פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   שוק לידר לז'רז'ור כבד |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: שוק לידר לז'רז'ור כבד (נקרא 5308 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אם זה לכבד לא הייתי עושה ניסויים והולך על משהו טוב כמו הלידר פלורו של סיגור
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
שאלה שאני חייב לשאול. מה ההכרח לשוק לידר מפלואורו קרבון כשעובדים בז'ירז'ור כבד? לא יהיה עדיף מונו רגיל בטסט גבוה? יותר גמיש, יותר אלסטי והרבה יותר זמין וזול... 
|
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
|
שאלה שאני חייב לשאול. מה ההכרח לשוק לידר מפלואורו קרבון כשעובדים בז'ירז'ור כבד? לא יהיה עדיף מונו רגיל בטסט גבוה? יותר גמיש, יותר אלסטי והרבה יותר זמין וזול...  אין הכרח ואני לא מקובע על פלורו בלבד. השתמשתי בעבר גם עם ניילון רגיל ועדיין היו תפיסות. אני פשוט חושב שאם כבר משקיעים במשהו אז בשביל הבדל של כמה שקלים בודדים למה לא לקחת כבר פלורו? אני לא רואה בעיה של זמינות או מחיר אם זו הבעיה. בכל אופן תודה על ההתייחסות  מחכה לשמוע דעות נוספות 
|
|
|
|
|
|
מייקל
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
37
דייג בוס
|
|
לא צריך שוק לידר ולא צריך כלום תחסוך זמן כאב ראש וכסף  זו העצה הכי טובה שאתה יכול לקבל  בהצלחה 
|
|
|
|
|
|
SHAYU**
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מודה, אף פעם לא עבדתי עם פלורו. אבל לפי מיטב הבנתי הפלורו שקוף אך ללא גמישות, כשאתה מחפש שוק לידר שיספוג את המכה של הגיג או של הדג לא עדיף באמת ללכת על מונו איכותי -יש כאלה שמצופים פלורו- אך עדיין גמיש? שי
|
|
|
|
|
|
|
לא צריך שוק לידר ולא צריך כלום תחסוך זמן כאב ראש וכסף  זו העצה הכי טובה שאתה יכול לקבל  בהצלחה  אהלן מייקל אולי לא הבנתי אותך נכון, אתה מתכוון לעבוד עם חוט בד נקי וזהו? לא יודע על סמך מה אתה אומר שלא צריך שוק לידר אבל אשמח לדעת, כי בשום מקום בעולם זה לא מקובל. כשמדובר בדגים של קרוב ל-10 ק"ג וצפונה בעבודה מהחוף, מריפים או ממזחים - כדאי מאוד לעבוד עם לידר. בכל אופן, כאב ראש בטוח שלא אקבל מקניית שוק לידר, מה גם שעשיר לא אהיה מלחסוך 65 שקל... תודה
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 26, 2015, 17:55:24 PM על ידי Asulin
|
|
|
|
|
|
|
מודה, אף פעם לא עבדתי עם פלורו. אבל לפי מיטב הבנתי הפלורו שקוף אך ללא גמישות, כשאתה מחפש שוק לידר שיספוג את המכה של הגיג או של הדג לא עדיף באמת ללכת על מונו איכותי -יש כאלה שמצופים פלורו- אך עדיין גמיש? שי
אני עובד כבר תקופה עם פלורו של YGK בז'רז'ור קל-בינוני וזה אחלה. הגמישות שלו מצוינת וסופגת מצוין בין אם זה זריקות חזקות של ג'יגים, נגיחות של דגים או שיפשופים מסלעים. תודה
|
|
|
|
|
|
מייקל
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
37
דייג בוס
|
|
לא צריך שוק לידר ולא צריך כלום תחסוך זמן כאב ראש וכסף  זו העצה הכי טובה שאתה יכול לקבל  בהצלחה  אהלן מייקל אולי לא הבנתי אותך נכון, אתה מתכוון לעבוד עם חוט בד נקי וזהו? לא יודע על סמך מה אתה אומר שלא צריך שוק לידר אבל אשמח לדעת, כי בשום מקום בעולם זה לא מקובל. כשמדובר בדגים של קרוב ל-10 ק"ג וצפונה בעבודה מהחוף, מריפים או ממזחים - כדאי מאוד לעבוד עם לידר. בכל אופן, כאב ראש בטוח שלא אקבל מקניית שוק לידר, מה גם שעשיר לא אהיה מלחסוך 65 שקל... תודה אני מדבר על לא לעבוד עם שוק בכלל אני לא יודיע לגבי כל העולם מה הם חושבים זה עוד מוצר שמשווקים אותו כדי שיהיה להם מה למכור, חוט בד 60LB ועבודה נכונה מוציאה דג מהריפים ומהסלעים .. אני מדבר מנסיון לא הוצאתי דגים של 10ק"ג הוצאתי דגים יותר כבדים מזה מריפים ומהחוף. ובקשר ל65 שקל שלך לא נסיתי לחסוך לך אותם מתוקי 
|
|
|
|
|
|
AviramLevi
|
צוות המורים! חבר פורום
מנותקגיל:
37
צוות המורים
|
|
לא צריך שוק לידר ולא צריך כלום תחסוך זמן כאב ראש וכסף  זו העצה הכי טובה שאתה יכול לקבל  בהצלחה  אהלן מייקל אולי לא הבנתי אותך נכון, אתה מתכוון לעבוד עם חוט בד נקי וזהו? לא יודע על סמך מה אתה אומר שלא צריך שוק לידר אבל אשמח לדעת, כי בשום מקום בעולם זה לא מקובל. כשמדובר בדגים של קרוב ל-10 ק"ג וצפונה בעבודה מהחוף, מריפים או ממזחים - כדאי מאוד לעבוד עם לידר. בכל אופן, כאב ראש בטוח שלא אקבל מקניית שוק לידר, מה גם שעשיר לא אהיה מלחסוך 65 שקל... תודה אני מדבר על לא לעבוד עם שוק בכלל אני לא יודיע לגבי כל העולם מה הם חושבים זה עוד מוצר שמשווקים אותו כדי שיהיה להם מה למכור, חוט בד 60LB ועבודה נכונה מוציאה דג מהריפים ומהסלעים .. אני מדבר מנסיון לא הוצאתי דגים של 10ק"ג הוצאתי דגים יותר כבדים מזה מריפים ומהחוף. ובקשר ל65 שקל שלך לא נסיתי לחסוך לך אותם מתוקי  חוט בד, איכותי ככל שיהיה, שפשוף קטן בסלע והוא נקרע אם אתה אומר שהוצאת דגים כבדים יותר מעשר קילו באיזורים מסולעים מבטיח לך שהיה פה המון המון מזל
|
צוות המורים!  צוות המורים!
|
|
|
|
|
 |
|
|
לא צריך שוק לידר ולא צריך כלום תחסוך זמן כאב ראש וכסף  זו העצה הכי טובה שאתה יכול לקבל  בהצלחה  אהלן מייקל אולי לא הבנתי אותך נכון, אתה מתכוון לעבוד עם חוט בד נקי וזהו? לא יודע על סמך מה אתה אומר שלא צריך שוק לידר אבל אשמח לדעת, כי בשום מקום בעולם זה לא מקובל. כשמדובר בדגים של קרוב ל-10 ק"ג וצפונה בעבודה מהחוף, מריפים או ממזחים - כדאי מאוד לעבוד עם לידר. בכל אופן, כאב ראש בטוח שלא אקבל מקניית שוק לידר, מה גם שעשיר לא אהיה מלחסוך 65 שקל... תודה אני מדבר על לא לעבוד עם שוק בכלל אני לא יודיע לגבי כל העולם מה הם חושבים זה עוד מוצר שמשווקים אותו כדי שיהיה להם מה למכור, חוט בד 60LB ועבודה נכונה מוציאה דג מהריפים ומהסלעים .. אני מדבר מנסיון לא הוצאתי דגים של 10ק"ג הוצאתי דגים יותר כבדים מזה מריפים ומהחוף. ובקשר ל65 שקל שלך לא נסיתי לחסוך לך אותם מתוקי  חוט בד, איכותי ככל שיהיה, שפשוף קטן בסלע והוא נקרע אם אתה אומר שהוצאת דגים כבדים יותר מעשר קילו באיזורים מסולעים מבטיח לך שהיה פה המון המון מזל מסכים  במיוחד כשמדובר בדגים גדולים שמושכים חזק למטה ולרוב נמצאים באיזורים מסולעים. לא מסכים איתך ששוק לידר הוא מוצר שמשווק כדי שיהיה מה למכור, זה דווקא משהו שאפשר להגיד על דברים אחרים בדיג, זה לא רלוונטי לכאן ולא ניכנס לזה. לא יודע מאיפה הוצאת את מה שהוצאת מייקל ואיזה דגים אלו היו, אני בכל אופן לא לוקח את הסיכון. ואני בטוח שיסכימו איתי פה הרוב אם לא כולם. בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה  אשמח לשמוע עוד ביקורות/המלצות/דעות 
|
|
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אני הכי אוהב שאנחנו הישראלים חושבים ובטוחים שאנחנו מבינים טוב יותר מכל העולם, מה הכי נכון לעומת דייגים מנוסים וטובים מהם. לא יודע איזה דגים הוצאת מייקל יותר מ 10 ק"ג בין סלעים וריפים אבל כמו שכתבו כנראה את איש בר מזל גדול. לוקוסים ואינטיאסים ישר רצים לסלע/תקלה וחוט בד גם 200 ליברות לא מחזיק הרבה זמן בסלע. חוץ מזה השוק לידר בדייג כבד לא נועד רק לסלע ,הוא גם נותן לך לרדת בעובי חוט הבד ולהטיל למרחקים גדולים. ומי אמר שפלורו קרבון לא גמיש ? הוא אומנם פחות גמיש ממונו אבל עדיין מספיק גמיש ומשמש בולם זעזועים. ויש חוט פלורו, ויש שוק לידר פלורו זה דומה אבל לא זהה ויש הבדל . בכלל לדייג כבד מהסוג שבארץ אין לנו, כמו לGT ,וכחולות, ולצהובות, ולשיני כלב,ולוקוסים גדולים עובדים עם שוק לידר כפול,שנקרא טוויסטיד לידר שיש אותו מ 40 ליברות ועד 160 או 200.
חוץ מזה שזה לא מזיק זה בטוח ועוד דבר קשירה של לידר /שוק לידר יותר חזקה מאשר חוט בד ישירות לדמוי /סביבל/טבעת קפיצית/סיכה. ולרוב בכבד קושרים את הלידר לסביבל איכותי שאליו מחוברת טבעת קפיצית איכותית והדמוי מתחבר לטבעת קפיצית. והסיבה לפלורו קרבון כי עובדים גם עם ג'יגים ודמויים שוקעים ככה שרצוי שלא יראו את החוט. ויש אפילו פופרים שוקעים שעבדים איתם ממה שאני יודע בעיקר בדייג של סטרייפטד באס בארה"ב.
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 27, 2015, 06:51:30 AM על ידי dovdov
|
|
|
|
|
|
מייקל
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
37
דייג בוס
|
|
 |
|
|
אני הכי אוהב שאנחנו הישראלים חושבים ובטוחים שאנחנו מבינים טוב יותר מכל העולם, מה הכי נכון לעומת דייגים מנוסים וטובים מהם. לא יודע איזה דגים הוצאת מייקל יותר מ 10 ק"ג בין סלעים וריפים אבל כמו שכתבו כנראה את איש בר מזל גדול. לוקוסים ואינטיאסים ישר רצים לסלע/תקלה וחוט בד גם 200 ליברות לא מחזיק הרבה זמן בסלע. חוץ מזה השוק לידר בדייג כבד לא נועד רק לסלע ,הוא גם נותן לך לרדת בעובי חוט הבד ולהטיל למרחקים גדולים. ומי אמר שפלורו קרבון לא גמיש ? הוא אומנם פחות גמיש ממונו אבל עדיין מספיק גמיש ומשמש בולם זעזועים. ויש חוט פלורו, ויש שוק לידר פלורו זה דומה אבל לא זהה ויש הבדל . בכלל לדייג כבד מהסוג שבארץ אין לנו, כמו לGT ,וכחולות, ולצהובות, ולשיני כלב,ולוקוסים גדולים עובדים עם שוק לידר כפול,שנקרא טוויסטיד לידר שיש אותו מ 40 ליברות ועד 160 או 200.
חוץ מזה שזה לא מזיק זה בטוח ועוד דבר קשירה של לידר /שוק לידר יותר חזקה מאשר חוט בד ישירות לדמוי /סביבל/טבעת קפיצית/סיכה. ולרוב בכבד קושרים את הלידר לסביבל איכותי שאליו מחוברת טבעת קפיצית איכותית והדמוי מתחבר לטבעת קפיצית. והסיבה לפלורו קרבון כי עובדים גם עם ג'יגים ודמויים שוקעים ככה שרצוי שלא יראו את החוט.
אז אני אגיד לך שאנחנו העם הישראלי זה עם פלצן ושכל הזמן מסתכל על העולם כשקרן לא נולדו צדיקים רק פה אצלנו יש  כשאתה דג בחיפה אז רוב המקומות זה סלעים וריפים זאת אומרת כשינעל עליך דג של 100גרם ומעלה אז תצטרך להוציא אותו דרך הריפים והסלעים אז זה לא רק אני זה הרבה אנשים כמוני ובקשר לשוק לידר זה סתם עוד איזה משהוא שדוחפים לדייגים יום טוב ושבוע טוב
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
53
|
|
א ז אני אגיד לך שאנחנו העם הישראלי זה עם פלצן ושכל הזמן מסתכל על העולם כשקרן לא נולדו צדיקים רק פה אצלנו יש זקן כשאתה דג בחיפה אז רוב המקומות זה סלעים וריפים זאת אומרת כשינעל עליך דג של 100גרם ומעלה אז תצטרך להוציא אותו דרך הריפים והסלעים אז זה לא רק אני זה הרבה אנשים כמוני ובקשר לשוק לידר זה סתם עוד איזה משהוא שדוחפים לדייגים יום טוב ושבוע טוב מייקל שוק לידר זה דבר שהוא מאוד חשוב , בדייג חופי זה חשוב מאוד , בזרזור כבד בטוח שיש צורך , זרוק משקולת של 120 גר על חוט 0.16 ניילון ללא שוק לידר ,תחשוב מה יהיה ? כן יש הבדלים בשוקי לידר מאשר חוט רגיל החומר שהוא עשוי הוא שונה מחוט רגיל , פחות מסתלסל , יש פה גם עניין של פחות חיתוך חוט בד במקרה והוא משתפשף בסלעים אז אתה יכול לחתוך מהשוק לידר במקום חוט בד , כך גם אתה שומר על חוט הבד שלך לאורך זמן , לפסול שוק לידר זה ממש לא נכון . 
|
|
|
|
|
|
מייקל
|
חבר פורום    
מנותקגיל:
37
דייג בוס
|
|
א ז אני אגיד לך שאנחנו העם הישראלי זה עם פלצן ושכל הזמן מסתכל על העולם כשקרן לא נולדו צדיקים רק פה אצלנו יש זקן כשאתה דג בחיפה אז רוב המקומות זה סלעים וריפים זאת אומרת כשינעל עליך דג של 100גרם ומעלה אז תצטרך להוציא אותו דרך הריפים והסלעים אז זה לא רק אני זה הרבה אנשים כמוני ובקשר לשוק לידר זה סתם עוד איזה משהוא שדוחפים לדייגים יום טוב ושבוע טוב מייקל שוק לידר זה דבר שהוא מאוד חשוב , בדייג חופי זה חשוב מאוד , בזרזור כבד בטוח שיש צורך , זרוק משקולת של 120 גר על חוט 0.16 ניילון ללא שוק לידר ,תחשוב מה יהיה ? כן יש הבדלים בשוקי לידר מאשר חוט רגיל החומר שהוא עשוי הוא שונה מחוט רגיל , פחות מסתלסל , יש פה גם עניין של פחות חיתוך חוט בד במקרה והוא משתפשף בסלעים אז אתה יכול לחתוך מהשוק לידר במקום חוט בד , כך גם אתה שומר על חוט הבד שלך לאורך זמן , לפסול שוק לידר זה ממש לא נכון .  מוטי אתה דייג מנוסה ועם הרבה ניסיון אני אישית מכבד אותך אני רואה כמה אתה עושה וכמה שאתה משקיע, כמה זמן יש את השוק לידר בעולם הדייג?! זה רק עוד מוצר! ולפי דעתי חוט ניילון איכותי עושה את העבודה יותר טוב מבד במשקלים האלה
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|