תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
6/1/2012 | מרכז רחב: חדרה - תל אביב יפו | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
22:00 | סבידה מתה - | לברק-חלק | 1 | 2 קילו פלוס מינוס |
21:00 | קלמארי - | סרגוס (סרגוס משורטט) | די הרבה |
הדו"ח:
טוב, רק עכשיו ,אחרי כמעט 24 שעות אני יכול להכריז שדייג החוף שלנו הסתיים רישמית (בהמשך תבינו).....

הסיפור מתחיל ביום רביעי בערב ,התחזיות לא כל כך ברורות ,יש רוח ,אין רוח ,מגובה הגלים בכלל יצאתי מבולבל

לבסוף ההחלטה ניתנת לאסף והוא מחליט על דייג חופי

למרות שחלק מהמז'רז'רים חושבים שדייג חופי זה משעמם יש לזה ניחוח אחר ,לשבת כמה חברה ביחד ,לקשקש לתוך הלילה ,להסתכל על הסטיקלייטים שעות ולדמיין אכילות ,קפה חם

טוב ההכנות נשלמות ,יש פתיון ,משקולות סחף ,קרסים ,סטיקלייטים והרבה מצב רוח וצפיה ,הצוות הפעם בהרכב מלא עם אורי ברנס.

מגיעים לחוף יחסית מוקדם ,מלאכת קריאת החוף היא של אסף ולאחר סקירה רגלית הוא מוצא נקודה לשבת בה .
מתפרסים ,מתארגנים אבל לפתע משהו לא נראה לנו בערב הזה ,למרות שמים בהירים, גושי עננים שחורים וברקים מהעומק לא נותנים לנו מנוח ,שעה לתוך הדייג הם מגיעים ,חברים המלחמה החלה.............

תוך שתי דקות סערה ,מזה סערה ציקלון ,מזה ציקלון הוריקן בדרגה חמש!!!!!!!!!!!!
ערובות השמים נפתחות וגשם זלעפות יורד עלינו ושאני אומר זלעפות ,אז זלעפות

אם חשבתם שזה מספיק נורא אז לא ,לכל ההמולה מצטרפת רוח מערבית של 25-30 קשר לכל הפחות ואני לא מגזים ,הכסאות עפים ,המקלות תשע במספר אחד אחרי השני עפים מהסטנדים (כזה דבר עוד לא יצא לי לראות ) לתוך החול ,כל התיקים והציוד נעלם תחת סופת חול............
אנחנו עומדים כמו מטומטמים עם הגב לרוח ולגשם ולא יודעים מה לעשות ,אי אפשר אפילו להתקפל ולברוח ,מנחוסים אמיתיים ,אני יכול להשבע שאצל חבורת דייגים 500 מטר מאיתנו היה בכלל קייץ.......
השבר ענן היה על הראש שלנו וככה 45 דקות אנחנו עומדים ואת האמת צוחקים על מר גורלנו.........
אך כמו שהוא בא ,ההריקן עובר אותנו ותוך שניות הכל נרגע לגמרי ,הים עדיין חזק מהרוח המטורפת ,אנחנו מרימים את המקלות מנסים טיפה לנקות את הרולרים ושמגלגלים הפלא ופלא יש על חלקם סרגוסים יפים!!!
לאחר החלפת פתיונות החגיגה מתחילה ,אכילות לרוב וסרגוסים יפים ממלאים לאט ,לאט את הדלי ,השיא מגיע שאסף מביא לברק יפיפה לפתיחת העונה של 2 קילו פלוס מינוס בין כל הסרגוסידה

לקראת 2 בלילה העייפות מכל השבוע מכריעה אותנו ואנחנו מתקפלים מרוצים מהדייג אבל מלאים עד האוזניים בחול.....
כאשר אני מגיע הביתה אני מבין את גודל הברוך ,כל התיקים הרולים הכל חול ,חול וחול ,שעתיים לקח לי לנקות הכל ורק עכשיו אני יכול לשבת.
עד הפעם הבאה חברים ,דייג חופי חוזר אצלנו לדם ,רק בבקשה בלי החול..........