| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 19/3/2016 | ירדן - צפון לכנרת | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - פתיונות |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 16:15 | דג מת - סרדין | בינית ארוכת ראש (קרסין) | 1 | כ-2 ק"ג |
| 17:45 | תולעים - תולעת קומפוסט | בינית ארוכת ראש (קרסין) | 1 | כ-3.5 ק"ג |
| 18:45 | דג מת - פילה סרדין | בינית ארוכת ראש (קרסין) | 1 | כ-2 ק"ג |
הדו"ח:
סוף סוף

לקח זמן וכמעט ויצאה לי כבר הנשמה אבל בסוף זה בא כשמתמידים

כמו בכול שנה, האביב המתקרב שמזכיר שיש אפשרות לדוג בירדן שרוב החורף מלא בבוץ וסחף, מגיע .
בתקופה הזו מתחילות הביניות הלבנות (ביניות ארוכות ראש) לעלות בזרם וביניהן יש חתיכות בגדלים של 5-6 קילו ובאורך שעשוי להגיע למטר.
הביניות האלו משחקות בזרם מבלי להרגיש אותו והן יודעות לנצל אותו לטובתן כשהן נתפסות, מה שהופך את האתגר לגדול יותר ומורכב יותר

מעבר לציוד הכבד יחסית שנדרש לדיג הזה בכדי להתמודד עם הזרם, הסחף שמופיע לפעמים בדמות ענפים, גזעים, סופים ואפילו מזרונים מתנפחים שנתפסו בקיץ והשתחררו רק עכשיו, נדרש למצוא את התעלות שבהן הביניות האלו אוהבות לנוע ולא פחות חשוב זה הפיתיון האולטימטיבי.
הסרדין

נכון שהן יאכלו גם בצק, תירס, תולעים ושאר פיתיונות אבל הסרדין הוא אולי הפיתיון הטוב ביותר שיצא לי לעבוד איתו
למי שמכיר, תפירת הסרדין נעשית מהראש לזנב כפי שהראיתי במאמר על דיג במים מתוקים ולאחרונה התחלתי לנסות גם עם פילה סרדין וליפוף של החלק העליון שעל הריג עם חוט סיליקון בכדי למנוע את הזנב שמקפל ויוצר סחרור ופיתול בריג.
אתמול, אחרי תקופה של חודש בערך , זה קרה.
סוף סוף...

מתאם יציאת קרפיונים זריזה בצד המערבי של הכנרת עם אלון שגר קרוב ומושבת עם הרכב.
קם טבעי בארבע ורבע, מכין קפה וסיגריה ויוצא לדרך.
אוסף את אלון ובדרך לנקודה נופל לי האסימון ששכחתי תיק עם ציוד, מים, משקפי שמש ועוד בבית

מסתובבים וחוזרים אלי הביתה, לוקח את התיק וחוזרים לנקודה...
עד שהגענו השמש כבר עלתה ומתחילה בריזה קלילה שמבשרת על רוח שתגיע בקרוב ותפריע לשליחת הסירה החדשה
יורדים לקו המים ופורסים חכות.
לידינו נכנסים כמה חברה צעירים לשחות למרות הקור אבל אנחנו מתאפקים

משלוח ראשון עם החכה של אלון ובזמן הוצאת החוט של החכה השנייה או השלישית, החכה של אלון מפגינה אקרובטיקה אבל למרות זאת, ההוק סט נופל על צד שני ריק...
מסיימים להוציא חוטים והרוח מתחילה.
בנוסף גם עננות וקרירות שלא מבשרים טוב ואז גם סירת דיגים שהולכת ובאה בדיוק מעל נקודת הדיג מוסיפה לפסימיות
לאחר כשעה וחצי החברה הצעירים חוזרים ונכנסים למים אבל הפעם הם לא יוצאים בידיים ריקות אלא אם רשתות שהשאירו שם קודם לכן או ערב לפני

בדר"כ אני מתקשר לפקח אבל עקב הנסיבות והמרחק מהרכב ומתוך חשש ברור להתנכלות, אנחנו נמנעים הפעם ולאחר כשעה אני כבר מאבד את החשק להיות במקום ואנחנו מתקפלים

רגע לפני שאני מוריד את אלון, אני אומר לו שאולי אצא לסגור יום בגשר אריק ואם בא לו שיהיה מוכן

בשלוש אני יוצא מהבית ויורד לאסוף את אלון.
נוחתים בגשר אריק לקראת 4 והמקום עמוס כמו בחגים

עושים סיבוב ולבסוף קולטים זוג בשלבי קיפול ואני שואל בנימוס אם הם מתקפלים ואם אפשר לפרוס במקביל והוא מאשר

תוך כמה דקות הסטנדים תקועים בגדה והחכות פתוחות ואלון ניגש לתפוס סרדינים.
סרדין ראשון יוצא ואני תופר ומשגר למורד הזרם...
הבחור מסתכל עלי ואני אומר לו לספור עד 3

אז עברו 5 דקות ולא 3 שניות, אז מה??

והחכה יורדת כמו אכילה של גומבר

מגלגל מתון והדג די משתף פעולה ויוצאת בינית ראשונה בעזרתו האדיבה של אלון עם הרשת

להערכתי כ-1.800 עד 2 ק"ג.
נעילה טובה על קרס קרפיון גודל 0/1 ושחרור מיידי להמשך פעילות מבורכת והדורות הבאים

סוף סוף. בינית לבנה ראשונה לעונה על סרדין...

ממשיכים לדוג ולקראת ערב הסרדינים מורידים פעילות אבל כמה חברה צעירים נכנסים למים ועושים רעש אבל הזרם חזק ולא ממש כיף והם מתקפלים מהר יחסית
אני מחליף את אלון עם חכת הסרדינים (שימנו אליביו 1-10 עם רולר שימנו קטן וחוט בד 6 או 8 ליברות. בקצה ריג קנוי של PSK עם קרס גודל 10 ותולעת קומפוסט למנה עיקרית)
סרדין ראשון יוצא ואז שקט.
ממשיך לנסות ופתאום מרגיש אכילה של בינית ובתמורה נותן מתיחה של החוט .
האכילה מתחזקת ואני נותן הוקסט שמרגיש כמו תקיעה בקרקעית אבל אז התקלה פותחת מבערים וטסה לתוך הזרם ובמעלה הזרם והרולר צורררררררררררחחחחחחחחחחחחחחח

מתעשת על עצמי ומתגבר על השוק מהקשת שהחכה הזו מקבלת ומתרכז במשימה

החכה תחזיק, חוט הבד איכותי ויחזיק ואני סומך על אלון מבחינת הקשרים והשוק לידר אבל הריג הקנוי של PSK עם חוט 0.20 והקרס קטנטנן ונוטה להשתחרר בקלות

עובד לאט ובסבלנות ואלון יורד למים עם הרשת הרמה.
אני מעריך את הדג בקילו וחצי אבל פתאום יש נגיחות כלפי מטה ושוב פעם הצוללת טסה ואני מבין שזה לא דג רגיל

אולי זה שפמנון אני אומר לעצמי (מכין את עצמי להתבאס פחות אם ישתחרר ) אבל אז היא עולה לפני המים ואני מבין עם מי יש לי עסק ושלאבד את הדג הזה ייבאס אותי לזמן ארוך מאד...

פעם היא לוקחת ופעם אני אוסף ושוב פעם ושוב פעם אבל לבסוף היא מתקרב לגדה ואלון שולף אותה מהמים

בינית ארוכת ראש יפיפה במשקל מוערך של 3 קילו פלוס בערך

מצלמים בזריזות ומשחררים

מחדשים פיתיונות ומיקום לקראת החושך ומתיישבים לחכות.
הזמן עובר והשמש שוקעת אבל הירח מאיר למרות האובך וניתן לראות את החכות על רקע השמיים ופתאום החכה הימנית שישבה קרוב לגדה מאותתת על נוכחות דג ואני קם וניגש אליה.
רגע של שקט ושוב נדנוד שמתגבר ומתגבר ופתאום אני מבין שהיא מתנדנדת ונוטה לכיוון מעלה הזרם ואני מוציא מהסטנד ונותן הוק סט שמבהיר שהדג נמצא כבר במעלה הזרם ובצמוד לגדה וכמעט ומסתבך בעץ לידנו אבל בעזרת הזרם, החוט החזק ואלון עם רשת ההרמה, היא יוצאת לאויר הלילה הקריר ומקבלת פלאש ידידותי ושחרור מהיר

די דומה לראשונה ומוערכת ב-2 קילו גם כן...
אז אמנם לא שיא אישי במשקל לדג (PB) אבל כן שיא אישי מבחינת מספר הביניות הגדולות בערב...
מחכה לבאה בתור ומקווה שהעונה נשבור את השיא האישי שעומד על 5.600 ק"ג

ואיך לא, בקשה קטנה.
יש עכשיו נהירה של ביניות ארוכות ראש ועוד מעט יתחילו גם הביניות גדולות קשקש.
בתקופה הזו קל לתפוס אותן אבל זה גם הזמן הכי קריטי מבחינתן ולכן אני מבקש מכול אחד ואחד מכם שמגיע לגזרה שייהנה מהתפיסה אבל מהשחרור עוד יותר
מהות הדיג היא התפיסה עצמה. לא לקיחת הדג...

מבטיח לכם שאחרי תחושת ההחמצה הראשונית, מגיעה תחושת הנאה גדולה עוד יותר מהשחרור ועם הזמן זה ממכר ביותר

שיהיה בהצלחה,
גיא
בתמונות:
הראשונה על הסרדין זמן קצר אחרי הנחיתה בנקודה
השניה זו שנתפסה על התולעת
השלישית שנתפסה על הפילה אחרי השקיעה

- ואז נשבר השיא...