| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 15/1/2016 | צפון צפון : ראש הנקרה - חיפה | מים מלוחים | גלי | 40 - 50 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| שרימפס - | פארידה פיגמה (ספרוס הפסים) | 1 | 5 | |
הדו"ח:
קודם מצטער על האיחור, עמכם הסליחה

אז לפני שאדבר על היציאה אחרונה, קודם תגידו מברוק על הסט החדש: מכונה חשמלית DAIWA TANACOM 750 ומקל 100-300 IMPERIAL.
טוב אני קובע עם בעל סירה לצאת לעומק ביום שישי עם הקבוצה שלי, הרבה מבריזים לי ונשארנו 3. בעל הסירה מארגן קבוצה אחרת רובם פעם ראשונה בים. אוקיי העיקר שאני יוצא על סירה- לפחות ככה המחשבה לפני היציאה. תוך כדי נסיעה עוזר לחברה לקשור חוטים ולהכין ציוד. מהרגע הזה הבנתי שאין מצב שנעלה לעומק.
מתחילים ברדוד על החולות, זריקה ראשונה ותוך שניות יש שני מרמירים. ממשיכים בדריפט עם המרמירים ורוח מזרחית שמלווה אותנו. כל הזמן ממתין לפרידות, אבל אין מענה מצידן!! מוזר. אז מחליטים לעלות על הסלע. גם על הסלע כל הקריאות לפרידות ללא מענה!!! מוזר מאוד מאוד, ים עובד טיפה ואין ירח, איפה נעלמו הפרידות, אף אחד לא יודיע.
בשבילי יציאה ללא פרידות כאילו לא יצאתי
אחרי חצות רואה שרוב החברה הלכו לישון, אז אין הרבה חוטים במים, זה הרגע לעלות לעומק
אני מבקש מבעל הסירה לעלות לאזור שאני מקיר טוב אבל לא מזמן, היו תפיסות מרשימות שמה בתקופה אחרונה, בעיקר פרידות ולוקוסים.
אז עולים לעומק סביבות ה50, זריקה ראשונה כלום, זריקה שנייה ג'רבידות קטנות מתחילות להציק לי ולפרק את הפתיון. מתחיל להתעצבן
אבל המחשבות על מפלצות משאירות אותי ערני וסבלני. חברה זה לא מאחר, זריקה שלישית משחרר כ 100 מ חוט ופתאום מרגיש שהמקל עף לי מהיד, ריצת חוט לא נורמלית, מיד לחיצת כפתור והדג מתחיל להפעיל לחץ בצד השני, לאט לאט מביא אותו, כבר הבנתי שמדובר על פרידה, חשבתי לעצמי אולי דג של 1.5-2 קילו. אני קורא לאחרים להכין רשת, כוננות גבוהה על הסירה, כולם במתח, ופתאום אני מבחין בצוללת שעולה למעלה ומתחיל לבחון ברשת, האם נצליח להרים את הדג עם רשת קטנה או לא, אני
את בעל הסירה אם לא מצליחים. מנסים ובקושי מצליחים- יש לו מזל
. עכשיו אני נרגע ומתחיל להבין עד כמה הייתי במתח וכמה אדרנלין זרם לי בעורקים.
בשלב זה אני מסתפק, למרות שראיתי סימנים של דגים גדולים בפיש פיינדר, אפילו לא חשבתי לנסות על חיי.
בחזרה סיבוב טרולינג ללא מענה
חוזר הביתה מבסוט ומרוצה. כבר התחלתי להתארגן ליציאה בשבוע הבא, אני כמו דג לא יכול לחיות בלי ים

כנראה שלא היה מצ"עמם לכם בדיג ויש הרבה בשר 

צוות המורים!