בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  פתיחה וכנראה גם סגירת עונת האינטיאסים מחוף ל 2015 ... ועוד איזו פתיחה
עמודים: [1] 2 3 ... 5 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: פתיחה וכנראה גם סגירת עונת האינטיאסים מחוף ל 2015 ... ועוד איזו פתיחה  (נקרא 11059 פעמים) הדפסה
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
2/11/2015מרכז רחב: חדרה - תל אביב יפו מים מלוחיםגלי0 - 10 מטרדיג חופי בים - פתיונות (סרף)

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
05:32קלמארי - שלםאינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי)1 21
5:50קלמארי - שלםאינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי)1 4.95

הדו"ח:
הכל התחיל כבר ביום שישי, מכיוון שלא יצאנו לדוג החלטנו לקפוץ במוצ"ש לחפש קצת קלמרי  באמצע הדרך לצפון (היכן שהמים יותר נקיים) שיהיה לי לתחילת השבוע.
לאחר 3 שעות של חיפוש, הצלחתי לגרד לי שני קלמרי נחמדים ואלון ונדב עם קלמרי אחד לכל אחד.

התכנון שלי לזרוק בשני בבוקר, אבל הים והרוח ביום ראשון די העלו לי חששות לגבי הזריקה והיו לי  התלבטויות אם לצאת או להשאר בבית.
בסוף מחליט החלטה שאני גם ויוצא לים, מקסימום לא נזרוק אם המצב יהיה מסוכן (גלים גבוהים וסכנה להיות על במזח).
מגיע לחניה לקראת 5 (רואה שאני לבד בכל הגזרה סמיילי), מסתכל על הים ורואה שיש רוח צפונית/צפון מזרחית מעצבנת, ים מבורבר ומדי פעם גלים שמשפריצים עד גובה המזח  מהסס. שוב מתלבט אם לעלות לזרוק או לחזור, אבל מכיוון שאני כבר ער ובים, אז הוחלט להמשיך.
לוקח איתי את הגאנץ' והציוד ועולה לחפש נקודה בטוחה לזרוק ממנה ושתאפשר לי גם לרדת בבטחה לקו המים במקרה ויגיע איזה דג.
בעיקר במצב כמו היום שיש ים עובד ואני לבד, הכי חשוב זה להיות במקום בטוח ולתכנן מראש לאן יורדים/מכוונים את הדג כדי להצליח להוציא אותו.

לאחר כ10 דק' של חיפושים, נמצאה נקודה בטוחה ומתחיל להתמקם בה. בשעה 5:23 זורק את הקלמרי הראשון למרחק של 30 מ' +- ואחריו זורק את הקלמרי השני (הגדול יותר)  למרחק של 20 מ' (קרוב לסלעים).

מבנה הריג הוא משקולת של 100 גרם רצה על החוט הראשי ואז סוויבל שאליו מחובר הריג עצמו שמורכב משני קרסים לפי התמונה:

בשעה 5:32 +-, אני שומע את החוט יוצא מהרולר ורואה את המקל מכופף  yahoo, אני ישר קם, מוציא את המקל מהסטנד והדג נותן משיכה ומוריד לי את המקל לכיוון המים (אני מרגיש שיש שם איזה חמור).
אני מחזיק בשתי ידיים את המקל והדג מתחיל לרוץ לעומק סמיילי. ברגע שהוא עצר, אני נותן לו שני הוקסטים (למרות שהוא כבר ננעל לבד) ליתר בטחון ואז מתחיל לגלגל קצת את החוט והדג שוב פותח ורץ, הפעם מתחיל לחתוך שמאלה ממני.

את הגאנץ' שהבאתי אני לא יכול לקחת (חסרה לי יד  מוצאי לשון) ואני אומר בלב שאסתדר עם מה שיש (תמיד חשבתי מה אעשה כשיתפס לי אינטיאס ואני אהיה לבד במזח ואיך אסתדר ואוציא אותו).
אני מתחיל ללכת על הסלעים שמאל כדי לישר קו מול הדג (חשוב להיות תמיד מולו ולא שיקח חוט לצד בצורה רצינית).
זה שהדג לקח שמאלה, רק עזר לי יותר כי בצד הזה הסלעים הרבה יותר יציבים ומתונים בירידה שלהם למים סמיילי.
בשלב מסויים, אני מהדק טיפה יותר את הקלאץ' ואני והדג הגענו למצב של כמעט ראש בראש.
הדג מצליח להוציא חוט רק אם אני מוריד מעט את המקל כלפי המים, אבל אם המקל כלפי מעלה, החוט לא יוצא.
בשלב מסויים החלטתי להתחיל לעצור את הדג ובמשך כ20 שניות אף אחד לא זז לשום מקום אני לא יכול למשוך אותו והוא לא יכול להמשיך לברוח.
לאחר מכן, הכנעתי אותו והוא החליט לחזור לכיוון שלי וזה השלב שבו התחלתי לאסוף יותר את החוט ולפמפם את הדג לאט לאט ובבטחה לכיוון המזח.
ברגע שראיתי שהדג כבר ממש קרוב, ירדתי לשורה השניה של הסלעים לפני קו המים ואז הגיע גל אדיב שהרים לי את הדג והכניס אותו לבור בין הסלעים של השורה הראשונה לשניה סמיילי.
בשלב זה כבר הייתי יותר רגוע כי לדג לא היתה דרך החוצה לים הפתוח.
אני מגלגל עוד קצת את החוט, תופס אותו ביד ושולח את היד לכיוון הזימים של הדג וזהו  חם הדג תפוס אבל יש בעיה קטנה  קריצה, אני לא מצליח להרים אותו (הדג כבד).
אני מניח את המקל בצד ותופס את הדג בשתי ידיים בזימים ומצליח להרים אותו מתוך הבור. אני ישר מצמיד אותו אלי שלא יפול, מתקדם צעד אחד לכיוון היבשה ועוצר לנוח.
ראבק, הדג הזה כבד  ואין לי כח לסחוב אותו. נח איזו דקה, מתקדם עוד סלע אחד ומבין שלסחוב אותו אות החכה ביחד זה לא ילך.
אני חותך את החוט של ריג ומניח את החכה בצד במקום בטוח ומתחיל לדדות עם הדג חזרה לבסיס האם.
לאחר הגעה לבסיס ולתיק, אני מניח את הדג על הסלע, שותה קצת ומנסה להרגע.
אני פשוט גמור ובקושי זז. אני מעריך שהדג שוקל כ15 ק"ג +- וגם זה בהגזמה.
בינתיים הגיע איזה בחור נחמד שראה אותי מדדה עם הדג ובא לראות מה זו המפלצת הזו ואני מבקש ממנו לצלם אותי עם הדג (סט צילומים ראשון)

בינתיים שולח תמונות לכל מי שצריך  , מנסה לאסוף כח חזרה ואז הולך להביא את המקל שנשאר בצד.
המטרה להתחיל לקבל את הציוד על מנת להתארגן לתזוזה. אני כבר מסופק להיום מעל ומעבר  בראוו.

איך שאני מתיישב לפרק את המקל, אני רואה בזווית העין שהמקל השני שלי מתכופף קלות ומתיישר. אכילות כמו של אבו קקות. 
אני הולך אליו, נותן הוק קטן כדי להרחיק את האבו קקה/לנעול אותו ואז אני מקבל פתאום נגיחה וריצה   מה? לוקח לי שניה או 2 לעכל שיש לי בעצם עוד אינטיאס בצד השני ולא אבו קקה  .
לי אין ממש כח והדג מוציא קצת חוט. ומתחיל לזוז גם שמאלה, אני הולך יחד איתו על הסלעים ומחליט שאין לי ממש כח ואני הולך לנסות להרים אותו באויר. (יברח אז יברח, יש לי כבר אחד).

הדג מתקרב די במהירות לכיוון קו המים ואז אני מצמצם מעט את החוט ומרים אותו עם החכה לכיווני כך שהוא עובר את קו הסלעים הראשון. החוט עם הצד כבר ממש צמודים אלי ואני תופס את החוט ביד ומרים איתו את הדג אלי  yahoo.
הערכת משקל של הדג השני היתה כ 4 ק"ג  ואני שם אותו ליד הראשון ועושה בוק נוסף

איזה כיף לי, שני דגים ביום אחד לפתיחת העונה והצלחתי להוציא אותם לבד, כנראה שזה מה שנכתב לי מלמעלה  כבוד הרב

בינתיים מתכתב עם חבר ב WhatsApp ושואל אותו אם הוא יכול לבוא לעזור לי לסחוב אותם לאוטו. אין שום דרך שלבד אצליח לסחוב .
הוא מתנדב להגיע  תודה ומביא איתו גם משקל.
בינתיים מגיע עוד מישהו שמספר לי שהבחור מהבוקר אמר לו שתפסתי דג גדול קריצה, אני מראה לו את הדג ואומר שהגיע גם החבר שלו סמיילי.
מבקש ממנו גם שיצלם אותי עם שני הדגים

מדברים קצת והוא עוזר לי להעביר את הציוד מהסלעים.

בינתיים החבר מגיע עם המשקל, אנחנו מבצעים שקילה ראשונה לדג הקטן  ששוקל 4.95 ק"ג ואז עוברים לגדול יותר.
שוקלים אותו והמשקל מראה 21 ק"ג  :oאנחנו לא מאמינים למשקל, מורידים את הדג, מאפסים את המשקל ושוקלים שוב. הפעם המשקל מראה 20.9 ק"ג.
שוב לא מאמינים, מאפסים ושוקלים בפעם השלישית, הפעם המשקל מראה 21.2 ק"ג.

כנראה שאין ברירה והדג אכן שוקל 21 ק"ג (ממוצע ). זה ממש מדהים, כולנו בשוק מהמשקל אבל אני ממש מאושר ועם כמויות אדרנלין.   

שיא חדש שלי מהחוף והכל עוד לבד בתנאים קשים.

בחניה עושים עוד כמה תמונות, כאשר בדרך אנשים שראו אותנו עם הדג לא האמינו שיש דברים כאלו כאן בחוף וכמובן גם צילמו קריצה

ואחרונה בפוזה מגרה קריצה

אפשר כבר לסגור אותה. מבחינתי, כפי שרשמתי גם בשנים הקודמות, להוציא אינטיאס אחד מהחוף וזהו. לא צריך יותר מזה. כבר אין לחץ על פתיונות.
אם יצא לצאת שוב, אז ממש בנחת ובלי לחץ.

המטרה הבאה היא אינטיאס על רתמה בסירה קריצה

פרוט הציוד:
מקל: ליון צ'מפיון 3.3 מ' מחוזק
רולר: GG 100
חוט: נילון 0.7
משקולת: 150 גרם
ריג: חוט נילון 0.9 אורך 40 ס"מ+ קרס של מוסטד Live bait גודל 11/0 וקרס צף אחר 8/0

מקל: ליון צ'מפיון 3.3 מ' מחוזק
רולר: Daiwa GS100A
חוט: נילון 0.7
משקולת: 150 גרם
ריג: חוט נילון 0.9 אורך 40 ס"מ+ קרס של מוסטד Live bait גודל 11/0 וקרס צף אחר 8/0
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

IP: [ מחובר ]
רועי כהן

חבר פורום
*

מנותק מנותק

איזה חיוך ואיזו רמה של דוח חם
Daiwa lateo 86ml 7-35
Shimano stradic fl3000c xg
Major craft dangan x8 0.8pe
Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
איציק בר סימן טוב

חבר פורום

מנותק מנותק

איזה דו"ח… איזו תוצאה… שאפו שרגא

החיוך שלך אומר את הכל ותדע לך שהוא מדבק…

נהנתי לקרוא.
 IP: [ מחובר ] WWW
nir10h
חבר פורום

מנותק מנותק

וואו איזו פתיחה חם
שאלה האינטיאסים הגדולים קרובים ככה למזח (30 מטר )תמיד?
כי בדכ מוציאים בלון (אם אפשר) ואז המרחק גדול יותר.
ולדימיר א.
חבר פורום
**

מנותק מנותק

ווווואוווווו מרשים ביותר בראוו
תענוג לקרוא כל שורה בדו"ח... חם
טרחונסקי
חבר פורום

מנותק מנותק

וואוו איזה מפלצת!!!
אחלה פתיחה לעונה  בירה
TookTook

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מי שם? ....זוהר

איזה אלוף  בראוו
השארת אותי עם פה פעור כל הדוח .
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

למה לא פועלות אצלי התמונות? (אני במחשב..)
סחטן על התפיסות
אראה את התמונות ונראה מה יש לי להוסיף לכתוב  הגזעי
 IP: [ מחובר ] WWW
rob

חבר פורום

מנותק מנותק

אין עליך שרגא אלוף בכל הסיגנונות  אני דג שם די הרבה ומעולם לא התקרבתי למשקלים האלה
Arthur28s
חבר פורום
**

מנותק מנותק

בראוו בראוו בראוו
yosi asuline

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר

שרגאלה כמה שהדגים מדהימים והתמונות משגעות הדוח פשוט בונבון תענוג כיף לקרוא ולהיות שם אתך ממש
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

כבוד על השיא החדש   בהחלט נפל עליך אינטיאס בגודל יפה

בהצלחה בהמשך העונה
רותם.ב