| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 19/9/2015 | דרום - אשקלון | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| גיג קטן - מעידן הגבר | חניתן דק | 1 | ממממממממ לא יודע | |
| דמוי דג קטן - כמו שארז כהן ממליץ | טלויזיה (סילגו נודד) | 6 | אנה ערף | |
הדו"ח:
זהו סיפור שנמשך כבר כ 18 שנים
לפני 18 שנים גיא חבר קרוב הציע בא לך לצאת לדוג ואני שלא דגתי ברצינות לפני כן והג'וק של הדיג עדין לא נתן לי הוק סט רציני ככה בסקפטיות מסכים
וככה התחילה ההרפתקאה של הדיג בחיי יציאות לדיג בוס במרינה והנחלים בצפון מאד מאד נהנתי והבנתי שאני אוהב לדוג
גיא גם הכיר לי את אישתי המתוקה אומנם הכרנו בצבא אבל גיא שהכיר אותה לפני דרבן אותנו להיות זוג
ככה אחרי שהתחתנתי לא יצא לי לדוג והחיים סחפו אותי מהעניין
לפני שנה במסגרת העבודה הכרתי את דרור פיכמן שהציע לצאת לדוג וגם הכיר לי את הפורום המבורך שלנו ואחרי כמה יציאות וקריאה מרובה פה בפורום הג'וק נתן לי את ההוק סט הסופי ואני נתפסתי ונסחפתי לעולם הדיג
מפה לשם דיג חופי דיג בזרזור דיג מסירה ודיג מקיאק העלת דוחות כתיבת מאמרון ואני מכור אש
באחת מיציאות הזרזור תפסתי טרכונים והעלתי תמונה עם חיוך ודג לפייסבוק
שם גיא שהכיר לי את עולם הדיג ראה והציע יציאה לזכר ימים עברו
כמובן שהסכמתי והחלו יציאות לדיג חופי ביחד בזמן הזה גם קניתי קיאק וגיא חזר ללמודים אז לא יצא להפגש
אחרי כחודשיים גיא מטלפן ואומר שיש לו קצת זמן פנוי ושנצא לדוג
אני שקניתי קיאק לא מסוגל לחשוב על דיג חופי דוחה את ההצעה בטענה שאני יוצא לים עם הקיאק
אחרי עוד פעמיים שלא הסכמתי לצאת לדיג בחוף גיא נשבר וקנה קיאק

ומאז אנחנו יוצאים ביחד ומאד נהנים מהחוויה לומדים ומתקדמים ביחד
ועכשיו לדוח
השבת הים בתחזית לא היה ברור ונראה מאיים אז אני מציע לגיא לצאת ולזרזר דבר שהוא עוד לא עשה לפני כן
גיא הסופר זורם מגיע לחנות הקרובה לביתו ורוכש חכת שימנו ורולר שימנו לא זוכר את הדגם אבל הבחור השקיע 700 שח מבלי לדעת אם בכלל הוא אוהב את זה
טוב נפגשים בארבע בבוקר ונוסעים לחוף אני משדך לגיא קופסא עם דמויים בכל מני סגנונות ג'יגים מינו פופרים וסילקונים ככה מתנה להתחלת המחלה חשוכת המרפא שנקראת דיג בזרזור
אני עובד עם סילקון שנתן לי במתנה האיש הייקר שרון הלא הוא דוראדו על החוף שרון אחי חיבוק גדול
מחפש לברקים בשעת הדימדומים וגיא מפעיל בנתיים את הבאונדר פאפי לחיפוש גומברים הים היה פלאטה אז שיראה מה הוא עושה שיתאמן
אצלי יש כל מני נישנושים ומשיכות על הסיליקון ללא נעילה
האור עולה וגיא כבר הצליח להנעל על סלע אז קושר לו סיכה חדשה ושם לו איזה פנסיל שקוף ובנתיים אני שולף טלוויזיות
בעומק נכנסה להקת טרכונים וביצעה בליץ המוני על הביזרי וגרמה לנו לאבד פעימות לב אבל הם לא התקרבו למרחק זריקה
גיא כמובן נעל את הפנסיל בעוד סלע אז קושר לו סיכה ושם לו ציקדה של מגה בס ומקווה שהוא יתפוס איזה טלוויזה ככה לסיפתח
שוב נעול על סלע ושוב מחליף לו סיכה והפעם אני מחבר לו ג'יג ואומר לו שזה דמוי שנתפס מהר מאד בסלעים ככה להכניס אותו למשנה זהירות כי הוא כבר גמר לי את קופסאת הדמויים לא שאיכפת לי שילכו כפרה עלינו אבל אני עוד רוצה שיהיה עם מה לעבוד ואני עוד יותר רוצה שגיא יחווה תפיסה על הפעם הראשונה
אני במרחק של 20 מטר מגיא ממשיך עם הטלוויזיות והן גדולות ונותנות אחלה פייט לצערי הן מצליחות להשתחרר בדרך אל החוף אבל למי איכפת העיקר הפייט
פתאום גיא צועק לי שיש במים משהו שחור שנע במהירות אני בתנועת יד מבטל אותו וממשיך עם הטלוויזיןת אחרי כמה דקות גיא צועק ישששששששש
ואני מזהה שהוא נעול עם דג ומוציא אותו לכיוון החוף
זה היה חניתן יפיפה גיא עם דופק בשמיים
אני מחליף מייד לג'יג ומתחילים לעבוד ביחד על הלהקת חניתנים שנכנסה מולנו
יש מרדפים ומעקבים ונראה שכל רגע זה יגיע הנעילה המיוחלת
אלה שאז נכנסו משפחה של רוחצים דווקא מולנו והפסיקה לנו את האקשן
איזה מבעסים ומעצבנים אבל זה מה יש הים והחוף שייכים לכולנו ואני מאמין שהם לא ידעו מה הם עשו לנו באותו רגע
זהו סגרתי מעגל זה שהכניס אותי לשגעת הדיג תפס דג ראשון בזרזור לא שבזכותי אבל ההרגשה שהיה לי מה לתת לו בחזרה במיוחד כי אני חושב שמגיע לו
גוד שבס

צוות המורים!