פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   האים אפשר לדוג עם חכה לקרפיונים בדיג חוף ? |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: האים אפשר לדוג עם חכה לקרפיונים בדיג חוף ? (נקרא 6548 פעמים) |
הדפסה |
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
יש לי חכה של אוקומה, שלושה חלקים, 3.90 מ', 3.5 ליברות שאני עובד איתה לאחרונה ונהנה ביותר גאייצוק החכה הזו זרקה משקולות של 140 גרם ושרדה יפה , קנל גם החכת קרפיונים שנישארה אצלי
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
לא מכיר חכות לקרפיונים אבל... 1 ליברה = 0.4536 קילו - זו המידה שמשמשת בד"כ לחוזק חוט הדייג 1 OZ (אונקיה) = 28 גרם - זו המידה שמשמשת בחכות רגילות למשקלי זריקה.
3.5, זה ב OZ. כך שזה יוצא בערך 100 גרם.
תודה עכשיו הבנתי, מעוד מרוצה מהפורום זה טוב שאתה מרוצה רק שים לב שהמידע בתגובה הזו שאתה מצטט, לא מדוייק 
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 18, 2015, 17:44:04 PM על ידי gaichuk
|
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
יש לי חכה של אוקומה, שלושה חלקים, 3.90 מ', 3.5 ליברות שאני עובד איתה לאחרונה ונהנה ביותר גאייצוק החכה הזו זרקה משקולות של 140 גרם ושרדה יפה , קנל גם החכת קרפיונים שנישארה אצלי לשרוד זו לא המטרה. 140 גרם (150 גרם בכלל) זה בפירוש לא בטווח האופטימלי שלה ולכן גם מרחקי ההטלה לא הכי טובים במשקל כזה... עם בלאק ווידו של דיווה זרקתי גם 700 ו-800 גרם אפילו שכתוב עליה עד 300 גרם אבל 120-130 גרם היא העיפה הכי טוב  אבל טוב לשמוע כי היא מתוכננת להעיף פידרים בקרוב 
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 18, 2015, 17:43:39 PM על ידי gaichuk
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
יש לי חכה של אוקומה, שלושה חלקים, 3.90 מ', 3.5 ליברות שאני עובד איתה לאחרונה ונהנה ביותר גאייצוק החכה הזו זרקה משקולות של 140 גרם ושרדה יפה , קנל גם החכת קרפיונים שנישארה אצלי לשרוד זו לא המטרה. 140 גרם (150 גרם בכלל) זה בפירוש לא בטווח האופטימלי שלה ולכן גם מרחקי ההטלה לא הכי טובים במשקל כזה... עם בלאק ווידו של דיווה זרקתי גם 700 ו-800 גרם אפילו שכתוב עליה עד 300 גרם אבל 120-130 גרם היא העיפה הכי טוב  אבל טוב לשמוע כי היא מתוכננת להעיף פידרים בקרוב  ואוסיף שלכל חכה יש את הטווח האופטימלי שלה, ולרוב זה לא מגיע למשקלים כבדים של 140 - 150 גרם תהנה מהחכה , שאלה לי אליך אתה אולך להעיף פידרים בים או בכנרת ? ומה דעתך על פידור בים ?
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
יש לי חכה של אוקומה, שלושה חלקים, 3.90 מ', 3.5 ליברות שאני עובד איתה לאחרונה ונהנה ביותר גאייצוק החכה הזו זרקה משקולות של 140 גרם ושרדה יפה , קנל גם החכת קרפיונים שנישארה אצלי לשרוד זו לא המטרה. 140 גרם (150 גרם בכלל) זה בפירוש לא בטווח האופטימלי שלה ולכן גם מרחקי ההטלה לא הכי טובים במשקל כזה... עם בלאק ווידו של דיווה זרקתי גם 700 ו-800 גרם אפילו שכתוב עליה עד 300 גרם אבל 120-130 גרם היא העיפה הכי טוב  אבל טוב לשמוע כי היא מתוכננת להעיף פידרים בקרוב  ואוסיף שלכל חכה יש את הטווח האופטימלי שלה, ולרוב זה לא מגיע למשקלים כבדים של 140 - 150 גרם תהנה מהחכה , שאלה לי אליך אתה אולך להעיף פידרים בים או בכנרת ? ומה דעתך על פידור בים ? פידרים בכנרת לקרפיונים. בים אני לא הולך להשקיע בפידור אבל יש מי שכן...
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה גיא על התיקון. כמו שאמרתי אני לא מכיר חכות קרפיונים. עכשיו אני מסוקרן, כי עניין חכת קרפיונים לחוף עלתה בשיחה עם חבר לפני שבוע. לפי מה שכתבת, אם 3.5 זה כוח הכיפוף של החכה אז איך באמת יודעים מה משקלי הזריקה? בשיטת הניסוי וטעייה? או שממילא מכניסים את הפתיון עם סירה?
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
תודה גיא על התיקון. כמו שאמרתי אני לא מכיר חכות קרפיונים. עכשיו אני מסוקרן, כי עניין חכת קרפיונים לחוף עלתה בשיחה עם חבר לפני שבוע. לפי מה שכתבת, אם 3.5 זה כוח הכיפוף של החכה אז איך באמת יודעים מה משקלי הזריקה? בשיטת הניסוי וטעייה? או שממילא מכניסים את הפתיון עם סירה?
למעשה, לא יודעים. דרגות המשקל מכוונות בגדול לתחומי משקלי הטלה והניסיון שלך עם חכות כאלו הוא שיאפשר לך להעריך אם הן מתאימות למה שאתה מתכנן להן או לא. כמו שעם הזמן צברת ניסיון עם חכות ז'ירז'ור והיום אתה יכול להסתכל בחנות על מקל לאולטרה (1-7 לצורך הדוגמה) ולהעריך לפי האקשן שלו (הכתוב) והקשיחות שלו (בעין/יד) איך הוא יתמודד עם דמוי של 4 גרם לעומת מקל עם טסט זהה אבל עם אקשן אחר וקשיחות נראית ברמה שונה, כך גם עם מקלות קרפיונים. עד לא מזמן עבדתי עם חכת קרפיונים של אי-פוינט קארפ 3.60 מ' בטסט של 2.75 ליברות ומשקלי ההטלה המקסימליים היו עד 80-85 גרם עם אקשן מהיר שאפשר הצלפות ולכן היא גם התאימה לז'ירז'ור כבד וג'יג מהחוף. לצערי אחרי 10 שנים היא נפחה את נשמתה והוחלפה בחכה של אוקומה 3.90 מ' עם טסט גבוה יותר אבל עם אקשן נמוך יותר. אם היה לה את האקשן של האי-פוינט קארפ, היא היתה מטיסה משקלים של 130-140 גרם למרחקים חריגים אבל האקשן הנמוך מוריד מעט ממשקלי ההטלה ולא מאפשר עבודה קשיחה והצלפות אלא הטלות קשתיות שנבנות כמעט מהחלק התחתון מהשלושה. מצד שני, הפייט נגד הדג מקבל גוון נוסף שלא מוכר בחכות קשיחות 
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה גיא על ההסבר, אני חושב שעלית בדיוק על הנקודה. כמי שדג בעיקר בזרזור לייט-מדיום, שם 5 גרם זה הבדל משמעותי, היה לי מוזר לשמוע בסרט הראשון שהוא אומר משפט כגון "משקל זריקה מקסימלי של שלוש או ארבע אוז..." זה נראה לי הבדל היסטרי. אז למדתי משהו חדש, היה שווה להתפרץ לדיון  אם כבר התפרצתי, אז אשמח לשמוע תובנות לגבי מה העדיפות של חכת קרפיונים על חכת חוף (נניח שבאותם משקלי זריקה בערך). לגבי מה שכתבת בשורה האחרונה, על ציר הזמן והניסיון גם אני מעדיף חכות יותר "רכות" מאלו שאהבתי בתחילת הדרך (גם בזירזור וגם בגיג לייט). גיל
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
אני לא בטוח שיש יתרון לדיג חופי עם מקלות קרפיונים אבל בהחלט יכול להיות יותר כיף ... חכות קרפיונים בדר"כ אלו חכות דקות, קלות, עם גמישות גבוהה שמאפשר להן לרכך את הנגיחות מהצד השני ולפצות על החוזק של חוטים דקים יחסית שאיתם דגים את הקרפיונים. ישנן חכות קרפיונים של 4LBS שהן לא כול כך רכות וגם לא כול כך קלות אבל עם יכולת שיגור של משקלים של 150 למרחקים תלת ספרתיים בקלות  לחכות רבות מתחום הקרפיונים יש היום טבעות ראשונות גדולות מאד (40 ממ ואפילו 50 ממ!) שבשילוב עם רולרים גדולים (גודל 8000-14000 למשל) את המקבל סט עם יכולת שחרור חוט מדהימה! מבחינת הפייט, הן פחות אגרסיביות ודורשות משחק עדין יותר ומתון יותר מול דגים גדולים או דגים עצבניים במיוחד מה שעשוי להגביר את החוויה ולמצות אותה עד הסוף  כמו שנכתב קודם, הציוד הזה מיועד למים מתוקים ולכן חשוב לשמור עליו כמו שצריך, לנגב עם סמרטוט רטוב במים מתוקים ולייבש בסוף כול יציאה על מנת שלא תתפתח קורוזיה בתושבות ובזרועות ואפילו בטבעות המחזיקות של הטבעות הקרמיות. אני לא הייתי הולך לקנות חכות קרפיונים במיוחד בשביל דיג חופי בים אבל אם כבר יש לך חכות כאלו, בהחלט הייתי מציע לך לנסות בשביל החוויה 
|
|
|
|
YINON110
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום גיא,  ישנן חכות קרפיונים של 4LBS שהן לא כול כך רכות וגם לא כול כך קלות אבל עם יכולת שיגור של משקלים של 150 למרחקים תלת ספרתיים בקלות. מבחינת הפייט, הן פחות אגרסיביות ודורשות משחק עדין יותר ומתון יותר מול דגים גדולים או דגים עצבניים במיוחד מה שעשוי להגביר את החוויה ולמצות אותה עד הסוף האם חכת קרפיונים כמו זו שציינת שמטיסה משקלים כאלו אכן חלשה יותר בפייט עם דג? תקן אותי אם אני טועה אולם נראה כי חכה המיועדת למשקלים של 150 גר' יודעת להתגמש במשקלים האלו בצורה אופטימלית בזמן ההטלה על מנת להטיס את המשקולת - האם זה לא אומר באופן ודאי שהיא תדע להתגמש באותו עוצמה גם בפייט עם דג קשוח? אני חושב שהעומס על המקל הוא זהה בשני המקרים. אשמח לשמוע את חוות דעתך
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 20, 2015, 13:25:15 PM על ידי YINON110
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
שלום גיא,  ישנן חכות קרפיונים של 4LBS שהן לא כול כך רכות וגם לא כול כך קלות אבל עם יכולת שיגור של משקלים של 150 למרחקים תלת ספרתיים בקלות. מבחינת הפייט, הן פחות אגרסיביות ודורשות משחק עדין יותר ומתון יותר מול דגים גדולים או דגים עצבניים במיוחד מה שעשוי להגביר את החוויה ולמצות אותה עד הסוף האם חכת קרפיונים כמו זו שציינת שמטיסה משקלים כאלו אכן חלשה יותר בפייט עם דג? תקן אותי אם אני טועה אולם נראה כי חכה המיועדת למשקלים של 150 גר' יודעת להתגמש במשקלים האלו בצורה אופטימלית בזמן ההטלה על מנת להטיס את המשקולת - האם זה לא אומר באופן ודאי שהיא תדע להתגמש באותו עוצמה גם בפייט עם דג קשוח? אני חושב שהעומס על המקל הוא זהה בשני המקרים. אשמח לשמוע את חוות דעתך חד משמעית, לא!!נכון שיש קונספט שככול שהחכה עם משקלי הטלה יותר גבוהים, ככה היא יותר חזקה אבל קשר ישיר בין משקלי הטלה לחוזק זה דבר אחר והוא אינו קיים. חכת אולטרה של 1-7 גרם, תישבר בהטלה של 30 ג' לדוגמה אבל תוכל להתמודד במלחמה עם דג של כמה קילו בעבודה נכונה. חכת פידור של קרפיונים תעמוד באינספור הטלות של משקלים גדולים 200-300 גרם אפילו אבל לא הייתי מנסה אותה במלחמה מול אינטיאס...
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תודה גיא על ההסברים,
השאלה עלתה בעקבות שיחה עם חבר שדג פתיונות עם חכת זירזור מדיום+, כשהרעיון הוא בעיקר להנות מהפייט ומחכה קלה. הבעיה העיקרית היא שחכות זירזור בדר"כ עוצרות ב-3 מטר. לכן עלה הרעיון של חכות קרפ כפתרון שיכול להיות גם קל, וגם רגיש, כאשר אין כוונה להטיל יותר מ-100 גרם. החכמתי.... בפעם הבאה שאעבור בחנות אבדוק את האופציות.
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
תודה גיא על ההסברים,
השאלה עלתה בעקבות שיחה עם חבר שדג פתיונות עם חכת זירזור מדיום+, כשהרעיון הוא בעיקר להנות מהפייט ומחכה קלה. הבעיה העיקרית היא שחכות זירזור בדר"כ עוצרות ב-3 מטר. לכן עלה הרעיון של חכות קרפ כפתרון שיכול להיות גם קל, וגם רגיש, כאשר אין כוונה להטיל יותר מ-100 גרם. החכמתי.... בפעם הבאה שאעבור בחנות אבדוק את האופציות.
חכת ז'ירז'ור לפיתיונות זו אחת ההנאות הגדולות  יש לי חכה של אוקומה אליביו 3.30 מ' 10-30 גרם משקלי הטלה. לא פעם עבדתי איתה עם רולר קטן וחוט 0.25 בדיג קל עם הבן ולא פעם גם עם רולר 400 וחוט 20 ליברות בדיג קרפיונים . מטיסה למרחק, קלה ונוחה, כול דג הכי קטן מורגש ומעצים את החוויה  מומלצת ביותר 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2]
|
|