המצרכים:
=-=-=-=-=-=-=
1 דג במשקל של 1 ק"ג לפחות (לברק, גומבר, טרכון, מוסר, דניס )
2 ק"ג מלח גס
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
טרגון
רוזמרין
פרוסות לימון דקות
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
=-=-=-=-=-=-=
1) מנקים היטב את הדג (מקשקשים, שוטפים ומייבשים).
2) לתוך בטן הדג מכניסים 1 גבעול של טרגון, 1 גבעול של רוזמרין, פלפל שחור גרוס עבה ו-2 פלחי לימון.
3) מורחים את הדג בשמן הזית.
4) עוטפים את הדג בנייר אפיה, מפזרים קילו מלח בקרקעית התבנית, מניחים את הדג ומעליו מפזרים את קילו המלח שנותר.
5) מטפטפים לימון בעדינות על המלח.
6) מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלום צלזיוס ל- 40 - 45 דקות.
7) מעבירים את הדג לפלטת הגשה ומקשטים בעלי בזיליקום, פלח לימון ועגבנית שרי...
בתיאבון
