אצלי זאת מסורת ארוכה לאכול כל יום חמישי דגים
לכן רציתי לשתף אותכם במתכון מהיר וקליל
לברק::
דג ים לבן ואיכותי!
יתרונותיו שהוא לא נוטה להתייבש במהירות
וטעם עדין ונפלא
בקיצור אחד הדגים הטעימים בים
יש המון דרכים שאפשר להכין את הלברק
מתכון זה הם לאנשים שאין להם כל כך הרבה זמן(כמוני)
ולפעמים אין ברירה וצריך לדעת להתפשר בטעמים.....
המצרכים במתכון זה הם כמעט תמיד זמינים בכל בית.
מצרכים:
דג לברק טרי 600-700 גר
מיץ מחצי לימון
גרד קליפת לימון, מחצי לימון
קורט פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
קורט כמון (לא חובה ועדיף לחובבי הכמון)
שני שום קצוצות לפי הטעם
בצל גדול חתוך לטבעות
פטרוזליה טריה
כוסברה טריה
מעט יין לבן(לא חובה)
וכמובן שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
לחרוץ 3 פסים עם סכין מכל צד של הדג
למרוח בכמות נדיבה של שמן זית
מעט יין לבן על הדג משני צדדיו
לסחוט חצי לימון על שני צדדיו של הדג
להוסיף את הגרד לימון
לפזר מעט פפריקה על הדג (ולנסות לא למרוח את הדג בפפריקה ) רק ממש לפזר מלמעלה על הדג
כנל לגבי הכמון
להוסיף את השום ממולץ גם בתוך בטן הדג
להוסיף מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
על הדג :
פרוסות עגבניה
טבעות בצל
פטרוזליה וכוסברה (מומלץ גם בתוך בטן הדג)
להכניס הכל לחום של 180-200 מעלות גג לחצי שעה
כדאי לרפד את תבנית האפיה בפרוסות עבות של בצל או תפוח אדמה או כל ירק שורש
על מנת למנוע הדבקות הדג לתבנית האפיה
יש לזכור שהעגבניה והבצל ישמרו על שהדג לא ישרף
אין צורך לכסות בנייר כסף
תוספות :
תפוח אדמה בשמן זית ,עשבי תיבול מלח ומעט פפריקה
טיפ:
לפני סוף הבישול להעביר את התנור לגריל על מנת לתת צליה קלה לדג
מקווה שתאהבו ובתאבון.....