דג בשלושה צבעים
מאת: שמעון סביר
החומרים:
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
1 דג בינוני (בורי/לוקוס/שולה ....)
1 פלפל אדום "גמבה"
1 פלפל כתום
1 פלפל ירוק "נהריה"
1 עגבניה גדולה מגוררת בפומפיה
1/4 כוס מיץ לימון
1 כוס מים (200 מי"ל)
1 כף שום כתוש
1 כף פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל לבן
מלח לפי טעם
1/4 כוס שמן זית/סויה מעורבב או "זיתולה"
* למי שאוהב חריף ניתן להוסיף כפית פפריקה חריפה או סודני
אופן ההכנה:
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
1) את הפלפלים לחתוך לפסים בעובי 1/2 ס"מ
2) בתוך מחבת "קסרולה" (סיר נמוך) מטגנים את השום במעט שמן עד שמזהיב
3) מוסיפים את הפלפלפים (מי שאוהב חריף פלפל ירוק חריף) ומקפיצים עד שמתרככים ומוסיפים את העגבניה המגוררת
4) מתבלים במלח/כורכום/פלפל לבן ומוסיפים את מיץ הלימון ואת המים ומבשלים כ-10 דק'
5) מוסיפים את חתיכות הדג או את נתחים של דג מפולט מלמעלה
6) מפזרים מלמעלה את הפטרוזיה/כוסברה
7) מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-15 דק'
בתיאבון !!!
הכותב הוא שף מטבח לשעבר במסעדת דגים / מסעדה חלבית "שביל החלב - נתניה" / מלון "דן קיסריה" ועוד...
=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=
שמעון ש. סביר