מרק דגים ים תיכוני עם ירקות שורש:
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
הריח המצוין שמתפשט בבית בזמן ההכנה הוא בונוס. משתמשים בשני סוגי דגים: סלמון ודג ים טרי כמו מליטות, לוקוס, אינטיאס, מוסר או בס.
8-6 מנות
החומרים:
=-=-=-=-=-=-=
1 ק”ג דגי ים טריים (מליטה, אינטיאס, לוקוס, בס, מוסר) מפולטים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס”מ (שומרים את הראשים והאדרות)
1/2 ק”ג פילה סלמון ללא עור חתוך לקוביות בגודל 3 ס”מ
1 בקבוק יין לבן
5 גרעיני פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1/4 כוס שמן
2 בצלים חתוכים לקוביות
חופן עלי פטרוזיליה קצוץ גס (1/4 כוס)
1 גבעול כרישה (רק הלבן) חתוך לחצי לאורכו ואז לפלחים
3 שיני שום חתוך לפלחים
2 גזר חתוך לקוביות
ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות
5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
6-8 עלי בזיליקום קצוץ לקישוט
1 לימון עם מיץ (צהוב)
פלפל שחור טחון טרי
מלח
אופן ההכנה:
=-=-=-=-=-=-=-=-=
1) מביאים לרתיחה את האדרות וראשי הדג בסיר בינוני עם יין וליטר מים + גרעיני פלפל אנגלי ועלי הדפנה.
2) מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מסננים ושומרים את הציר שהתקבל.
3) מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הבצל והכרישה עד להזהבה וריכוך.
4) מוסיפים את השום, פטרוזיליה, גזר, סלרי ומטגנים עוד 5 דקות בכדי שהסוכרים ייצאו מהירקות.
5) מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומקפיצים עו 3 דקות, מוסיפים את הציר + 4 כוסות מים.
6) מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס דק.
7) מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

9) טועמים שוב ומתקנים תיבול.
10) מכבים את האש, ממתינים 5 דקות ומגישים, מקשטים בעלי בזיליקום וסוחטים לימון פנימה
בתיאבון.
שמעון סביר