שלום חברים אני רוצה לנסות לדוג עם מצוף עם חכת זרזור החכה היא חכת לייט באורך 2 מטר, האם זה מספיק טוב? איך נראה הריג, רגיל כמו לבוס או שצריך לעשות משהו אחר, לדוגמא לשים חרוזים שהמצוף יחליק? תודה
בהחלט אין. הבדל בצורת הריג מה שנוח לך תעשה גם בבולונז לדוגמא. זה ככה רק אולי כדאי לקחת בחשבון שיש מצב שעם זוגיה יהיה קצת פלונטרים בהטלה או בחזרה של החוט. זה רק תאוריה ותבדוק ובהצלחה
אמת היא שבעניין הנ"ל יש לי הרבה ניסיון... לפני שעליתי לארץ בקרואטיה הייתי דג כך בנחלים וגם בים.... לשיטה יש שם ושמה מאץ' פישינג...למצוף קורים וגלר ומגעים מעבר ל30 גרם. בחו"ל במיוחד באנגליה ואטליה היא מאוד נפוצה ממש כמו ספינינג. אפשר להוציא קרפיון של 10 קילו בכיף.יש מקלות מיוחדים לשיטה וכמובן גם רולרים. כל חברה גדולה יש לה פס יצור עבור שיטה הזאת כולל דאיווה ושימנו..תכנסו לאתרי חברה של uk ותבדקו שלל.חכות לא עוברות 4.5 מטר וזריקה עד גרם. תורה שלמה ממש כמו זירזור או קארף פישינג.
למה לא יזרק? אני עובד עם מצוף 1.5 גרם ומשקולת פקמן גרם אחד עם 2 קרסים (כל הריג יושב על חוט 0.30 שמחובר לחוט של הזירזור בעובי1PEׂ) מקל 7-35 והוא נזרק יפה אפשר גם לזרוק חזק ולהגיע למרחק יפה אבל רוב הסיכויים שיהיה לך פלונטר .. להכין את הריג זה ממש פשוט , קח 2 מטר חוט 0.30 שים עליו מצוף , פקמן תחבר 2 קרסים למטה ותעשה לולאה למעלה אותה מחברים לסיכה שלש לך במקל זירזור .. וזהו קל ויעיל .