פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   המלצה לרולר חוף! |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: המלצה לרולר חוף! (נקרא 3322 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
שלום חברים ערב טוב אני מתכוון לרכוש רולר נוסף לדייג חוף.. מה אני דג דניסים סרגוסים גומברים וכו.. זה המטרה דייג חיי ודייג תולעים קלאמרי וכו... יש את הרולר: Okuma SALINA II 8000a Spinning Reel שהוא ממש עניין אותי אבל מה שמפחיד בו זה ה:Gear Ratio 4.5:1 שהוא ממש נמוך יחסית לרולרים אחרים. עד עכשיו היה לי tica st scrambler 10000 אני ממש מרוצה ... האוקומה יעלה לי בסביבות 550 שקל. אשמח לחוות דעת או להמלצות לרולרים אחרים. תודה רבה 
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
הסאלינה II זה אחלה רולר ואישית אני אוהב את הגודל של 8000 ואפילו 9000 לדיג חופי משולב. יחס גיר של 4.5:1 זה בסדר גמור ואין לך מה להיות מודאג... גם אם זה היה מעט איטי, הגודל שלו מפצה ואיסוף החוט יהיה מהיר. אם אתה לא בטוח ומעדיף ללכת ישר לרולרים עם יחס גיר של 5.1:1 ומעלה, עדיף... 
|
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
לא מכיר אישית את האולר לכן לא אתל חוות דעת לגבי הגיר אני לא רואה בעיה עם יחס סיבוב של 4.5:1 לדעתי אין חשיבות רבה בדייג חוף ליחס סיבוב עניין זה משמעותי יותר בז'ירז'ור שם יש חשיבות למהירות הגילגולת בגלל הצורך להריץ דמויים במהירויות גבוהות במקרים מסויימים כשהפתיון סטטי והגילגול מתבצע רק כשמחזירים להחלפת פתיונות או שניתפס דג אין צורך במהירות גבוהה ולפעמים עדיף לגלגל לאט כשנלחמים עם דג אידית אני עובד עם רולר של בנקס דגם טריטון בוט עם יחס גילגול של 3.7:1 חוץ מזה שהפיתיון חוזר טיפה יןתר לאת אני לא רואה בסה חיסרון ויש אפילו יתרון ככול שיחס הגיר נמוך יותר לרולר יש יותר כוח
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 17, 2016, 16:51:38 PM על ידי צור.
|
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
כמו שצור כתב יחס הגילגול הנמוך לא צריכה להדאיג אותך
בדייג חופי פיתיונות אין לנו צורך ברולר מהיר , אלה יותר כוח
אישית מעדיף רולרים עם משקל נמוך
|
|
|
|
|
|
omri1
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
30
עומרי יחיאל
|
|
ממליץ על הרולרים של פן בגדלים 5000 גג 6000 שיכולים גם לשמש אותך לבולוס, ג'ג, וזרזור כבד אם תרצה בעתיד... כדוגמת: Saragus, Fierce, Battle I אם בא לך רולר ראסמי לפיתיונות מהחוף לך על רולרים Long Pit עם השפולה הקונית כדוגמת Penn Affinity, Penn Surfblaster בגדלים 7000,8000 בגדול הבנת את הראש שלי ממליץ לך ללכת על פן  מה שלא תבחר יהיה מצויין בהצלחה
|
|
|
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
ממליץ על הרולרים של פן בגדלים 5000 גג 6000 שיכולים גם לשמש אותך לבולוס, ג'ג, וזרזור כבד אם תרצה בעתיד... כדוגמת: Saragus, Fierce, Battle I אם בא לך רולר ראסמי לפיתיונות מהחוף לך על רולרים Long Pit עם השפולה הקונית כדוגמת Penn Affinity, Penn Surfblaster בגדלים 7000,8000 בגדול הבנת את הראש שלי ממליץ לך ללכת על פן  מה שלא תבחר יהיה מצויין בהצלחה אבירם אני עובד מעל שנתיים עם Penn Surfblaster 7000 ומרוצה מאוד מגיע עם שתי שפולות אחד לנילון ושפולה לחוט בד , גודל 8000 כבר היה לי כבד והוא שוכב אצלי מחכה למישהו שירכוש אותו
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
הגודל שאני עובד ברולרים הם מ - 4500 עד 6000 לא רואה שום הצדקה לעבוד בגדלים גדולים יותר
רק במידה ורוצים לדוג אינטיאס , ברולר גם במידה והיכנס לתוך הרולר 250 מטר חוט גם ניתן לדוג
וכל רולר במידות האלה יכול להוציא כל דג בים התיכון .
|
|
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הפנים ברובם בסדר אבל הם תמיד כבדים מאוד
|
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
הפנים ברובם בסדר אבל הם תמיד כבדים מאוד
דובדוב שתי הדגמים Penn Affinity, Penn Surfblaster בגודל 7000 לא כבדים מידי ואף די נוחים לעבודה מפחינת משקלם שניהם מגיעים עם שפולות נוספות לחוט בד שזה יתרון
|
|
|
|
|
|
|
yoelsh אתה יכול להסביר לי את היתרון בלקחת לדייג שפולה נוספת עם חוט ניילון ? לא ידעתי שיש שפולה לחוט בד וחוט ניילון , מה ההבדל בינהם?
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
yoelsh אתה יכול להסביר לי את היתרון בלקחת לדייג שפולה נוספת עם חוט ניילון ? לא ידעתי שיש שפולה לחוט בד וחוט ניילון , מה ההבדל בינהם?
בגדול אין דבר כזה ספולה לחוט בד. ההבדל בין הספולות הוא העומק שלהן כשזו שנקראת "ספולה לבד" יותר רדודה והקיבולת שלה יותר נמוכה מתוך מחשבה שאם אתה עובד עם אותו טסט אבל עם חוט בד, אתה צריך פחות קיבולת כי החוט יהיה יותר דק מחוט מונו באותו הטסט... כול עוד הרולר הוא אותו רולר עם אותו גיר, אותה עליה וירידה, אותה מהירות, אותו הקוטר, בלה בלה בלה, הסלילה של החוט על הספולה תשאר אותו הדבר. מה שיעשה את ההבדל היחיד זה קוטר החוט. לפעמים זה יהיה לטובה ולפעמים לרעה, בעיקר בטסטים הגבוהים ששם יש פער גדול בין בד לניילון באותו הטסט...
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
כמו שגאיצוק כתב ההבדל העיקרי הוא בעומק השפולה מה שמצריך הכנסת חוט דק בשפולה הרדודה , בין עם חוט בד או נילון בעובי נמוך מלבד זאת לגבי הרולרים Penn Affinity, Penn Surfblaster השפולות שלהם קוניות ויודעים לעבוד טוב עם חוטי בד ההיתרון הוא שבדייג באזור חולי אוכל לדוג עם קוטר חוט נמוך , מה שמגביל באזור מעורב ומסולע לא רואה צורך בעובי חוט 0.40 באזור חולי זה מגושם ומיותר , מה גם שיציאת החוט בעובי נמוך טובה יותר
|
|
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
אל תשכח אבירם לעדכן מה רכשת בסוף ובכל מקרה שתהיה לך קניה מוצלחת... וכמובן - ברוך הבא לפורום 
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|