3 ב- : אפריל 07, 2016, 15:15:10 PM »
צר לי רפי אבל אני חושב שאולי כדאי שזה יקרה , אם מישהו צריך להקריב משהו אז עדיף שזה יהיה מישהו שאכפת לו .

לצערנו רוב הפורם הזה מייצג רק את הקצפת (אנחנו שאכפת להם מהדגה) , ישנם אלפי דייגים ספורטיביים בקיאקים

וסירות וחופי שפשוט הורסים את כל הדגה במדינה ולצערי צריך "להעניש את כל הכיתה גם את התלמידים המחוננים"

לגבי הדייגים המסחריים אני בתקווה שבסופו של דבר יגבילו גם אותם ויתנו לים הפסקה למשך כמה שנים טובות.

2.תופסים דגים בכמויות בלתי נסבלות שאין מצב שאוכלים את כולם , תחשוב על מקרה הדניסים ,ברחו טונות של דניסים ואנשים לא הלכו לעבודה שבוע והיו בים לתפוס אותם  , סוף השבוע היו עם 30 קילו דגים , למה צריך כל כך הרבה ? אתה אוכל את כל זה ? כאילו לבן אדם אין מה לאכול בבית, היום כבר לא תראה דניס בים .

3.מידי יום אני רואה תמונות של דייגים ספורטיבים שחוזרים עם "שלל מהים" עם סרגוסים של 150 גרם  , לוקסים של פחות מחצי קילו ומתלהבים - מישהו צריך להגביל אותם .

אני יודע שהדעה שלי מעצבנת(גם אני לא נקי כפיים) אבל לצערי ככל הנראה אנחנו צריכים לשלם על האובר פיישינג וחזירות של אנשים פחות

אכפתיים.

לסיכום צריך להגביל את כולם ולא משנה את מי , התחילו איתנו (כי זה הכי קל) נקבל ואולי ישתפר משהו.

על כול הסעיפים שרשמת אני מסכים איתך.
אני גם לא אוהב את זה וגם לי יש בעיה רצינית עם העניין.
גם לדעתי יש מקום לחוקים והגבלות ואני בפירוש בעד רישיון דיג אישי גם לספורטיביים ולא פחות חשוב שיהיה גם פיקוח, קשה ולא מתפשר.
מה שאני לא מוכן לקבל זה את הברדק שחוגג בדרך לשם.
אני לא מוכן לעצור את הדיג שלי כשאני רואה סירה שוחטת ריפים מולי.
אני לא מוכן להפסיק לדוג כשאני רואה את הטרולים חורשים במרחק.
אני לא מוכן לוותר על ההנאה שלי כשדיג מסחרי ממשיך להרוס תוך כדי תירוץ עבריינות הזו מאחורי "פרנסה".
מצדי שייגוועו ברעב.
אני בעד רפורמה. חכמה, אלגנטית, נאורה ומתקדמת.
לא רפורמה טיפשה, מכוערת ומעוותת.
אם מה שצריך זה לחכות עוד שנה, לקחת אויר, להקים גוף משותף ולבחון את הדברים לעומק ואז לקבל החלטות, אין לי בעיה.
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
mshark
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אפריל 07, 2016, 15:29:51 PM »

אכפתיים.

על כול הסעיפים שרשמת אני מסכים איתך.
אני גם לא אוהב את זה וגם לי יש בעיה רצינית עם העניין.
גם לדעתי יש מקום לחוקים והגבלות ואני בפירוש בעד רישיון דיג אישי גם לספורטיביים ולא פחות חשוב שיהיה גם פיקוח, קשה ולא מתפשר.
מה שאני לא מוכן לקבל זה את הברדק שחוגג בדרך לשם.
אני לא מוכן לעצור את הדיג שלי כשאני רואה סירה שוחטת ריפים מולי.
אני לא מוכן להפסיק לדוג כשאני רואה את הטרולים חורשים במרחק.
אני לא מוכן לוותר על ההנאה שלי כשדיג מסחרי ממשיך להרוס תוך כדי תירוץ עבריינות הזו מאחורי "פרנסה".
מצדי שייגוועו ברעב.
אני בעד רפורמה. חכמה, אלגנטית, נאורה ומתקדמת.
לא רפורמה טיפשה, מכוערת ומעוותת.
אם מה שצריך זה לחכות עוד שנה, לקחת אויר, להקים גוף משותף ולבחון את הדברים לעומק ואז לקבל החלטות, אין לי בעיה.

גם אני לא "מת" על הרפורמה הזאת אבל זאת כבר התחלה לעומת המערב הפרוע שהולך פה, אני מקווה שבעתיד יבינו שצריך לעצור הכל ופשוט לתת לדגים קצת שקט.

gaichuk מבחניתי אתה קיבלת את רשיון הדיג מבלי "לעבור את המבחנים" , דייג מוסרי כמוך לא רואים אפילו בנשיונל גאוגרפיק.
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אפריל 09, 2016, 02:15:04 AM »

אכפתיים.

אם הדגה חשובה לך - אז ממש לא טוב שזה קורה ולא טוב שזה יקרה...
תעבור על השרשורים כאן בפורום י.ע.ד...
תקרא טוב מה כתבתי פה ושם בפוסטים האחרונים...
תקרא מה כתבתי בינואר 2014 - צפיתי שזה בדיוק מה שיקרה..
ותשים לב את מי משביתים ולמי מתירים לצאת לים...
במיוחד שים לב לרעיון שבבסיס הגזירות על הספורטיביים -
כי הרעיון של אגף הדיג איננו "הצלת הים" אלא "הפקרת הים להמשך דיג מסחרי הרסני"...
ואמחנו?
אננחנו פשוט משמשים מבחינתו עלה תאנה להכשרת השרץ -
השרץ הוא המנעות מכל עשיה מתחייבת לשמירת הים...
ובתור עלה תאנה - ההתעסקות בנו זו האמתלה...
כי אלמלא ההתעסקות בנו - יצטרך להתעסק עם גורמי הנזק הגדולים והאמיתיים...
ומאחר שזה קשה - בוחר אגף הדיג "להראות עשיה" במקום לעשות מה שהוא צריך לעשות...

אגב,
רוב הציבור הספורטיבי סבור שהכרחי שתהיה הסדרה נכונה של הדיג...
במסגרת זו אין בעיה עם מגבלות מידתיות על לקיחת דגים מבחינת עונה/זן/גודל/כמות..
הגבלת על כמות, סוג וגודל שלל - ולא איסור יציאה לדיג...
אך חובה לדרוש ולאכוף על אגף הדיג למלא את חובתו לשמירת הדגה וממשק דיג בר קיימא...
הדרך לשם, להסדרה נכונה של הדיג ולשמירת הים -
עוברת דרך סילוק השימוש בנו כעלה תאנה...
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for