| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 27/12/2015 | דרום - אשקלון | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 9:00 | דמוי סיליקון - פאדל טייל כלשהו | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 1 | 200 עד 300 בלחץ |
הדו"ח:
מגיע באור ראשון לים מלא ציפיה לעוד יום נפלא של סריקת בורות וחיפוש מעדנים
ממבט ראשון החוף נראה הזוי הים נסוג אחורה לפחות 20 מטר וכל הסלעים המוכרים כבורות מניבי דגים נותרו בחוץ כמו אנדרטה לזיכרו של חוף פורה
מה שנשאר זה רק חול ומים אני מנסה לעבוד ולא מוצא פינה נוחה
מתחיל בנדידה צפונה תוך כדי שאני עובד עם סיליקון וג'יג הד ומאד נהנה מהאימון
עברתי כבר 2 ק"מ של סריקות והשמש כבר למעלה והסיכוי למעדן הולך ונמוג
אבל מה אני יודע
מגיע ליד דיג היחיד שהיה בחוף ומברך בוקר טוב
הוא מצידו מתחיל לדבר איתי ברוסית ואני מהנהן כאילו אני מבין מה הוא אומר וככה הוא ממשיך במונולוג מצידו והנהונים מחויכים מצידי (אני מאד משועשע מזה שאני נראה לו רוסי בטח בגלל הציוד )

טוב אני אומר לו בעיברית שאני לא מבין מילה ממה שהוא אומר ואיזה כיף הוא פורץ בצחוק בריא ואני מאושר מזה שהוא זורם
טוב מפה לשם הוא אומר שיש טלוויזיות וזה מוזר לעונה
אז אני מחליף לניקל כי עדיין לא הצלחתי להוציא על ניקל של קאסט מאסטר טלוויזיה
לא הולך

תוך כדי סריקות אני מזהה סלע מעניין ושוב מחליף לסיליקון הפעם אין תחושה או הרגשה שיבוא דג אלה סתם מעשה של שיעמום ועוד אימון בנושא מעל סלעים הפעם
זורק והופ הרגשה שנעול על סלע אבל הסלע מתקדם אלי
יש דג אך שאני מבין את זה מתחילה מלחמה מהצד השני
לא היה לו סיכוי שולף אותו במהירות מהמים וכולי תיקווה שזה עוד לברק
אבל לא זה היה דג יותר יפה ומעניין לוקוס לבן עם עניים אדומות כמו של השטן
זועף וכועס שעבדתי עליו חחחח
טוב אני מקרב אותו ושם לב שהקרס יצאה לו כמעט מהעין וצריך ניתוח להסרת הקרס אז שולף פלייר ומשחרר בעדינות
הדג נראה בטראומה ואני חושש לחייו סך הכל תינוק שיש לו עוד הרבה מה לראות בעולם וזה במידה ששום צוללן או מכמורתן לא יעלו אותו סתם ככה כי הם יכולים הנבלות
זהו הניתוח הצליח ונסיונות ההחזרה למים היו ממש מזעזעות מצידי פשוט יצאתי גמלוני וחסר טקט הדג שכב על החול בהלם ונראה שהוא לא הולך לשרוד
אמרתי לעצמי אני מנסה מקסימום הוא יצוף החוצה או שאמן וישחה אל הים כמו תותח
לבסוף הוא הרגיש מספיק מים שעטפו אותו ונתן גז פנימה אל תוך הים
אחחחחחח איזו הקלה הדג בסדר חזק ועמיד הוא שרד קרס בעין וניסיונות שיחרור הזויות
עוד יום ניפלא בים
אחרי זה היה מקרה עצוב של סירה שנכנסה ואספה להקה של עוטעוטים במהירות ויעילות שפשוד לא השאירו ספק בליבי הים שלנו בסכנה מדאיגה ומידית עובדים בו אנשים שמתפרנסים מהריסתו והשמדתו ללא כל התחשבות בו ובעצמם אמן וזה לא היה ככה אמן

ואמן שהמצב ישתנה לטובה