| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 19/3/2016 | כנרת - מזרח | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - ז'רז'ור |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| ניקל בינוני - kastmaster 10 G | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 1 | מוערכת כקילו וחצי עד שניים | |
הדו"ח:
שבת בצהריים יום יפה ואני יוצא לנמל הבית שלי נמל עין גב כמדי עונה שם פותח את עונת הזרזור בכינרת.
מצויד מקל זרזור שאיתי כבר מספר שנים רולר מידה 1000 של spro עליו חוט ygk 6 lb וקאסט מאסטר 10 גרם כסוף מבריק
יורד לקו המים מאחורי המסעדה ומתחיל לסרוק את האזור עם זריקות ימינה שמאלה קדימה אחורה

בעצם אחורה זו המסעדה אז בעיה

מדי פעם נראים ספלאשים על המים גם של שפמנונים וגם של שאר בעלי קשקש שמבקרים את האזור .
מושטים עדיין לא נראים בקו החוף אבל אני יודע שהם שם ועדיין לא סיימו את עונת ההשרצה והמים עדיין קרים להם
מה שמאוד מוריד להם את הפעילות אך בעוד שבועיים שלושה הם יהיו בהמוניהם בכל פינה ואבן .
בינתיים זהו זמן מצוין לביניות שמשתחררות מהחורף הקר בכינרת ומחפשות כל דבר בכדי לנשוך

מתחיל עם ציקדה של סטרייק פרו 9 גרם אבל מהר מאוד מרגיש את האבנים ומחליף לגיג קטן של ima gune
צבע כסוף עם פסי הולוגרמה מבריקים .
כמה זריקות ובום מקבל עליו תקיפה ומשתחרר .....

מוריד את האסיסט העליון של הגיג (שהולבש לטרכונים)ומשאיר רק משולשת שאם תהיה תקיפה ובליעה לא יהיו פספוסים

שוב זורק לאותו אזור לכיוון העומק נותן לגיג לשקוע ומשאיר אותו על הקרקעית שתי שניות ומקפיץ לאט וכך חוזר
על הפעולה מספר פעמים ושוב בווווום ויציאת חוט ולא ננעל

פה כבר אני מבין שהציוד ששכב כל החורף בבויידם זקוק להפשרה מהחורף ואני משאיר את הגיג על הסלע שיתחמם

מחליף לקאסט מאסטר מקורי של אקמה משקל 10 גרם צבע כסוף מבריק ומתחיל לשגר אותו לכל עבר .
אבל כשמרפי באזור שום ניסיון ומקצועיות לא יעזרו ....ככה עוברות להן דקות ארוכות ואין כל זכר לביניות

בודק את הציוד שהכל בסדר כי דווקא עכשיו אם תבוא תקיפה אני מוכרח לנעול את הביצ'

הולך לכיוון המזח הלבן של הסירות עובר אותו ונעמד על השובר של המגדלאור . למזלי לא הייתה תנועת סירות במים
ככה שלא באו ונכנסו סירות מהמעגן אז המים היו שקטים והיה אפשר לדוג בשקט ובלי גלים של סירות יוצאות ונכנסות.
זורק ימינה ....שמאלה .....מחזיר ....מגלגל.....שוב זורק קדימה .....ואז בוווווום בזזזזזזזזז אלוהים איזו ריצה

מאוז עונת החמסינים המנורים בעלי סנפיר הגב המבצבץ בים המלח
לא קיבלתי ריצה כזאת מטורפת של בינית . הדג מוציא חוט ולא עוצר ...שתי אצבעות על השפולה הקטנה והמקל
מתחיל לקוד קידה למים ואני מזכיר לכם אני עם חוט 6 ליברה ושוק לידר 12 ליברה בקיצור עדין משהו .

פתאום מעליי אני שומע שני תיירים מדברים אנגלית ואחד מהם מצלם וכולו התלהבות של ילד

מרשה לו להתלהב ולצלם את המחזה ובינתיים הגברת מתחילה להתעייף ומראה סימני מצוקה

מרגיש את המצב ומגלגל את החמודה אליי ובעוד אני מלמד אותה לשחות היא נותנת ספרינט אחרון במלוא הכוח ויורדת לסלעים של השובר

הלב שלי בשניה אחת ירד לוובוס וגל של חום חרדתי ליווה את גופי וזעקת " אהההההההההה " נפלטה לי ושני התיירים
צועקים לי HO MY GOD YOU LOST THE FISH HO MY GOD

פה הם כבר עלו לי על העצבים אבל מיד חשבתי על כך שאני מוכרח להראות דוגמא יפה לתייר המזדמן
ושמרתי על קור רוח שעלה לי במספר דפיקות לב ולחיצת קצות האצבעות של הרגליים למצב של איפוק וסבלנות

בינתיים שומר על חוט מתוח עם הגברת ולא נותן לה לרדת יותר עמוק ממה שהיא נמצאת ולוחץ אותה למעלה רק שתרים
את הראש מעל המים ואז היא שלי .

מגלגל חוט ושושמר על מתח ושוב מגלגל ושוב מתח ולאט לאט הראש מתגלה ואני מזהה בהמה רצינית עם ראש שלא
מבייש קרפיון בוגר !!!
עוד כמה גלגולים והגברת מונחת על סלע שקרוב אליי ואני והלב שלי חוזרים למצב סדיר בהחלט פתיחת עונה מטורפת עם בינית גדולה מאוד שללא ספק עושה חישק לעוד הרבה כמוה .
חייב לציין שחשוב לבדוק לפעמים הבאות את הציוד שנח בארון בעונת החורף ואת הקרסים שקצת נחלדו כדי למנוע תקלות
לפעמים הבאות כי אם ככה נפתחה לי העונה מעניין איך תיראה המשך העונה ....

שבוע טוב ומבורך ובהצלחה לכל המצפינים
ינון