המצרכים:
=-=-=-=-=-=-=
דג סלמון מפולט (משאירים את העור) - מדג שלם (2 צדדים)
1 ק"ג מלח גס
2 כוסות סוכר
100 גרם זרעי שומר
10 כוכבי אניס
100 גרם זרעוני כוסברה
1 כפות פלפל שחור גרוס
1 צרור שמיר קצוץ
גרידת לימון מ-2 לימונים
גרידת תפוז מ-2 תפוזים
מעט שמן זית משובח
מיץ לימון מ-2 הלימונים שגירדנו
מיץ תפוז מ-2 התפוזים שגירדנו
כוסית של ברנדי משובח או ארק
ניילון נצמד
נייר כסף
אופן ההכנה:
=-=-=-=-=-=-=
1) מכינים תבנית גבוהת שוליים שהדג ייכנס לתוכה בקלות, מרפדים בנייר כסף ומעליו שמים ניילון נצמד
2) מניחים את אחד מהפילטים על נייר האפיה עם העור כלפי מטה.
3) מפזרים בעדינות מעל הדג בצורה אחידה את זרעי השומר, כוכבי האניס, שמיר, גרידת לימון ותפוז, סוכר, מלח ופלפל שחור גרוס
4) יוצקים מעל את הברנדי או הארק ואת מיץ הלימון והתפוז.
5) מניחים הפוך את הפילה השני של דג הסלומון עם העור כלפי מעלה.
6) יוצקים מעל את שמן הזית ועוטפים את הדג, תחילה בניילון הנצמד ולאחר מכן בנייר הכסף כמו סוכריה.
7) מניחים במקרר ליום אחד, ולמחרת הופכים לצד השני כך במשך שלושה ימים

הדג יכול להחזיק במקרר עד חודש
בתיאבון...
