בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  מעיף פתיונות למרחקים דיון
עמודים: 1 2 [3] 4 5 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מעיף פתיונות למרחקים דיון  (נקרא 13305 פעמים) הדפסה
אלי - דייג אקסטרים

דייג אקסטרים
חבר פורום
**

מנותק מנותק

פתרונות לדייג

בעניין: מעיף פתיונות למרחקים דיון
« הגיב #30 ב- : נובמבר 06, 2015, 12:42:35 PM »

שלום לך רפי
ולחברי הפורום - (אחלה פורום)

שמי אלי - נעים מאד

ראשית... תודה לכולם על האיכפתיות והדאגה, היו שלבים שממש נהנתי מהתגובות.

אם הבנתי נכון... מותר להביע כל דעה שהיא בפורום ובפרט ביקורות כאלו ואחרות.
קראת לזה (סיעור מוחות, תהיות וסקפטיות).

אז אני אנסה לזרום ולהביע את ההתרשמות הראשונית שקיבלתי ובכך לענות לך על התגובה שרשמת לי וכמובן שהכל ברוח טובה ובונה.

לפני שפרסמתי את המתקן בפורום, שלחתי פעמיים או שלושה, מייל לפורום כמדומני אליך.
ובו פירטתי על המוצר ועל כך שאני רוצה להפיץ אותו דרכיכם ואיך עושים זאת אם בכלל. לאחר מספר ימים ונסיונות שלא נעניתי על ידיכם, נרשמתי לפורום והתחלתי לפרסם את המתקן.
יומיים לאחר הפרסום, חזרת אלי במייל שבו אתה רושם... הבנתי שמוטי כבר מטפל בנושא.

אכן מוטי טיפל בעינייני וקיבל אותי בצורה הכי נעימה שאפשר לתאר במילים.

זה התחיל כך: פרסמתי סרטון שבהתחלה שלו, הורדתי את המילה "PSI" שזוהי מידת לחץ, מהסיבה שהמון אנשים שפנו אלי מבחוץ, שאלו מה זה בכלל ושאני לא אסבך אותם בהגדרות שהם לא מבינים. לכן השארתי את הקטע עם המדחס
שמראה את מהלך הניפוח, והוא נעצר על הספרות 200 וכולם מבינים מה זה אומר כשיש בידם מדחס לרכב מהפשוטים ביותר, בפרט שאני מדגים זאת בסרטון!

התגובה הראשונה של גיאצ'וק לסרטון הייתה משהו כזה... פרסום למכירה אמור להיות בשוק הפתוח. שזה מצויין ואז הוא הוסיף, רשמת בסרטון לחץ אוויר של 200, אז אנשים יכולים להתבלבל ולחשוב שמדובר ב - 200 "באר" ואז הכל יתפוצץ ושכדאי שאדייק.

לידיעתך רפי... 200 "באר" הם 2,900 psi !!! שזה פי 14.5 ממה שהדגמתי בסרטון עם מדחס פשוט של רכב
אני מקווה שאתה מבין את המשמעות! אני עוד לא נתקלתי במדחס פשוט של רכב שיכול להגיע למידות כאלו, מה גם שעדיין לא מכרתי כלום ולא התנהלתי מול שום לקוח בפורום לגבי מחיר המוצר ואופן השימוש בו. בפרט כשאני מדגים את אופן הפעולה ואת המדחס.

לטעמי, ההערה הזאת של גיאצ'וק, לא באה ממקום של פרגון או סיעור מוחות או סקפטיות או שאלה עיניינית או דאגה.
אלא ממקום של אגו והתרברבות והפגנת נוכחות כזו או אחרת. אני מתפלא עליו בתור אחד שמבין, איך ניתן בכלל לדמיין
ניפוח של צינור "PVC" ב - 2,900 "PSI" מה?מה??? עד כמה שידוע לי... רק בצינורות הידראוליים, עוברים לחצים של עד 10,000 "PSI"...

* והכול ברוח טובה ובונה!

ואז עניתי לו ולאחרים בצורה הכי רצינית לבבית ואחראית שיכולתי, אפילו הפגנתי רוח טובה ותודה על התגובות, בכדי לא להיכנס לפינות של אגו והתנצחויות. אבל זה המשיך כאילו גאיצ'וק ננעל על המתקן שפרסמתי וכל תגבוה שלי אליו,
הייתה מעוררת אצלו מן קטע של תגובה יותר ויותר חריפה כאילו, מה פתאום אתה עונה לי - אני כאן הבוס - תיזהר!

במהלך העיניינים, הוא הפך להיות "הרשות המחוקקת - הרשות השופטת והרשות האוכפת" בכך שהוא קבע והגדיר שהמתקן שלי הינו רובה אוויר ואני חייב ברשיון אחרת אני מסתכן במתן דין על אחזקה ושימוש באמל"ח...

בנוסף הוא מערער את היושר שלי בכך שבהתחלה פירסמתי על סוג החומר ולאחר מפרט טכני מפורט יותר...
הנתונים שמסרתי לטענתו אינם נכונים באינצ'ים למרות שבמפרט המלא, המוצר מראה על רמתו האיכותית וכן הבטיחוטית ביותר.

ולבסוף הבורות שלי כהגדרתו, מדאיגה אותו עכשיו באופן אישי, על כך שטענתי שמיים יותר כבדים מאוויר.
לגבי הנתון הנ"ל, שאלתי בחברה בזמנו, האם יש הבדל בין לחץ מיים ולבין לחץ אוויר? נענתי כך: אכן ישנו הבדל קטן.
שזה אומר כך:אני יכול לנפח את הצינור עד 16 אטמוספירות ואו 227 PSI ואין בעייה שאנפח גם 240 כי זה אוויר. 

כל זה אומר... שגיאצ'וק לא השאיר אף לא חלק אחד ממני ומהמתקן הן באמינותו ובבטיחות שלו ובכלל באמינותי.
ואז כשחברי פורום רואים שמנהל יוצא נחרצות נגד משהו, זה אכן ישפיע מאד בשל המעמד...! לכן הגעתי למסקנה שיש אנטיות בכל דבר שעולה כאן אלא אם כן זה עבר את גיאצ'וק.

הרי אם אתה רוצה להראות את הידע שלך... אז תראה אותו באמת כמו שצריך. למשל כשחבר בפורום שאל ואמר שזהו צינור "פלסטיק" וכמו כל צינור פלסטיק הוא מתייבש לאחר שנה. ואז מה יעשה אחד ששילם כל - כך הרבה
פה יכולת להפגין פרגון וידע בכך שתענה לחבר... שזה לא צינור אלא פי וי סי והוא מחזיק מעמד המון שנים במיוחד כשמדובר בצינור הנ"ל. ועוד כאלו דוגמאות שלא הפגנת פתאום ידע רחב ופרגון אמיתי.
לעניות דעתי... על מנהל להיות נייטרלי במיוחד בפורום.

ולבסוף גאיצו'ק טען שהמחיר שלי גבוה במיוחד מאחר שהוא מגיע מהתחום ובך הוא בכי במחירים.
אז אני מבקש ממך גיאצ'וק... למה שלא אציג לך את עבודתי ואתה לעומת זאת, תציג בפורום את העלויות כמו שאמרת
ואז נבדוק בדיוק עד כמה המוצר שלי גבוה...!

אין ספק שהמתקן מסוכן אפילו אם הוא יעבור את כל מכוני התקנים בעולם ולכן הוא ירד מהפרק!

אני ממליץ לכל מאיתנו, לבדוק את הדבשת שלו בפרט כשאתה פדנט ולא לפעול  תמיד מתוך אגו.

נראה לי שעניתי על הכל והסברתי את הצד שלי בלי שום כעס אלא כפי שאמרתם (הבאת דעה חופשית)
והכל ברוח טובה ובונה   

אני מודה לך גיאצ'וק על כך שחסכת ממני את כל כאבי הראש שיכלו להתפתח ממכירת מוצר זה, אני מקווה שלהבא, כשאציג מוצרים אחרים, תהיה נייטרלי ומפרגן אמיתי וממקום נקי.

תודה גם לך רפי
-------------------------------
שיהיה דייג מוצלח ויום נפלא
 IP: [ מחובר ] WWW
אלי - דייג אקסטרים

דייג אקסטרים
חבר פורום
**

מנותק מנותק

פתרונות לדייג

« הגיב #31 ב- : נובמבר 06, 2015, 12:57:13 PM »

שלום לך רפי
ולחברי הפורום - (אחלה פורום)

שמי אלי - נעים מאד

ראשית... תודה לכולם על האיכפתיות והדאגה, היו שלבים שממש נהנתי מהתגובות.

אם הבנתי נכון... מותר להביע כל דעה שהיא בפורום ובפרט ביקורות כאלו ואחרות.
קראת לזה (סיעור מוחות, תהיות וסקפטיות).

אז אני אנסה לזרום ולהביע את ההתרשמות הראשונית שקיבלתי ובכך לענות לך על התגובה שרשמת לי וכמובן שהכל ברוח טובה ובונה.

לפני שפרסמתי את המתקן בפורום, שלחתי פעמיים או שלושה, מייל לפורום כמדומני אליך.
ובו פירטתי על המוצר ועל כך שאני רוצה להפיץ אותו דרכיכם ואיך עושים זאת אם בכלל. לאחר מספר ימים ונסיונות שלא נעניתי על ידיכם, נרשמתי לפורום והתחלתי לפרסם את המתקן.
יומיים לאחר הפרסום, חזרת אלי במייל שבו אתה רושם... הבנתי שמוטי כבר מטפל בנושא.

אכן מוטי טיפל בעינייני וקיבל אותי בצורה הכי נעימה שאפשר לתאר במילים.

זה התחיל כך: פרסמתי סרטון שבהתחלה שלו, הורדתי את המילה "PSI" שזוהי מידת לחץ, מהסיבה שהמון אנשים שפנו אלי מבחוץ, שאלו מה זה בכלל ושאני לא אסבך אותם בהגדרות שהם לא מבינים. לכן השארתי את הקטע עם המדחס
שמראה את מהלך הניפוח, והוא נעצר על הספרות 200 וכולם מבינים מה זה אומר כשיש בידם מדחס לרכב מהפשוטים ביותר, בפרט שאני מדגים זאת בסרטון!

התגובה הראשונה של גיאצ'וק לסרטון הייתה משהו כזה... פרסום למכירה אמור להיות בשוק הפתוח. שזה מצויין ואז הוא הוסיף, רשמת בסרטון לחץ אוויר של 200, אז אנשים יכולים להתבלבל ולחשוב שמדובר ב - 200 "באר" ואז הכל יתפוצץ ושכדאי שאדייק.

לידיעתך רפי... 200 "באר" הם 2,900 psi !!! שזה פי 14.5 ממה שהדגמתי בסרטון עם מדחס פשוט של רכב
אני מקווה שאתה מבין את המשמעות! אני עוד לא נתקלתי במדחס פשוט של רכב שיכול להגיע למידות כאלו, מה גם שעדיין לא מכרתי כלום ולא התנהלתי מול שום לקוח בפורום לגבי מחיר המוצר ואופן השימוש בו. בפרט כשאני מדגים את אופן הפעולה ואת המדחס.

לטעמי, ההערה הזאת של גיאצ'וק, לא באה ממקום של פרגון או סיעור מוחות או סקפטיות או שאלה עיניינית או דאגה.
אלא ממקום של אגו והתרברבות והפגנת נוכחות כזו או אחרת. אני מתפלא עליו בתור אחד שמבין, איך ניתן בכלל לדמיין
ניפוח של צינור "PVC" ב - 2,900 "PSI" מה?מה??? עד כמה שידוע לי... רק בצינורות הידראוליים, עוברים לחצים של עד 10,000 "PSI"...

* והכול ברוח טובה ובונה!

ואז עניתי לו ולאחרים בצורה הכי רצינית לבבית ואחראית שיכולתי, אפילו הפגנתי רוח טובה ותודה על התגובות, בכדי לא להיכנס לפינות של אגו והתנצחויות. אבל זה המשיך כאילו גאיצ'וק ננעל על המתקן שפרסמתי וכל תגבוה שלי אליו,
הייתה מעוררת אצלו מן קטע של תגובה יותר ויותר חריפה כאילו, מה פתאום אתה עונה לי - אני כאן הבוס - תיזהר!

במהלך העיניינים, הוא הפך להיות "הרשות המחוקקת - הרשות השופטת והרשות האוכפת" בכך שהוא קבע והגדיר שהמתקן שלי הינו רובה אוויר ואני חייב ברשיון אחרת אני מסתכן במתן דין על אחזקה ושימוש באמל"ח...

בנוסף הוא מערער את היושר שלי בכך שבהתחלה פירסמתי על סוג החומר ולאחר מפרט טכני מפורט יותר...
הנתונים שמסרתי לטענתו אינם נכונים באינצ'ים למרות שבמפרט המלא, המוצר מראה על רמתו האיכותית וכן הבטיחוטית ביותר.

ולבסוף הבורות שלי כהגדרתו, מדאיגה אותו עכשיו באופן אישי, על כך שטענתי שמיים יותר כבדים מאוויר.
לגבי הנתון הנ"ל, שאלתי בחברה בזמנו, האם יש הבדל בין לחץ מיים ולבין לחץ אוויר? נענתי כך: אכן ישנו הבדל קטן.
שזה אומר כך:אני יכול לנפח את הצינור עד 16 אטמוספירות ואו 227 PSI ואין בעייה שאנפח גם 240 כי זה אוויר. 

כל זה אומר... שגיאצ'וק לא השאיר אף לא חלק אחד ממני ומהמתקן הן באמינותו ובבטיחות שלו ובכלל באמינותי.
ואז כשחברי פורום רואים שמנהל יוצא נחרצות נגד משהו, זה אכן ישפיע מאד בשל המעמד...! לכן הגעתי למסקנה שיש אנטיות בכל דבר שעולה כאן אלא אם כן זה עבר את גיאצ'וק.

הרי אם אתה רוצה להראות את הידע שלך... אז תראה אותו באמת כמו שצריך. למשל כשחבר בפורום שאל ואמר שזהו צינור "פלסטיק" וכמו כל צינור פלסטיק הוא מתייבש לאחר שנה. ואז מה יעשה אחד ששילם כל - כך הרבה
פה יכולת להפגין פרגון וידע בכך שתענה לחבר... שזה לא צינור אלא פי וי סי והוא מחזיק מעמד המון שנים במיוחד כשמדובר בצינור הנ"ל. ועוד כאלו דוגמאות שלא הפגנת פתאום ידע רחב ופרגון אמיתי.
לעניות דעתי... על מנהל להיות נייטרלי במיוחד בפורום.

ולבסוף גאיצו'ק טען שהמחיר שלי גבוה במיוחד מאחר שהוא מגיע מהתחום ובך הוא בכי במחירים.
אז אני מבקש ממך גיאצ'וק... למה שלא אציג לך את עבודתי ואתה לעומת זאת, תציג בפורום את העלויות כמו שאמרת
ואז נבדוק בדיוק עד כמה המוצר שלי גבוה...!

אין ספק שהמתקן מסוכן אפילו אם הוא יעבור את כל מכוני התקנים בעולם ולכן הוא ירד מהפרק!

אני ממליץ לכל מאיתנו, לבדוק את הדבשת שלו בפרט כשאתה פדנט ולא לפעול  תמיד מתוך אגו.

נראה לי שעניתי על הכל והסברתי את הצד שלי בלי שום כעס אלא כפי שאמרתם (הבאת דעה חופשית)
והכל ברוח טובה ובונה   

אני מודה לך גיאצ'וק על כך שחסכת ממני את כל כאבי הראש שיכלו להתפתח ממכירת מוצר זה, אני מקווה שלהבא, כשאציג מוצרים אחרים, תהיה נייטרלי ומפרגן אמיתי וממקום נקי.

תודה גם לך רפי
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #32 ב- : נובמבר 06, 2015, 17:17:19 PM »
האמת, התגובה הזו קצת משעשעת.
אתה מנסה בכול הכוח להסביר ולהצדיק ולהצטדק ואפילו מציע לכולנו לבחון את הדבשת שלנו וזה אחרי שהאשמת אותי באיזה אגו-טריפ אבל נראה שהיחיד שיצא כאן מפרופורציה זה אתה ולא פחות ולא יותר, על אגו...
אם אחרי ההודעה האחרונה שרשמתי לך שבה הבהרתי למה ואיך והיה נדמה שקיבלת והכול בסדר, אתה בא שוב ומלין על יחס משפיל, על זילזול, על ירידות, על ביקורת, על התנשאות, על כוחניות ועל מה לא, אני חייב להודות שאני בדילמה  וואלה לא יודע
מצד אחד יש את "הסבר פניך לתייר" אבל מצד שני ממש מתחשק לי לבעוט בך בגלל הגישה שלך  paddle

ברשותך (בפעם האחרונה כי אחרי זו אני לא מתחייב להתאפק) עוד כמה התייחסויות לחלק מהאמירות שלך בהודעה למעלה ואולי גם להביע את התרשמותי ממך:
דבר ראשון, אם אתה דופק בדלת, פעם, פעמיים, שלוש ואפילו עשר אבל לא עונים, אתה לא נכנס בכוח.
נימוס אלמנטרי.

אם בחרת להוריד את ה-PSI, לפחות היית משאיר את ה-BAR.
מי ש"מסתבך מההגדרות שהוא לא מבין", לא אמור לגעת במכשיר הזה!
ולא, לא כולם מבינים ולא, לא לכולם יש את אותו המדחס ולא, לא לכולם יש את אותה הסקאלה, אותן יחידות לחץ ואותו המנעד.
מישהו שרואה את המדחס שלך עולה עד 200 (PSI) ומנסה להגיע "רק" עד 18 (באר) כי זה מה שיש במדחס שלו, עלול בהחלט להביא את המכשיר שלך שמוגבל ל-16 באר מעבר לתחום הנומינאלי שלו!!
לא עשית בדיקות על המכשיר, אתה לא יודע בכמה הוא עומד (ולא בגלל הדרג אלא בגלל העבודה שלך), אין לו מקדם בטחון ואין לו מנגנון פריקת לחץ עודף ובעצם אין לך מושג קלוש בכמה הוא יעמוד ...
עד כאן נכון?

אתה יכול לזרוק מספרים כמו 2900 וכו' אבל זה לא מרשים אף אחד, לפחות לא אותי.
אף אחד לא אמור להגיע ללחצים כאלו ולמעטים בלבד יש את היכולת להגיע לכאלו לחצים.
מה שכן יש לאנשים זו מוטיבציה ופרשנות משלהם למה שהם לא מבינים ואז הם ינסו להגיע לאן שרק אפשר ולצורך העניין מספיק אפילו עשירית מהלחץ הזה בכדי לפוצץ להם את המכשיר בפנים 

אם אתה חושב שזה שעדיין לא מכרת מכשיר כזה אמור להרגיע את מי שזה מדאיג אותו, תחשוב שוב.
זה שאתה מפרסם כאן בפורום לא אומר שאנחנו מפקחים על מה שנעשה וברגע שהקונה פונה אליך ישירות אנחנו אפילו לא יודעים...

ההערה שלי על ה-200 הגיעה מתוך הכרה באחריות ומתוך הבנה בתחום (בתחום שאני עוסק בו אני עובד מול 3 יבשות שונות עם שימוש ביחידות מידה שונות). אני ממש לא צריך להפגין את השליטה שלי בתחום ואם הידע שלך בעניין מסתכם במה שהמוכר של הצינורות אמר לך, ואני בספק אם אתה בכלל תבין על מה אני אדבר...
מקווה שהבהרתי את עצמי לגבי הניסיון לנפח צינור PVC ב-2900 PSI ושלא ממש צריך להגיע, מספיק הסיכון שבלנסות אם לא מבינים את הסולם שעולים עליו...

כשתשחק עם רובה אוויר ללא רישיון ולהגנתך תשתמש בטיעון של "אבל אין לו אבק שריפה", יצחקו לך בפנים.
ואז ייפתח לך תיק על אחזקת אמל"ח ללא רישיונות.
אני לא המחוקק ולא השופט , רק הנאשם...
אבל זה בסדר, התנאי כבר הסתיים ועברו 12 שנה מאז ונשארו לי רק עוד 3 למחיקת הרישום הפלילי ...
אתה מוזמן לנסות את מזלך גם כן. בכיף !!

לגבי "מפרט טכני מפורט יותר", תסלח לי אבל בניסיון להשתמש במונחים מקצועיים עשית קצת סלט.
SDR מדבר על יחס בין קוטר הצינור לעובי הדופן ולכן SCHEDULE לא בהכרח יהיה מקביל לאותו SDR בקטרים שונים.
אם ניקח צינור PVC "2 למשל, ב-SDR9 היחס בין הקוטר של הצינור חלקי העובי שלו, יהיה 9.
אם ניקח צינור PVC בקוטר "2 לפי SHEDULE80, הקוטר החיצוני שלו זהה אבל העובי דופן משתנה והיחס ביניהם יעמוד על 10.3 בקירוב (או במילים אחרות, SDR11 בקירוב).
הצינור שהשתמשת בו מוגדר בצורה חד ערכית ואני חושב שכדאי שתשתמש בערך הספציפי בצורה קבועה...

אני אנסה להסביר שוב פעם למה זה לא מספיק שאתה עובד עם צינור שיכול להחזיק 200PSI.
על מנת לחבר חלקים שונים במיועדים ללחץ הנ"ל, צריך ידע וניסיון ובדרך לקבלת האישור על ייצור מערכות תחת לחץ, עוברים גם מבחנים ובדיקות.
יש שיטות שונות לחיבור ולכול אחת מהן יש יתרונות ויש חסרונות.
כנ"ל לגבי חומרים שונים ולכן תותח על לחץ אויר מנירוסטה שפועל באותם הלחצים, לא ממש מרגיע אותי ומדאיג באותה מידה כי "לחץ הוא לחץ הוא לחץ"!!

לגבי ההבדלים בין לחץ אויר ללחץ הידראולי, אני מציע לך בחום שתימנע מהתמרון בין שניהם כי הפער ביניהם (0.987 ל-101.972) הזה חסר משמעות ב-16 בר ושניהם יכולים להרוג .
צריך יותר לעניין אותך ההבדלים בלחצים שנובעים משינויי טמפרטורה.
הלוואי שיכולתי להזמין אותך למיבדקת הפיצוץ במקום העבודה שלי  וואלה לא יודע

"צינור" או "PVC" ?
שניהם אותו דבר.
זה טוב למשהו אחד והשני לאחר.
יש צינורות שעמידים ל-UV יותר מ-PVC אבל אם להיות הוגנים אז האפקט המשמעותי היחיד שיש לקרני UV על PVC זה שינוי צבע והורדה מינורית ביכולת שלו לעמוד בפגיעה חיצונית.
השרינק שהלבשת עליו אולי חוסם את קרני ה-UV אבל מצד שני יכול להיות שהוא פגע ב"צינור" בזמן החימום.
לשרינקים תעשייתיים מסוימים יש דבק פנימי שעשוי לתקוף חומרים מסוימים וגם על זה כדאי לתת את הדעת...

אתה מוזמן לשלוח לי את המפרט במסר אישי (או בפורום אם אתה מאד מאד רוצה) ואתן לך הצעת מחיר.
תרצה אותה לפי חומר-עבודה-רווח או לפי חומר-עבודה עצמית-רווח?

בלי כעס, בלי אגו.
דעות ונתונים.
אפילו פחות מתחשק לי לבעוט בך 

אבי (נעים להכיר  ),
עזוב אותך מהריגשי הזה . הוא לא מועיל לכלום ובטח שלא לך וחבל ...
מציע שתלך אחורה ותקרא קצת בפורום בכלל ובפורום הסדנא "עשה זאת בעצמך" ואני בטוח שתקבל רושם קצת אחר מהרושם הראשוני שלך...
אני בטוח שאם תגיב ותכתוב קצת בעניינים אחרים בפורומים השונים, דעתי החיובית עליך לא תשתנה  אתה בסדר

מבטיח לפרגן למה שנראה לי ראוי לפירגון ולהיות נייטרלי איפה שאני חושב שצריך.
תעבור שוב פעם על ההודעה הזו ואז עוד פעם.
אם משהו לא נראה לך, פוגע , מסית, מבייש, מזיק או מה שזה לא יהיה, שתדע שזו לא היתה הכוונה!

שבת שלום,
גיא

"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
אלי - דייג אקסטרים

דייג אקסטרים
חבר פורום
**

מנותק מנותק

פתרונות לדייג

« הגיב #33 ב- : נובמבר 06, 2015, 18:14:09 PM »
אני יקרא לך גיא
כי זה שם יותר מאיים מגאיצ׳וק
לגבי הבעיטה.... אני בספק רב
אבל הבנתי אותך בסוף

אני עדיין לא כועס הכל בסדר
שבת שלום גם לך ידידי 
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #34 ב- : נובמבר 07, 2015, 08:26:01 AM »
אני יקרא לך גיא
כי זה שם יותר מאיים מגאיצ׳וק
לגבי הבעיטה.... אני בספק רב
אבל הבנתי אותך בסוף

אני עדיין לא כועס הכל בסדר
שבת שלום גם לך ידידי 

הבעיטה זה רק ביטוי  קריצה
תודה על ההבנה 
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
אלי - דייג אקסטרים

דייג אקסטרים
חבר פורום
**

מנותק מנותק

פתרונות לדייג

« הגיב #35 ב- : נובמבר 07, 2015, 09:06:38 AM »
בסוף עוד נהיה חברים אז תיזהר
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #36 ב- : נובמבר 07, 2015, 09:11:46 AM »
בסוף עוד נהיה חברים אז תיזהר

כבר הזהירו אותי מזה...
ולך תדע, כבר היו דברים מעולם... גילגול עיניים
אלי - דייג אקסטרים

דייג אקסטרים
חבר פורום
**

מנותק מנותק

פתרונות לדייג

« הגיב #37 ב- : נובמבר 07, 2015, 09:57:06 AM »
 לחיים
 לחיים
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #38 ב- : נובמבר 08, 2015, 02:32:14 AM »
אהלן אלי...

בתגובתך הארוכה אתה מחזיר אותי לאותן מילים שכבר כתבתי לך:
זכותך המלאה להיות משוכנע במה שאתה רוצה...
ולעצם העניין: תחושתך שגויה מאוד ...
העתק הדבק... קריצה
ממילא גיאצוק כבר ענה,
ולגבי הקטע הטכני - אודה ואתוודה אין לי מושג בתחום הטכני...
ועדיין סבור כי הפוסט הארוך שלך נכתב ממקום של "נעלבתי"...
ממקום מאוד סוביקטיבי ולא מתוך נסיון להסתכלות ממבט אוביקטיבי על כל מה שנכתב...
ומה לעשות שרוב התגובות של גיאצוק בפורום הן מפרגנות - יש לו הרבה יותר פרגונים מאשר ביקורות,
ואותה מידה של פרגון/ביקורת - אינן תלויות ובמיוחד אצלו בותק בפורום או בזהות הכותב...

אגב, לא כל משהו "מסוכן" מצדיק בריחה ממנו ובצדק כתבת שכמעט כל דבר הוא מסוכן...
ותהיה בטוח כי על טלפון שהתפוצץ וכו' - היו מי ששילמו בכסף ולעיתים בכתב אישום (ממציא הפלקל).

עם זאת, לתשומת לבך, טיפ קטן - חוק שהדגשתי בו חלק מהסעיפים:

חוק האחריות למוצרים פגומים, תש"ם-1980*
1.   בחוק זה –
   "יצרן" - אדם העוסק למטרות מסחריות בייצור מוצרים או בהרכבתם, לרבות –
(1)   המציג עצמו כיצרן של מוצר במתן שמו או סימנו המסחרי או בכל דרך אחרת;
(2)   יבואן שייבא לישראל למטרות מסחריות מוצר שיוצר בחוץ לארץ;
(3)   ספק של מוצר שהיצרן שלו בארץ או היבואן שלו אינם ניתנים לזיהוי על פניו;
   "ייצור" - יפורש בהתאם להגדרת "יצרן";
   "מוצר" - לרבות רכיב ואריזה של מוצר, מוצר המחובר למקרקעין, ובנין;
   "נזק גוף" - מוות, מחלה, פגיעה או ליקוי גופני, נפשי או שכלי.
2.   (א)   יצרן חייב לפצות את מי שנגרם לו נזק גוף כתוצאה מפגם במוצר שייצר (להלן - הנפגע), ואין נפקא מינה אם היה או לא היה אשם מצד היצרן.
   (ב)   נגרם הנזק על ידי רכיב פגום, יהיו אחראים הן יצרן המוצר והן יצרן הרכיב.
   (ג)   מוצר שהיצרן שלו בארץ או היבואן שלו אינם ניתנים לזיהוי על פניו יהיה הספק שלו פטור מאחריות לפי חוק זה אם מסר לנפגע, תוך זמן סביר לאחר דרישתו, פרטים שלפיהם ניתן לאתר את שם היצרן, היבואן או ספק שממנו קנה את המוצר, ואת המען המלא של מקום עסקם.
3.   (א)   מוצר הוא פגום בכל אחת מאלה:
(1)   מחמת ליקוי בו הוא עלול לגרום נזק גוף;
(2)   בנסיבות הענין נדרשות אזהרות או הוראות טיפול ושימוש מטעמי בטיחות והן לא ניתנו או שאינן מתאימות בהתחשב בסכנה הכרוכה במוצר.
   (ב)   חזקה שהמוצר היה פגום אם נסיבות המקרה מתיישבות יותר עם המסקנה שהיה פגום מאשר עם המסקנה שהיה תקין.
4.   (א)   בתובענה לפי חוק זה לא תהא ליצרן הגנה אלא באחת מאלה:
(1)   הפגם שגרם לנזק נוצר אחרי שהמוצר יצא משליטתו; הוכיח היצרן שהמוצר המסויים עבר בדיקות בטיחות סבירות לפני שיצא משליטתו, חזקה שהנזק נגרם לנפגע על ידי פגם שנוצר לאחר מכן;
(2)   לפי רמת ההתפתחות המדעית והטכנולוגית שהיתה בעת שהמוצר יצא משליטתו, לא יכול היה היצרן לדעת שמבחינת התכנון לא עמד המוצר ברמת הבטיחות הסבירה;
(3)   המוצר יצא משליטת היצרן שלא מרצונו, והוא נקט באמצעים סבירים למניעת יציאתו משליטתו, ולהזהרת הציבור הנוגע בדבר מפני הסיכון הכרוך במוצר;
(4)   הנפגע ידע על הפגם במוצר ועל הסיכון הכרוך בו, וחשף עצמו מרצון לסיכון זה.
   (ב)   לא תהיה זו הגנה ליצרן שהתרשלות הנפגע תרמה לגרימת הנזק, אולם אם נהג הנפגע בהתרשלות חמורה, רשאי בית המשפט להפחית את סכום הפיצויים בהתחשב במידת התרשלותו.
   (ג)   היה הנפגע למטה מגיל 12 –
(1)   לא תחול ההגנה האמורה בסעיף קטן (א)(4);

קישור לחוק-
http://www.tamas.gov.il/NR/exeres/3D0F3198-920A-4CC1-99E4-A6FF8DE96BE3.htm

האמן לי, אם מישהו ייפגע כתוצאה משימוש במוצר - תהיה בבעיה...
וזה ממש לא מגיע ממקום של ביקורת...
אין לי ספק כי לאחר שהשתמשת במוצר - הסיכוי שמישהו ייפגע אם ישתמש נכון הוא קלוש...
אך אם סלולארי התפוצץ או מקדחה חשמלה....
רק להם יש ביטוח וגם תו תקן, הם מרווחים הרבה מליונים ויוכלו לספוג קצת...
לך לא כלכלי מכון התקנים, גם לא ביטוח יקר...
ואם אחד מתוך 500 ייפצע ונניח יאבד ראיה, גם אם התרשל בהפעלה...
היה בטוח שיתבע אותך.... ועל הרבה כסף...
השאלה אם זה סיכון שאתה מוכן לקחת...
וזה טיפ נטו - ממש לא מפקפק במוצר שאני בטוח שניסית בהצלחה פעמים רבות..

המשך גלישה מהנה ופוריה...
אלי - דייג אקסטרים

דייג אקסטרים
חבר פורום
**

מנותק מנותק

פתרונות לדייג

« הגיב #39 ב- : נובמבר 08, 2015, 07:57:12 AM »

אהלן רפי 

תודה רבה על האינפורמצייה המעמיקה שסיפקת
אין ספק שלאחר מה שקראתי, אין לי שום רצון כזה או אחר, למכור את המתקן למישהו..!

אשתמש בו בעצמי וכשאדוג משהו מעניין בעזרתו, אשמח לשתף את הפורום

טוב שעסקנו בסוגייה זאת באופן פרטני.
החכמתי יותר ועשיתי את מסקנותי הברורות.... (לא שווה להתעסק במתקן ללא כל האישורים המתאימים)!!!!!!!!!

המשך נעים לך ולחברים - נשתמע  מלאך
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #40 ב- : נובמבר 08, 2015, 09:45:48 AM »
אז בסוף הכל לטובה .

Sent from my G7-L01 using Tapatalk
הלל-ירושלים
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #41 ב- : נובמבר 08, 2015, 14:24:01 PM »
מניסיון של כמה שנים טובות עם מוציאי פיתיון למיניהם

הבעיה תמיד תהיה לאיפה שאתה שולח את הפיתיון רוב מוחלט זה מדבר גדול

יש שתי אופציות או שאתה שולח למקום שיש ריף  
או שאתה שולח למקום שיש מעבר של טורפים וזה מצריך חקירה מטורפת של השטח בו אתה זורק את הפיתיון לי זה לקח כמה שנים עד שלמדתי על מקומות כאלה ולרוב יהיה תחרות עם רשתות

הבעיה השנייה עם תותח שזורק פיתיון זה השימוש בפיתיון מת
באותו רגע שאתה עובד עם פיתיון חי זה אחרת לגמרי אתה מושך את הטורפים אלייך ממרחקים יותר גדולים וזה לא מחייב אותך לזרוק את הפיתיון ליד הדג

הניסיון הוא מבורך . אני אישית היית ממליץ לך ללכת לאזורים אשר יש בהם סלעים ולא חול והפיתיון כמה שיותר טרי  

בהצלחה  אתה בסדר אתה בסדר אתה בסדר

edygalantzan

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #42 ב- : נובמבר 08, 2015, 17:52:06 PM »
לסיכום אפשר לומר שהפורום
ובמיוחד רפי
חסכו לך הרבה כסף.
וקיבלת יעוץ משפטי חינם אין כסף.
אני הייתי מעריך את זה.
דייג נחמד
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #43 ב- : נובמבר 08, 2015, 23:07:22 PM »
דבר אחד אני יודע , את ה100 לא עובר .
כל מיכל או כלי כיבול שבנה לחץ מעל ל100PSI מסוכן אז בטח ובטח 200
בכל מקרה לא קיים מקום בארץ שמסוגל לייצר 2900 PSI אוויר , וגם לא במזרח התיכון .
במקרה עובד בתחום אומנם לא צינורות "אינסטלציה" אלא יותר רציני , מוזמנים לשאול בפרטי .

רוח
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #44 ב- : נובמבר 09, 2015, 08:06:05 AM »
דבר אחד אני יודע , את ה100 לא עובר .
כל מיכל או כלי כיבול שבנה לחץ מעל ל100PSI מסוכן אז בטח ובטח 200
בכל מקרה לא קיים מקום בארץ שמסוגל לייצר 2900 PSI אוויר , וגם לא במזרח התיכון .
במקרה עובד בתחום אומנם לא צינורות "אינסטלציה" אלא יותר רציני , מוזמנים לשאול בפרטי .

רוח

הדרך ל-100 PSI  ארוכה ...
גם גלגל טיובלס ב-50 PSI הופך להיות מסוכן  אביל

2900 PSI היה משהו כמעט בלתי ניתן להשגה אבל היום יש קומפרסורים של 2-3 כ"ס שמסוגלים להגיע ללחצים כאלו בספיקות קטנות יחסית וישנם אפילו מוצרים כמעט ביתיים כמו גרניקים ומיכלים לאויר דחוס לרובי אויר למשל שמסוגלים לספק 2900 PSI.
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 [3] 4 5 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!