תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
31/12/2011 | דרום - אשקלון | מים מלוחים | גלי | 10 - 20 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
בוקר | - | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 12 |
בוקר | - | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 7.5 |
הדו"ח:
שוב השבוע אני מוצא את עצמי נודד ממקום למקום בחיפוש אחר סבידות וקלמר זה התחיל ביום שני באשדוד
בלילות בלי שינה ובקור מקפיא ונגמר בנמל יפו {תודה לכל מי שכיוון ועזר} יום חמישי השעה 7 בערב אחרי עוד נסיונות נואשים במרינה באשדוד שלא העלו דבר קיבלתי טלפון מחבר "מה קורה " הוא שואל ואני עונה "יבש" לאן הם נעלמו ?
{שנה שעברה היו יותר}כל הסבידות והקלמר פשוט "נעלמו" רוצה לנסוע לנמל יפו שאלתי

וחצי שעה אחר כך אני מוצא את עצמי על כביש 4 בדרך לנמל יפו{צופי ים} בשעה 12:30 בלילה אני בדרך חזרה מאושר
ומסופק עם קלמר חי ו2 סבידות חיים אחת מהם בגודל של 13 ס"מ יש לי פיתיון לשבת בבוקר
יום שבת הגיע ואני עם פרפרים בבטן מהתרגשות לקראת היציאה בשעה 4:00 מתניע את האוטו ונוסע לנקודה
בשעה 5:00 אני מוריד את המטקות הקלמר והסבידה הגדולה נתפרו על ריג עם שני קרסים
והסבידה הקטנה עם קרס בודדת {ותודה לנצרתי שהציע לתפור על קרס אחת} חצי שעה אחר כך המטקה עפה לי מול העיניים {זו עם הקלמר החי} אני מזנק לעברה ונועץ את הקרסים הדג נלחם לשנייה ואז מרפה ובורח
"אני לא יכול יותר" אני ממלמל זה בדיוק אותו תסריט משבוע שעבר לאחר שבדקתי שהקלמר עדיין תפור {נשאר רק הגוף הראש נלקח ע"י הדג} החזרתי את הפיתיון למים 10 דקות מאוחר יותר על מטקה אחרת עפה לי המטקה עם הסבידה הקטנה ואנטיאס של 7.5 קילו החזיר לי את החיוך והצבע לפנים שהיו חיוורות לפני זה
בשעה 7:30 בערך המטקה זו שנשארה רק גוף הקלמר זוכרים? עפה פעם שנייה בדיוק כשאני מדליק סיגריה
ומקפיצה אותי אני רץ לעברה ורוה את החוט יוצא במהירות אני מרגיש את הדג מושך ונוגח אני נועץ את הקרסים
ונלחם איתו אחרי 5 דקות השני בחוץ מונח ע"י "החבר שלו" יש יש ישששששששששששששששש
אני שואג משמחה 12 קילו של אנטיאס מה ששיך לך יחזור עד אלייך אמר לי פעם דייג חכם חצי שעה אחרי אני בדרך הביתה אני את שלי להיום עשיתי אני חושב ומרים טלפון לאבא שלי לספר לו מה שמגיע לך יבוא עד אלייך פעמיים הוא אומר
תודה אבא על כל מה שלימדתה אותי מהיום הראשון שאני זוכר כדייג אתה זה שהראתה ולמידתי אותי על הדייג
ורציתי להגיד לך תודה
לסיום שנת 2012 בפתח ואני רוצה לאחל לכולם: