כמו שיואל רשם , טכניקה זה א-ב בהטלות אבל גם חוטים דקים , רולר קוני , או שפה של הרולר שלא יהיה עמוק כך יש פחות לחץ על החוט , חכות שהם להטלות רחוקות גם יש להם השפעה , כך את כל המכלול ויש לך הטלות לרחוק , לא כל חכה יכולה לעמוד בלחץ בהטלה , כמו הטלה otg יהיה לך בעיה בחכה שאינה מסוגלת לעמוד בלחץ שנוצר .
עם חכה פשוטה ורולר פשוט אתה יכול להגיע למרחק עד 130+ מטר
תתאמן על הטכניקה . ציוד לא מכפה על חוסר בטכניקה .
תנסה לבדוק את עצמך עם מטר בחוף כשאתה מרגיש שמיצתה את הציוד עד הסוף תנסה לבדוק עם חבר ותתנסה על רולר שלו
יואל ומוטי משקל חסר של 140 גרם לא גורם לכם לזרוק יותר רחוק . אלא בעיקר לבזבז יותר כסף
מחר SHIMANO יצאו עם סיפור חדש אתם תתחילו לדקלם את זה . זה יגרום לכם לצאת בהצהרות שזה מרגיש אחרת תנסו להבין שהמטרה של כל הציוד זה מיועד בעיקר לדבר אחד .להוציא דגים
המטרה: להוציא דגים
הציוד:חכה רולר ושאר דברים
כל שאר הדברים זה בעיקר מכירות מכירות מכירות
ועם עדיין תרצו להווכח אתם תמיד יכולים לבדוק בשאר העולם בדייג חופי איך עובדים (ותעשו לי טובה אל תבדקו אנשים שמנסים למכור ציוד תבדקו דייגים)
אחד האנשים שאני דג איתם בחו"ל הוא מאמן לשעבר הנבחרת הצרפתית לזריקות רחוקות הציוד שהוא משתמש בו הוא לא קרוב להיות הכי חדיש בשוק והוא מגיע למרחקים שאני חולם עליהם העיקר הכל טמון בדבר אחד ---טכניקה----
יואל ומוטי משקל חסר של 140 גרם לא גורם לכם לזרוק יותר רחוק . אלא בעיקר לבזבז יותר כסף
מחר SHIMANO יצאו עם סיפור חדש אתם תתחילו לדקלם את זה . זה יגרום לכם לצאת בהצהרות שזה מרגיש אחרת תנסו להבין שהמטרה של כל הציוד זה מיועד בעיקר לדבר אחד .להוציא דגים
המטרה: להוציא דגים
הציוד:חכה רולר ושאר דברים
כל שאר הדברים זה בעיקר מכירות מכירות מכירות
ועם עדיין תרצו להווכח אתם תמיד יכולים לבדוק בשאר העולם בדייג חופי איך עובדים (ותעשו לי טובה אל תבדקו אנשים שמנסים למכור ציוד תבדקו דייגים)
הלל מי כמוך יודע כמה בדקתי בחול , אתה מדבר כאילו אין לנו מוסג בדייג , ולדוג בטיל או בדרך
שאתה דג אני לא רואה בזה דייג מצטער ,דייג זה לדוג בחכה ורולר ולזרוק ולהבין שלא כל ציוד
יכול לעמוד בלחצים , אז כנראה כדי לך לבדוק עוד פעם , טכניקה + ציוד טוב = מוסיף לך להטלה
על טכניקה אנחנו מסכימים - אבל אתה לא יכול להגיד שהציוד זה לא חלק מהמרחק .
אני לא מאמין שחברות בחול ממצאים דברים כי משעמם להם לכל דבר יש מטרה ,
חברות מוציאות דברים חדשים לא בהכרח מתוך שיפור משמעותי אלא בשביל לגרום לדייג לקנות ולהתחדש. כן לחברות אין מה לחדש פעמיים רבות הם ממצאים שטויות על ידי כל מיני דייגים אשר ממומנים על ידם עיין ערך SHIMANO DAIWA YUKI וכו ...
לגבי ציוד זה כל כך מזערי לעומת הטכניקה שזה לא משמעותי בעניי . ורק אל תשכח שהמטרה זה להוציא דגים לזרוק עוד 10 מטר זה לא מה שיוציא לך את הדג אלא זה רק ירחיק אותך מהמטרה
כשאתה אומר משפט :"אני לא רואה בזה דייג מצטער" פה תסלח לי אבל אבדתי אותך
בתוך אחד שנמצא לפחות 3 פעמיים בשבוע בים ודג לברקים בקרוב כמו ברחוק גומברים ברחוק כמו בקרוב הא ואת האינטיאסים שאנחנו לקראת הסיום שלהם עם חוט ורולר וגם מקלאני לא קובע מי דייג הוא מי לא
הרצון שלי תמיד נשאר אותו דבר לפתח את הדייג החופי בדגש על צורה נכונה ולא עם כל מיני חלומות שחברות מוכרות לדייגים תזרוק רחוק תתפוס דג אלא בדגש של תלמד את המבנה בו אתה דג הרבה יותר חשוב מחוט כזה או אחר
לגבי שיטת העפיפון שאני מתנסה ולומד אותו על ידי חברים יקרים ותןך כדי תנועה שיטת העפיפון היא אומנות בפני עצמה אחרי שנתיים אני עדיין לא יכול להגיד שאני מספיק טוב בזה ... וזה שיטה שאני דג איתה פעם בשבועיים לגבי הטיל מזמן הוא לא ברשותי ....
אנחנו לא מפגרים בציוד על חו"ל אלא בעיקר מפגרים על חשיבה וגישה נכונה
עריכה אחרונה: מרץ 29, 2016, 00:30:10 AM על ידי הלל-ירושלים
יש לך טעות גדולה , הציוד היום עשה שינוי גדול בין להגיע רחוק ולא , כנראה לא ניסיתה מספיק ציוד , היום יש לי כמה סטים של חכות של כמה חברות , ואת ההבדל מרגישים בין חכה לחכה, או רולרים , כאשר המטרה היא נטו דגים אתה מאבד את הטכניקה , כי זה לא בדיוק מה שמעניין אותך באותו רגע נתון , הדייג הוא ספורט לכל דבר , וכך גם הציוד הוא חלק חשוב כדי להגיע למטרה , מה שיותר מעניין עובדתית וכן הלל זה קורה כאן בארץ , הדייגים התחילו להשקיע בציוד סרף כמו בחול, ואת התוצאות הם רואים כבר , שזה כן עושה שינוי גדול גם בתפיסה במוח הישראלי , במקרה והמטרה שלך היא רק לתפוס דגים , אז אפשר לדוג גם ללא ציוד ,חוט ומשקולת מספיק , שאתה רוצה להתקדם בדייג אתה צריך לשפר כל הזמן, זה חלק מהסגנון של הדייג החופי, מה שיותר מעניין אותי , בוא תעלה קצת דוחות שנראה על מה אתה מדבר, ולכולם יהיה יותר ברור, אינטיאסים בוא תעלה קצת דוחות יהיה יותר מעניין לכולם.
חברות מוציאות דברים חדשים לא בהכרח מתוך שיפור משמעותי אלא בשביל לגרום לדייג לקנות ולהתחדש. כן לחברות אין מה לחדש פעמיים רבות הם ממצאים שטויות על ידי כל מיני דייגים אשר ממומנים על ידם עיין ערך SHIMANO DAIWA YUKI וכו ...
לגבי ציוד זה כל כך מזערי לעומת הטכניקה שזה לא משמעותי בעניי . ורק אל תשכח שהמטרה זה להוציא דגים לזרוק עוד 10 מטר זה לא מה שיוציא לך את הדג אלא זה רק ירחיק אותך מהמטרה
כשאתה אומר משפט :"אני לא רואה בזה דייג מצטער" פה תסלח לי אבל אבדתי אותך
בתוך אחד שנמצא לפחות 3 פעמיים בשבוע בים ודג לברקים בקרוב כמו ברחוק גומברים ברחוק כמו בקרוב הא ואת האינטיאסים שאנחנו לקראת הסיום שלהם עם חוט ורולר וגם מקלאני לא קובע מי דייג הוא מי לא
הרצון שלי תמיד נשאר אותו דבר לפתח את הדייג החופי בדגש על צורה נכונה ולא עם כל מיני חלומות שחברות מוכרות לדייגים תזרוק רחוק תתפוס דג אלא בדגש של תלמד את המבנה בו אתה דג הרבה יותר חשוב מחוט כזה או אחר
לגבי שיטת העפיפון שאני מתנסה ולומד אותו על ידי חברים יקרים ותןך כדי תנועה שיטת העפיפון היא אומנות בפני עצמה אחרי שנתיים אני עדיין לא יכול להגיד שאני מספיק טוב בזה ... וזה שיטה שאני דג איתה פעם בשבועיים לגבי הטיל מזמן הוא לא ברשותי ....
אנחנו לא מפגרים בציוד על חו"ל אלא בעיקר מפגרים על חשיבה וגישה נכונה
בלה בלה בלה בלה
הלל לזרוק סיסמאות אתה יודע , להכריז מול החברה על תפיסות אתה יודע
איפו כל הדוחות שלך על התפיסות שאתה מספר הליהם האמת לדעתי אתה לא תופס כלום
אז נכון טכניקה היא מספר אחד בשיפור זריקה למרחק
נכון צריך לדעת לקרוא את השטח ,
אצלי שיפור של 20 מטר בזכות ציוד להטלות רחוקות הביא דגים . למרות שהטכניקה שלי מצריכה שיפור
עריכה אחרונה: מרץ 29, 2016, 12:21:10 PM על ידי yoelsh
זה נושא מורכב מעוד מכל הבחינות, מ ציוד , טכניקה ש אני לומד ומלמד, עד למבנה גוף ומשקל גוף
לא כל שימנו 10000,14000 מתאימים ל הטלות, רק אותם דגמים ש הפעולה לא המוכה, לשימנו יש סדרה 35 מידת שפולה, לדאייוה יש געם סדרה 35, ו הפופולרי ל הטלות סדרה 45 חוץ מ שני סדרות הלו כל העולם עובד עם רולרים שוכבים געם אני עובד איתו,
לא כל מקל חלקים נותן הטלה נכונה, ( החזר מהיר של שפיץ המקל) בדרך כל זה המקלות מחו"ל שמחירם בחו"ל מתחיל ב 1500 ש"ח
לי יש מקל של חבר CTS S8 ש מחיר בחו"ל הלה לי 3000 ש"ח ו מי ש מכיר אותי יודע מי אני געם אין חוטחוט ושוק לידר חשוב מעוד, כנה ש החוט דק יותר כך המשקולת מושכת יתר קל ל מרחק, ב עולם הטלות מקולות הפופולרית 100-110, 125-130, 150-160 גר חוט ל שפולה קוני, חוט לא בד עם בד הרוב הגדול לא עובדים רק עם חוט ניילון ב אובי מ0.14 עד 0.28 ברולר שוכב מ 0.28 עד 0.35 בשני סוגי הדולרים עובדים כולם געם אני ו חברי בערב עם שוק לידר קוני, הוא מתחיל בדיוק מ אותו מספר כמו החוט ראשי ו מסתיים ב 0.57 עד 0.60
slavik אתה מערבב בין שני תחומים לגמרי שונים שאין בהם שום קשר אחד לשני
זריקה לרחוק- ספורט לכל דבר ללא שום קשר לדייג שיש בו תקנון מסודר וברור המטרה זה לזרוק משקולת הכי רחוק שאפשר עם מקל ורולר. הספורט הזה מתבצע על מגרשים פתוחים ולא על הים יש לך ליגות מסודרות תקנון (חוטי בד אסורים) ויש עוד מלא חוקים (אם תרצה אני ישלח בוואטסאפ את העמוד של הליגה הצרפתית עם כל החוקים)
ודייג פתיונות - שהמטרה זה להוציא דגים בקרוב או ברחוק
הציוד לכל ספורט שונה אחד מהשני מחכות רולרים חוטים וכו
יואל-
טכניקה היא הכל בזריקה לרחוק -כשתבין את זה אתה תעשה התקדמות משמעותית קריאת שטח זה א,ב בדייג בלי זה אין דגים לגבי כל השאר אני לא ירד לרמה הזו. למזלי יש את מישה
slavik אתה מערבב בין שני תחומים לגמרי שונים שאין בהם שום קשר אחד לשני
זריקה לרחוק- ספורט לכל דבר ללא שום קשר לדייג שיש בו תקנון מסודר וברור המטרה זה לזרוק משקולת הכי רחוק שאפשר עם מקל ורולר. הספורט הזה מתבצע על מגרשים פתוחים ולא על הים יש לך ליגות מסודרות תקנון (חוטי בד אסורים) ויש עוד מלא חוקים (אם תרצה אני ישלח בוואטסאפ את העמוד של הליגה הצרפתית עם כל החוקים)
ודייג פתיונות - שהמטרה זה להוציא דגים בקרוב או ברחוק
הציוד לכל ספורט שונה אחד מהשני מחכות רולרים חוטים וכו
יואל-
טכניקה היא הכל בזריקה לרחוק -כשתבין את זה אתה תעשה התקדמות משמעותית קריאת שטח זה א,ב בדייג בלי זה אין דגים לגבי כל השאר אני לא ירד לרמה הזו. למזלי יש את מישה
הלל טכניקה היא חלק נכבד בזריקות לרחוק , ולא הכל כהגדרתך נא תדייק
מה לעשות גם לציוד כזה או אחר יש השפעה על המרחק , ולפעמים זה מה שעושה את ההבדל
בין לחזור עם דג או לא לחזור עם דג
קריאת השטח חשובה , עם זה אני מסכים איתך
לגבי כל השאר אתה לא יכול לרדת אלה רק לעלות
ולמרות הכל אוהב אותך
עריכה אחרונה: מרץ 30, 2016, 20:33:27 PM על ידי yoelsh
הלל עובדה אלופי עולם בהטלות , משתמשים בציוד מיוחד , ויש לזה סיבות , ולידע כללי ניתן גם לדוג איתו , ולא רק לזרוק לרחוק , אתה אומר דבר לא הגיוני בכלל , אתה אומר דבר כזה , חוט בעובי 0.50 וחוט בעובי 0.20 יגיע לאותו מרחק , כי לאותו דייג יש טכניקה , חכה לא מקצועית וחכה מקצועית יותר זה לא משפיעה על הזריקה , רולר ששוקל קילו ורולר ששוקל 450 גר אין הבדל בהטלה , אין הבדל בין חכה טלסקופית לחכה חלקים בהטלה , אז גם אורך של חכה לא חשוב , ורולר גם לא חשוב , בקיצור עכשיו הכל יותר מובן לי , איזה גנוב אני הייתי נשאר בחכה בוסטון , ובכל טכניקה שזרקתי תמיד המרחק היה 126 מטר , מעניין שבחכה יותר מקצועית המרחקים נהיה הבדל של 50 מטר אפרש ואותה טכניקה הטלה , כנראה כולם בעולם טועים , וגם החברות שהם מספיק מפגרות להמציא לנו רולרים ,וחכות , כי הלל אומר שציוד זה לא חשוב , חשוב רק טכניקה ... הלל לא כל הדייגים בארץ חשוב להם הדגים , יותר חשוב להם הספורט שיש בדייג , והיום לידע כללי כי אתה לא מספיק יודע מה מתבשל בדייג כאן בארץ , דייגים התחילו להשקיע על ציוד אחר ,רק כדי להנות מהדייג , שזה פעם היה גם המוטו שלך , מה קרה הלל זה כבר לא חשוב , או שהדגים זה מה שחשוב לך .....
אמרתה יפה " אלופי עולם בהטלות "- עובדים עם ציוד להטלות . לא תראה אלופי עולם עובדים עם חכות עם רגש בשפיץ "ניתן גם לדוג איתו" - זה לא הייעוד שלו .עבדתה עם חכה להטלה לרחוק אתה לא יכול לדוג איתה ....זה זוועה
מי דיבר על חוטים 0.5 לדייג חופי?
חוט 0.2 לא הייתי ממליץ במיוחד לכל מה שקשור לדייג (מי שיש לו ניסיון של שנים בהוצאת דגים זה משהו אחר וגם בתנאים מאוד מסויימים )
וזה המשפט שאומא הכל" לא כל הדייגים בארץ חשוב להם הדגים וכו" -לא חשוב לך להביא דגים אז איזה ספורט יש בדייג חופי עם אין את הפייט
רוצה ספורט "הטלה לרחוק " אין לי בעיה זה ספורט מטורף ומצריך המון טכניקה וגם ציוד והמון אימונים בחדר כושר תפתח תת פורום לא קשור לדייג חופי ונדבר על זה שם בצורה לגמרי שונה ואחרת .
אתה מבלבל בין דברים שונים וגם מטעה דייגים חדשים . אנשים חדשים שרוצים ללמוד את התחום של דייג חופי מה הקשר בין מה שאתה מדבר לבין זה שהם רוצים לדעת איך להוציא דגים .
הייתה מדבר על מבנה חוף היית מבין-בורות זרמים וכו הייתה מדבר על פיתין לדגים מסויימים - איזה פיתיון לאיזה דגים הייתה מדבר על פרזנטציה של פיתיון -חוט אלסטי לצורך תפירה הייתי מבין הייתה מדבר על התנהגות הדגים לפי מזג האוויר- מתי הדגים יתקרבו לחוף ומתי לא הייתה מדבר על סוג משקולות הייתי מבין-בהתאם למזג האוויר
אבל לא ראיתי אותך כותב פעם אחת על החשיבות המבנה בחוף שזה א,ב בדייג
אם אתה יודע איפה הדגים ובאיזה צורה הם מתנהגים עם ציוד פשוט אתה יכול להוציא אותם
עם אתה לא יודע איפה הדגים ואיזה פיתיון הם מעדיפים לא יעזור לך מקל 1000 ש"ח ורולר ב4000 ש"ח את הדגים אתה לא תוציא
אני נהנה מדייג ותמיד נהנתי ונשארתי באותו קו מחשבה המוטו שלי נשאר אותו דבר אני לא צריך ציוד מטורף כדי להנות מדייג . וזה מה שתמיד אמרתי פעם אחרונה שהייתי בצרפת השתמשתי במקל של 50 יורו ונהנתי כמו שהרבה זמן לא נהנתי .
כשאתה רוצה להתמקצע תתמקצע אבל בצרוה נכונה תתחיל מהיסודות ורק אז תבנה קומות
שם תוכל לראות את התקנות לכל מה שקשור לספורט שנקרא" זריקה לרחוק "