| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 19/3/2016 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 08:30 | דמוי דג בינוני - ZipBaits 123 F | לברק-חלק | 1 | 800 ג' |
הדו"ח:
עבר לא מעט זמן מאז הדג האחרון שתפסתי
תוסיפו לזה קצת לחץ מצד הלימודים ומקבלים תקופת יובש לא נחמדה

לכל דייג את את "חוף הבית" שלו, מכיר את החוף, את הדגים, את הזרמים ובטח ובטח את הדייגים האחרים.
יש כאלה שישארו באותו חוף לא משנה אם יש דייג או אין.
יש כאלה שכל המזן משנים חופים בעקבות טרגוט דג מסויים.
אצלי זה קצת מה וקצת מזה

מכיר את "חוף הבית שלי" טוב מאוד,זרמים,סלעים,טורפים,מרחק הליכה...אפילו חלק מדייגי הפיתיונות
אומרים לי שלום כל פעם שנפגשים.
אבל...הטורפים הם כבר הרבה זמן לא הגיעו לבקר..במיוחד הכסוף עם הספיר גב הקוצני.
חייב להודות שזה קצת מתסכל לקום בבוקר וללכת על אותה רצועת חוף ארוכה וכבר לא להאמין שיש בה דגים.
שלא תבינו אותי לא נכון, אין אבל אין כמו לעשות טיול על חוף הים... במיוחד שהחוף נקי מפסולת וזבל,
אבל הרגשתי שאני חייב לקחת "הפסקה" מהרצועה הזו.
אבל לאן ללכת?צפונה?דרומה?
מזל שיש את אבא שאחרי שמוריד אותי בים הוא נוסע לחפש "הרפתקאות"...אז בסיום של איזה יום דייג
קופצים צפונה לאיזה רצועת חוף שהוא "מצא". 4-5 ק"מ פתוחים...אין יותר מדי אנשים...קרקעית יחסית מעורבת....זרמים ובורות לא חסר
בשורה תחתונה, נראה כמו חוף מצויין.אז שבת הזאת התאפשר לי ללכת לדוג וכמובן חייבים לנסות את הרצועה החדשה. ים עד 1 מ'...הזרמים החוזרים מהחוף עובדים חזק...המים מעט עכורים...תנאים אידיאליים לדייג לברקים

עובר מבור לבור ובדרך כמובן חייב לאבד איזה דימוי בסלע

השעה כמעט 8:00 . השמש מתחילה "לחמם" את המים ואני כבר מתחיל להבין שגם הפעם לא נתכבד באיזה דג.
כמו שכתבתי הים יחסית עובד, עבודה עם TW לא ממש קלה אז הדימויים הצוללים קבילו יותר זמן עבודה.
ה-ZipBaits 123F כבר הומלץ לפני כמה שנים כדימוי "מנצח" אך אצלי טרם פגש דג...אולי כי לא קיבל יותי מדי זמן במים
. צבע כסוף עם הולגרמה צבעונית אולי הצבע הכי אידאלי עכשיו כשקרני השמש עוברות דרך המים.כשהים עובד לא תמיד קל לדעת אם יש מולך בור או איזשהי תעלה.אבל ניתן לראות בבירור שהקרקעית מולי לא
"רציפה".יש שם איזשהו שינוי בעומק.
זריקה מתוך עשרות עם הדימוי...ובסוף הוא תוקף...יחסית רחוק מחוף אחרי כמה גלגולים בודדים. אין בזז,מעט נגיחות
וכנראה הדג שאותו חיפשתי גם מצאתי. הבחור מתקרב והוא קרוב לפני המים...מרחוק נראה כמו איזה בורי מגודל,
מחכה לרגע הנכון ושולף אותו מהים מהגל שנשטף לחוף.
לברק, ארוך,רזה וכסוף ובדיוק בגודל הנכון וככל הנראה גם במין(זכר).
מבקש מעובר אורח שהיה בסביבה שיתעד את הרגע הזה ואומר לו תודה.
השעה 09:15 מנקה את הדג(לשמחתי בניקוי אכן תברר שהיה זכר, כמו כן בקיבה ככל הנראה נמצא אערס חצי מעוכל)...הטמפ' מתחילות לעלות וגם ככה צריך לסיים מוקדם היום.
ניקוי יסודי,קיפול ציוד ולאוטו.
לסיום, יום מנהנה מאוד בים,גם דג נחמד וגם עוד דימוי בקופסת הדימויים שסוף סוף עשה ספתח
אני מניח ,כמו שיש אנשים בעולם שיש להם שני בתים(או יותר
) אז מניח שיש גם דייגים שיש להם שני חופים
(או יותר)עד הפעם הבאה

עשית לי חשק

.