פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
   רשויונות דיג - נוהל: נוהל רשיונות דיג שהוציא משרד החקלאות |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: רשויונות דיג - נוהל: נוהל רשיונות דיג שהוציא משרד החקלאות (נקרא 19718 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 09, 2016, 00:27:55 AM על ידי rafi
|
|
-------------------------------
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
אם אין לי תעודת זהות אני לא יכול לקבל רישיון ?! 
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
עלה הנוסח המלא של נוהל רשיונות הדיג, בהודעה הפותחת...
ושוב, אתם מוזמנים חברים להביע דעתכם, להתיחס ולשאול שאלות....
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לי יש שאלה צדדית מה שווים ה"רשיונות" לדייג מסחרי אם גם ככה בעיקר בחוף אף אחד לא יורק לכיוונם ותוקעים רשתות בכל חור. כ לכל דייגי גסר אזרקא ופרדיס נתניה וכו יש להם רשיונות? ואם הם צריכים בכלל על פי חוק
|
|
|
|
|
לא הבנתי, לדייג מחוף צריך רישיון?!
|
|
|
|
yossid
|
הים הוא המרגוע האמתי שלי חבר פורום
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #5 ב- : ינואר 10, 2016, 23:14:45 PM » |
|
מהחוף בשלב זה לפי התקנון החדש לא צריך, לפי החוק כן צריך. כך שאם תשאל אותי לא ייעברו הרבה ימים עד שגם את החופיים ייחייבו
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
|
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לי יש שאלה צדדית מה שווים ה"רשיונות" לדייג מסחרי אם גם ככה בעיקר בחוף אף אחד לא יורק לכיוונם ותוקעים רשתות בכל חור. כ לכל דייגי גסר אזרקא ופרדיס נתניה וכו יש להם רשיונות? ואם הם צריכים בכלל על פי חוק
יש נוהל של הסכמה בשתיקה. ולכן לעולם לא יאכפו שם את החוק. בהצלחה בהמשך
|
|
|
|
רותם.ב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יש נוהל של הסכמה בשתיקה. ולכן לעולם לא יאכפו שם את החוק. בהצלחה בהמשך בקיצורלא שווה כלום.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
לי יש שאלה צדדית מה שווים ה"רשיונות" לדייג מסחרי אם גם ככה בעיקר בחוף אף אחד לא יורק לכיוונם ותוקעים רשתות בכל חור. כ לכל דייגי גסר אזרקא ופרדיס נתניה וכו' יש להם רשיונות? ואם הם צריכים בכלל על פי חוק
שאלה דווקא מרכזית... והתשובה בשאלה: מדוע באגף הדיג נמנעים מזה שנים מלאכוף את החוק הקיים כנגד עברייני דיג מסחריים, ועכשיו בימים אלו.. גם מחפשים לקחת מהספורטיביים כסף לרשיונות דיג -וגם מחפשים איך להשבית את הספורטיבי...?! תשובות אפשריות: א. הם מושחתים ב. הם הזויים ג. הם חלמאים ואני מעדיף תשובה אחרת: הם לא מקצועיים, לא מבינים מה הם עושים ואיפה הם חיים... לא רוצים להתעמת עם דייגים מסחריים - חוששים להתמודד מולם... מצאו מספורטיביים טרף קל - לדעתם.... הגיע הזמן להראות להם כי הגם שאיננו בריונים ואיננו עבריינים, אנחנו כוח עצמתי שיודע להלחם בצורה חוקית - ולנצח...
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #9 ב- : ינואר 15, 2016, 17:13:53 PM » |
|
מהחוף בשלב זה לפי התקנון החדש לא צריך, לפי החוק כן צריך. כך שאם תשאל אותי לא ייעברו הרבה ימים עד שגם את החופיים ייחייבו
יוסי, 1. כבר ניתן ביטוי לכך שפקיד הדיג יבצע מעקב על הדיג החופי ולפי מסקנותיו יהיה רשאי לצוות ולהגביל.. 2. בראיון לעיתון מצוטט מנהל אגף הדיג כמי שאמר כי בכוונתו להגביל בשנה הקרובה את הדיג החופי.... כמו שלמדנו להכיר את מר ניר פרוימן, מבחינתו "להגביל" זה לאסור דיג... להערכתי, הם מנסים לפעול בשיטת הפרד ומשול - בכל פעם להגביל סקטור מסוים... בתוך שנתיים יגבילו את כולם...
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
יש נוהל של הסכמה בשתיקה. ולכן לעולם לא יאכפו שם את החוק. בהצלחה בהמשך אם אני לא טועה, יש כאן אלמנט של "זכות אבות" או משהו כזה... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
yossid
|
הים הוא המרגוע האמתי שלי חבר פורום
מנותקגיל:
64
דייג חוף ומז'רז'ר
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #11 ב- : ינואר 19, 2016, 17:39:57 PM » |
|
כידוע בוצעו שינויים קוסמטיים באגף הדייג. לצערי שינויים אלה פוגעים אך ורק בנו. רפי לפני זמן מה שלחתי לך התכתבות של אחד מראשי אגף הדייג בו הוא מגן בחירוף נפש על הדייגים המסחריים. [שמו לא רשום כאן עד להחלטה אחרת]. כאשר זאת המדיניות של מי שאמון על החוק ושמירתו, ואחר כך יושב עם דייגים עבריינים ויוצאים איתם לדייג שלא יתפלא שכך נראה הדבר.
|
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #12 ב- : פברואר 22, 2016, 17:23:34 PM » |
|
כידוע בוצעו שינויים קוסמטיים באגף הדייג. לצערי שינויים אלה פוגעים אך ורק בנו. רפי לפני זמן מה שלחתי לך התכתבות של אחד מראשי אגף הדייג בו הוא מגן בחירוף נפש על הדייגים המסחריים. [שמו לא רשום כאן עד להחלטה אחרת]. כאשר זאת המדיניות של מי שאמון על החוק ושמירתו, ואחר כך יושב עם דייגים עבריינים ויוצאים איתם לדייג שלא יתפלא שכך נראה הדבר.
אחד מראשי אגף הדייג יוצא לדוג עם דייגים מסחריים עבריינים? פנ"וה!! (פרט נמק והסבר  )
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
 |
|
|
בוקר טוב
האם יש עדכון בנושא? אם בכל מקרה על פי התקנות הקיימות צריך להוציא רשיון ספורטיבי לדיג מקיאק אז נראה לי שאעשה זאת.
השאלה היא זאת, אם ניתן להגביל דיג רק ע"י תקנות , והתקנות החדשות לא עברו עדיין, וממה שידוע לי ( שאלתי פקח חבר בין היתר ) הם מתקשים , האם בכלל יכולים לאסור על דיג לחלוטין כמו שהתכוונו לעשות ? כי בינתיים אני שומע דברים סותרים, נראה שיד ימין לא יודעת איך יד שמאל ממלאת שפולה וכל אחד הופך להיות הראיס שיחליט. ומקריאה של שרשורים בפורום הזה נראה שאם אכן מישהו יקנוס/יעצור אז רק בימ"ש יוכל להעמידם במקומם ( אם הם טועים או משתמשים בכוחם לרעה ).
אשמח להערות/הארות
לחדד את שאלתי : תקנה 8 אומרת : 8. (1) אסור לדוג דגים — (א) באזור המים המסוגרים על ידי שוברי הגלים הראשיים והצדדיים בחיפה, או מעל שוברי גלים אלה; (ב) באזור המים המסוגרים על ידי חומת הים ביפו וצוקי הסלע הסמוכים, לצפונה, או מעל חומת הים וצוקי סלע אלה; אלא לפי רשיון מיוחד לכך מאת פקיד הדיג הראשי. (2) פקיד הדיג הראשי רשאי לתת רשיון לפי תקנת משנה (1) או לסרב לתיתו או להגבילו לדיג בחכה, במלכודת או ברשת בלבד, או לקבוע בו תנאים הכל לפי שימצא לנכון.
המודגש מדבר על סמכותו של פקיד הדיג לפי סעיף 1 , אין בשום מקום בחוק הישן הזה (לפחות לא ששמתי לב שיש ) אזכור לכך שפקיד הדיג יכול להגביל דיג מכל סוג שהוא לתקופה כלשהיא בים התיכון.
אז השאלות הן: 1. מהיכן הוא שואב את הסמכות אם היא לא ניתנה לו? 2. באם הוא החליט ללא סמכות ועדיין ידוג מישהו בים התיכון ( קיאק או סירה ) בתקופה בה החליט הפקיד שלא דגים וייעצר/ייקנס וכדומה , האם ניתן יהיה לתקוף זאת בבימ"ש ? ( זה פחות או יותר שיטת מצליח מצד אגף הדיג , אני יודע )
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 08, 2016, 10:25:43 AM על ידי TookTook
|
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »