| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 26/12/2015 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 18:00 | קלמארי - ראש גדול על קרס 10/0 | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | 2 קילו בערך... |
הדו"ח:
אתמול בערב מתכנן זריקה לאינטיאסים בשקיעה אבל ברגע האחרון יש נוסעים נוספים ברכב ואין מצב לכול הציוד

מחזיר את החכות לבית ולוקח ציוד ז'ירז'ור קלמארים.
חוץ מקלמארי גדול לפני השקיעה ועוד אחד קטן בסביבות 7, לא היה כלום...

היום אני נעול על המטרה ובשלוש וקצת אני נוחת באכזיב על אחד הריפים ופותח 3 חכות.
2 כבדות לאינטיאס ואחת נוספת לפיתיונות. אולי איזה מרמיר או סרגוס או רחמנה ליצלן איזה טרולוס יבואו לי בזמן לזריקה בשקיעה
זמן קצר אחרי נוחת צחי על הריף ומתמקם לידי עם 2 חכות לאינטיאס

הזמן עובר ואני מקפל את חכת הפיתיונות ופותח את החכה השלישית לאינטיאס ותופר קלמארי שלם.
השקיעה מגיעה סוף סוף והשמש המעצבנת בעיניים נעלמת מאחורי העננים ורק חסר איזה פיצוץ באחת החכות

יש לוח זמנים קצר הערב ואני חייב להתקפל בשש וחצי אז אני מכוון "השכמה" ל-6 ורבע ועומד ליד החכות בציפייה להפתעה...
לקראת 6 אני מחליט לרענן פיתיונות וצחי מתקפל

קלמארי שלם, סבידה שמנמנה וראש גדול (של הקלמארי מאתמול), כולם על קרס 10/0 וכבל 140 ליברות

סיגריה ועוד סיגריה וה"השכמה" מנגנת לי מהסרבל והחכה עם הראש מקבלת זעזוע חד משמעי של דג.
אני מתקרב והנשנושים ממשיכים אבל ללא נעילה או כיפוף רציני

מוציא מהסטנד ומותח חוט.
בום! אכילה ואני מגיב בהוקסט מהסוג ששומרים לאינטיאסים דו-ספרתיים

מרגיש התנגדות מהצד השני אבל זה לא מה שאני מחפש ואני פשוט מוריד לארבעים וחמש מעלות ומגלגל רצוף.
אפילו קצת מהר...
להפתעתי גולש אלי על פני המים גומבר של 2 קילו בערך

בלע קרס 10/0 ונתפס בחיבור של הזימים לגולגולת...
תולש לו זימים וזורק בבור לידי ומסדר בזריזות את מה שנשאר מהראש לזריקה חוזרת ואז נזכר שה"השכמה" כבר צילצלה...

מגלגל החוצה, מקפל חכה אחר חכה ועף לרכב...
אמנם לא אינטיאס אבל עדיף מכלום...