| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 21/8/2015 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 09:15 | גיג בינוני - Zetz Slow Blatt R 180 gram | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | 1 | 5.13 |
הדו"ח:
עוד סופ"ש מגיע ושוב מתכננים לצאת לים. הפעם אלון ונדב לא יכולים לבוא ושלומי מצטרף במקום.
נפגשים במרינה כבר ב 3:30, המטרה איסוף קצת פתיונות חיים ואז יציאה לעומק לחפש דגים בג'יג ו/או חי.
מגיעים לריפים ומנסים לגרד קצת דגים, הברקנים בקושי משתפים פעולה ובמשך שעה ורבע יצאו 3 ברקנים, סרגוס וקווה קווה.
אין מה לעשות, מתחיל להיות אור וחייבים להתחיל לעלות למעלה.
מגיעים לנקודה של שבוע שעבר, מנסים דריפטים ובדקנו במקביל גם חי וגם ג'יג במשך כשעה ואין מענה מצד הדגים. לא אצלנו ולא בכל שאר הסירות שהסתובבו באזור.
אנחנו ממשיכים ועולים לעומק יותר, לבדוק עוד נקודות וגם שם אין מענה.
מכיוון שכבר עלינו למעלה, החלטתי לבדוק כמה מקומות חדשים שקיבלתי ולראות מה יש בהם.
באחד המקומות אנחנו בדיוק מקשקשים על זה שאף פעם לא חשבתי להיות בכזה עומק 80-90 מ' עם ציוד קל כמו היום לג'יג (תמיד ציוד כבד וחוט מינימום 65 ליברות) אבל ככה זה בSlow.
הקיצר מתחילים את הדריפט, אני מוריד את הברקן ואז מוריד את הג'יג למטה. נותן שתי הקפצות קלות ואיך שהג'יג יורד, אני מרגיש מכה קטנה ואז את העצירה המיוחלת ויש לי דג
.אני מתחיל להעלות את הדג למעלה, במקביל אומר לאודי לקחת את הטלפון ולהתחיל לצלם את הספתח (מקווה שהדג גם יצא החוצה
). כדי שישמעו את הרולר מנגן קצת, אני מפעיל את הקליקר אצלו והמלחמה מתחילה. הדג מושך ואני מעלה, מדי פעם הדג מושך ואני נותן לו (בכל זאת ציוד קל ואסור ללכת ראש בראש עם הדג).
תוך כדי כפי שתראו בסרט, שלומי ננעל על בייבי לוקוס, שולף אותו החוצה ומתבקש להביא רשת/גאנץ' (תלוי מה יצא החוצה).
תראו איזה כיפופים יפים יש למקל. המקל מוגדר 60-120, אבל מתחיל לעבוד נורמלי רק בג'יגים של 120 גרם ומעלה. בSlow, המשקל שרשום על המקל הוא בגדר המלצה בלבד
.
לאחר כמה דקות מענגות של מלחמה, מתגלה לוקוס לבן יפיפה שנשלף לסירה ויש לי ספתח ראשון לסט החדש
. אני כמובן עושה בוק לדג:

הדג והג'יג שתפוס בכל 4 הקרסים:

אני והדג:

והסרט:
אנחנו ממשיכים עוד דריפטים באזור ללא מענה מצד הדגים.
המשך סריקות של נקודות נוספות לבדיקה, גם לא העלו עוד דגים.
בסביבות 12, התקפלנו חזרה הביתה.
הדג נשקל בבית ושקל 5.13 ק"ג

הציוד:
מקל : Jigging Master Ocean seal 60B XXUL 60-120 gram
רולר: Jigging Master Wiki 900
חוט רולר: Power Pro 30LB עם שוק לידר 35LB .
ג'יג: Zetz Slow Blatt R 180 gram