| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 4/10/2015 | כללי: ים התיכון | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג מקיאק בים - טרולינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 06:00 | דמוי דג בינוני - | פלמידה | 0.9 | |
הדו"ח:
מקוצר: פלמידה של כמעט קילו, נתפסה בשש בבוקר בטרולינג מקיאק, בובה של יוזורי לבן גב צהוב.
רציתי להעלות את הדו"ח הזה לא בגלל הפלמידה - אפילו לא קילו.. אלא בגלל הרולר
מאז שאני זוכר את עצמי, נחשפתי לעולם הדייג של סבא שלי. בעיקר מסיפורים ותמונות מלפני 35-50 שנה של אינטיאסים ומוסרים בגדלים מפלצתיים שנתפסו מהחוף של תל אביב.
בכלי הדייג שלו היו תמיד רולרים ישנים, ולאחרונה הסתכלתי שוב בארגז וראיתי רולר ישן - PEN 209, מלא אבק.
החלטתי להשמיש אותו, ולהפתעתי לא היה צורך ביותר מדי תחזוקה. הרולר ממש נוסטלגי.. מצופה ניקל קצת אכול בכמה מקומות, אבל עובד נהדר.
התחלתי להשתמש בו לטרולינג מהקיאק, ויצאו עליו כמה אבונפחות, לא משהו מעניין, עד אתמול.. יוצאים בקיאקים עם אור ראשון, מסדרים ציוד, דמויים למיים ומתחילים לגרור. 15 דקות אחר כך, שומע את הקליקר של הרולר משתולל (היה פתוח, אני אוהב את המוזיקה הזו) מושיט יד ולוקח את החכה. נגיחות וריצה ארוכההה
עוד אבונפחה אני אומר, ומגלגל באדישות. ואז עוד פתיחה וריצה נוספת, מקרב את הדג ורואה סנפיר ושוב צלילה. אז סיבובים סביב הקיאק, סיבוך בחוט של החכה השניה ואני רואה אותה מקרוב פלמידה!
טוב עכשיו לא לפספס.. היא נעולה חזק על שני הקרסים מעלה אותה לקיאק כולי מבסוט על הרולר והסיטואציה, רולר בן יותר מ-80 שנה חי ועובד!
הפלמידה על הקיאק, קצת מטושטש אבל רואים את החוט מסביבה:

בבית, ליד הרולר: