פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
   הבלוף הגדול של רפורמת הדיג של החלהט - לא יאומן כי יסופר.. |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: הבלוף הגדול של רפורמת הדיג של החלהט - לא יאומן כי יסופר.. (נקרא 28374 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
מה מסתתר מתחת לעטיפה המהודרת של רפורמת החלה"ט?!! ומה אם תווכחו לראות כי מתוך ה"נתונים" שהם הציגו - עולה כי זה פשוט חרטא-ברטא?!!את הרעיון ואת הבסיס להגבלת ואיסור הדיג הספורטיבי, קיבל אגף הדיג מהחברה להגנת הטבע (החלה"ט) - שהציגו "רפורמה צבעונית" ומרשימה למראה בה סימנו את הדיג הספורטיבי כגדול המזיקים לים ושני רק למכמורתנים .. וקשה שלא להזכר ברוכלים בטורקיה שמציעים לכם בושם יוקרתי באריזה אורגינלית ושפותחים מריחים שתן של פרות..כידוע, מצגת נתונים יפה זה נחמד לעין - אך מה אם נבדוק לרגע את הנתונים?!!! הרי החל"ט הכינו ופרסמו רפורמה יפה למראה, ערימות של מלל, ערימות של "מחקרים" (במרכאות מכופלות), ערימות של "נתונים" (במרכאות מכופלות), הראנו כבר כי לא נתונים ולא נעליים, לא מחקרים ולא מגפיים, אך אחרי מה שתראו כאן ייקח לכם זמן להתאושש... משפשוף עיניים ממושך - כי לא תאמינו למראה עיניכם... תשאלו עצמכם שוב ושוב: הם אמיתיים?! ככה בונים רפורמה?!!! אם מתמטיקה בסיסית הם לא יודעים לעשות - הם מבקשים שנסמוך עליהם שיעשו רפורמה?!?!! אם הנתונים שלהם הופכים את כל הרפורמה שלהם לאבסורד חלמאי - מה עוד ניתן לומר?!!! על הקשקוש הזה הם השקיעו מאות אלפי שקלים?!!!?!!אחרי ההקדמה, הגיע הזמן להראות - התמונות לקוחות מתוך הרפורמה של החלהט: ברוב הוד והדר, החלהט בישרה לנו כי קיימים בישראל 70,000 דייגים ספורטיביים, אשר שלל הדיג השנתי שלהם הוא 500-835 טון דגים בשנה (ונתעלם לרגע מהעובדה כי סטיה של 70% בטווח הנתונים - זה על פניו לא מחקר אלא ניחוש שבוא בגדר קשקוש). עוד בישרו לנו החלהט כי 15% מהספורטיביים הם "דייגי-על קטלניים" שתופסים עשרות קילוגרמים ביציאה ותופסים 45% מהשלל הספורטיבי.... והנה כך זה כתוב ב"רפורמה" שלהם בצירוף איורים מרשימים: על יסוד דברים אלו, טענה החלה"ט שיש לאסור ולהגביל את הדיג הספורטיבי, ובנוסף גם להגביל את שלל הדיג שלהם ל-5 ק"ג דגים ליציאה... הסתקרנתי מאוד לגלות כמה ק"ג תופס כל אחד מאותם דייגים "תותחים-קטלניים", הכל לפי נתוני החלהט כמובן, ומה גיליתי?! שימו לה לנתונים ולחשבון הפשוט: *הלכתי אל "הרף הגבוה" שהציגו ולצורך הבדיקה הנחתי כי שלל הספורטיביים הוא 800 טון בשנה... *כעת, אותם 15% "קטלניים" מתוך 70,000 הספורטיביים, מונים בחשבון פשוט 10,500, במעוגל 10,000. *עוד הנחתי כי כל "תותח-קטלן" יוצא לדוג רק 40 פעם בשנה... פחות מפעם בשבוע... *לפי האיור בתמונה, שלל אותם 10,000 קטלניים הוא 376 טון דגים, כלומר 376,000 ק"ג, ובחשבון פשוט, לפי נתוני החלה"ט - שלל הדיג הממוצע של דייג ספורטיבי "תותח-קטלני" הוא 37.6 ק"ג בשנה - 1ק"ג דגים ליציאה!  *אגב, אף אם נניח כי אותם 10,000 "ספורטיביים-קטלניים" היו תופסים את מלוא 800 הטון שיוחסו לספורטיביים כולם, וברף הגבוה, היינו מקבלים שלל דיג ממוצע של 2ק"ג ליציאה לכל דייג קטלן!!! ולנו לא נותר אלא לתהות ולתמוה - שהרי אגף הדיג אוסר את הדיג ומגביל את שלל הדיג על סמך נתוני החלהט - אם שלל הדיג הממוצע המרבי לספורטיבי "תותח" הוא 1ק"ג - מה ההגיון להגבילו ל-5 ק"ג?!! ואיזו הצדקה יש לאסור דיג בכלל על סקטור אשר "תותחיו" מוציאים 1ק"ג דג/ים ליציאה ואיך מתישב נתון זה - שמתחייב מתוך נתוני החלה"ט, עם טענת "עשרות ק"ג ביציאה"?!!מה התשובה לתהיות ולתמיהות?!! מאוד פשוטה לדעתי... מי שכך נראית ה"רפורמה להצלת הים" שלו - לא מבין בים... מי שכך נראית ה"רפורמה להצלת הים" שלו - לא מבין במתמטיקה בסיסית... מי שכך נראית ה"רפורמה להצלת הים" שלו - אין לו נתונים ואין לו מחקרים מבוססים... מי שכך נראית ה"רפורמה להצלת הים" שלו - לא ניתן לסמוך עליו ולא על הרפורמה שלו... מי שכך נראית ה"רפורמה להצלת הים" שלו - חייב להפסיק להלעיט ב"נתונים" דמיוניים... מי שכך נראית ה"רפורמה להצלת הים" שלו - חייב לזרוק אותה לפח ולהתחיל מחדש! כשאתה מפמפם בהכרזות על נתונים ומתיימר לבסס עליהם רפורמה... כשאתה אפילו לא מבחין כי ה"נתונים" שלך מציגים אבסורד... אתה צריך לזרוק לפח את גיבוב הנתונים הללו - ולהפסיק להטעות!
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 23, 2016, 14:50:01 PM על ידי rafi
|
|
-------------------------------
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מה דעתכם על מה שראיתם כרגע?!! הרי ברור כי יש דייגים ספורטיביים שתופסים יותר מ: 1ק"ג דגים ליציאה - אך לא זה העניין... נראה כי הנתון הראשון שצריך להעלם הוא המספר של 70,000 אך גם לא זה העניין, העניין הוא שיש גוף שמתיימר להיות רציני ושקוף ומתיימר להציג רפורמה אמיתית והוגנת, אך בפועל הם "שולפים ויורים" נתונים דמיוניים חסרי שחר, ללא כל בדיקה, מעזים להציגם כאילו זו תורה מסיני וכאילו יש נתוני אמת ביסוד ה"רפורמה-עאלק" שלהם.. ועל פי הקשקוש הזה החלהט טוענים בלהט, כי שלל הדיג שלנו הספורטיביים עולה על שלל הדיג הכולל של רשתות העמידה+ השאראקיסטים+ רשתות ההקפה (צינצילות)+ צוללני המיכלים כל אלו יחדיו!!!!
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
רפי שני דברים שהם לא מובנים לי 1. כמובן זה מאיפה הם הביאו את המספר של הדייגים הספורטיביים , מי עשה את הסקר? 2. הטבלה השמאלית היא די מופרכת , ראה מה הכותרת שלה "התפלגות השלל בשיטות של דייג ספורטיבי " על אילו שיטות הם מדברים ? אני יכול לחשוב על יותר משתי שיטות.
אבל כך זה בישראל , מישהו זורק מספר מופרך לאוויר וקורא לזה סטטיסטיקה.
והאמת , הייתי בכיף מוכן להיות אחד מהשוחטים האלו , כי בעשר היציאות שלי הצלחתי "לשחוט" דג אחד בלבד
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
|
איך אפשר להביא את הנתונים הללו ? נראה שהדוח נעשה על סמך השערות ומכך הוא לא מהימן, מה שנראה לא הגיוני שהדייג המסחרי תופס כמויות מועטות לעומת הספורטיביים לדעתי הם פשוט מדווחים על פחות על מנת להיפטר ממס.
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 24, 2016, 07:42:56 AM על ידי mshark
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
רפי שני דברים שהם לא מובנים לי 1. כמובן זה מאיפה הם הביאו את המספר של הדייגים הספורטיביים , מי עשה את הסקר? 2. הטבלה השמאלית היא די מופרכת , ראה מה הכותרת שלה "התפלגות השלל בשיטות של דייג ספורטיבי " על אילו שיטות הם מדברים ? אני יכול לחשוב על יותר משתי שיטות.
אבל כך זה בישראל , מישהו זורק מספר מופרך לאוויר וקורא לזה סטטיסטיקה.
והאמת , הייתי בכיף מוכן להיות אחד מהשוחטים האלו , כי בעשר היציאות שלי הצלחתי "לשחוט" דג אחד בלבד
לא רק לך הדברים לא מובנים זוהר... בזמנו כאשר החלהט ביקשו מאתנו לתמוך ברפורמה שלהם - אמרנו להם שהנתונים שלהם נראים הזויים וביקשנו לראות את ניירות העבודה שמבססים את הנתונים, הסתירו וסירבו בכל תוקף... לדעתי, אין שום סקר או מחקר מבוססים והדברים נשלפו מהשרוול... וברור שהטבלה מופרכת כמו כל הנתונים שלהם וכמו הרפורמה שלהם... ממציאים נתונים יש מאין ומנסים להפוך אותם לעובדות... בדיוק כפי שכתבת לגבי "סטטיסטיקה"! מבחינת להיות אחד מ"השוחטים"?!! בינתיים, טענותיהם על "שוחטים" אינן מתישבות עם הנתונים שלהם... כי מה שעולה מנתוניהם: כל שוחט מוציא 1ק"ג דגים ביציאת דיג לפי 40 יציאות דיג בשנה.. איך אפשר להביא את הנתונים הללו ? נראה שהדוח נעשה על סמך השערות ומכך הוא לא מהימן, מה שנראה לא הגיוני שהדייג המסחרי תופס כמויות מועטות לעומת הספורטיביים לדעתי הם פשוט מדווחים על פחות על מנת להיפטר ממס.
מסכים על כל מילה...
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
 ואיך לעזאזל נותנים להם לקדם רפורמה כזו ואף אחד לא בודק את המספרים?  פשוט כל העסק הזה נראה כסת"ח רציני שלהם והפלת התיק עלינו
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מומלץ להציץ בזה שוב... כמה הזוי..
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד
פשוט עצוב לראות את הנתונים הללו, מה גם שהם בכלל מנצלים את השטחיות של רוב האנשים שלא בודקים ו"סומכים" על תקינות המידע והנתונים (מה שהם בכלל לא נכונים) וזאת בשביל להפגיז אותם בססמאות שווא שנראות מפוצצות ומזיקות לים.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
Yacov200
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני כבר מיואש.. אני רואה מה קורה במדינות אחרות ומה קורה פה והחשק ללכת לדוג בפיסה הקטנה של הטבע שנשארה לנו ( שגם אותה רוצים להרוס) פשוט נעלם.. פשוט מגעיל.. האשמות האשמות ואף אחד לא אוכף מצידי שיאכפו את הדייג הספורטיבי וישאירו כמה חופים קטנים רק שהטבע והים יחלימו כבר.. אבל עם כל הזיהומים שיש ועם כל הרודפי בצע שם אני לא יודע אם להיות אופטימי
|
|
|
|
|
ה"מספרים" הם רק כיסוי , להשגת המטרה שהוגדרה מראש. בוודאי שהם בדויים, אך מי בודק? פוליטיקה של אינטרסים, ואל תחפש הגיון. רק לוביסטים משומנים ומשמנים היטב ישיגו תוצאות אחרות. לצערנו, אנחנו לא שם.
|
|
|
|
|
נתונים מרשימים ביותר, הרגע התבשרתי על קיצור משמעותי בן שבועיים, פקיד הדייג התיר דייג בעונת רביה החל מה1 ליוני. יש לי הרגשה שזה קשור לדברים שנכתבו פה. כל בר דעת היה אמור לנהוג כך ואולי יש פה זיק של תקווה שפקיד הדייג מבין את הבסיס של הבסיס המצופה ממנו - מחקר והבנת המספרים בהם הוא מנפנף - לעומקם.
הנה עוד דוגמא לחלם: במסגרת התקנות המעודכנות חל איסור גורף על לוקוסים מכל המינים והזנים, בכל הצבעים והגדלים: משמע לוקוסים מחזירים למים כל השנה, בגלל היותם טורפים משמעותיים המשפיעים על המערכת האקולוגית. לאחרונה קראתי כי מתוך ארבעת סוגי לוקוסים הנפוצים בגזרתנו יש רק זן אחד שבסכנת הכחדה, מעבר לכך הלוקוס ברביה 9 חודשים בשנה והוא משגשג בים. אז שוב, כדאי שיהיו סקרים ומחקרים מבוססים לפני שמשנים פה חוקים, אני לא בטוח באמינות הנתונים אבל אנסה לבדוק ביסודיות ולעדכן כאן.
עד אז, אפשר לחמם מנועים, הדייגים הספורטיביים חוזרים לביתם.
תודה מיוחדת לרפי.
|
|
|
|
|
נתונים מרשימים ביותר, הרגע התבשרתי על קיצור משמעותי בן שבועיים, פקיד הדייג התיר דייג בעונת רביה החל מה1 ליוני. יש לי הרגשה שזה קשור לדברים שנכתבו פה. כל בר דעת היה אמור לנהוג כך ואולי יש פה זיק של תקווה שפקיד הדייג מבין את הבסיס של הבסיס המצופה ממנו - מחקר והבנת המספרים בהם הוא מנפנף - לעומקם.
הנה עוד דוגמא לחלם: במסגרת התקנות המעודכנות חל איסור גורף על לוקוסים מכל המינים והזנים, בכל הצבעים והגדלים: משמע לוקוסים מחזירים למים כל השנה, בגלל היותם טורפים משמעותיים המשפיעים על המערכת האקולוגית. לאחרונה קראתי כי מתוך ארבעת סוגי לוקוסים הנפוצים בגזרתנו יש רק זן אחד שבסכנת הכחדה, מעבר לכך הלוקוס ברביה 9 חודשים בשנה והוא משגשג בים. אז שוב, כדאי שיהיו סקרים ומחקרים מבוססים לפני שמשנים פה חוקים, אני לא בטוח באמינות הנתונים אבל אנסה לבדוק ביסודיות ולעדכן כאן.
עד אז, אפשר לחמם מנועים, הדייגים הספורטיביים חוזרים לביתם.
תודה מיוחדת לרפי.
לא בדיוק לנתונים שהציגו פה אבל בהחלט קשור ל " נתונים" וכל מה שאני יכול להגיד בזמו זה תתחילו להשחיז את הקרסים 
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
בס"ד אלון תודה רבה על הקישור. מה שבטוח זה שכתוב שהוא שוקל להתיר את הדייג בתנאים מסוימים. אבל עדיין הוא לא התיר את זה.
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
eyalfarag
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ועוד דבר אחד שלא ממש ברור כרגע לדייגי הרשתות אסור לדוג . אז למה אני רואה חלק מהם בשעות הלילה דגים עדין עם הרשתות . ומי בדיוק אמור לעצור אותם ואיך
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|