בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  דייג אנטיאס
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: דייג אנטיאס  (נקרא 3148 פעמים) הדפסה
ישועה אורי

חבר פורום

מנותק מנותק

דייג אנטיאס
« ב- : דצמבר 01, 2015, 16:51:28 PM »
שלום לכולם!
אני וחבר יצאנו לדייג אינטיאס ביום שישי האחרון.
יצאנו לזריחה,הוצאנו קלאמרי חיים ותפרנו אותם על החכות. חכה אחת הוצאה עם פיתיון סבידה מתה.
חבר שלי הוציא את הפיתיונות שלו עם בלון. אחת ל50מטר ושנייה ל100 מטר(מרחקים משוערים) ואני זרקתי את החכה שלי עם הפיתיון לבערך10-15 מטר.
הוצאנו את הפיתיונות בערך ב05:20, כעבור 10 דקות קיבלתי אכילה על המקל שלי(הפיתיון שבזריקה). הדג התחיל לרוץ טיפה עם הפיתיון ועבדתי עם קלאצ' פתוח לגמרי. כאשר הוצאתי את המקל ונתתי הוקסט הדג עזב ולא נתפס.. והקרסים חזרו ריקות. ולכן יש לי כמה שאלות אליכם לראות איך אתם עובדים עם דג האנטיאס. וכדי שאני אמקסם את הסיכויים לתפיסה בפעם הבאה.
1)איך אתם עובדים עם הרולר ולמה?(קלאצ' פתוח ,סגור או בכלל קשת פתוחה)
2)התקיפה היחידה היתה דווקא  על הפיתיון הקרוב ולא זה שהוצא ע"י הבלון, ולכן מהניסיון שלכם האם שווה להשקיע בהוצאה ע"י בלון או עדיף פשוט לזרוק?
3)מה עדיף קלאמרי או סבידה?
4)כל כמה זמן כדאי לבדוק פיתיונות? כשהוצאנו את שאר החכות בסוף הריג חזר ללא קרסים בגלל האבונפחות
תודה מראש!
 IP: [ מחובר ]
דוד שובל

חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: דייג אנטיאס
« הגיב #1 ב- : דצמבר 01, 2015, 20:26:57 PM »
 כאחד אשר טרם תפס את ההדג הנכסף אולם  חווה לא מעט בריחות wife

אשמח לשמוע מנסיונם של החברים ומצטרף לשאלות החבר המכובד ..

דוד שובל
שגיב ע

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : דצמבר 01, 2015, 21:21:37 PM »
אורי יש לך יופי של מאמר בדף הראשי על דייג אינטיאס
מאמר מושקע ברמות על שווה קריאה 
ישועה אורי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : דצמבר 01, 2015, 22:45:15 PM »
אורי יש לך יופי של מאמר בדף הראשי על דייג אינטיאס
מאמר מושקע ברמות על שווה קריאה 
שגיב, קראתי את המאמר והוא באמת אחלה מאמר.ועדיין ראיתי מהדוחות שעלו שיש לכל אחד שיטה אחרת..במיוחד לגבי השאלה עם הרולר והקלאצ' ולכן הייתי רוצה לקבל תשובות לגבי ניסיונם של החברים מהשטח..
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : דצמבר 02, 2015, 12:36:49 PM »
כנראה שנת את ההוק סט מוקדם מדי , ברגע שעובדים עם קשת פתוחה, צריך לתת לדג להתרחק עד שהוא עוצר/לפחות 30 מ' כדי שיספיק לבלוע את הפתיון.
לאחר מכן מורידים את המקל לכיוון המים, סוגרים את הקשת ואז מתחילים להרים את המקל  ונותנים את ההוק.
אני עובד עם קלאץ' סגור בלחץ וקשת בחוט עד המים. הדג ננעל אצלי לבד.
אין עדיפות לפתיון, מה שיש זה טוב
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #5 ב- : דצמבר 02, 2015, 17:05:34 PM »
כנראה שנת את ההוק סט מוקדם מדי , ברגע שעובדים עם קשת פתוחה, צריך לתת לדג להתרחק עד שהוא עוצר/לפחות 30 מ' כדי שיספיק לבלוע את הפתיון.
לאחר מכן מורידים את המקל לכיוון המים, סוגרים את הקשת ואז מתחילים להרים את המקל  ונותנים את ההוק.

מה שהוא אמר  אתה בסדר

אני לא אוהב את שיטת הקשת הפתוחה וקלאץ' פתוח זה בכלל לא אופציה מבחינתי...
מעדיף קלאץ' כמעט נעול כשהסטנד והחכה הם אלו שנותנים את הטון.
נותן אולי פחות בטן בחוט משרגא אבל גם לא מתוח לגמרי.
פה ושם שולח פיתיונות למרחק בשחיה אבל לרוב זורק מהחוף.
קלמארי וסבידה זה אותו הדבר (למרות שיש כאלו שיגידו שסבידה זה הכי טוב כי היא צפה...).
אני עובד לאחרונה עם כבל ויודע פחות או ייותר מתי נגמר הפיתיון אבל לפני כן הייתי בודק כול 20-30 דקות כי הכי גרוע זה לשבת ולחכות בלי פיתיון ובלי קרסים... דופק את הראש
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
ישועה אורי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : דצמבר 03, 2015, 19:52:11 PM »

שרגא עבדתי עם קלאצ' פתוח ולא עם קשת פתוחה..אבל את העיקרון הבנתי. תודה רבה..

מה שהוא אמר  אתה בסדר

קלמארי וסבידה זה אותו הדבר (למרות שיש כאלו שיגידו שסבידה זה הכי טוב כי היא צפה...).
אני עובד לאחרונה עם כבל ויודע פחות או ייותר מתי נגמר הפיתיון אבל לפני כן הייתי בודק כול 20-30 דקות כי הכי גרוע זה לשבת ולחכות בלי פיתיון ובלי קרסים... דופק את הראש
גיא תודה על התשובה המפורטת,ענית לי על הכל ואני הולך ליישם את זה בפעם הבאה. אני רק מקווה שהחכה והסטנד לא יעופו לי למים מוציא לשון
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #7 ב- : דצמבר 03, 2015, 21:06:19 PM »

שרגא עבדתי עם קלאצ' פתוח ולא עם קשת פתוחה..אבל את העיקרון הבנתי. תודה רבה..

מה שהוא אמר  אתה בסדר

גיא תודה על התשובה המפורטת,ענית לי על הכל ואני הולך ליישם את זה בפעם הבאה. אני רק מקווה שהחכה והסטנד לא יעופו לי למים מוציא לשון

צחוק צחוק אבל סטים כבר עפו למים  דופק את הראש
אצלי הסטנדים מנירוסטה בקוטר 14 מ"מ ודי ארוכים (כמטר אורך) ואין פשרות לגבי המיקום.
אם החור בסלע לא מספיק עמוק או בזוית חדה מדי ביחס למים או רחב מדי ומאפשר משחק של הסטנד, אני מחליף חור.
למקרה שיום אחד יהיו לי שתי נעילות במקביל, החכה בסטנד וקלאץ' מכוון על הדוק אבל לא נעול, אני רגוע  אתה בסדר
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
רועי כהן

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : דצמבר 03, 2015, 21:07:28 PM »
בדוח הקודם שתי החכות דפקו אבל ננעל רק על אחת לא ? היית קרוב לזה קריצה
Daiwa lateo 86ml 7-35
Shimano stradic fl3000c xg
Major craft dangan x8 0.8pe
Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : דצמבר 24, 2015, 17:24:51 PM »
שלום אורי  בירה

אנסה לתרום מעט מנסיוני האישי..

1. 4 שנים עבדתי בשיטות שונות ומשונות, ולא מצאתי יותר טובה משיטת השפולה הפתוחה לחלוטין (+גומי+נייר כסף).

נכון, גם השיטה של גיא ושרגא עובדת טוב לעיתים, כשהיא עובדת אין ספק שהיא עובדת טוב מאוד.

התנאי העיקרי והגדול בשיטה שלהם הוא- חוט רפוי על המים כפי שציין שרגא ובצדק. בלי זה- תקבל פיצוץ, וסבירות גבוהה - פליטה.

כאשר החוט רפוי מעט (ומסכים עם שרגא שעדיף גם הרבה)- הדג בהתחלה לא מרגיש התנגדות, א- לפיתיון יש סיכוי יותר טוב להתמקם כמו שצריך בפה שלו, אולי אפילו כבר בלוע.. ב- הכי חשוב, הוא מרגיש נוח לרוץ הלאה. לא חושד בכלום כי אין לו התנגדות בקטע הרפוי. ופתאום מקבל בהפתעה מוחלטת פיצוץ מהמקל, הפתעה שיש סיכוי טוב שאכן תנעל אותו.

באופן אישי כאמור, אני חוויתי כמה וכמה פליטות שנים שעברו עם השיטה הזו, וראיתי סביבי עוד כמה אנשים שחוו פליטות דומות. באיזור נוח מאוד אפילו ללא סלעים כלל!

לכן השנה התחלתי מראש לעבוד בשיטת השפולה הפתוחה אותה לא ניסיתי מעולם.

סביבי לא מעט דייגי אינטיאס ותיקים שעובדים אך ורק בשיטה הזו.

בשיטה הזו אולי לא תחווה את הפיצוץ שכולם מתרגשים ממנו, אבל תעלה מאוד את הסיכויים לנעול את הדג. וזה הרי העיקר  

חוויתי 4 תקיפות מתחילת העונה. שניים יצאו, שניים "רק" ננעלו ואחרי פייט הצליחו לברוח מסיבות אחרות..

אבל שים לב- כולם ננעלו. אף אחד לא פלט.

העיקרון הפשוט הוא כמו שפרטתי בדוח שלי, להערים על הדג לחלוטין. שירוץ חופשי ולא ירגיש שמץ כלשהוא של התנגדות כיוון שהאינטיאס ידוע כדג זהיר מאוד ומרבה לפלוט, וגם אוכל בזהירות (לא בולע מיד. הרבה פעמים הוא אפילו לא לוקח את הפתיון בבת אחת אלא בסבבה, מטייל איתו קצת ואז מתחיל לרוץ. תלוי גם בסביבת הדייג, אם היא סוערת בדרך כלל הוא לוקח בבת אחת ורץ. אם היא רגועה- הוא לא ממהר לשום מקום).

יש לחכות את כל הריצה הראשונה שלו (ולדאוג למספיק חוט על השפולה, כי הגדולים רצים בכיף כמה עשרות מטרים בכל סיבוב), הרגע הזה שהוא עוצר זה הרגע שיקבע אם הדג שלך או לא. בדרך כלל ברגע הזה הדג טוחן את הפתיון ובולע. חכה עוד כמה שניות בודדות, סגור את השפולה (קלאצ מכוון מראש ללחץ, לא חופשי, קצת יותר מחצי), גלגל מהר חוט רפוי אם יש, תפוס את השפולה ביד הפחות חזקה כאשר היד החזקה מחזיקה את המקל ונותנת את ההוקסט של החיים. ועוד הוקסט. ועוד אחד אם בא לך.

בשיטה הזו לא חוויתי באופן אישי פליטה (עדיין, ומקווה שגם לא אחווה). חברים ותותחי דייג אינטיאס חופי וותיקים הרבה יותר ממני ממליצים כולם על השיטה הזו, כולל הלל ירושלים. הלל- אתה מוזמן לפרט עוד  בירה

גם שוקי ממליץ, רק שהוא עובד עם קלאצ' פתוח עד הסוף. "מרגרינה" ממש כהגדרתו. גם אפשרי, כל אחד מה שנוח לו- רק חובה שהמקל יהיה כמה שיותר במצב שכיבה ולא עמידה, אחרת כמה שהקלאצ' פתוח עדיין הדג עלול להרגיש את ההתנגדות של המקל, ונחש מה? לפלוט  מקיאים

שוקי גם מוזמן לפרט  בירה

אישית אני מפחד ממצב "מרגרינה", ראיתי כבר שפולה שהסתובבה סביב עצמה מעוצמת הריצה של האינטי, נוצר פלונטר ו לאינטי.

2. על השאלה הזו קשה לענות, אין חוקים כתובים מראש. פעם יאכל פה ופעם פה. מה שבטוח- וודא שבמרחק הזריקה של יש מספיק עומק, דהיינו 2 מטר ומעלה.

3. גם אין תשובה ברורה. האינטיאס הרעב יאכל כל מה שנקרא ראשון בדרכו. רואים את זה יפה כאשר באה להקה וננעלים כמה ביחד- כל דג לוקח על פתיון אחר. אנחנו תפקידנו להגדיל את הסבירות לתקיפה. עדיפות תמיד לחי. אח"כ מת טרי. אח"כ מת לא טרי. אין ספק שאם השיקול הוא חי- הסבידה עדיפה יותר מהקלאמר, נשארת חיה הרבה יותר בדלי עם חמצן, וגם לא נופחת את נשמתה כאשר אתה נועץ בה את הקרסים (תלוי איפה אתה נועץ כן?  wife). הקלאמר מתפגר בשלב הזה בדר"כ, ואם לא בו- אז בזריקה. סבידה שורדת גם את הפליק על המים שהיא חוטפת בזריקה.

4. תעקוב אחרי המקל.. אם אתה רואה איזה יציאת חוט/תקיפה לא ברורה, שברור שאינה אינטיאס (יציאת חוט ארוכה או פיצוץ של החיים במקל), או אכילות קטנות יותר מעשר דקות- לבדוק פתיון בהחלט ולא לפספס את המאני טיים בלי פתיון במים, זה הכי גרוע כפי שכתב גיא.
עריכה אחרונה: דצמבר 24, 2015, 17:31:42 PM על ידי אליהו בנימין
omri1

חבר פורום
**

מנותק מנותק

עומרי יחיאל

« הגיב #10 ב- : דצמבר 28, 2015, 17:50:58 PM »
אחרי שהוא לוקח ועושה לך בלגן תמתין בסבלנות עד לעצירה... עד אז אל תעשה כלום! זה יראה כאילו הוא התנתק... וזה הרגע לתת לו את ההוק סט ולהתחיל את המלחמה
אליהו בנימין

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : דצמבר 28, 2015, 19:54:07 PM »
אחרי שהוא לוקח ועושה לך בלגן תמתין בסבלנות עד לעצירה... עד אז אל תעשה כלום! זה יראה כאילו הוא התנתק... וזה הרגע לתת לו את ההוק סט ולהתחיל את המלחמה

בדיוק אתה בסדר

הבוקר אגב פעם ראשונה שפלט לי דג עם שיטת השפולה הפתוחה.

ולא סתם כך— מקל עמד ולא שכב. הוא הרגיש אותו..

לא יאומן כמה הוא זהיר.
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : דצמבר 28, 2015, 20:25:17 PM »

בדיוק אתה בסדר

לא יאומן כמה הוא זהיר.

תקרא פה ותבין למה http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=24497.0
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #13 ב- : דצמבר 28, 2015, 21:08:37 PM »

בדיוק אתה בסדר

לא יאומן כמה הוא זהיר.

היתה ריצה ואז עצירה ונתת הוק סט על פארש?
אליהו בנימין

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : דצמבר 28, 2015, 21:16:20 PM »

בדיוק אתה בסדר

לא יאומן כמה הוא זהיר.

היתה ריצה ואז עצירה ונתת הוק סט על פארש?

לא. הנייר כסף רק ירד בבת אחת המיימה והוציא את החוט מהגומי, המקל קיבל תזזית (בגלל שעמד ולא שכב) ואז- שממה.

אכילה מהירה כמו של אינטיאס, יכול להיות כל דבר..

אבל איזה עוד דג פולט פתיונות תגיד לי.. לצערי כל הריג נשאר בסלעים כך שלא הייתה לי אפשרות לראות עוד סימנים ולנסות לקבל יותר אינפורמציה איזה דג זה היה. אולי בכלל תמנון  וואלה לא יודע
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!