פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   שחיטת לוקוסיםן |
עמודים: 1 2 3 [4]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שחיטת לוקוסיםן (נקרא 11959 פעמים) |
הדפסה |
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
אסור לעצור את הדייג המסחרי,דגים שלא נרים ליד החופים שלנו ,ירימו בארצות השכנות עם אלפי המכמורות שלהם... עם ישראל צריך לאכול דגים כפי שהיה מעולם... הבעיה היא דייג ללא הגבלה וללא כבוד של דייגים חמדנים שבעצם עושים כבשלהם במשאב טבע לאומי ,וכל זה ללא חקיקה אכיפה וענישה מצד השלטונות ,ועל זה כואב הלב של הדייגים הספורטיבים ושלי בינהם.. צריך קודם כל להפסיק הכל מבחינת המסחריים,עד חקיקת חוקים שיגנו על הדגים ויאזנו את המערכת הביולגית,יש להם בעיית פרנסה ,יש להרבה אנשים,שיחפשו עבודה אחרת,כמו כל אדם שסגרו לו את העבודה או המפעל כי המצב במפעל לא טוב,פה מדובר על האחראים למצב ואין בעיה מוסרית שישארו ללא עבודה, שילכו לעבוד בזבל כי זה הרמה בדר״כ,עונת רבייה שלא יצאו לים בכלל,מרחק רשתות הקפה מהחוף יהיה קילומטר וחצי מהחוף ,עין ברשת שתאפשר השתחררות של הקטנים,וחשוב מכל מערכת אכיפה וענישה שתכניס לכלא כל עבריין שחושב שהמשאב הלאומי שלו כאילו הים שלנו זה המערב הפרוע. ולכל המסחריים הצדיקים(מקוה שיש כאלה) אמר דוד המלך ״ לא ראיתי צדיק נעזב וזרעו דורש לחם״ ההיפך הוא הנכון ״כל היום חונן ומלווה וזרעו לברכה״,ולמי שיש חטאים כבדים הקב״ה סוגר את הצינור,וזה לא משנה במה יעסוק ...
אתה חי בסרט אני ממליץ לך על הכדור הכחול דקל נראה לי שהיחיד שחי פה בסרט זה אתה מציע לך שתפתח את העיניים ותצא מהעיוורון שלך כמו שכתבתי לך מקדם יותר לא יכול להיות שכולם שיכורים ורק אתה לא יותר הגיוני שהמצב הפוך
|
|
|
|
|
יש פיתרונות לדגים טריים בכל העולם שהוא: בריכות גידול בים ובכלל רוב האנשים קונים דגים בסופר ובמקומות דומים שם כל הדגים מבריכות גידול בים,ובמים מתוקים.
וגם לא נראלי שהדייגים המסחריים כאלו עשירים הרוב במעמד דיי עני ועדיף להם לעבוד במפעל בעבודה הרבה יותר קלה ולהרביח כסף יותר טוב ולא לפגוע בסביבה .
אז הפיתרון הכי פשוט או לתת למיסחריים פיצויים ולמצוא לכולם עבודה במפעל או משהו דומה וכבר הדור הבא לו יהיה דייג מסחרי . .....
מהתשובה שלך אני מבין שאתה בכלל עובד בחהלט ולא מבין כלום בדגים ועם כבר אתה מדבר על דגי הגידול בים אז בוא וספר לנו מה אוכלים הדגים האלה ? ומה הנזק לים כאשר בורחים אלפי טונות לים הפתוח  עם אתה חושב שאפשר להעביר אדם שעוסק בדייג למפעל יש לך טעות חמורה ואף מפעל גם לא יקבל את רוב הדייגים ובהצלחה למצוא להם מפעל שיקבל אותם וכשאתה אומר בדור הבא לו יהיה דייג מיסחרי מבחינתי הדייג המיסחרי מיצג את הצרכן הישראלי הוא זה שדואג לשים דג על השולחן של שבת עכשיו אתה רוצה להגיד לי שמשפחה שלא בורכה בדייג לא מגיע לה לאכול דג והדייגים החובבים יאכילו את משפחותיהם וחבריהם אתה לא חושב שזה קצת איגואיסטי ?
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 23, 2016, 12:33:23 PM על ידי dekel
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
שמע אדון דקל בסוף כנראה מישהו היה צריך להגיד לך את זה , מאיפה הצלחת לאסוף את כל הגיבוב של השטויות הזה שאותו כתבת  ? א- או שעלית אתמול לישראל ב- או שנולדת לפני חמש דקות מתי חיית אתה במדינה מתוקנת כל שהיא (לא ישראל) שבה נאכפים חוקי דייג מסחריים,וספורטיביים (פנאי) שאתה מרשה לעצמך לשפוך עלינו מהידע העצום שלך את כל העובדות המוטעות שפיזרת כאן בתגובות שלך לדעתי אם היית מעביר תקופת חיים קטנה במדינה בה קיים חוק דייג מסודר היית אולי מבין שדייג מסחרי שמנוהל נכון מספק פרנסה בריאה ויציבה למי שזו היא דרך חייו אני אישית חייתי ודגתי תחת חוקי הדייג של ארה"ב,אוסטרליה,ודרום אפריקה וחייב לספר לך שכשמנוהלת מדיניות חכמה ,לא מחירת חיסול כמו אצלנו לכולם יש מספיק הנאה ,ופרנסה מהים ועוד בעיה קטנה יש לי שמיום ליום אני נתקל בעוד מדענים מהסוג שלך שאוגרים את הידע שלהם מרשתות חברתיות וכל מיני מקורות מידע בסגנון הזה ומרשים לעצמם לבוא ולכבד אותנו במחקרים , ובידע שאספו ויש אנשים שעלולים עוד לקחת את זה ברצינות........... אחרי 42 שנה בים בכל סגנונות הדייג ,מעל , מתחת , וליד הים אני יכול להרשות לעצמי לספר לך שהדגה פוחתת בצורה מפחידה ,ושאם פעם פחדתי שלנכדים שלי לא יהיו דגים לדוג , היום לא רק שלילדים שלי לא ישאר עוד מעט גם לך ולי לא יהיה מה לחפש ....... וטיפ קטן לחיים , לא הכל חייב להיות מחירת חיסול אפשר גם אחרת עם אתה חושב שזה גיבוב של שטויות בוא ותפריח אותם או לפחות תכתוב למה אתה מתכוון אני מעל 25 שנה עוסק בדייג ככה שידע יש לי קצת בתחום בכל סגנונות הדייג אהה נולדתי בישראל לפני 38 שנה ולא לפני 5 דקות אין לי פייסבוק והפורום היחידי שאני רשום בוא זה כאן אני שואב את הידע שלי מניסיון ושיחות אם אנשי מקצוע (חוקרים ומדענים ) ועם אתה חושב שהמצב כאן הוא מכירת חיסול אנה פתח יו טיוב ותכתוב דייג מיסחרי ואז תגלה כמה קטנים אנחנו
|
|
|
|
|
רק שאני יבין יש פה מישהו שחושב שצריך לעצור את הדייג המיסחרי בארץ  ? כן נראלי כולם פו בטוח לא כולם ובטוח לא אף אחד  מבחינתי הדייג המיסחרי מיצג את הצרכן הישראלי הוא זה שדואג לשים דג על השולחן של שבת עכשיו אתה רוצה להגיד לי שמשפחה שלא בורכה בדייג לא מגיע לה לאכול דג והדייגים החובבים יאכילו את משפחותיהם וחבריהם אתה לא חושב שזה קצת איגואיסטי ? זה בשביל החצי השני
|
|
|
|
|
 |
|
|
אסור לעצור את הדייג המסחרי,דגים שלא נרים ליד החופים שלנו ,ירימו בארצות השכנות עם אלפי המכמורות שלהם... עם ישראל צריך לאכול דגים כפי שהיה מעולם... הבעיה היא דייג ללא הגבלה וללא כבוד של דייגים חמדנים שבעצם עושים כבשלהם במשאב טבע לאומי ,וכל זה ללא חקיקה אכיפה וענישה מצד השלטונות ,ועל זה כואב הלב של הדייגים הספורטיבים ושלי בינהם.. צריך קודם כל להפסיק הכל מבחינת המסחריים,עד חקיקת חוקים שיגנו על הדגים ויאזנו את המערכת הביולגית,יש להם בעיית פרנסה ,יש להרבה אנשים,שיחפשו עבודה אחרת,כמו כל אדם שסגרו לו את העבודה או המפעל כי המצב במפעל לא טוב,פה מדובר על האחראים למצב ואין בעיה מוסרית שישארו ללא עבודה, שילכו לעבוד בזבל כי זה הרמה בדר״כ,עונת רבייה שלא יצאו לים בכלל,מרחק רשתות הקפה מהחוף יהיה קילומטר וחצי מהחוף ,עין ברשת שתאפשר השתחררות של הקטנים,וחשוב מכל מערכת אכיפה וענישה שתכניס לכלא כל עבריין שחושב שהמשאב הלאומי שלו כאילו הים שלנו זה המערב הפרוע. ולכל המסחריים הצדיקים(מקוה שיש כאלה) אמר דוד המלך ״ לא ראיתי צדיק נעזב וזרעו דורש לחם״ ההיפך הוא הנכון ״כל היום חונן ומלווה וזרעו לברכה״,ולמי שיש חטאים כבדים הקב״ה סוגר את הצינור,וזה לא משנה במה יעסוק ...
אתה חי בסרט אני ממליץ לך על הכדור הכחול בוא אגלה לך סוד שאולי לא הבנת ב38 שנות חייך,כל אדם שאתה רואה סביבך חי בסרט,השאלה איזה סרט ... אם בסרט הרצון שלך לקבל לעצמך ולדאוג לאינטרס שלך אז אתה בסרט רע ואם הרצון הוא לטובת הזולת אז זה סרט טוב ומבורך... לפי תגובתך אני הבנתי באיזה סרט אתה וחבל,כי יש לך פוטנציאל להיות בסרט טוב. וחביבי אני לא נוגע בכדורים.... 
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חברים, אולי חיכיתי יותר מדי זמן בלי התראה מוקדמת אבל זה היה צפוי שהדיון יתלהט ואולי הייתי צריך להרגיע לפני זמן מה.. כי לכל אחד השקפת עולמו, וכל אחד בדעה שלו והחשוב מכל שכל אחד אכפת לואינני רואה טעם להמשיך כי זה גולש לכיוונים לא רצויים... אנא מכם להפסיק עם התגובות הפוגעניות והאישיות.. 
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 22, 2016, 23:37:48 PM על ידי סאמח הצפר
|
|
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
ערב טוב אז ככה התמונה מהארץ מלפני כחודש לאחר בירור המקום זה באיזור חיפה והחברה מעכו
המקום לדעתי לא אזור חיפה אלא בשמורת אכזיב.. - מקום חביב על דייגי החסקה מעכו...  גם לפי הדג שכינית "קרפיון ים" שלפי ידיעתי נמצא רק או כמעט רק באזור הצפון
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
ועדיין מתעסקים בכך ש-אנחנו נפסיק לדוג ”בחודשי הרבייה” פשוט לייצנות שלא עושים איתם כלום. זה כמו שאני אפרסם סרטנים שלי גונב ואף אחד לא יעשה כלום.. מדינת חלם! שי
בדף הפייסבוק שלהם יש תיעוד לא מבוטל של השלל שלהם כולל שלל לא חוקי כמו כרישים ואת אף אחד זה לא מעניין חוץ מיזה שחלק מהתמונות מצולמות על הרציף בנמל יפו מה שמראה שאנשי החוק.כמו אגף הדייג, רט"ג,ומס הכנסה לא נמצאים שם בכדי לראות מה מגיע מהים ולשווקים ובאיזה מצב ,כמות,וגודל אנשי אגף הדיג והרט"ג לא נמצאים שם כי אינם רוצים להמצא שם... הרי כריש הוא חיה מוגנת... והחבר'ה שתפסו את הכרישים מודעים לאיסור... על פניו הם בקטע של "דווקא נעשה מה שמתחשק לנו - מצפצפים על הרשויות וגם נפגין את זה...", ואותן רשויות לא מעזות להתעסק עם החבר'ה מיפו - מפנים ראש המידה ולהצדקת משכורתם מחפשים "לצוד" דייגים ספורטיביים ... זו המציאות העגומה..
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
אותו אוסף של סבידות סרוחות שמשחית כל חלקה טובה מאכיל את הסבים והסבתות והדודים ודודות של כולנו בדגים טריים אולי אתה חושב בכלל שאסור לאכול דגים?? הוא שזה בכלל פריבילגיה של דייגים חובבנים ?? [/quote] דקל, באופן כללי אתה על הכיפאק ואני מחבב אותך - אך יש לך בעיה קשה בהבנת הנקרא ובפספוס העיקר.... מה הקשר בין תפיסת דגים להאכלת הציבור (ואגב, מטרתם להרוויח כסף ולא להאכיל מישהו בדגים) - לבין העלאה בגאווה של תמונות עם כרישים בידיעה שזו חיה מוגנת ושזו עבירה על החוק?!! שמשרד החקלאות והחל"ט ילכו לטפל בהם
את הבדיחה הזו צריך לשמור ל: 1/4/16....  התמונות עולות כי מי שהעלה אותן יודע שאגף הדיג לא יעז לטפל בהם או להתקרב אליהם... החלהט ואגף הדיג עסוקים בטיפול בחיסול הדיג הספורטיבי - כל עוד רוב הציבור שלנו אדיש אז אנחנו מטרה הכי קלה והכי נוחה...  רפי חבל עם תעלה את התמונות האלה אתה תהיה הבדיחה שכן התמונות האלה לא צולמו בארץ בכלל (לקח לי יום לבירורים וזה ממקור ראשון ) דקל, אתה עובר קו אדום... מה זה הסגנון הזה לכתוב לי או לכל אחד אחר כאן "אתה תהיה הבדיחה"?!!! אם גלשת לכאן - אז כרגע עשית מעצמך בדיחה... ובדיחה עצובה... כך כי אתה מפגין שוב ושוב בעיה בהבנת הנקרא ובעיה בהבנת המציאות... כך כי ראשית לא כתבתי ש"אעלה את התמונות" - מדוע לי להעלות תמונות שהועלו ע"י אחרים?!! בנוסף, כתבתי כי "התמונות עולות כי מי שהעלה אותן..." - וברור לכל מי שקורא (חוץ ממך שנוטה להוציא דברים מהקשרם) כי הכוונה היא לאותם "הכרישים מיפו" שמעלים את התמונות בדף הפיסבוק שלהם.... ובכלל, מאיפה הבנת כי בכוונתי "להעלות תמונות" - שהועלו כאן ובפיסבוק?!! אגף הדייג לא פועל לחיסול הספורטיבים הוא פועל לחיסול הדייג בכל סוגיו בארץ ואתה צודק כל עוד ציבור הדייגים החובבנים אדיש אז אתם המטרה הכי קלה וחבל שכך
טעות בידך... אגף הדיג מתיר לרשתות ההקפה ומכמורתנים להמשיך לדוג בזמן שהוא אוסר עלינו לצאת לדוג... אגף הדיג מפנה את משאבי האכיפה רק כנגד הספורטיביים - עם המסחריים הם בוחרים שלא להתעסק.. ולכן הוא בהחלט פועל לחיסול הספורטיבים - ועל הדרך מביא במחדליו להמשך חיסול הים...
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
ועדיין מתעסקים בכך ש-אנחנו נפסיק לדוג ”בחודשי הרבייה” פשוט לייצנות שלא עושים איתם כלום. זה כמו שאני אפרסם סרטנים שלי גונב ואף אחד לא יעשה כלום.. מדינת חלם! שי
פה אתה כניראה לא מבין לא מתעסקים בכך שדייגים חובבים יפסיקו לדוג הם מפסיקים את כולם (למעט מקורבים) מלדוג הם מפסיקים את כל הדייג החופי (למרות שאין להם סמכות ) מיסחרי וחובבני כאחד אתה אולי גונב (מילה קשה אני מתנצל) אותם דייגים (לא מהתמונה הזאת כבר אמרנו זה לא צולם בארץ) פועלים ברשיון ומאכילים את כלל תושבי ארץ ישראל במקום להשמיץ ולהתנצל, אולי פשוט לא תשמיץ?!!! אתה אולי קוקוריקו דקל (מילה קשה אני מתנצל).... איך זה מרגיש לך?! ההתנצלות מנקה את הטחת ההכפשה?! מה זה הסגנון הזה?! לא מתאים לך דקל ולא מתאים לכאן! אם לא הבנת מה כתב שיו - קבל תרגום: פרסום תמונה עם כרישים שהדוגו - זו עבירה על החוק, כמו גניבה, היה כאן משל ונמשל - שיו לא כתב שהם גונבים אלא נתן דוגמה והיא - מישהו מראה בציבור שהוא מבצע עבירה פלילית והרשויות לא עושות נגדו דבר... לעצם העניין, אתה כותב דברים שאינם נכונים - ואם כך אז עדיף לא לכתוב: כאשר כתוב " הדיג בים התיכון אסור בתקופה שבין 1.4.2016 ועד 31.5.2016 , למעט דיג ברשת הקפה, דיג במכמורת ודיג במערך חכות צף.", מה לא ברור לך דקל?! זה נראה לך "הם מפסיקים את כולם" והציטוט שלך?! איך מהכתוב אתה מבין שהפסיקו את רשתות ההקפה?!! תראה לי רמז שהופסקו רשתות ההקפה?!!! נ.ב. אין בעיה עם דיג מסחרי לשם פרנסה, יש בעיה עם דיג עברייני שנעשה בראש חוצות..
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
רק שאני יבין יש פה מישהו שחושב שצריך לעצור את הדייג המיסחרי בארץ  ? אני חושב שצריך להגביל את הדיג המסחרי בארץ... ולאכוף את החוק על הדיג המסחרי שנעשה בניגוד לחוק... להעיף לכל הרוחות את המכמורת עליה ביחד עם מיכאל (לזה גם אתה תסכים).. לכל המכמורות להגדיל גודל עין, להשביתם 3 חודשים כנגד פיצוי - לפי ההכנסות עליהן הצהירו.. להגדיל לרשתות הקפה גודל עין... להשבית לחלוטין את הג'ארפים וצוללני המיכלים...
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
רק שאני יבין יש פה מישהו שחושב שצריך לעצור את הדייג המיסחרי בארץ  ? צריך לעצור דיג הרסני, עברייני ומזיק. מסחרי או חובבני. צריך לדוג עם שכל ועם אכיפה מושכלת. כרגע יש דייגים טפשים ואכיפה מפגרת. תרתי משמע... זה תשובה הרבה יותר לעיניין  ועדיין כל העינין של דייג מיסחרי זה להאכיל אנשים ולצורך זה צריך הרבה דגים מטבע הדברים תמיד יהיו כמויות יחסית גדולות של דגים בדייג מיסחרי ואת זה צריך לקחת בחשבון לא הבנת דקל... 1. אפשר להאכיל אנשים בלי להשמיד את הים 2. אף דייג ואף רפתן או לולן, לא מתעניין בהאכלת אנשים - אלא בלפרנס את עצמו 3. בקצב הזה, יחוסל הים והמסחריים לא יוכלו להאכיל אנשים וגם לא את עצמם
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
רק שאני יבין יש פה מישהו שחושב שצריך לעצור את הדייג המיסחרי בארץ  ? כן נראלי כולם פו אז אתה אומר בעצם שלאזרחי ישראל לא מגיע לאכול דגים טריים ורק מי שדייג חובבני יוכל לאכול דגים טריים אני מקווה שאתה דעת יחיד דקל לפי התאוריה שלך תמותת הדגים והתמעתותם בים נובעת מהסיבה העיקרית של זיהום הים אם כך חובה על הפסקת הדייג במסחרי במידי מהסיבה שהוא מספק לשוק דגים החשודים כמזוהמים ברעלים , שפכים , ומתחות כבדות כן חובה לעשות ביקורות בכל אזורי ים תיכון לפחות פעם בחודש ואם יש צורך אז לעצור את כל פעילות הדייג החובבני והמיסחרי ולמנוע רחצה באזור המזוהם ובוא לא נישכח את המינים הפולשים שאחראים לתמותה לפי דעתי יותר גדולה מכל סוגי הדייג ביחד הפעם כתבת דברי טעם... כשאתה רוצה להיות הגיוני וענייני - אתה יכול... 
|
|
|
|
|
זה מהארץ?? לא נראה לי... מגעיל בכול מקרה, כאן או בחו"ל אבל אם זה בארץ אז מתבקשת תגובה מהרשויות  גם לראות פרה נישחתת זה מגעיל זה אומר שנפסיק לאכול בשר ?? לרשויות אין מה לעשות מישהו צריך לספק לעם ישראל דגים טריים והכל ברשיון הבנתי אותך עכשיו טוב דקל,אין לך בעיה לסלף את המציאות ולשכתב אותה באמירות שיקריות כמו ״והכל ברישיון״, שקר שבאמת גם אתה לא מאמין לו.. מלבד עשרות העבריינים שיוצאים לים ללא רישיון ופורסים רשתות איפה שבא להם גם הדייגים שיש להם רישיון בהיעדר חוקים ואכיפה עושים מה שעולה על רוחם כדי להתפרנס והדבר שקול לגניבה או לשוד,מי שזורק רשת הקפה 20 מטר מהחוף לא ממש אכפת לו מהים,רק כסף מניע אתכם,ואמרתי לך בזבל מקבלים אחלה כסף,... מי שעובר על חכות של דייגי חוף שהתאמצו מאוד להוציא פיתיון לסחוב אותו ולהוציא אותו לעומק זה חתיכת חלאה אנושית ,שאת הכסף שלו ישלם לרופאים בסוף
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
אתה חי בסרט אני ממליץ לך על הכדור הכחול אתה דקל חי ב"לה-לה-לנד" וממליץ לך לעצור עם הסירה מול מזרע ולהכנס לביקור... למה?! כדי שתרגיש איך זה שכותבים לך כפי שאתה כותב... דקל, כשאתה רוצה אתה מתווכח עניינית מבלי להטיח עלבונות, אך כשאינך רוצה - אתה חוצה קו אדום.. בפורום הזה קיים קו אדום - לא מטיחים עלבונות אישיים בחברי פורום בדרך של הטחת כינויי גנאי.. אנחנו בקשר חברי ובאמת מחבב אותך, אבל לא אתן לך ולא לאף אחד אחר - להכניס לכאן דם רע ולדרדר את השיח בפורום... בשרשור אחד חילקת עד כה 3 "מחמאות": לזה קראת בדיחה, להוא גנב, ואת שרון שלחת לקחת כדורים.. זה כבר לא פליטת פה - זה שיטתי... אם זה ימשיך, נשאר חברים מחוץ לפורום ועם כל הצער שבדבר - נאלץ לחסום אותך... אנא תקפיד לנהל את השיח או הויכוח - ללא שימוש בכינויי גנאי - כלפי מי שלא הטיח בך כינויי גנאי..
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 2 3 [4]