סאמח דראושה, גר בכפר אכסאל, בין עפולה לנצרת, בשנתיים אחרונות איש של אגף היער במשרד החקלאות, איש ציפורים בעיסוק לשעבר ובתחביב, ואקולוג בהשכלה. אבא למלאכית בת 5 (קנאר=כנרית) ומלאך בן שנה (מג'ד=תהילה),
מתעסק גם במיפוי כולל מיפוי ימי. משתדל להיות קרוב לים ולכל המתרחש בו מבחינת תהליכי פיתוח, הבנת החיים בו וגילויו בהקשר של דיג גם כן.
בעל סירה חמודה מתנפחת סגנון זודיאק-דגם זיביק 3.8 מטר עם מנוע 15 כ"ס ונגררת עם ביצועים מרשימים לגודל שלה ונושא מחקר בפני עצמו.
אם לדבר על אפקט הפרפר. ואיך הגעתי לתחום הזה אז הכל התחיל מילדות ב"באשמת" אותו אדם שלקח אותי לדיג בגיל 7 בערך לדיג חופי בבוס, משם לפתיונות מסירה, משם גילוי עולם הבובות פלסטיק (אל תבינו אותי לא נכון פה אני מדבר על ג'רג'ור

ומג'רג'ור הדרך היתה קצרה אל הכניסה לעולם הסירות שהוא רחב כרוחב הים בו השתקעתי וכמו סירה ברוח מזרחית אני רק נסחף יותר ויותר לעומק...זה אפקט הפרפר שדיברנו עליו בהתחלה, ובקצרה.
למי ששם לב, מהמאמר שכתבתי ומהנושאים שהעליתי, בטח שם לב למספר תחומים שמעניינים אותי...
כניסתי לניהול הפורום נועדה מבחינתי לקדם ולהשקיע ב4 יעדים עיקריים:
1. כניסה אל עולם הסירות בכל ההיבטים שיש להם קשר לדיג בלב ים אבל גם הרחבת מעגל והתיחסות לסירה בתור יעד והנאה בפני עצמה ולא רק בתור כלי תחבורה להגיע איתו אל הנקודה על מנת לדוג...כבוד הסירה מונח במקומו ומגיע לה יחס אישי!
2. העמקת הידע בתחום סירות נגררות במטרה לקדם יותר מודעות בנושא שהוא חשוב מאוד וקרוב ללבי. הבנת הנושא הזה ובתקווה עידוד פיתוח אתרי הורדת סירות מסודרים בחופי ים תיכון אצלנו יתנו מענה להמון אנשים שרוצים שיהיה להם סירה אבל שהמגבלה במקומות עגינה מונעת מהם זאת. מה שקורה בימים אלו באולגה הוא דוגמה שמשקפת רבות את המצוקה הקיימת...
3. נושא הבנת קרקעית הים, הכרה והעמקה בשימוש במכשור האלקטרוני שמתפתח בקצב מסחרר המאפשר זיהוי דגים וקרקעית בצורה מרהיבה, במיוחד פונקציית התלת מימד שמציגה את העולם מתחת לסירה שלנו בצורה מוחשית ומהנה, ואיך לייעל את הדיג בזכות שני גורמים אלו.
4. קידום נושאים כללים בתחום הדיג מסירה וסיפוק מענה לכל צורך באשר הוא לקהילה שלנו.
לא פחות חשוב, מהיעדים המרכזיים ואפילו עוד יותר חשוב, זה השיתוף פעולה של הקהילה הקיימת פה שאני אישית מרוויח ממנה כל פעם ומרגיש שיש לי דרך ארוכה להגיע לרמה של אותם אנשים שכל אחד יש לו ג'וק בתחום מסוים והוא קליבר בתחום..מבלי צורך להזכיר שמות רבים..תרומתכם היא העיקר והתווך של הפורום שאי אפשר לוותר עליה, שבמישור האישי הרווחתי ממנה רבות
והכי יפה בעיניי זה לא השתתפות אותם חברים שכן חיים את תחום הדיג מסירה אלא חברי הפורום שאולי לא היו בסירה אף פעם ואולי אין להם עניין בדיג מסגנון זה, אך שעדיין נמשכים לתחום ובאים ומשתתפים בהתלהבות מדברים מסוימים כי באמת תחום זה הוא מאוד רחב ועסיסי שיכול לדבר לכל אחד בהיבט מסוים. ולא מעט אנשים כתבו את זה במספר הודעות פה בפורום...וזה מה שמשמח....
אשתדל להיות זמין ומוכן לכל פניה, כל הצעה, כל הערה וכל דרישה במידת האפשר על מנת לשמר את הפורום המיוחד הזה והחברים שנמצאים בו, כמו שהוא, ולתרום ביחד את חלקנו לקידומו