1. בדייג עם כבל פלדה 20- 30 סנטימטר כבל יספיק ? או שצריך יותר ?
2. אני צריך כמה סרטונים של קשירת חוט ניילון לניילון באותו עובי ובעובי שונה, קצת חושש ששלי לא טובים.. , מצאתי סרטונים אבל אני חושב שהם לחוט בד..
3. אני גם רוצה להתחיל לקחת דגים קטנים ונפוצים (לא בסכנה ) או דגים שלא שרדו את התפיסה ( בלעו, נתפסו מהעין ) לפיתיון ובגלל התדירות הנמוכה ליציאות השאלה שלי היא, כמה זמן הם יישארו במקפיא בלי לנקות אותם. כלומר כמה זמן הם יחזיקו במקפיא בלי שניקיתי אותם והם לא יירקבו יסריחו וכו ' ?
4. בדייג עם בלון הבלון נסחף לעומק ? והאם ניתן להשתמש בו כמו מצוף ? כלומר לשחרר לעומק ואז לסגור קשת ולחכות לדג ?
5. אילו דגים מטרגטים בדייג פיתיונות בחורף ? תודה
עריכה אחרונה: אוקטובר 30, 2015, 16:59:50 PM על ידי roye c5
1. כבל באורך 30 ס"מ זה כבר בסדר ויש כאלו שיסתפקו בזה. אישית אני עובד עם 40-45 ס"מ.
2. מה הסיבה לקשירת חוט לחוט? שוק לידר? ריג? חוט ראשי ברולר?
3. דגים קטנים אני מציע שתמליח במלח עדין ואז אין בעיה של ריקבון. כמובן שאחרי תקופה ארוכה מאד (חצי שנה-שנה) הם כבר נראים פחות טוב אבל חודש-חודשיים-שלושה זה בסדר...
4. בדיג עם בלון הבלון נועד לצאת למרחק עם הרוח המזרחית ולקחת אחריו את הפיתיון. כשהוא מגיע למרחק הרצוי, מושכים את החוט הראשי בכוח והקשר נפרם , הבלון משתחרר והפיתיון שוקע לקרקעית. יש כאלו שמשאירים את הבלון קשור וגם תופסים. החיסרון בלהשאיר את הבלון קשור - הרוח משחקת בו לכיוון שהיא נושבת ובשלב מסוים זה יכול להיות לכיוון לא רצוי וגם בלי רוח הבלון נמשך אליך והחוט רפוי . סירות שעוברות עלולות להיתפס בחוט ואז אתה בבעיה...
לגבי 2 החוט ברולר שאני עובד איתו לא מהחברות האיכותיות ביותר ולפעמים הוא נקרע באמצע ואני צריך קשר ניילון לניילון או בהכנה של ריגים אז הראשי 40 הריג 35 ובמקום סוויבלים ולולאות שאני פחות אוהב אז קשר חוט לחוט יותר נוח
לגבי 5 קצת מוזר לי או חדש..
טרולוסים ? חשבתי שהיא מאמצע הקיץ עד לפני כמה שבועות אז מה העונה האמיתית ? מאיזה חודש עד איזה חודש ?
לגבי 2 החוט ברולר שאני עובד איתו לא מהחברות האיכותיות ביותר ולפעמים הוא נקרע באמצע ואני צריך קשר ניילון לניילון או בהכנה של ריגים אז הראשי 40 הריג 35 ובמקום סוויבלים ולולאות שאני פחות אוהב אז קשר חוט לחוט יותר נוח
לגבי 5 קצת מוזר לי או חדש..
טרולוסים ? חשבתי שהיא מאמצע הקיץ עד לפני כמה שבועות אז מה העונה האמיתית ? מאיזה חודש עד איזה חודש ?
אם החוט לא איכותי, תעיף אותו! בשביל מה לחכות לרגע המיוחל ולאכול נחש?? בכול אופן, אם אתה רוצה לחבר חוט לחוט באמצע הרולר, הייתי ממליץ לך ללכת על UNI 2 UNI https://www.youtube.com/embed/8Gfl1mLOMQk
לחיבור ריג ללוט הראשי מתחת למשקולת, לולאה ללולאה זה הקשר הכי פשוט (אני בטוח שאתה יודע לקשור לולאת קצה...) תריץ ל-1:20 כי הבחור מקשקש סתם... https://www.youtube.com/embed/MAcD00-XIJk
למה חשבת שהטרולוסים נגמרו לפני כמה שבועות?? התפיסות שלהם שאתה רואה כאן בפורום לא מבהירות מספיק טוב שהם כאן? מניסיוני הם מגיעים בתחילת הקיץ ונתפסים בעיקר בז'ירז'ור. אחר כך יש רגיעה והם חוזרים שוב בשיא הקיץ ונתפסים גם בז'ירז'ור וגם בפיתיונות עד חודשי החורף ... יש זמנים רגועים יותר ויש תקופות עם יותר פעילות אבל אם תעשה חיפוש ביומן הדוחות, אני מאמין שתגלה שהם נתפסו כבר בכול חודשי השנה...
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
את הקשר בסרטון השני אני כבר מכיר אז עכשיו אני מבין שאפשר לסמוך עליו את הראשון גם מכיר אבל עוד לא ניסיתי
והטרחונים, סתם אתה מדליק אותי כל הזמן חחחחחחח
נ.ב
בנוגע לחוטים, די בעיייתי כי אנחנו 3 דייגים עם 6 חכות במינימום וזה רק עולה... ודי בעייה להשקיע בחוטים אבלל
עוד מעט יש לי יום הולדת ככה שזה זמן טוב לקנות חוט טוב עוד קצת ציוד קצה לחורף... לגבי חכות כמתנה.. עם שתיים לפעמים אני לא הכי מסתדר ככה שאני לא צריך אולי כבר נראה..
עריכה אחרונה: אוקטובר 31, 2015, 10:10:15 AM על ידי roye c5
אישית. אני מבין שאתה בתחילת הדרך אבל עם הרבה ניסיון והצלחה .. מפרגן המלצה טובה שאני יכול להמליץ לך בכל מה שקשור לדייג פיתיונות. לא צריך יותר מידי להשקיע ואני אסביר. על רולר של 100 שקל ולא שקל יותר וחכת חוף של גג 250. יצאו לי מלא דגים. מרמירים ענקיים לברקים. סרגוסים גומברים עד קילו והטרולוס 2קילו לעומת זאת יש לי חכת חוף חלקים מעל 1000 שקל ורולר שעלה 1600 שקל ההבדל בין שני הסטים הוא סהכ הנוחות. המטרים הנוספים שהם נותנים למרחק - שזה חשוב אבל ראית איזה דגים מוציאים בקרוב. אז אני לא בטוח שאתה צריך להחליף ציוד חוץ מהחוט המעצבן שיש לך -- כעצת החברים דחוף להחליף החוט שציינת הוא של iso חוט סבבה אז ספר לנו על הציוד שיש לך קודם כל לסיכומו של עיניין דייג מיקצועי גם עם ציוד בסיסי ביותר יוציא אחלה דגים !!! במיוחד אם יש לך ידע בהבנת טורפים וקריאת החופים דבר שני ממליץ לך בחום להתמקד בדג אחד כרגע למשל אני התמקדתי במרמירים לא הצ׳יפסים הקטנים אלא הגדולים שמעל ל30 סמ אחרי שהתמקצעתי עליהם עברתי לסרגוסים הגדולים כרגע יש לי חשבון קטן עם הגומברים ואחכ חוזר לסרגוסים של החורף תבחר להתמקד בטורף מסויים תשקיע בחוט וריגים טובים הרבה התמדה ולמידה ותאמין לי ככה שתציב לעצמך יעד ותצליח גם תהנה יותר בהצלחה