בחכה כמו בשרק בשביל לתפוס דגים טוב צריך להיות מיקצועי
כנס לנמל בעכו או בקישון ותשאל את השרקיסטים עם הם יודעים לדוג עם חכה(ולהביא דגים) ואז תגיד מופרך
דקל, רוב המסחריים - שאראקיסטים ודייגי רשתות,
יודעים מצוין לדוג עם חכה או חוט ביד ולהביא דגים - הרבה יותר טוב ממך וממני....
עוד לא למדת שאני לא מדבר באוויר?! אז קבל שמות ממעגן הדיג קישון:
*דגן ומחמוד טבאג'ה התפרנסו גם משאראק ורשתות וגם מבולוס - כי מה שהם יודעים בבולוס מבחינת היכן ללכת ומתי כנראה שאין אף ספורטיבי שיודע - שנים ארוכות של יום יום בים ובמטרה להביא פרנסה עושות את שלהן...
*שמעון ביטון (חבר אישי), כיום סוחר ובעבר נחשב לדייג המסחרי הכי קטלני עם הצינצולה שלו -
זרק גם שאראקים ובתחילת דרכו דג על ניקלים מהסירה (לימד אותי לז'רז'ר על רתיחות טוניות), גם על חי,
גם בולוס על פתיון (בין ב"טורקית" לפני 40 שנה ובין בעומק על הג'רבידות הגדולות, הדבאע וה"וואווי" ..
וכמו רוב דייגי הקישון - דיג על צ'פרינה (סביקי "טבעי")
*כנ"ל מסעוד מהקישון וכנ"ל דוד גז לפני שהיה לו "טרול" - שולטים בבולוס פי כמה מכולנו... ויכול לתת לך עוד הרבה שמות - כי משך השנים שלי בקישון הכרתי הרבה מהם (השמות שציינתי ויש עוד כמה וכמה) כולל מקרים שישבנו ואכלנו ושתינו ביחד במעגן הקישון, שאז שאלתי שאלות וגם שמעתי אינסוף סיפורים...
אגב, דוד גז בתקופה מסוימת הוציא על הטרול שלו קבוצות לבולוס ולג'יג וגם השתעשע פה ושם בעצמו עם חוט ביד: היה שם את האנשים על הראש של הדגים כי הכיר את הים מצוין וידע אילו דגים יהיו בכל מקום...
כעת תורך דקל, כנס אתה לעכו או לקישון -
תן לי שמות של שאראקיסטים ודייגי רשתות - שיגידו שאינם יודעים לדוג היטב עם חכה או חוט ביד

יש לי תחושה שלא תמצא אחד כזה....
ובינינו דקל - בדיג הספורטיבי עם חכה אין תורה מסיני והעיקר זה לאתר את הדגים ולדעת להיכן ללכת ומתי,
בהמשך עם איזה פתיון וציוד.... אז לדעת אילו דגים נמצאים היכן ומתי - המסחריים יודעים היטב...
לקשור הם יודעים ואם צריך אז ילמדו - יותר טוב מאתנו...
לשאול - כל מסחרי מכיר מספיק ספורטיביים כדי ללמוד כל מה שצריך מבחינת ציוד ושיטת עבודה...
מי שזורק שאראק ילמד יותר מהר מאתנו לעשות ג'יג או בולוס על מלכות....
ועם אתה חושב ששרקיסתים עבדו ב10 -20 מטר אז יש לך טעות גדולה הוא שאתה סתם עושה מניפולציה שהרי יש סוגי דגים שנימצאים רק בעומקים של למעלה מ100 מטר ואך אתה חושב הם הגיעו לשוק ??
(אני אישית כבר ליפני כ25 שנה עבדתי בעומקים של עד 500 -600 מטר )
לפני 25 שנה דקל,
האם עבדת ב:500-600 מטר על רשת - או עם חוט ביד או כננת על הז'רבידות הגדולות והדבאע?!
לגבי דגי 100מ' עומק - אז כנראה עניתי לך: הרבה מהמסחררים שבקישון היו יוצאים לשם עם חוט ביד...
איצו שהיה יוצא ותופס אותם עם הכננת - למד מאבא שלו שהיה דייג ותיק בקישון...
ובבקשה תן לי שם של ספינה ודייג מסחרי אשר לפני 25 שנה זרק רשתות בעומק של 500 מטר?!
או לכל הפחות בעומק של 100 מטר?!!!
רוצה להתערב שלפני 25 שנה וגם בכלל - לא זרקת רשת ב: 500-600 מטר?!

אז כמדומני דקל שאני משתדל להצמד לעובדות - ואני יודע כנראה לא מעט...
וכנראה לא אני הוא זה שעושה מניפולציות...
אגב, תשאל את פרמי, את אדוארד (ממלכת עכו) ואת אבו-אשרף, כולם מעכו,
ממתי התחילו דייגי עכו לזרוק רשתות על הנקודות של המלכות בעומקי ה-40מ' פלוס....
נראה אותך נותן שם של דייג אחד שזרק שם רשת לפני 25 שנה.....