בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
| | |-+  ביטול הגבלת מרחק 500 מטר מהחוף לסירה מתנפחת עם מנוע
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: ביטול הגבלת מרחק 500 מטר מהחוף לסירה מתנפחת עם מנוע  (נקרא 4034 פעמים) הדפסה
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

יש לנו סירה מתנפחת קוליברי 1.5 על 3 מטר עם רצפת אלומיניום..
מנוע 3.5 כוח סוס בנזין (אולי אולי אם יסתדר יהיה מנוע 6 כוח סוס שיתאים הרבה יותר לים)
כושר שייט כמובן שיש
עכשיו בגלל שיש הגבלה של 500 מטר מהחוף אם נעשה רשיון משיט זה יבטל לנו את ההגבלה?
ואם כן עד איזה מרחק מהחוף נהיה מוגבלים?
-------------------------------
 IP: [ מחובר ] WWW
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

מנוע 3.5 כוח סוס בנזין (אולי אולי אם יסתדר יהיה מנוע 6 כוח סוס שיתאים הרבה יותר לים)
כושר שייט כמובן שיש

אהלן רז, נפלת במקום הנכון!
אענה לך מנסיון שהיה לי אישית ושל חברים וזה חזק מכל תאוריה. אני קניתי סירה מתנפחת עם כושר שיט ומוגבלת ל500 מטר כי הבעלים הקודמים היו בלי רשיון משיט:

1. רשיון משיט הוא זה שיבטל את המגבלה של ה500, ויבטל גם צורך במגן מדחף!

2. תאמין או לא, כמה תחום שיט זה מין משא ומתן. אני לסירה שלי (זיביק 3.מגניב רצו לתת לי 2 קילומטר,

אחר כך תוך כדי שיחה עם הפקידה אמרה אבדוק לגבי 2 מייל, דיברה עם הממונה עליה

ואמר לה מגיע לו תחום שיט מלא=4 מייל. יצאתי משם רגוע שיש לי תחום שיט כמו סירת פיבר רגילה עוצמה 12..

וזה מה שאני מנצל בפועל! במקרה שלך הסירה היא קטנה יותר ובצורה משמעותית וגם הרוחב שלה קטן משמעותית (אצלי רוחב 2 מטר, קוטר בידונים 60 ס"מ) ואולי זה יגרום להם להתעקש יותר לתת פחות מ4 מייל.

תנסה שם לשאול שאלות ולבקש שידברו עם האחראי אם הם יתאכזרו איתך ויתנו נניח רק שני קילומטר (כמייל ימי+)

3. המעבר שלך מ3.5 ל6 כ"ס בצורה מפתיעה לא יוסיף לך כמעט כלום מזועזע תשאל איך הוספת

כ"ס לא תוסיף מהירות וכוח? התשובה היא שאתה מצטרך להוסיף כ"ס עד שתגיע למספיק כוח

להגיע עם הסירה למהירות שיוט, בו הסירה משייטת מעל המים ואז זה המצב כאשר הסירה עם שטח המגע

הכי קטן שאפשר עם המים ושם אתה מגיע למהירות גדולה יחסית. כל עוד לא עברת את המדרגה

להגיע למהירות שיוט אתה לא תרגיש שיפור בביצועים.  חבר עם סירה זהה לשלי היה גם עם 3.3 של טוהטסו ועלה עכשיו ל15.

בסירה שלך אני מאמין שבין 8-10 כ"ס אתה תעבור את המחסום ותגיד למהירות שיוט.
6 כ"ס יהיה שדרוג סרק!!!!! אל תלך על זה, ובמיוחד אם תעשה רשיון משיט אז לא תהיה לך בעיה להתקין משהו שהוא גדול מ6 כס, ולהתקין 10 כ"ס.

דבר אחד 6 כ"ס יתן לך, זה התנגדות טובה יותר בזרמים או גלים נגדיים וכו' אבל בלי הבדלים גדולים מה3.5.

הייתי הולך על 10 כ"ס. אצלי למשל עליתי מ6 ל10 ל15 עכשיו ורק ה15 הוא זה שמביא את הסירה למהירות שיוט בלי מאמץ.

4. מה שהרבה לא  מבינים זה שסירה כמו שלך זה חייב מנוע ברך קצרה ולא ארוכה, למרות שקצרה זה לא נפוץ כמו ארוכה, ויש יבואנים שלא מתאמצים להסביר את החשיבות מתוך רשלנות או חוסר ידע או שאין להם!

קיבלת עצות בחינם, אם תלך לפיהם אז חסכת אלפי שקלים וכאב ראש מיותר.

תעדכן איך מתפתחים הדברים אצלך.
ברכישת מנוע אשמח גם לעזור ולייעץ אתה בסדר
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
 IP: [ מחובר ]
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

כושר שייט כמובן שיש

אענה לך מנסיון שהיה לי אישית ושל חברים וזה חזק מכל תאוריה. אני קניתי סירה מתנפחת עם כושר שיט ומוגבלת ל500 מטר כי הבעלים הקודמים היו בלי רשיון משיט:

2. תאמין או לא, כמה תחום שיט זה מין משא ומתן. אני לסירה שלי (זיביק 3.מגניב רצו לתת לי 2 קילומטר,

ואמר לה מגיע לו תחום שיט מלא=4 מייל. יצאתי משם רגוע שיש לי תחום שיט כמו סירת פיבר רגילה עוצמה 12..

וזה מה שאני מנצל בפועל! במקרה שלך הסירה היא קטנה יותר ובצורה משמעותית וגם הרוחב שלה קטן משמעותית (אצלי רוחב 2 מטר, קוטר בידונים 60 ס"מ) ואולי זה יגרום להם להתעקש יותר לתת פחות מ4 מייל.

תנסה שם לשאול שאלות ולבקש שידברו עם האחראי אם הם יתאכזרו איתך ויתנו נניח רק שני קילומטר (כמייל ימי+)

3. המעבר שלך מ3.5 ל6 כ"ס בצורה מפתיעה לא יוסיף לך כמעט כלום מזועזע תשאל איך הוספת

להגיע עם הסירה למהירות שיוט, בו הסירה משייטת מעל המים ואז זה המצב כאשר הסירה עם שטח המגע

הכי קטן שאפשר עם המים ושם אתה מגיע למהירות גדולה יחסית. כל עוד לא עברת את המדרגה

להגיע למהירות שיוט אתה לא תרגיש שיפור בביצועים.  חבר עם סירה זהה לשלי היה גם עם 3.3 של טוהטסו ועלה עכשיו ל15.

6 כ"ס יהיה שדרוג סרק!!!!! אל תלך על זה, ובמיוחד אם תעשה רשיון משיט אז לא תהיה לך בעיה להתקין משהו שהוא גדול מ6 כס, ולהתקין 10 כ"ס.

דבר אחד 6 כ"ס יתן לך, זה התנגדות טובה יותר בזרמים או גלים נגדיים וכו' אבל בלי הבדלים גדולים מה3.5.

הייתי הולך על 10 כ"ס. אצלי למשל עליתי מ6 ל10 ל15 עכשיו ורק ה15 הוא זה שמביא את הסירה למהירות שיוט בלי מאמץ.

4. מה שהרבה לא  מבינים זה שסירה כמו שלך זה חייב מנוע ברך קצרה ולא ארוכה, למרות שקצרה זה לא נפוץ כמו ארוכה, ויש יבואנים שלא מתאמצים להסביר את החשיבות מתוך רשלנות או חוסר ידע או שאין להם!

אני לא עוסק בעניין של קנייה וכו', העסק הזה הוא של אבא שלי  מתבייש
חשבתי ש 6 כוח סוס יעזור מאוד ויותר יתאים לים מאשר 3.5 שיעזור להתמודד עם זרמים וגלים ורוחות יותר מה- 3.5
אני לא יודע עד כמה אבא שלי יוכל להשקיע בעניין
הסירה מוגבלת בעיקרון ל 10 כוח סוס אז בסדר לשים 10 ומאמין שיהיה מעולה עם כזה דבר
בעיה אחת גדולה זה משקל המנוע, ה 6 כוח סוס כבר נראה לי כבד וגדול (לפחות מה שראיתי) לעומת ה 3.5 כמו שלנו שראיתי את שניהם החנות
אנחנו צריכים מנוע שלא יהיה כבד יחסית ושיהיה אפשר לסחוב אותו ולהרים אותו למשך כמה זמן (אם נארגן נגרר קטן לנסיעות לכינרת אז יהיה פחות בעיה עם גודל המנוע כי כרגע ה 3.5 קטן ונוח ונכנס בסדר בתוך המכונית)
אנחנו גם מתכננים לבנות אולי עגלה לסירה ככה שלא נצטרך להפעיל הרבה כוח להרמת הסירה והזז הסירה על 4 גלגלים לעומת 2 אחוריים שיש עכשיו
בסוף אבא שלי דיבר עם דוד שלי שמבין קצת בעניין ואמר לו שעם משיט כנראה נוכל ללכת עד 2 מייל מהחוף
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

כושר שייט כמובן שיש

אני לא עוסק בעניין של קנייה וכו', העסק הזה הוא של אבא שלי  מתבייש
חשבתי ש 6 כוח סוס יעזור מאוד ויותר יתאים לים מאשר 3.5 שיעזור להתמודד עם זרמים וגלים ורוחות יותר מה- 3.5
אני לא יודע עד כמה אבא שלי יוכל להשקיע בעניין
הסירה מוגבלת בעיקרון ל 10 כוח סוס אז בסדר לשים 10 ומאמין שיהיה מעולה עם כזה דבר
בעיה אחת גדולה זה משקל המנוע, ה 6 כוח סוס כבר נראה לי כבד וגדול (לפחות מה שראיתי) לעומת ה 3.5 כמו שלנו שראיתי את שניהם החנות
אנחנו צריכים מנוע שלא יהיה כבד יחסית ושיהיה אפשר לסחוב אותו ולהרים אותו למשך כמה זמן (אם נארגן נגרר קטן לנסיעות לכינרת אז יהיה פחות בעיה עם גודל המנוע כי כרגע ה 3.5 קטן ונוח ונכנס בסדר בתוך המכונית)
אנחנו גם מתכננים לבנות אולי עגלה לסירה ככה שלא נצטרך להפעיל הרבה כוח להרמת הסירה והזז הסירה על 4 גלגלים לעומת 2 אחוריים שיש עכשיו
בסוף אבא שלי דיבר עם דוד שלי שמבין קצת בעניין ואמר לו שעם משיט כנראה נוכל ללכת עד 2 מייל מהחוף
הסתכלתי במפרט של הסירה, http://www.kolibriboats.com/english/motor_boat_km-300d_eng.php

וזה באמת 10 כס מנוע מקסימום. קצת מפתיע אבל כנראה כך היא בנויה. אגב, היא סירה קלה ובידונים קטנים...להיזהר משפריצים וגלים שיכולים או להפוך או למלא אותה מים!
יש מצב לפי הנתונים ש6 כ"ס יביא אותה למהירות שיוט. הייתי ממליץ על שתי פעימות ולא 4 פעימות. מרקורי 6 כ"ס למשל יש לו שני צילינדר, לעומת ה4 פעימות יש לו צילנדר אחד. ההבדל בכוח מורגש.
לגבי משקל, יש הבדל אבל אם רוצים להיכנס לים תיכון אז באמת מומלץ 6 כ"ס. 3.5 הוא יחסית צעצוע...פעם ראיצי חברה שנתקעו עם מנוע כזה וסירה כמו שלך אבל 2.8 מטר בגלל חוט דיג שנכנס לפרופלור והשבית את המנוע! מנוע 3.5 הוא מאוד עדין.
לגבי משקל, יש הבדל של כ15-20 קילו.משמעותי בהחלט ומנוע גדול יותר בנפח!
לגבי 4 גלגלים, יש גם אופציה כזאת שהיא קצת מסורבלת אבל אפשרית.

2 מייל נשמע גם הגיוני...
בהצלחה
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

הסתכלתי במפרט של הסירה, http://www.kolibriboats.com/english/motor_boat_km-300d_eng.php

וזה באמת 10 כס מנוע מקסימום. קצת מפתיע אבל כנראה כך היא בנויה. אגב, היא סירה קלה ובידונים קטנים...להיזהר משפריצים וגלים שיכולים או להפוך או למלא אותה מים!
יש מצב לפי הנתונים ש6 כ"ס יביא אותה למהירות שיוט. הייתי ממליץ על שתי פעימות ולא 4 פעימות. מרקורי 6 כ"ס למשל יש לו שני צילינדר, לעומת ה4 פעימות יש לו צילנדר אחד. ההבדל בכוח מורגש.
לגבי משקל, יש הבדל אבל אם רוצים להיכנס לים תיכון אז באמת מומלץ 6 כ"ס. 3.5 הוא יחסית צעצוע...פעם ראיצי חברה שנתקעו עם מנוע כזה וסירה כמו שלך אבל 2.8 מטר בגלל חוט דיג שנכנס לפרופלור והשבית את המנוע! מנוע 3.5 הוא מאוד עדין.

2 מייל נשמע גם הגיוני...
בהצלחה
יש לך אולי קישור להביא לי או המלצה לחנות עם מחיר ואחריות טובה?
כמה אמור לעלות אותו מנוע שאתה מדבר עליו מרקורי 6 כוח סוס 2 פעימות שני צילינדר?
דווקא לפי מה שהבנתי מאבא שלי ה 4 פעימות אמור להיות יותר חזק, מזל שיש מי שיגיד לך מה שנכון אתה בסדר אנחנו מספר 1
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

2 מייל נשמע גם הגיוני...
בהצלחה
יש לך אולי קישור להביא לי או המלצה לחנות עם מחיר ואחריות טובה?
כמה אמור לעלות אותו מנוע שאתה מדבר עליו מרקורי 6 כוח סוס 2 פעימות שני צילינדר?
דווקא לפי מה שהבנתי מאבא שלי ה 4 פעימות אמור להיות יותר חזק, מזל שיש מי שיגיד לך מה שנכון אתה בסדר אנחנו מספר 1

לגבי 4 פעימות מול 2 פעימות אז התמונה לא שחור לבן והיא משתנה בהתאם למצב ולדרישות:

4 פעימות הוא חסכוני יותר-אבל כאשר מדובר במנוע קטן ההבדלים לא באים לידי ביטוי
4 פעימות הוא יקר יותר-מנוע של 6 כ"ס 4 פעימות יעלה כ2000שח יותר
4 פעימות הוא כבד יותר! 6 כס של מרקורי שוקל 27 קג לעומת 21-+ וסחיבתו בבגאז קשה יותר
4 פעימות הוא רגיש יותר-יש בתוכו שמן שבהעברה יכול להישפך ולגרום לנזק וגם מערכת המנוע מורכבת יותר
4 פעימות הוא חלש יותר-הכוח שמפיק 2 פעימות הוא בא לידי ביטוי בזמן קצר יותר-מגיב מהר יותר וחזק יותר
4 פעימות הוא עמיד יותר לאורך זמן ונשחק פחות-4 פעימות אמור להחזיק מעמד ליותר שנים בגלל מנגנון הפעולה שלו
4 פעימות מוציא פחות עשן
4 פעימות הוא ידידותי יותר לסביבה (כי הוא לא זורק שמן יחד עם הדלק) ואגב, בארה"ב מייצרים שתי פעימות רק לייצוא-אצלהם נאסר שימוש בשתי פעימות
4 פעימות הוא מרעיש פחות

למרות שיש יתרונות ל4 פעימות, מנוע שאתה סוחב ושם בבגאז, עדיף 2 פעימות כי הוא קל יותר ופחות רגיש לנדנוד והובלה וכו'! אם מדובר על מנוע גדול של 90 כ"ס למשל שיושב קבוע על סירה במרינה אז השיקולים היו שונים וזה היה יותר לטובת 4 פעימות.
אצלי למשל יש 15 שתי פעימות שבקושי יכול להרים (42 קילו), אם הייתי קונה 4 פעימות היה שוקל 57 קילו וזה כבר מעבר לטעם הטוב!

יש את אמביל שמוכרים מרקורי.
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

סרטון בשבילך רז: עם מנוע 5.8 (שתי פעימות של פרסון) מגיעים ל23 קמש! זה מהירות לא קטנה אבל זה כנראה עם בן אדם אחד ובתנאי אגם אידאליים (בלי גלים ורוח), אתה דובר רוסית סמיילי

<a href="https://www.youtube.com/embed/DxbcSBn2C7U" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/DxbcSBn2C7U</a>
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

סרטון בשבילך רז: עם מנוע 5.8 (שתי פעימות של פרסון) מגיעים ל23 קמש! זה מהירות לא קטנה אבל זה כנראה עם בן אדם אחד ובתנאי אגם אידאליים (בלי גלים ורוח), אתה דובר רוסית סמיילי

<a href="https://www.youtube.com/embed/DxbcSBn2C7U" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/DxbcSBn2C7U</a>

לא דובר רוסית..
בסרטון גם אני רואה שזאת רצפה אחרת ולא אלומיניום כמו שיש לנו שאני מאמין שהרבה יותר כבד (מה שבסרטון נראה סוג של עץ)
בנוסף לכך אנחנו 3 אנשים עם ציוד שזה יוצא בסביבות להערכתי 300 קילו שבסרטון איש אחד אולי 70 קילו או שתיים 130-150 קילו
אנחנו אבל 2 אנשים אני חושב עם הציוד (אולי לא כל הציוד לגמרי) הגענו ל 8.1 קמ"ש שלא היה רוח אם אני לא טועה ובלי גלים

אם כל כמה זמן שעובר אני כבר חושב שנצטרך מנוע יותר גדול מ 6 כוח סוס, במילא אם יהיה רישיון משיט יהיה אפשר לקחת עד 10 כוח סוס (מגבלת הסירה)
אבל שוב לא יודע מה נעשה מבחינת הגודל והמשקל, כסף גם גורם משפיע..  
אם נרצה ללכת לכינרת אם המנוע 6 או 10 כוח סוס אולי יהיה אפשרי כי כנראה נקנה וו גרירה לרכב ועליו אפשר להרכיב תיק שמשמש למקום אחסון להעמסה עד 90 קילו ככה יתפנה לנו מקום בפנים ואולי המנוע יכנס בפנים אבל לא נראה לי שאפשר לשים בבגאז' כי אנחנו ממלאים אותו ואז את המנוע שיש לנו עכשיו שמים מאחורה על המושב עומד מהמקום איפה שהרגליים עד למושב עצמו (אני מאמין שה-6 כוח סוס שראיתי יכנס ככה גם טוב אבל 10 כוח סוס לא ראיתי מול העניין שלי בהשוואה ל 3.5 שלנו אז לא יודע להעריך
אם יהיה לנו נגרר אולי משכן שנוכל לשים את כל מה שצריך לטיול באוטו ובנגרר לא יהיה בעיה כל כך עם גודל המנוע ואולי גם נוכל ללכת כל המשפחה חח (עם הסירה בלי נגרר אין מקום לכולם ולכן אנחנו יוצאים רק שלושתנו ולא כולנו, חמישה אנשים)

לים כיוון שבמילא אנחנו יוצאים רק שלושתנו ובלי הרבה ציוד לעומת טיול אין כל כך בעיה עם גודל המנוע

לשני המקרים המשקל גורם חשוב, אומנם אם נכין עגלה לסירה המשקל לא יפריע כל כך
אבל באחסון הציוד של הסירה והסירה אנחנו מעלים את הכל לדירה עם מדרגות 2 קומות אז קצת מבאס מנוע כבד אבל בשביל 2 אנשים לא כל כך נורא

הלוואי והיה לנו בית עם גינה ונגרר משלנו (גיפ 4X4 לא חייב אומנם יעזור מאוד  מתבייש) ככה נוכל לצאת יותר לים וגם לא יהיו לנו בעיות עם משקל ומקום בעיקרון
נשאר רק לחלום ואלי לקוות בעזרת ה' לעבור דירה בקרוב  כבוד הרב
עריכה אחרונה: נובמבר 11, 2015, 23:11:49 PM על ידי raz_p
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

לא דובר רוסית..
בסרטון גם אני רואה שזאת רצפה אחרת ולא אלומיניום כמו שיש לנו שאני מאמין שהרבה יותר כבד (מה שבסרטון נראה סוג של עץ)
בנוסף לכך אנחנו 3 אנשים עם ציוד שזה יוצא בסביבות להערכתי 300 קילו שבסרטון איש אחד אולי 70 קילו או שתיים 130-150 קילו
אנחנו אבל 2 אנשים אני חושב עם הציוד (אולי לא כל הציוד לגמרי) הגענו ל 8.1 קמ"ש שלא היה רוח אם אני לא טועה ובלי גלים

אם כל כמה זמן שעובר אני כבר חושב שנצטרך מנוע יותר גדול מ 6 כוח סוס, במילא אם יהיה רישיון משיט יהיה אפשר לקחת עד 10 כוח סוס (מגבלת הסירה)
אבל שוב לא יודע מה נעשה מבחינת הגודל והמשקל, כסף גם גורם משפיע..  
אם נרצה ללכת לכינרת אם המנוע 6 או 10 כוח סוס אולי יהיה אפשרי כי כנראה נקנה וו גרירה לרכב ועליו אפשר להרכיב תיק שמשמש למקום אחסון להעמסה עד 90 קילו ככה יתפנה לנו מקום בפנים ואולי המנוע יכנס בפנים אבל לא נראה לי שאפשר לשים בבגאז' כי אנחנו ממלאים אותו ואז את המנוע שיש לנו עכשיו שמים מאחורה על המושב עומד מהמקום איפה שהרגליים עד למושב עצמו (אני מאמין שה-6 כוח סוס שראיתי יכנס ככה גם טוב אבל 10 כוח סוס לא ראיתי מול העניין שלי בהשוואה ל 3.5 שלנו אז לא יודע להעריך
אם יהיה לנו נגרר אולי משכן שנוכל לשים את כל מה שצריך לטיול באוטו ובנגרר לא יהיה בעיה כל כך עם גודל המנוע ואולי גם נוכל ללכת כל המשפחה חח (עם הסירה בלי נגרר אין מקום לכולם ולכן אנחנו יוצאים רק שלושתנו ולא כולנו, חמישה אנשים)

לים כיוון שבמילא אנחנו יוצאים רק שלושתנו ובלי הרבה ציוד לעומת טיול אין כל כך בעיה עם גודל המנוע

לשני המקרים המשקל גורם חשוב, אומנם אם נכין עגלה לסירה המשקל לא יפריע כל כך
אבל באחסון הציוד של הסירה והסירה אנחנו מעלים את הכל לדירה עם מדרגות 2 קומות אז קצת מבאס מנוע כבד אבל בשביל 2 אנשים לא כל כך נורא

הלוואי והיה לנו בית עם גינה ונגרר משלנו (גיפ 4X4 לא חייב אומנם יעזור מאוד  מתבייש) ככה נוכל לצאת יותר לים וגם לא יהיו לנו בעיות עם משקל ומקום בעיקרון
נשאר רק לחלום ואלי לקוות בעזרת ה' לעבור דירה בקרוב  כבוד הרב

היי רז
רצפת עץ היא כבדה יותר מאלומניום עד כמה שידוע לי.

כפי שכתבת, יש הרבה שיקולים בשימוש יעיל של מתנפחת, והתלבטות מה כן ומה לא על מנת להפוך את החוויה ליעילה וחיובית...וזה מלווה בחלומות כמו אצלך גם כן סמיילי

בהצלחה
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

היי רז

כפי שכתבת, יש הרבה שיקולים בשימוש יעיל של מתנפחת, והתלבטות מה כן ומה לא על מנת להפוך את החוויה ליעילה וחיובית...וזה מלווה בחלומות כמו אצלך גם כן סמיילי

בהצלחה
בקשר לרצפה אני לא כזה יודע אבל יש מצב שיותר כבד ויש מצב שלא, תלוי גם בסוג העץ ועובי העץ..
אם כל התנאים ליציאה עם הסירה לים אנחנו בקושי נצא לים..
וגם אם נצא אולי אם המנוע 3.5 כוח סוס תהיה בעיה (אם מנוע כזה כנראה רק ים פלטה ורוחות עד חלשות נוכל לצאת)
מנוע יותר חזק יאפשר לנו לצאת יותר פעמים כי נהיה פחות מוגבלים בתנאי מזג האוויר וגם יהיה יותר טוב כי נשוט יותר מהר וגם יותר יתאים לדייג בגרירה
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

היי רז

בהצלחה
בקשר לרצפה אני לא כזה יודע אבל יש מצב שיותר כבד ויש מצב שלא, תלוי גם בסוג העץ ועובי העץ..
אם כל התנאים ליציאה עם הסירה לים אנחנו בקושי נצא לים..
וגם אם נצא אולי אם המנוע 3.5 כוח סוס תהיה בעיה (אם מנוע כזה כנראה רק ים פלטה ורוחות עד חלשות נוכל לצאת)
מנוע יותר חזק יאפשר לנו לצאת יותר פעמים כי נהיה פחות מוגבלים בתנאי מזג האוויר וגם יהיה יותר טוב כי נשוט יותר מהר וגם יותר יתאים לדייג בגרירה
אתה בסדר
שלדג1
חבר פורום
**

מנותק מנותק

בטיחות ושוב בטיחות
« הגיב #11 ב- : נובמבר 12, 2015, 22:03:02 PM »
תבדוק עם עצמך ומהכרתך את כלי השיט שלך ספציפית
אם זה בטיחותי לצאת למרחקים כאלה.
בסוף השכל וההיגיון הישר שלך ינצח כל דבר.
לצערי בים אי אפשר להרים בלם יד, לעצור בצד ולהמתין לגרר, הסכנה מוחשית יותר.
בהצלחה
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

בעניין: בטיחות ושוב בטיחות
« הגיב #12 ב- : נובמבר 13, 2015, 05:04:18 AM »
בהצלחה
אישית אני חושבת שזה קצת מפחיד אומנם אבא שלי חושב שבינתיים לא
כמבן נצא רק בים רגוע גג עד מטר..
עם המנוע 3.5 כוח סוס נראה לי יהיה קצת מסוכן להיכנס לעומק (מעל 500 מטר מהחוף) בגלל זה אני מעדיף שיהיה לנו מנוע יותר חזק ויהיה פחות בעיה לשלוט על הסירה ולהזיז אותה וגם לחזור מהר לחוף במקרה הצורך
אחרי שבעזרת ה' נצא פעם ראשונה עם הסירה לים כבר נראה מה יהיה
כרגע אני מעריך שנצא רק בחנוכה עם הסירה. אלא אם כן נצליח ויצא לנו אולי לצאת לפני (אבל זה תלוי בהרבה דברים, מזג אוויר, יום חופש/חופשה של אבא שלי מהעבודה, שיהיה כוח לארגן את הכל ליציאה, שלא יהיו בעיות למשל כמו שאני עכשיו חולה ואני לא יכול ללכת לדוג, שיסתדר גם מבחינת אח שלי לצאת אם הסירה כי בעיה לצאת בלעדיו כי צריך לארגן ולהעמיס ציוד.., ואולי עוד כמה דברים)
בעזרת ה' אם יהיה לנו בית אם גינה בקרוב מאמין שנצא יותר לים, בינתיים אני בונה על הצלחות אצלי בזרזור עד אז הגזעי
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : נובמבר 13, 2015, 13:30:09 PM »
בהצלחה
עם המנוע 3.5 כוח סוס נראה לי יהיה קצת מסוכן להיכנס לעומק (מעל 500 מטר מהחוף) בגלל זה אני מעדיף שיהיה לנו מנוע יותר חזק ויהיה פחות בעיה לשלוט על הסירה ולהזיז אותה וגם לחזור מהר לחוף במקרה הצורך
כרגע אני מעריך שנצא רק בחנוכה עם הסירה. אלא אם כן נצליח ויצא לנו אולי לצאת לפני (אבל זה תלוי בהרבה דברים, מזג אוויר, יום חופש/חופשה של אבא שלי מהעבודה, שיהיה כוח לארגן את הכל ליציאה, שלא יהיו בעיות למשל כמו שאני עכשיו חולה ואני לא יכול ללכת לדוג, שיסתדר גם מבחינת אח שלי לצאת אם הסירה כי בעיה לצאת בלעדיו כי צריך לארגן ולהעמיס ציוד.., ואולי עוד כמה דברים)
בעזרת ה' אם יהיה לנו בית אם גינה בקרוב מאמין שנצא יותר לים, בינתיים אני בונה על הצלחות אצלי בזרזור עד אז הגזעי

רז תזיהר! סכנה ים של מטר אתה לא יוצא.
מזרחיות שיש עכשיו אתה לא יוצא. רוחות חזקים אתה לא יוצא! ברוח קלילה ים עד 70 ס"מ אפשרי, לא יותר מזה!
צריך גם לאבטח דברים בסירה במקרה וחלילה היא מתהפכת! שהציוד לא ירד לקרקעית ואז הלך עליך ציוד יקר
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

« הגיב #14 ב- : נובמבר 13, 2015, 17:32:24 PM »
בהצלחה

רז תזיהר! סכנה ים של מטר אתה לא יוצא.
מזרחיות שיש עכשיו אתה לא יוצא. רוחות חזקים אתה לא יוצא! ברוח קלילה ים עד 70 ס"מ אפשרי, לא יותר מזה!
צריך גם לאבטח דברים בסירה במקרה וחלילה היא מתהפכת! שהציוד לא ירד לקרקעית ואז הלך עליך ציוד יקר
ים עד מטר.., אני מדבר על לצאת ביום שהים לא אמור לעבור את המטר עד הצהריים, כמובן צריך שבבוקר הים יהיה שטוח עד 50-70 כדי שיהיה אפשר לעבור את הגלים בכניסה למים
כמובן שבמזרחיות (תלוי החוזק ומה הצפי לאותו יום)  בחיים לא נצא, הכל נבדוק ביום שלפני היום שנרצה לצאת עם הסירה
אבטוח ציוד, כמובן שנאבטח את כל הציוד שאםשר עם לישים וכו' (צריך לדאוג לכל הציוד ומאמין שנאבטח הכל גם אם זה קצת מסובך, צריך לישים חזקים שיחזיקו ציוד כבד יחסית כדי שאם נתהפך הלישים יחזיקו את אותו ציוד ולא יתנפצו מהמשקל של הציוד (אני מתייחס אצלנו לתיק כבד של ציוד כללי של בטיחות ועוד כמה דברים וגם לגליל של החבל של העוגן
ואם מדברים על מקרה חירום כזה
מה אפשר לעשות במקרה של התפכות הסירה?
יכול לקרות משהו למנוע שהוא פועל שאם נתהפך יהיה קצת בתוך המים לזמן קצר של כמה שניות עד חצי דקה? (מאמין שאם חס וחלילה נתהפך די מהר נמשוך את המדומם מנוע)
נצליח להפוך את הסירה בחזרה?

מפחיד כל הקטע של התפכות שאין לי מושג אם בכלל נצליח להפוך בחזרה את הסירה ולחזור לחוף
אשמח לתשובות ודעות בנושא מקרה כזה
עריכה אחרונה: נובמבר 13, 2015, 22:52:19 PM על ידי raz_p
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for