פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   דו"ח דייג + שאלה |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: דו"ח דייג + שאלה (נקרא 3862 פעמים) |
הדפסה |
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
הסרטן תמיד מרגיש כאילו תפסת דג גדול נותן כיפוף כזה לחכה בגלל הצורה שלו, מבאס כל פעם מחדש  אגב במקרה שנתקלתי בסרטנים ללכת 40 מטר הצידה ישנה משהו ? להגיד לך את האמת ניסיתי את העניין לזוז למקום אחר אבל זה לא עבד , מה שכן היה יותר מוצלח זה להציף את הפיתיון , או להשתמש במצוף זריקה ,יש לי אחד של 100 גר ועוד אחד של 80 גר גם עובד טוב .  נ.ב בקשר לסרטנים זה באמת נותן הרגשה של דג גדול אבל ....... 
|
-------------------------------
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
תודה, בדייג האחרון אחד מהם היה נראה לי כמו פרידה משום מה, אולי בגלל האדום בבטן אבל הבנתי שזה טוב בשביל להיות נכון (שובר גלים מרינה אשקלון ממש בהתחלה 
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
raz_p
|
דייג זרזור בעיקר חבר פורום    
מנותקגיל:
25
דג באשדוד
|
|
 |
|
|
הסרטן תמיד מרגיש כאילו תפסת דג גדול נותן כיפוף כזה לחכה בגלל הצורה שלו, מבאס כל פעם מחדש  אגב במקרה שנתקלתי בסרטנים ללכת 40 מטר הצידה ישנה משהו ? להגיד לך את האמת ניסיתי את העניין לזוז למקום אחר אבל זה לא עבד , מה שכן היה יותר מוצלח זה להציף את הפיתיון , או להשתמש במצוף זריקה ,יש לי אחד של 100 גר ועוד אחד של 80 גר גם עובד טוב .  נ.ב בקשר לסרטנים זה באמת נותן הרגשה של דג גדול אבל .......  איך אפשר לדוג עם מצוף ככה? לאחרונה חשבתי על זה אבל רק אם בא לך דג גדול ניתן לראות בברור שיש משהו לו? פעם סתם זרקתי מצוף כזה של 100-150 גרם בערך, היה לו במקרה מחובר קרס קטנה אם תולעת די טרייה, הוצאתי 2 אוט אוטים קטנים מאוד. נראה לי גם אם זה היה ברצינות רק דג של חצי קילו+ היה נותן משיכה טוב ואז אפשר לתת נעילה אשמח אם תפרט לי קצת על השיטה, גם כמה חוט את נותן מהמצוף לקרס (למרות שבעיקרון זה קשור לעומר המקום), וגם שמים משקולת על החוט בין המצוף לקרס? מתעניין בזה בגלל שלאחרונה הלכתי לאזור שלא הייתי בו חצי שנה ויותר בערך ונתקע שמה מלא בסלעים בקרקעית כי הכל ריפים שמה אז חשבתי על מצוף זריקה וככה הקרס תהיה למעלה ולא יתקע תודה
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
אני שם או 70 או מטר וחצי חוט, אם אני יראה שיש פעילות של דגים ממש על פני המים אז 70 ואם לא אז מטר וחצי אך אני משתמש בזה רק בעונת השפיצים בעיקר 
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
הסרטן תמיד מרגיש כאילו תפסת דג גדול נותן כיפוף כזה לחכה בגלל הצורה שלו, מבאס כל פעם מחדש  אגב במקרה שנתקלתי בסרטנים ללכת 40 מטר הצידה ישנה משהו ? להגיד לך את האמת ניסיתי את העניין לזוז למקום אחר אבל זה לא עבד , מה שכן היה יותר מוצלח זה להציף את הפיתיון , או להשתמש במצוף זריקה ,יש לי אחד של 100 גר ועוד אחד של 80 גר גם עובד טוב .  נ.ב בקשר לסרטנים זה באמת נותן הרגשה של דג גדול אבל .......  איך אפשר לדוג עם מצוף ככה? לאחרונה חשבתי על זה אבל רק אם בא לך דג גדול ניתן לראות בברור שיש משהו לו? פעם סתם זרקתי מצוף כזה של 100-150 גרם בערך, היה לו במקרה מחובר קרס קטנה אם תולעת די טרייה, הוצאתי 2 אוט אוטים קטנים מאוד. נראה לי גם אם זה היה ברצינות רק דג של חצי קילו+ היה נותן משיכה טוב ואז אפשר לתת נעילה אשמח אם תפרט לי קצת על השיטה, גם כמה חוט את נותן מהמצוף לקרס (למרות שבעיקרון זה קשור לעומר המקום), וגם שמים משקולת על החוט בין המצוף לקרס? מתעניין בזה בגלל שלאחרונה הלכתי לאזור שלא הייתי בו חצי שנה ויותר בערך ונתקע שמה מלא בסלעים בקרקעית כי הכל ריפים שמה אז חשבתי על מצוף זריקה וככה הקרס תהיה למעלה ולא יתקע תודה לא מדובר על דיג עם מצוף אלא על הצפת הפיתיון מהקרקעית כשעדיין יש משקולת כבדה בקרקע.
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 לא מדובר על דיג עם מצוף אלא על הצפת הפיתיון מהקרקעית כשעדיין יש משקולת כבדה בקרקע. כמובן שזה אחד מהדרכים לדוג בהצפת פיתיון ,אבל גם ניתן לדוג על מצוף זריקה , זה שיטה שהרבה דגים כך ,לקחת דג חי כמו טלוויזיה או סרגוס ולתת לו להסתובב סביב המצוף או גם דג מת יכול לעבוד מעולה אורך החוט כמובן שהוא לפי עומק אבל לרוב אני משתמש באורך של 1.5 מטר שתי קרסים לתפירה אחד צף ואחד קשירה רגילה על החוט , המטרה בסופו של דבר זה לתפוס דגים גדולים לכן במידה ויהיה דג גדול אתה תרגיש את המשיכה על החכה כמו גדול , מה שכן מידי פעם צריך לאסוף את החוט בגלל בטן שנוצר ,אבל זה לא נורא בכלל ,גם חשוב מצב הים במידה והוא פלטה אז יותר נוח לעבוד , אבל במצב שים עובד או רוחות זה כמו שאמרתי קודם לאסוף חוט לאט לאט . 
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
על דג מת עוד לא ניסיתי אבל כשאני ינסה אז במקום למשוך לאט לחכות שתהיה "בטן" קצת גדולה ואז כשאני מושך לתת מכות שיעשו שפריצים במים וימשכו תשומת לב
|
|
|
|
raz_p
|
מנותקגיל:
25
דג באשדוד
|
|
 לא מדובר על דיג עם מצוף אלא על הצפת הפיתיון מהקרקעית כשעדיין יש משקולת כבדה בקרקע. כמובן שזה אחד מהדרכים לדוג בהצפת פיתיון ,אבל גם ניתן לדוג על מצוף זריקה , זה שיטה שהרבה דגים כך ,לקחת דג חי כמו טלוויזיה או סרגוס ולתת לו להסתובב סביב המצוף או גם דג מת יכול לעבוד מעולה אורך החוט כמובן שהוא לפי עומק אבל לרוב אני משתמש באורך של 1.5 מטר שתי קרסים לתפירה אחד צף ואחד קשירה רגילה על החוט , המטרה בסופו של דבר זה לתפוס דגים גדולים לכן במידה ויהיה דג גדול אתה תרגיש את המשיכה על החכה כמו גדול , מה שכן מידי פעם צריך לאסוף את החוט בגלל בטן שנוצר ,אבל זה לא נורא בכלל ,גם חשוב מצב הים במידה והוא פלטה אז יותר נוח לעבוד , אבל במצב שים עובד או רוחות זה כמו שאמרתי קודם לאסוף חוט לאט לאט .  אני די לא מבין שעניין וחדש לי כל העניין של דייג על חיי אתה יכול להסביר לי קצת על התפירה? אגב אם זה דג חי ועוד שמים מצוף של 100 גרם, בנחיתה הוא לא מת? אשמח להסברים בעניין
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
המצוף שאני מדבר אליו זה כך : 
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 לא מדובר על דיג עם מצוף אלא על הצפת הפיתיון מהקרקעית כשעדיין יש משקולת כבדה בקרקע. כמובן שזה אחד מהדרכים לדוג בהצפת פיתיון ,אבל גם ניתן לדוג על מצוף זריקה , זה שיטה שהרבה דגים כך ,לקחת דג חי כמו טלוויזיה או סרגוס ולתת לו להסתובב סביב המצוף או גם דג מת יכול לעבוד מעולה אורך החוט כמובן שהוא לפי עומק אבל לרוב אני משתמש באורך של 1.5 מטר שתי קרסים לתפירה אחד צף ואחד קשירה רגילה על החוט , המטרה בסופו של דבר זה לתפוס דגים גדולים לכן במידה ויהיה דג גדול אתה תרגיש את המשיכה על החכה כמו גדול , מה שכן מידי פעם צריך לאסוף את החוט בגלל בטן שנוצר ,אבל זה לא נורא בכלל ,גם חשוב מצב הים במידה והוא פלטה אז יותר נוח לעבוד , אבל במצב שים עובד או רוחות זה כמו שאמרתי קודם לאסוף חוט לאט לאט .  אני די לא מבין שעניין וחדש לי כל העניין של דייג על חיי אתה יכול להסביר לי קצת על התפירה? אגב אם זה דג חי ועוד שמים מצוף של 100 גרם, בנחיתה הוא לא מת? אשמח להסברים בעניין השיטה כדי שיהיה יותר מובן אני צריך לעלות אותה בתמונות או סרטון שיהיה יותר ברור כמובן שיש תוספת ,שהוא : bait clip לעשות חשבון שבמקום המשקולת יהיה מצוף זריקה . 
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 21, 2015, 16:32:20 PM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
raz_p
|
מנותקגיל:
25
דג באשדוד
|
|
 |
|
|
 לא מדובר על דיג עם מצוף אלא על הצפת הפיתיון מהקרקעית כשעדיין יש משקולת כבדה בקרקע. כמובן שזה אחד מהדרכים לדוג בהצפת פיתיון ,אבל גם ניתן לדוג על מצוף זריקה , זה שיטה שהרבה דגים כך ,לקחת דג חי כמו טלוויזיה או סרגוס ולתת לו להסתובב סביב המצוף או גם דג מת יכול לעבוד מעולה אורך החוט כמובן שהוא לפי עומק אבל לרוב אני משתמש באורך של 1.5 מטר שתי קרסים לתפירה אחד צף ואחד קשירה רגילה על החוט , המטרה בסופו של דבר זה לתפוס דגים גדולים לכן במידה ויהיה דג גדול אתה תרגיש את המשיכה על החכה כמו גדול , מה שכן מידי פעם צריך לאסוף את החוט בגלל בטן שנוצר ,אבל זה לא נורא בכלל ,גם חשוב מצב הים במידה והוא פלטה אז יותר נוח לעבוד , אבל במצב שים עובד או רוחות זה כמו שאמרתי קודם לאסוף חוט לאט לאט .  אני די לא מבין שעניין וחדש לי כל העניין של דייג על חיי אתה יכול להסביר לי קצת על התפירה? אגב אם זה דג חי ועוד שמים מצוף של 100 גרם, בנחיתה הוא לא מת? אשמח להסברים בעניין השיטה כדי שיהיה יותר מובן אני צריך לעלות אותה בתמונות או סרטון שיהיה יותר ברור כמובן שיש תוספת ,שהוא : bait clip לעשות חשבון שבמקום המשקולת יהיה מצוף זריקה .  אז במקום המשקולת יש את המצוף זריקה נכון? עכשיו עושים בדיוק כמו שבתמונה רק המקום המשקולת מצוף, אז איפה אתה שמם בדיוק עוד קרס? אם יש מצוף זה אומר שהמצוף יצוף, עם זה כמו בתמונה בדיוק רק מצוף אז כמה חוט בדיוק לעשות בין הקשר של הקרס בתמונה על החוט הראשי לקרס עצמה? מטר וחצי בדרך כלל (לפי העומק)? חייב את הקליפס הזה או שלא נורא? ולא הבנתי, אם זורקים את הדג חיי לא ענית לי איך הוא לא מת בנחיתה מהפגיעה במים, כי שמים מצוף זריקה של איזה 80 גרם שפשוט יעיף אותה ויאיץ אותו בנחיתה לא? כם מה נותן בתפס הזה אם אמור להיות מחובר עליו פתיון ובכלל לשמש לתפירה? (לא יודע עם הבנתי נכון אז אני שואל) תודה על התשובות 
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
|
|
 לא מדובר על דיג עם מצוף אלא על הצפת הפיתיון מהקרקעית כשעדיין יש משקולת כבדה בקרקע. כמובן שזה אחד מהדרכים לדוג בהצפת פיתיון ,אבל גם ניתן לדוג על מצוף זריקה , זה שיטה שהרבה דגים כך ,לקחת דג חי כמו טלוויזיה או סרגוס ולתת לו להסתובב סביב המצוף או גם דג מת יכול לעבוד מעולה אורך החוט כמובן שהוא לפי עומק אבל לרוב אני משתמש באורך של 1.5 מטר שתי קרסים לתפירה אחד צף ואחד קשירה רגילה על החוט , המטרה בסופו של דבר זה לתפוס דגים גדולים לכן במידה ויהיה דג גדול אתה תרגיש את המשיכה על החכה כמו גדול , מה שכן מידי פעם צריך לאסוף את החוט בגלל בטן שנוצר ,אבל זה לא נורא בכלל ,גם חשוב מצב הים במידה והוא פלטה אז יותר נוח לעבוד , אבל במצב שים עובד או רוחות זה כמו שאמרתי קודם לאסוף חוט לאט לאט .  אני די לא מבין שעניין וחדש לי כל העניין של דייג על חיי אתה יכול להסביר לי קצת על התפירה? אגב אם זה דג חי ועוד שמים מצוף של 100 גרם, בנחיתה הוא לא מת? אשמח להסברים בעניין השיטה כדי שיהיה יותר מובן אני צריך לעלות אותה בתמונות או סרטון שיהיה יותר ברור כמובן שיש תוספת ,שהוא : bait clip לעשות חשבון שבמקום המשקולת יהיה מצוף זריקה .  אז במקום המשקולת יש את המצוף זריקה נכון? עכשיו עושים בדיוק כמו שבתמונה רק המקום המשקולת מצוף, אז איפה אתה שמם בדיוק עוד קרס? אם יש מצוף זה אומר שהמצוף יצוף, עם זה כמו בתמונה בדיוק רק מצוף אז כמה חוט בדיוק לעשות בין הקשר של הקרס בתמונה על החוט הראשי לקרס עצמה? מטר וחצי בדרך כלל (לפי העומק)? חייב את הקליפס הזה או שלא נורא? ולא הבנתי, אם זורקים את הדג חיי לא ענית לי איך הוא לא מת בנחיתה מהפגיעה במים, כי שמים מצוף זריקה של איזה 80 גרם שפשוט יעיף אותה ויאיץ אותו בנחיתה לא? כם מה נותן בתפס הזה אם אמור להיות מחובר עליו פתיון ובכלל לשמש לתפירה? (לא יודע עם הבנתי נכון אז אני שואל) תודה על התשובות  אתה מוזמן להיכנס לשרשור הבא : http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=23380.msg275202;topicseen#new
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2]