בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  הגדרות לאולטרא לייט
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: הגדרות לאולטרא לייט  (נקרא 1106 פעמים) הדפסה
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

הגדרות לאולטרא לייט
« ב- : נובמבר 25, 2015, 15:02:26 PM »
בעקבות כל מיני דיונים. התבלבלתי קצת מה מוגדר אלטרא לייט מבחינת משקלי הטלה. מינימלי ומקסימלי
והאם הסגנון הזה הוא ברמת קושי שונה מזרזור לייט או בינוני (קשה או קל יותר)  וכן אם יש דבר כזה חכה כזו שתכסה את טווחי ההטלה פחות או יותר
 IP: [ מחובר ]
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: הגדרות לאולטרא לייט
« הגיב #1 ב- : נובמבר 25, 2015, 16:26:51 PM »
שאלה בעייתית, למיטב ידיעתי אין "תקן" למידות, וכל יצרן לוקח לו את החופש להמציא חכות במידות שונות.

אולטרה קלאסי, יהיה סביב 0.5-5 גרם. אבל יש גם חכות שמוגדרות אולטרה והן 0.5-7, ואפילו 1-10.
לייט קלאסי יהיה עד 15 גרם בערך. משהו כמו 2-15 גרם.

לגבי הקושי, הוא נובע בעיקר מכך שטווח הזריקה הוא קצר ובימים של רוח מערבית קשה לעבוד עם דמויים קלים. כמו כן, כאשר נתפס דג מכובד (ואני זוכר דו"ח בפורום ז"ל על פלמידה של 5 קילו שנתפסה באולטרה) אז צריך הרבה סבלנות וניסיון כדי להוציא אותו בלי לשבור את החכה או לאבד את הדג והדמוי.
מצד שני, בגלל העבודה עם דמויים קטנים, ותולעי סיליקון, טווח הדגים שאפשר להוציא הוא רחב יותר, כך שגם בימים שהטורפים הגדולים אינם בסביבה עדיין אפשר להינות מהדייג. וכמובן שהפייט הרבה יותר מהנה.

שים לבד לדבר נוסף שלרוב מתעלמים ממנו והוא עובי החוט, שצריך להיות נמוך יותר כדי לאפשר זריקת דמויים קטנים, ולמנוע שבירת חכה.

לגבי חכה שתכסה את כל הטווח, אני הייתי הולך דווקא לכיוון הלייט, עם חכת 2-15, שתאפשר לך גם לעבוד עם דמויים קטנים וגם לעבוד עם ניקלים של 15 גרם לימים סוערים יותר.

ההמלצה שלי, תעזוב אותך מהגדרות. תבדוק עם איזה דמויים אתה רוצה לעבוד, מה המשקל שלהם ובהתאם תבחר חכה.

רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : נובמבר 25, 2015, 16:59:25 PM »
תודה על התשובה המפורטת ותכלס זה סגנון זרזור יותר קשה בכללי או שאין שוני ביניהם כי אני קיבלתי רושם מוטעה כנראה שהסגנון הזה יחסית יותר קל תקן אותי אם אני טועה
GilH99
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : נובמבר 25, 2015, 17:13:56 PM »
לא הייתי אומר יותר קל כי:
- יותר קשה לזרוק דמוי של 1 גרם מאשר של 20 גרם, צריך טכניקה וניסיון
- יותר קשה להוציא דג גדול כי צריך לעבוד לאט ובשכל, ואי אפשר להפעיל הרבה כוח על הדג.

הרושם שלך שהוא יותר קל נובע מכך שאפשר לתפוס איתו טווח גדול יותר של דגים. אז יש יותר סיכוי לתפוס משהו. זה יכול להיות למשל לוקוסים קטנים, מרמירים או טלויזיות, שלא היינו מטרגטים בחכת מדיום.

זה לא אומר שאי אפשר לתפוס איתם דגים גדולים, אבל הסיכוי לתפוס לברק באולטרא זהה לסיכוי לתפוס לברק במדיום, ותלוי בעיקר בדייג.

רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : נובמבר 25, 2015, 17:23:00 PM »
לא הייתי אומר יותר קל כי:
- יותר קשה לזרוק דמוי של 1 גרם מאשר של 20 גרם, צריך טכניקה וניסיון
- יותר קשה להוציא דג גדול כי צריך לעבוד לאט ובשכל, ואי אפשר להפעיל הרבה כוח על הדג.

הרושם שלך שהוא יותר קל נובע מכך שאפשר לתפוס איתו טווח גדול יותר של דגים. אז יש יותר סיכוי לתפוס משהו. זה יכול להיות למשל לוקוסים קטנים, מרמירים או טלויזיות, שלא היינו מטרגטים בחכת מדיום.

זה לא אומר שאי אפשר לתפוס איתם דגים גדולים, אבל הסיכוי לתפוס לברק באולטרא זהה לסיכוי לתפוס לברק במדיום, ותלוי בעיקר בדייג.

הבנתי תודה תכלס הנושא נשמע מעניין ומפתה מה שכן הייתי שמח להצטרף למישהו פעם ליציאה לראות איך זה תכלס
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

« הגיב #5 ב- : נובמבר 25, 2015, 17:24:59 PM »
תודה על התשובה המפורטת ותכלס זה סגנון זרזור יותר קשה בכללי או שאין שוני ביניהם כי אני קיבלתי רושם מוטעה כנראה שהסגנון הזה יחסית יותר קל תקן אותי אם אני טועה
אישית לפחות בכינרת הסגנון הזה קל בשבילי אומנם בים זה משהו אחר יחסית (יותר סוגי דגים שגם חלקם יותר חזקים וגם מחפשים את הסלעים וכו')
צריך לדעת לעבוד עם החכה והרולר, דיוק בקלאץ', עבודה נכונה של הרמת החכה ואז גלגול החוט
לדעת מתי לתת לדג חוט ומתי דווקא לנסות לסגור קצת את הקלאץ'
לדעת לזרוק דמויים קלים וגם שלא יסתבך החוט בגלל המשקל הקטן של הדמוי שלפעמים החוט לא מתוח וכו'
לדעת להשתמש בכיוון הרוח שיעזור להגדיל את הטווח הזריקה ולא להקטין את טווח הזריקה
כרגע שאדוג עכשיו בים בעונה אני אלך מאמין הרבה יותר עם הלייט מאשר האולטרה לייט אם בכלל
-------------------------------
 IP: [ מחובר ] WWW
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!